Θα ηθελα να ρωτησω λοιπον, απο τα 12 λοιπον αυτα ατομα, ποσα εχουν συμβιωσει με ενα πανερι και αντιστοιχα με ενα moon;
Και επι τουτου χρησιμοποιω τη λεξη συμβιωση, διοτι δεν νοειται να φορεσουμε για μια ωρα, μια μερα ενα ρολοι και να εχουμε ολοκληρωμενη αποψη.
Ειδικα για τα πανερια, που κατα κοινη ομολογια ειναι μια κατηγορια μονα τους, ειναι εξαιρετικα δυσκολο να τα νοιωσουμε με πενταλεπτες δοκιμες η φορωντας υποκαταστατα ρολογια.
Και ειναι σημαντικο η γνωμη που εκφερουμε να ειναι τεκμηριωμενη και να μην βασιζεται σε δοξασιες η σε οτι ακουσαμε απο τον φιλο του φιλου κλπ.κλπ.
Οποιος θελει, μπορει να καταθεσει την εμπειρια του.
Άρα με τη λογική σου Σπύρο, θα έπρεπε να απαντήσουν και να εκφέρουν αποψη μόνο όσοι είχαν και τα δύο;
Εννοείται διαφωνώ, αν ήταν έτσι δε θα έπρεπε να γράφει κανένας στα 2/3 των θεμάτων που υπάρχουν!
Δε λέω βέβαια να φτάσουμε και στην άλλη άκρη, πχ. σε φόρουμ αφιερωμένο μόνο σε Seiko να γράφουν άτομα που δεν είχαν ποτέ Seiko, αλλά σε ρολόγια που τα έχουμε φορέσει μία άποψη μπορούμε να την έχουμε ανάλογη με το γούστο μας...
Kαι ποιος ειμαι εγω ρε συ Βαγγελη που θα πω στον οποιoδηποτε να μην καταθεσει την αποψη του;
Και βεβαια μπορει ο καθενας μας να εχει τη γνωμη του και δικαιωμα του ειναι να τη λεει και να την υποστηριζει.
Αλλα ομως για πες μου, εσυ ποια γνωμη πιστευεις οτι εχει μεγαλυτερη σημασια.
Του καπετανιου, που εχει και τα 2 ρολογια; η του οποιουδηποτε αλλου δεν εχει κανενα;
Bεβαια για την οικονομια της συζητησης και τη λειτουργια των φορουμ, ολοι μπορουν και ισως και να πρεπει να απαντουν και να λενε την αποψη τους.
Αυτο λοιπον που θελω να πω ειναι οτι αν δεν υπαρχει ικανοποιητικη εμπειρια απο την ''συμβιωση'' με οτιδηποτε ειδος (ρολογια, αυτοκινητα, stereo etc) ( θα συμπληρωνα και γυναικες, αν δεν ειχα χρησιμοποιησει προηγουμενως τη λεξη ''ειδος''
), η γνωμη που εκφερουμε δεν ειναι απολυτα τεκμηριωμενη, διοτι στην ουσια το αντικειμενο μας ειναι αγνωστο!!!
Σε αυτη την περιπτωση λοιπον η βοηθεια που θελουμε να προσφερουμε στον φιλο μας που τη ζηταει, σαφως και ειναι περιορισμενη.
Μπορουμε να του πουμε αν μας αρεσει εμφανισιακα, οκ.
Μπορουμε να του πουμε αν φαινεται ποιοτικο, οκ. Αλλα μεχρι εκει!! Οπως ειπες εχουμε απλα μια αποψη σχετιζομενη με το γουστο μας!!
Αν νομιζεις οτι αυτο ειναι το ζητουμενο και ειναι αρκετο, και παλι οκ.
Προσωπικα εχω αλλη αποψη και δεν περιοριζεται μονο στα ρολογια.
Ειδικα στην περιπτωση μας ομως, νομιζω οτι υπαρχει ενας λογος παραπανω εμπειριας με τα πανερια.
Διοτι εαν για το moon μπορουμε να πουμε οτι εχει παρομοια συμπεριφορα με πολλα αλλα ρολογια της αγορας, τα πανερια ειναι γεγονος οτι εχουν πολλες ιδιαιτεροτητες και αποτελουν μια κατηγορια μονα τους.
Και δεν ειναι κατ αναγκη υπερ τους η κατα τους αυτο.
Για παραδειγμα βλεπεις το 380 και σου αρεσει υπερβολικα,παθαινεις την πλακα σου.
Ποιος ομως σε βεβαιωνει οτι το μεγεθος του δεν θα σε κουρασει στην καθημερινοτητα σου; πως θα εισαι σιγουρος οτι η επιλογη σου ειναι σωστη, οταν φοραει μονο λουρια και το καλοκαιρι ιδρωνει το χερι σου;κλπ.κλπ
Απο την αλλη, το βλεπεις μεγαλο και σε προβληματιζει με την πρωτη ματια.
Το λατρευεις ομως σιγα-σιγα για το ζυγισμα του στο χερι, για το γεγονος οτι μεταμορφωνεται με τα λουρια που του αλλαζεις, για το γεγονος οτι διαφερει απο τα αλλα.
Αυτα ομως για να τα καταλαβεις, χρειαζεσαι το χρονο σου Βαγγελη μου!!!
Επιλογος.
Μακαρι ο φιλος aristipos να κανει την καλυτερη επιλογη και να αποκτησει το ρολοι που θα τον κανει πραγματικα χαρουμενο!!!