Η γνώμη μου είναι πως προσπαθούμε να προσεγγίσουμε την ερμηνεία του beater ρολογιού με ορθολογικό τρόπο και κατά όπως βλέπει ο καθένας μας τον ορθολογικό αυτό τρόπο.
Για μένα ένα ρολόι beater ΔΕΝ έχει τιμή, διότι αυτό εξαρτάται από τη τσέπη του καθενός. Και φυσικά δεν φοράς ένα ρολόι για να το καταστρέψεις και να κάνεις δραστηριότητες αδιαφορώντας για το τι μπορεί να του συμβεί, όσα λεφτά και να έχεις (πλούσιος δε σημαίνει ηλίθιος).
Επίσης ρολόι beater για έναν άνθρωπο που δεν του αρέσει να έχει 10 ρολόγια στο συρτάρι του αλλά μόνο ένα, σημαίνει άλλο πράγμα. Ο κάτοχος του ενός ρολογιού διαφοροποιείται ακόμη και από αυτόν που έχει δυο ρολόγια, γιατί προφανώς ο δεύτερος έχει ένα για καθημερινό και ένα για επίσημο.
Τελικά όμως είτε κάποιος έχει ένα ρολόι, είτε δυο, είτε δέκα, αυτό το ένα θα παίξει το ρόλο του beater ρολογιού.
Και άρα, η αλήθεια είναι... πως το βασικό σενάριο ενός beater ρολογιού είναι να σου αρέσει τόσο πολύ, να σε συνδέει τόσο έντονα συναισθηματικά που να θες να το φοράς κάθε μέρα όπου και αν είσαι και όταν λέω όπου και αν είσαι εννοώ ΟΠΟΥ και αν είσαι, ακόμη και καλεσμένος του Προέδρου της Δημοκρατίας (άσχετα αν καταλήγει ως αγαπημένο αντί για beater να είναι "αποστειρωμένο"). Η λογική σε οδηγεί να σκεφτείς πως το αγαπημένο είναι αυτό που θες να το φοράς, να το χαζεύεις και στο κάτω-κάτω να το απολαμβάνεις κάθε μέρα.
Ακόμη και αν δεν ανήκεις στους ωρολογόφιλους (και άρα δεν έχεις μια γκάμα ρολογιών) αυτό δε σημαίνει πως το ένα και μοναδικό ρολόι που έχεις δεν δικαιούσαι να σου αρέσει. Γιαυτό λοιπόν μπορείς να πας και με το ρολόι του Μίκυ Μάους παντού, αν μπορείς να το υποστηρίξεις το φοράς. Είναι το ίδιο δύσκολο με το να φοράς ένα ρολόι αξίας εκατό χιλιάδων ευρώ, πόσοι μπορούν να το υποστηρίξουν;
Όπως έχω ξαναγράψει στο παρελθόν το ρολόι το φοράμε, δε μας φοράει. Και για να μην υπάρξει παρεξήγηση στα γραφόμενα μου, υπάρχει μια αξία που με ακολουθεί σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου, στη προσωπική, στην επαγγελματική και σε κάθε άλλη δράση, ότι όχι μόνο ΠΑΝΩ από όλα, αλλά και ΟΛΑ είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Θα το συζητήσουμε σε μια συνάντηση βαθύτερα.
Άρα, beater είναι ένα ρολόι που ΕΓΩ (και αυτό ισχύει για το καθένα μας ξεχωριστά), μπορώ να το φοράω παντού. Δεν έχει προδιαγραφές by the book, έχει προδιαγραφές δικές μου.
Υ.Γ.: Για να γίνει κατανοητή η θέση μου, πρέπει να υπάρξει μια παραδοχή εκ μέρους μου. Θεωρώ πως έπρεπε να έχω μόνο ένα ρολόι και αυτό υποχρεωτικά θα ήταν beater. Είναι πολύ πιο ματαιόδοξο εκ μέρους μου ότι έχω 8 ρολόγια που συνολικά στοιχίζουν κάποιες λίγες χιλιάδες ευρώ από το να είχα ένα, ακόμη και αν στοίχιζε περισσότερο μόνο του. Και αν είχα αυτό το ένα θα το φόραγα κάθε μέρα και παντού γιατί θα το υποστήριζα και θα ήταν το ρολόι ΜΟΥ, δε θα το έτρωγε το συρτάρι.