Τι είναι τούτο?
...τούτο είναι, αυγά μάτια μέσα σε πιπεριά και συμπλήρωμα τομάτας, με θυμάρι και αλατοπίπερο ( ελάχιστο ) φτιαγμένο σε ατμό χωρίς βούτυρα - λάδια και άλλα παχυντικά - άχρηστες θερμίδες.
Κόβουμε τις πιπεριές, σε κούπες. Τις καθαρίζουμε εσωτερικά.
Καθαρίζουμε από σπόρια - φλούδα τις ντομάτες.
Βάζουμε τις πιπεριές σε αντικολλητικό τηγάνι.
Γύρω τους τις ντοματες.
Ρίχνουμε θυμάρι.
Λίγο νερό στο σκεύος.
Μέτρια φωτιά.
Σκεπάζουμε με καπάκι.
Σε 3-4 λεπτά, μόλις η βασικη τραγανότητα της πιπεριάς σπάσει, λόγω ατμού, βάζουμε τα αυγά στα κουπάκια και ξανασκεπάζουμε.
Μόλις ασπρίσουν τα ασπράδια, ανοίγουμε και βγάζουμε από την φωτιά.
Αν δεν ανοίξουμε, οι κρόκοι θα σφίξουν και δεν θα είναι μελάτοι.
Η ντομάτα και η πιπεριά, διατηρούν σχετική τραγανότητα.
Αλάτι - πιπέρι κατα βούληση, φρέσκο ψωμί και ..............βούρ.
Χωρίς σαλάτα, μπορεί να είναι καλοκαιρινό πρωϊνό πριν την θάλασσα.
Με σαλάτα, ελαφρύ γεύμα, ή δείπνο.