Αποστολέας Θέμα: Δικά σας κριτήρια για ρολόι beater  (Αναγνώστηκε 12905 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
Απ: Δικά σας κριτήρια για ρολόι beater
« Απάντηση #60 στις: Ιανουάριος 08, 2017, 19:21:44 μμ »
Στη στεφανη χαρακιές ναι, αλλά αλουμινίου είναι δεν νομίζω να κάνει πολλά το ανταλλακτικό.
Στο 017 μάλλον είναι αλλιώς.
Δεν ξέρω σίγουρα, δεν το έχω ψάξει, αλλά ένας φίλος μου έχει πει ότι κοστίζει κανένα 200άρι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Και δηλαδή εσύ εκείνα τα χρόνια τι έκανες ρε παππού;"
-"Χάζευα ρολόγια".

Αποσυνδεδεμένος xrhstosaa

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Ιανουάριος 08, 2017, 19:37:07 μμ »

Θα μπορουσε να ηταν το ενα, και μοναδικο μου.
Αλλα ρε seiko, κρυσταλλο hardlex, σε τετοιο ρολοι?
Δεν το λες και φτηνο.
2.299 ευρω εχει στο creation, το SBDX017
Με τα χνωτα, και γρατζουνια? :(
Τιμή Ευρώπης (Παρίσι), 2.050.
Σε ηλεκτρονικά καταστήματα γερμανίας τον Νοέμβριο του 2016 βρισκόταν και πιο κάτω (1.750-1.800).

Για το κρύσταλλο δεν ξέρω και καλύτερα να μην λέω μεγάλες κουβέντες.
Όμως, έτσι όπως είναι τοποθετημένο (βαθιά) δεν κινδυνεύει τόσο όσο η στεφάνη.
Θα μου πεις και που θα βρεις στεφάνη αν πάθει κάτι;

Ε, γιαυτό έβαλα ερωτηματικό στη συντήρησή του.

Σπυρο στο bezel το bezel insert δεν βγαινει αρα πρεπει να να αντικατασταθει ολο το bezel.Ειχα διαβασει σε ξενο φορουμ για επισκευη bezel απο ελαφριες γρατζουνιες χωρις να αντικατασταθει. Γενικα τα bezel δεν βρισκονται ευκολα οπως αλλα genuine seiko parts (αν βρεις καποιο το παιρνεις και το κρατας ρεζερβα) οποτε επικοινωνεις εσυ ή η αντιπροσωπεια με Ιαπωνια.
Οσο για διαστημα των service της μηχανης ειναι πεντε χρονια και το στελνεις Ιαπωνια στο seiko service center ειτε μεσω της αντιπροσωπειας στην Αθηνα ειτε μεσω της αντιπροσωπειας στη Γερμανια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Ιανουάριος 08, 2017, 19:40:54 μμ »

Θα μπορουσε να ηταν το ενα, και μοναδικο μου.
Αλλα ρε seiko, κρυσταλλο hardlex, σε τετοιο ρολοι?
Δεν το λες και φτηνο.
2.299 ευρω εχει στο creation, το SBDX017
Με τα χνωτα, και γρατζουνια? :(

Και το δικό μου Hardlex έχει, από το 1978, και έχει υποστεί τα πάνδεινα. Δεν νομίζω ότι αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα, και μην παρανοηθεί ότι υποστηρίζω την επιλογή της Seiko.

Εχει γρατζουνίτσες και κάτι άλλα ψιλά, αλλά δεν είναι ουτε αδιάφανο, ούτε οπτικά απαράδεκτο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Ιανουάριος 08, 2017, 19:48:43 μμ »
Σπυρο στο bezel το bezel insert δεν βγαινει αρα πρεπει να να αντικατασταθει ολο το bezel.Ειχα διαβασει σε ξενο φορουμ για επισκευη bezel απο ελαφριες γρατζουνιες χωρις να αντικατασταθει. Γενικα τα bezel δεν βρισκονται ευκολα οπως αλλα genuine seiko parts (αν βρεις καποιο το παιρνεις και το κρατας ρεζερβα) οποτε επικοινωνεις εσυ ή η αντιπροσωπεια με Ιαπωνια.
Οσο για διαστημα των service της μηχανης ειναι πεντε χρονια και το στελνεις Ιαπωνια στο seiko service center ειτε μεσω της αντιπροσωπειας στην Αθηνα ειτε μεσω της αντιπροσωπειας στη Γερμανια.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, Χρήστο.
Άρα, έχει δίκιο ο φίλος μου για το υψηλό κόστος του bezel.
Όπως και εγώ, για το ερωτηματικό που βάζω: σέρβις και Ιαπωνίες κλπ, είναι μπελάς.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Χάζευα ρολόγια".

