Απάντηση

Προσοχή: αυτό το θέμα δεν έχει λάβει απαντήσεις για τουλάχιστον 120 ημέρες.
Αν δεν είστε σίγουροι ότι θέλετε να απαντήσετε, παρακαλούμε σκεφτείτε την περίπτωση να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα.
Όνομα:
E-mail:
Τίτλος:
Εικονίδιο:

Περισσότερα Smileys [Άνοιγμα]
Τα επιπλέον Smileys, εμφανίζονται μέσα σε [img]..[/img].
Επαλήθευση:

Συντομεύσεις: Alt+s για αποστολή, Alt+p για προεπισκόπηση


Περίληψη θέματος

Στάλθηκε από: gkblues
« στις: Νοέμβριος 19, 2015, 13:43:56 μμ »

Η Tudor, η Nomos Glashütte και η Baume & Mercier τιμούν το look σου και σέβονται το πορτοφόλι σου.


Οι καιροί ου μενετοί και τα capital controls δεν κάνουν χάρες, αλλά ένα από τα βασικά προβλήματα του άντρα που σέβεται το στυλ του παραμένει: Τι ρολόι φοράω όταν ντύνομαι κλασικά, με κοστούμι και γραβάτα - ειδικά για κάποια βραδινή κοινωνική εκδήλωση. Οι δρόμοι έχουν ήδη στολιστεί για τις γιορτές των Χριστουγέννων κι εσύ ακόμη ψάχνεις ποιο ρολόι θα φορέσεις όταν μπει ο νέος χρόνος; Ηρέμησε, σου έχω καλά νέα. Δεν θα φορέσεις τον σπορ χρονογράφο σου ή το παχύ καταδυτικό που δεν χωράει καν κάτω από τη μανσέτα του πουκαμίσου. Έχεις επιλογές, και μάλιστα δεν θα χρειαστεί να ξοδέψεις τους μισθούς ολόκληρης της χρονιάς για ένα στιλάτο μηχανικό ρολόι. Ορίστε τα τρία καλύτερα μοντέλα που μπορείς βρεις στην αγορά σε τιμές γύρω ή και κάτω από τα 2.000 ευρώ:
Tudor Style: Για κάθε ηλικία

H Tudor στη φετινή έκθεση της Βασιλείας παρουσίασε το North Flag, ένα μοντέλο με μηχανισμό που φτιάχνει η ίδια. Οι in-house μηχανισμοί σημαίνουν, βέβαια, και in-house τιμές (πιο ακριβές). Η Tudor βρίσκεται στο σημείο που ξεπερνάει τον τίτλο του «μικρού αδερφού της Rolex» (ανήκουν στην ίδια εταιρεία) και μεγαλώνει όμορφα και εντυπωσιακά. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα μοντέλα της που δεν έχουν μηχανισμούς της ίδιας της Tudor (και άρα έχουν πιο οικονομικές τιμές) δεν είναι σπουδαία. Το Style παρουσιάστηκε πέρσι, χωρίς πολύ ντόρο, και αυτή τη στιγμή αποτελεί την κορυφαία επιλογή που έχεις για ένα ρολόι για να συνοδεύσει το κλασικό σου ντύσιμο. Δανείζεται αισθητικά στοιχεία από τις δεκαετίες του ’50, του ‘60 και του ’70 (μια αγαπημένη τακτική της Tudor) και - το πιο σημαντικό - βγαίνει σε διάφορα μεγέθη, ώστε να διαλέξεις το πιο ταιριαστό στον καρπό σου.

Ο μηχανισμός του είναι αυτόματος, δίνει ενδείξεις ώρας και ημερομηνίας και για την κάσα του μπορείς να επιλέξεις ατσάλι ή συνδυασμό ατσαλιού με χρυσό, ανεβάζοντας λίγο την τιμή. Παρότι είναι ρολόι κυρίως για αμπιγέ εμφανίσεις, έχει αρκετά περιπετειώδη διάθεση και μπορεί να βυθιστεί στο νερό μέχρι και σε βάθος 100 μέτρων.
Baume & Mercier – Classima 8791: Κλασική επιλογή

Ασημένιο καντράν με μοτίβο Guilloché και μπλε δείκτες: Ίσως η εμφάνισή του να δυσκολέψει τις νεότερες γενιές, αλλά αν είσαι από 45 και πάνω δεν μπορείς παρά να εκτιμήσεις τις κλασικές γραμμές του Classima 8791 του γαλλικού οίκου. Τον αυτόματο μηχανισμό του μπορείς να τον χαζέψεις από το άνοιγμα στο πίσω μέρος της κάσας.
Nomos Glashütte – Orion 1989: Εισαγωγή στο στυλ

Για τους μικρότερους σε ηλικία, υπάρχει το πιο μινιμαλιστικό και μοντέρνο Orion 1989 της Nomos Glashütte. Οι Γερμανοί το έχουν εξοπλίσει με τον παλιότερο (πράγμα καλό για την τελική του τιμή) και πιο δημοφιλή μηχανισμό τους, τον Caliber A, με power reserve 43 ωρών. Στην εκδοχή του για το αντρικό χέρι (γιατί υπάρχει και για γυναικείο) το βρίσκεις με κάσα διαμέτρου 38 χιλιοστών.