Για να μη μιλάω μόνο για τα δικά μου, ένα παράδειγμα ρολογιού που θα κάλυπτε ΟΛΕΣ τις δικές μου προδιαγραφές και θα είχε αποτελέσει για χρόνια το καθημερινό μου beater, είναι το παραπάνω gmt.
Άρα:
1. Αυτόματο.
2. Ρόλεξ. Θα μπορούσε να είναι επίσης κάποιο Ω ή Πανεράι.
3. Να μου αρέσει.
4. Να πηγαίνει παντού και με όλα.
5. Αναγνωρίσιμο, αλλά όχι κραυγαλέο.
6. Αξιόπιστο στη λειτουργία του και
7. Εύκολο στη συντήρησή του.
Σπύρο καλέ μου, όπως ίσως έχεις καταλάβει, έχουν περάσει ΠΟΛΛΑ ρολόγια απο τα χέρια μου. Ειχα ΕΝΑ και ΔΥΟ για κάθε περίπτωση. Καταδύσεις, αμπιγιέ, σπόρ, ταξιδιωτικά, μόστρας, κλπ.
Οταν αποφάσισα να ΣΟΒΑΡΕΥΤΩ, ( εξαναγκάστηκα
),
δηλαδή να σταματήσω να ξοδεύω ΑΣΥΣΤΟΛΑ σε ρολόγια, ( γιατί έκανα οικογένεια ), με την έως τότε γνώση και εμπειρία μου, ( experience = we use to call experience, our past mistakes ), σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να αποφασίσω ΠΟΙΟ θα έπρεπε να είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μου ρολόι, που θα με κάλυπτε σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις, αυτό που σήμερα αναφέρουμε ως beater.
Απο αυτα που ειχα βιώσει εως τότε, και βάσει των αναγκών μου και της ευχαρίστησής μου, η απάντηση ήταν μία
GMT MASTER !Και αφού πούλησα ότι έιχα και δεν είχα, Datejust, Air King, Sub, GMT, Cartier, πήρα αυτό το GMT της φωτο.
Ενα all rounder, που κανει τα πάντα, daily beater, πάει ταξίδια, βουτάει στο νερό, πάει δεξίωση, ρεβεγιον, αλλά και σκί, έχει ανταλλακτικά και σέρβις και ποιότητα / ακρίβεια, ημερομηνία, και διάρκεια ζωής.
Αρα, καλά επιλέγεις, είναι σωστοτατη η κρίση σου.
Φυσικά,
έξις δευτέρα φύσις, και μόλις βελτιώθηκαν τα οικονομικά, ξανάρχισα το κυνήγι .............μαγισσών, με αποκορύφωμα το VC, που παρασύρθηκα από τον κύκλο μου σε ένα ρολόι, άξιο μεν, εκτός τρόπου ζωής μου δε.
Για να μην κουράζω, το beater πρέπει να σου αρέσει, αλλά και να σε ακολουθεί ΠΑΝΤΟΥ. Και όχι να φοράς Μίκυ Μάους όταν όλοι έχουν dress, εκτός και αν είσαι ο Γαβαλάς