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Ιανουάριος 08, 2017, 20:10:11 μμ »
Όπως και εγώ, για το ερωτηματικό που βάζω: σέρβις και Ιαπωνίες κλπ, είναι μπελάς.

Τιποτα Σπυρο  :)
Δεν εχω βρει τελευταια καποιο για να σου πω για την τιμη καινουργιου . Οπως εχω γραψει και παλαιοτερα ενας απο τους δυο λογους που αργησα να το παρω το ΜΜ ηταν τα service. Το εψαξα αρκετα και κατεληξα στο οτι καλυτερα να αποχωριστεις 2-3 μηνες το ΜΜ και να γινει η συντηρηση στο service center της seiko με τη τεχνογνωσια του κατασκευαστη παρα σε καποιον που δεν εχει ξαναδει την 8L-35 και θα κανει πειραματα. Δεν το θεωρω μπελα. Η αποστολη/παραλαβη δεν ειναι προβλημα, η ποιοτητα παροχης υπηρεσιων δεν ειναι προβλημα, το μονο αρνητικο ειναι ο χρονος αναμονης.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Ιανουάριος 08, 2017, 20:12:03 μμ »

Δεν εχω βρει τελευταια καποιο για να σου πω για την τιμη καινουργιου . Οπως εχω γραψει και παλαιοτερα ενας απο τους δυο λογους που αργησα να το παρω το ΜΜ ηταν τα service. Το εψαξα αρκετα και κατεληξα στο οτι καλυτερα να αποχωριστεις 2-3 μηνες το ΜΜ και να γινει η συντηρηση στο service center της seiko με τη τεχνογνωσια του κατασκευαστη παρα σε καποιον που δεν εχει ξαναδει την 8L-35 και θα κανει πειραματα. Δεν το θεωρω μπελα. Η αποστολη/παραλαβη δεν ειναι προβλημα, η ποιοτητα παροχης υπηρεσιων δεν ειναι προβλημα, το μονο αρνητικο ειναι ο χρονος αναμονης.

Ταυτίζομαι μαζί σου Χρήστο 100%.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Ιανουάριος 08, 2017, 20:15:09 μμ »
Ειναι μονοδρομος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Greg

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Ιανουάριος 08, 2017, 20:36:51 μμ »

Ταυτίζομαι μαζί σου Χρήστο 100%.
+1000
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Ιανουάριος 08, 2017, 20:42:29 μμ »
Τα έχω ξεπεράσει αυτά Χρήστο.
Γιαυτό το πήρα και γιαυτό το προτείνω για beater. ;)

Η αποστολή στο εξωτερικό δεν ενοχλεί, ούτως ή άλλως.
Πολλά καλά ρολόγια έτσι συντηρούνται αφού οι εταιρείες που τα υποστήριζαν έφυγαν από την Ελλάδα (βλ. Jlc).

Μόνο θεματάκι θα έλεγα ότι είναι η αντιπροσωπεία της Σέικο.
Αν όμως το έχεις ψάξει και πράγματι αναλαμβάνουν να το στείλουν εκείνοι (και άρα εκείνοι να ασφαλίζουν την αποστολή), όλα καλά. :)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Χάζευα ρολόγια".

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Ιανουάριος 08, 2017, 20:50:09 μμ »
Να προσθέσω όμως και μία εμπειρία που είχα με το σέρβις στην Ιαπωνία.

Όταν πήρα το ρολόι (αρχές Νοεμβρίου), τους έστειλα ένα μέιλ μέσω της φόρμας που υπάρχει στην ιστοσελίδα της εταιρείας.
Μια απλή ερώτηση έκανα, που αφορούσε στην εγγύηση.

Η απάντηση ήρθε μετά από 25 ημέρες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Χάζευα ρολόγια".

