Για λεγε κ αλλα να μαθαινουμε γιατι ψαρωσα με τo dress code των meetings..
Βασικές αρχές, ( θα μάθουνε και οι ανταγωνιστές ?
), πάς ΠΑΝΤΑ φρέσκος , ξυρισμένος, χτενισμένος, κουμπωμένος, ( οχι χαλαρές γραβάτες λές και μόλις τελείωσε η χαρτοπαιξία, αξυρισιά , τσαλακωμένος, άλλο σακάκι, άλλο παντελόνι, παπούτσι βόλτας, πουκάμισο ΚΑΡΩ ,κλπ ).
Τι έτσι πηγαίνανε ? Ποιοί ? Δεν μπορεί, με δουλεύετε Πρέπει να είσαι ΠΑΝΤΑ στην τρίχα, εξ ου και το δεύτερο πουκάμισο, διπλή γραβάτα, άλλη το πρωϊ, άλλη το βράδυ, ξυριστική μπαταρίας BRAUN, klp.
Αμα λερωνόσουν για κάποιο λόγο, Κ2.
Πρωτόκολλο ΠΛΗΡΩΣ.
Μετά από κάποιες συναντήσεις, και αφού πιάνονταν κάποιο στόχοι, χαλάρωνες λίγο.
Τώρα πως γίνεται αυτό, όταν έχεις σηκωθεί στις 3, για πτήση στις 5.45, άφιξη 9.30, τοπική 7.30, meetings μέχρι τις 17.00, αεροδρόμιο 19.00, αναχώρηση 20.30 τοπική και επιστροφή 02.00 της επόμενης ? Κι όμως, γίνεται
Αν δεν τους έχεις ξανασυναντήσει, και εξαρταται και απο το αντικείμενο, ΛΕΥΚΟ πουκάμισο, αν μπορείς μανικετόκουμπα, παπούτσι-ζώνη, καθρέφτης, γραβάτα σοβαρή, και καρφίτσα. Στυλό απαραίτητα, άντε ένα Cross, Diplomat, Montblanc, κλπ.
Τσάντα πρώτη, ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΝ, υφος ευγενικό, αλλά από μέσα λέει " θα σας γ@........", είμαι γνώστης, ειμαι καλύτερος, θα παρακαλάτε για συνεργασία.
Ειμαι φιγουρίνι, γιατί είμαι ο καλίτερος, έχουμε οικονομική άνεση, ΠΛΟΥΤΟ, και ήρθαμε να σας ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ.
Τώρα αν τα κομπιούτερ και οι τσάντες, στυλό, ρολόγια, κλπ. ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΚΑ, αυτοί, ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ !! Και όταν αρχίσεις να λές, εγκαθιδρύεις ΚΟΙΝΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ, μην ξεχνάς ότι οι πιό πολλοί, όπως και εσύ, μιλάνε σε γλώσσα ΜΗ μητρική, οπότε άλλα λένε, άλλα καταλαβαίνουν, άλλα εννοούν.
Μπορεί μετά απο ώρες, να ανακαλύψεις ότι απλώς κουνάγανε το κεφάλι, αλλά χαμπάρι δεν πήρανε
Σε δεύτερη συνάντηση, μπορείς να είσαι πιο χαλαρός, παίζει και γαλάζιο πχ πουκάμισο, σηκωμένα μανίκια, κλπ.
Σε ενδοεταιρικά, πάς και με τζήν, ΕΦΟΣΟΝ, είναι συννενοημένο απο όλους.
Με ξένους πρώτη φορά, "πουλάς" επίπεδο, και στον εξοπλισμό, και στην εμφάνιση.
Παλαιότερα, κάποιες αταιρίες είχαν ΕΝΑ laptop, που το έπαιρνε όποιος πήγαινε σε meetings, και κάποια αξεσουάρ, που δείχνανε επίπεδο μεν, αλλά ήταν ανά ταξίδι με 108
Η εμφάνιση και η γνώση του αντικειμένου, μαζί με την υποστήριξη, σε κάνανε να κερδίζεις. Αυτό δεν σήμαινε ότι τους έκλεβες. Αντίθετα. Τους έδινες δουλειά, αλλά με τις συνθήκες, που για εσένα ΗΤΑΝ ΒΟΛΙΚΟΤΕΡΕΣ.
Ειχαμε και ΕΙΧΑΝΕ, σχεδόν πάντα στις αρχές και τον κατάσκοπο, έναν που μίλαγε την τοπική γλώσσα, αλλά ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΑΜΕ, και παρακολουθούσαμε τι λένε μεταξύ του όταν τους πιέζαμε. Και αυτοί το κάνανε, και ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ. Βγαίναμε στην αυλή, για "τσιγάρο", και ανασυγκρότηση. Και ενώ αφήναμε τα πράγματα εκεί, στο τραπέζι, ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΑ, εκεί έγκειται η αξία του συνδυασμού, κλικ και τέλος, δεν προσβάλεις βγάζοντας κλειδάκια.
Οι 3 βασικές μου τσάντες, είναι με συνδυασμό. η Bridge, η Samsonite και η Pilot, για αυτόν τον σκοπό. Η μικρή Samsonite που ήταν για σύντομα / πρόχειρα ή ενδοεταιρικά, με κλειδί.
Και ο κατάσκοπος, που παρουσιαζόταν σαν ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΣ, που και να τον ρωτάγανε θα ήταν φυσιολογικό να μην ξέρει να απαντήσει, όλο σημείωνε , ότι λεγόταν ειδικά από αυτούς στην γλώσσα τους. Μετά που ανέβηκε το κόστος, με κοινή συμφωνία, μαγνητοφωνούσαμε, για απόδειξη προς την Διοίκηση τάχατες, ότι κάναμε ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΫΣΑΜΕ, αλλά επειδή εκείνοι ήταν ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΙ, δεν τα καταφέραμε. Π@υτσ@ς μπλέ. Τους δουλευαμε και μας δουλεύανε, και για να "μην χάσουμε την δουλεια μας τώρα που είχαμε γνωριστεί", μας κάνανε μια επιπλέον έκπτωση και μοιράζαμε την έκπτωση στις δύο εταιρίες, για να μην απολυθούμε.
ΚΑι απο εκεί ππου εμείς θέλαμε 7 %, , μας δίνανε 3, και μετά με τρόπο το υπόλοιπο 4, για να μας "προστατεύσουν", οπότε εμείς είχαμε αυτό ππου θέλαμε, και αυτοί την δουλειά, ΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ .
Οταν βλέπαμε την εμφάνιση, ειδικά των ανατολικών, πονάγαμε.
Ερχόντουσαν και οι Ιταλοί, φιγούρες κομμένες απο περιοδικά.
ΚΑι τους κοντράραμε, με αξεσουάρ. Αλλά ήταν ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΙ στο ΕΦΕ. Στην ουσια, μάντολες.
Αυτά σαν περίληψη, τα υπόλοιπα, αν θές κάτι πιο ειδικό ΚΑΙ ανακοινώσιμο