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Ιανουάριος 08, 2017, 20:51:58 μμ »
Καποιος αλλο ειχε αυτο το μοντελο με καποιο προβλημα,αλλα δεν εβγαλε ακρη στην Ιαπωνια
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Ιανουάριος 08, 2017, 20:54:42 μμ »
Τωρα για το πολυ ωραιο θεμα που ξεκινησε ο Βαγγελης :
Οι παρακατω αποψεις ειναι καθαρα υποκειμενικες συμφωνα με τον τροπο σκεψεις και τις συνηθειες μου.
Για εμενα τα ρολογια beater χωριζονται σε δυο κατηγοριες
1) Τα ρολογια που φοραω καθημερινα στις συνηθεις δραστηριοτητες μου δουλεια, βολτα, καφες, ποτο κτλ
α)Να μου αρεσει
β)Να κοστιζει τοσο οσο αν καταστραφει/απωλεσθει να αντικατασταθει αμεσα χωρις να επηρεασει το μπατζετ μου.
γ)Να μη ''φωναζει''

2)Το beater των beater! Μια πλαστικουρα (οπως θα ελεγε ο φιλος Γιωργος), ενα πλαστικο ρολοι (εγω εχω g-shock) το οποιο το θεωρω απαραιτητο για ολους για τις δραστηριοτητες οπως γυμναστηριο,γενικοτερα σπορ, χειρωνακτικες εργασιες οπως μαστορεματα στο αμαξι/μηχανη στον κηπο, στο σπιτι, ψαρεμα, βουνο, ποδηλατο, σκαφος, μηχανη που μπορουν να φθειρουν ή να καταστρεψουν ενα απλο ρολοι.
α)Να μου αρεσει
β)Να αντεχει
γ)Να ειναι πλαστικο

Ολα τα αντικειμενα μου θελω να εχω σε καλη κατασταση.Θα σας δωσω ενα παραδειγμα για να μη συγχεουμε τις δυο κατηγοριες με το κοστος :  Αγορασα το boctok το καλοκαιρι, κοστιζει 2/3 της τιμης του g-shock. Aνηκει στην πρωτη κατηγορια, δεν το εχω βαλει ποτε στο γυμναστηριο κ συναφεις δραστηριοτητεςπου φοραω μονο το g-shock (η γυαλισμενη του επιφανεια μαζι με το πλεξι θα γεμιζαν γρατζουνιες και δεν θα μου αρεσε).

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Ιανουάριος 08, 2017, 20:59:57 μμ »
Τα έχω ξεπεράσει αυτά Χρήστο.
Γιαυτό το πήρα και γιαυτό το προτείνω για beater. ;)
Η αποστολή στο εξωτερικό δεν ενοχλεί, ούτως ή άλλως.
Πολλά καλά ρολόγια έτσι συντηρούνται αφού οι εταιρείες που τα υποστήριζαν έφυγαν από την Ελλάδα (βλ. Jlc).

Μόνο θεματάκι θα έλεγα ότι είναι η αντιπροσωπεία της Σέικο.
Αν όμως το έχεις ψάξει και πράγματι αναλαμβάνουν να το στείλουν εκείνοι (και άρα εκείνοι να ασφαλίζουν την αποστολή), όλα καλά. :)
Συμφωνω, απο οσο γνωριζω ειναι η στανταρ διαδικασια για ολες της αντιπροσωπειες της seiko οχι μονο στην Ελλαδα
Να προσθέσω όμως και μία εμπειρία που είχα με το σέρβις στην Ιαπωνία.

Όταν πήρα το ρολόι (αρχές Νοεμβρίου), τους έστειλα ένα μέιλ μέσω της φόρμας που υπάρχει στην ιστοσελίδα της εταιρείας.
Μια απλή ερώτηση έκανα, που αφορούσε στην εγγύηση.

Η απάντηση ήρθε μετά από 25 ημέρες.
Για αυτο ανεφερα το χρονο αναμονης, δεν ειχα προσωπικη εμπειρια αλλα εχω διαβασει αρκετα ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #73 στις: Ιανουάριος 08, 2017, 21:02:25 μμ »
Καποιος αλλο ειχε αυτο το μοντελο με καποιο προβλημα,αλλα δεν εβγαλε ακρη στην Ιαπωνια
Όντως...
Και έλεγε ότι το ρολόι εχανε πολύ, πήγε έξω και όταν επέστρεψε ξανά τα ίδια...
Είναι και να σου κάτσει νομίζω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Ιανουάριος 08, 2017, 21:08:22 μμ »
Ναι, έχω ακούσει.  ;)

Βασικά, το ρίσκο νομίζω είναι στην αρχή: να μην το πάρει κανείς με κάποιο πρόβλημα από το εργοστάσιο.
Αυτό μπορεί να τύχει σε ρολόι οποιασδήποτε μάρκας, αλλά το μπλέξιμο με την Ιαπωνία ίσως είναι περισσότερο δυσάρεστο.

Αν όμως λειτουργεί όπως πρέπει, όλα καλά.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions