Αποστολέας Θέμα: pam 380 η speedmaster professional  (Αναγνώστηκε 29016 φορές)

0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: pam 380 η speedmaster professional
« Απάντηση #75 στις: Μάρτιος 04, 2017, 23:33:40 μμ »
Επειδή η προτίμησή μου είναι γνωστή, αλλά ΠΟΤΕ δεν είχα κανένα από τα δύο, μόνον το Ω δανεικό από φίλο, θα σου πρότεινα να πάρεις την γνώμη, κάποιου που τα έχει ζήσει, αμφότερα και τα δύο, που έλεγαν στο χωριό μου.
..........

Σπύρο, η δήλωσή μου στην αρχή.  ;) Ποτέ δεν είχα κανένα από τα δύο δικό μου, αλλά φορούσα μερικές φορές, ένα Ω από φίλο, και το χαιρόμουν για 3-4 ημέρες κάθε φορά, αλλά φαντάσου / φανταστείτε, πόσο προσεκτικός ήμουν με το ξένο ρολόι, οπότε μόνον το καμάρωνα, χωρίς να το χρησιμοποιώ στο όριό του. Πρόσεχα μην το κτυπήσω, μην το βρέξω, μην το γρατζουνίσω.

Πανεραι δεν υπήρχαν στον κύκλο μου, και δεν έχω εμπειρίες. Οπότε  :-X

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Μάρτιος 05, 2017, 11:37:35 πμ »
Θα ηθελα να ρωτησω λοιπον, απο τα 12 λοιπον αυτα ατομα, ποσα εχουν συμβιωσει με ενα πανερι και αντιστοιχα με ενα moon;
Και επι τουτου χρησιμοποιω τη λεξη συμβιωση, διοτι δεν νοειται να φορεσουμε για μια ωρα, μια μερα ενα ρολοι και να εχουμε ολοκληρωμενη αποψη.
Ειδικα για τα πανερια, που κατα κοινη ομολογια ειναι μια κατηγορια μονα τους, ειναι εξαιρετικα δυσκολο να τα νοιωσουμε με πενταλεπτες δοκιμες η φορωντας υποκαταστατα ρολογια.
Και ειναι σημαντικο η γνωμη που εκφερουμε να ειναι τεκμηριωμενη και να μην βασιζεται σε δοξασιες η σε οτι ακουσαμε απο τον φιλο του φιλου κλπ.κλπ.

Οποιος θελει, μπορει να καταθεσει την εμπειρια του.
Άρα με τη λογική σου Σπύρο, θα έπρεπε να απαντήσουν και να εκφέρουν αποψη μόνο όσοι είχαν και τα δύο;  ???
Εννοείται διαφωνώ, αν ήταν έτσι δε θα έπρεπε να γράφει κανένας στα 2/3 των θεμάτων που υπάρχουν!

Δε λέω βέβαια να φτάσουμε και στην άλλη άκρη, πχ. σε φόρουμ αφιερωμένο μόνο σε Seiko να γράφουν άτομα που δεν είχαν ποτέ Seiko, αλλά σε ρολόγια που τα έχουμε φορέσει μία άποψη μπορούμε να την έχουμε ανάλογη με το γούστο μας... :)

Kαι ποιος ειμαι εγω ρε συ Βαγγελη που θα πω στον οποιoδηποτε να μην καταθεσει την αποψη του;
Και βεβαια μπορει ο καθενας μας να εχει τη γνωμη του και δικαιωμα του ειναι να τη λεει και να την υποστηριζει.

Αλλα ομως για πες μου, εσυ ποια γνωμη πιστευεις οτι εχει μεγαλυτερη σημασια.
Του καπετανιου, που εχει και τα 2 ρολογια; η του οποιουδηποτε αλλου δεν εχει κανενα;

Bεβαια για την οικονομια της συζητησης και τη λειτουργια των φορουμ, ολοι μπορουν και ισως και να πρεπει να απαντουν και να λενε την αποψη τους.

Αυτο λοιπον που θελω να πω ειναι οτι αν δεν υπαρχει ικανοποιητικη εμπειρια απο την ''συμβιωση'' με οτιδηποτε ειδος (ρολογια, αυτοκινητα, stereo etc) ( θα συμπληρωνα και γυναικες, αν δεν ειχα χρησιμοποιησει προηγουμενως τη λεξη ''ειδος''  ;) ;D ), η γνωμη που εκφερουμε δεν ειναι απολυτα τεκμηριωμενη, διοτι στην ουσια το αντικειμενο μας ειναι αγνωστο!!!
Σε αυτη την περιπτωση λοιπον η βοηθεια που θελουμε να προσφερουμε στον φιλο μας που τη ζηταει, σαφως και ειναι περιορισμενη.
Μπορουμε να του πουμε αν μας αρεσει εμφανισιακα, οκ.
Μπορουμε να του πουμε αν φαινεται ποιοτικο, οκ. Αλλα μεχρι εκει!! Οπως ειπες εχουμε απλα μια αποψη σχετιζομενη με το γουστο μας!!
Αν νομιζεις οτι αυτο ειναι το ζητουμενο και ειναι αρκετο, και παλι οκ.

Προσωπικα εχω αλλη αποψη και δεν περιοριζεται μονο στα ρολογια.
Ειδικα στην περιπτωση μας ομως, νομιζω οτι υπαρχει ενας λογος παραπανω εμπειριας με τα πανερια.
Διοτι εαν για το moon μπορουμε να πουμε οτι εχει παρομοια συμπεριφορα με πολλα αλλα ρολογια της αγορας, τα πανερια ειναι γεγονος οτι  εχουν πολλες ιδιαιτεροτητες και αποτελουν μια κατηγορια μονα τους.
Και δεν ειναι κατ αναγκη υπερ τους η κατα τους αυτο.

Για παραδειγμα βλεπεις το 380 και σου αρεσει υπερβολικα,παθαινεις την πλακα σου.
Ποιος ομως σε βεβαιωνει οτι το μεγεθος του δεν θα σε κουρασει στην καθημερινοτητα σου; πως θα εισαι σιγουρος οτι η επιλογη σου ειναι σωστη, οταν φοραει μονο λουρια και το καλοκαιρι ιδρωνει το χερι σου;κλπ.κλπ
Απο την αλλη, το βλεπεις μεγαλο και σε προβληματιζει με την πρωτη ματια.
Το λατρευεις ομως σιγα-σιγα για το ζυγισμα του στο χερι, για το γεγονος οτι μεταμορφωνεται με τα λουρια που του αλλαζεις, για το γεγονος οτι διαφερει απο τα αλλα.

Αυτα ομως για να τα καταλαβεις, χρειαζεσαι το χρονο σου Βαγγελη μου!!!

Επιλογος.
Μακαρι ο φιλος aristipos να κανει την καλυτερη επιλογη και να αποκτησει το ρολοι που θα τον κανει πραγματικα χαρουμενο!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Μάρτιος 05, 2017, 11:49:32 πμ »
Εγώ θα έπαιρνα το moon..! Κάτι μου λέει ότι τα panerai είναι μόδα που θα περάσει...!
Ειναι πανω απο 25 χρονια στη μοδα
Πριν τα φορέσει ο Σταλλόνε στο Daylight ούτε οι Ιταλοί δεν τα ήξεραν.  Ταινία του 1996, βάλε και 2-3 χρόνια είσαι στα 15
Κάπου εκεί,στα 15 χρόνια είναι....
Βέβαια ,δεν ξέρω αν είναι στη μόδα πια...

Αυτο που δεν καταλαβαινω Πετρο, ειναι πως και γιατι εμπλεκεται η μοδα σε επιλογη τετοιου ειδους αντικειμενου, οπως ειναι τα ρολογια.
Ειδικα για τα πανερια, υπαρχει μια τεραστια αναγκη να θεωρηθουν μοδα που περασε η θα περασει.Και οσο συνεχιζει να υφισταται, μαλλον δημιουργει προβλημα.

Δηλαδη θελεις να μου πεις οτι αγορασες τα πανερια σου οταν ηταν στη μοδα και μολις αρχισες να πιστευεις οτι περναει τα εδωσες;
H oτι αγοραζω τα πανερια μου, για να ειμαι, οπως θα μπορουσα να πιστευω, στη μοδα και οχι επειδη μου αρεσουν;

Θεωρω οτι η επιλογη των ρολογιων μας γινεται με τα κριτηρια βεβαια του καθενα μας, στα οποια ομως η μοδα, αν υπαρχει, ειναι το τελευταιο.
Το θεμα ειναι να μας αρεσουν και να μας κανουν χαρουμενους.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Μάρτιος 05, 2017, 11:50:53 πμ »
Επειδή η προτίμησή μου είναι γνωστή, αλλά ΠΟΤΕ δεν είχα κανένα από τα δύο, μόνον το Ω δανεικό από φίλο, θα σου πρότεινα να πάρεις την γνώμη, κάποιου που τα έχει ζήσει, αμφότερα και τα δύο, που έλεγαν στο χωριό μου.
..........

Σπύρο, η δήλωσή μου στην αρχή.  ;) Ποτέ δεν είχα κανένα από τα δύο δικό μου, αλλά φορούσα μερικές φορές, ένα Ω από φίλο, και το χαιρόμουν για 3-4 ημέρες κάθε φορά, αλλά φαντάσου / φανταστείτε, πόσο προσεκτικός ήμουν με το ξένο ρολόι, οπότε μόνον το καμάρωνα, χωρίς να το χρησιμοποιώ στο όριό του. Πρόσεχα μην το κτυπήσω, μην το βρέξω, μην το γρατζουνίσω.

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Πανεραι δεν υπήρχαν στον κύκλο μου, και δεν έχω εμπειρίες. Οπότε  :-X

Γιωργο ησουν απολυτα σαφης, συμφωνουμε απολυτα και σ ευχαριστω για την απαντηση!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #79 στις: Μάρτιος 05, 2017, 12:41:05 μμ »
Kαι ποιος ειμαι εγω ρε συ Βαγγελη που θα πω στον οποιoδηποτε να μην καταθεσει την αποψη του;
Και βεβαια μπορει ο καθενας μας να εχει τη γνωμη του και δικαιωμα του ειναι να τη λεει και να την υποστηριζει.

Του καπετανιου, που εχει και τα 2 ρολογια; η του οποιουδηποτε αλλου δεν εχει κανενα;

Bεβαια για την οικονομια της συζητησης και τη λειτουργια των φορουμ, ολοι μπορουν και ισως και να πρεπει να απαντουν και να λενε την αποψη τους.

Αυτο λοιπον που θελω να πω ειναι οτι αν δεν υπαρχει ικανοποιητικη εμπειρια απο την ''συμβιωση'' με οτιδηποτε ειδος (ρολογια, αυτοκινητα, stereo etc) ( θα συμπληρωνα και γυναικες, αν δεν ειχα χρησιμοποιησει προηγουμενως τη λεξη ''ειδος''  ;) ;D ), η γνωμη που εκφερουμε δεν ειναι απολυτα τεκμηριωμενη, διοτι στην ουσια το αντικειμενο μας ειναι αγνωστο!!!
Σε αυτη την περιπτωση λοιπον η βοηθεια που θελουμε να προσφερουμε στον φιλο μας που τη ζηταει, σαφως και ειναι περιορισμενη.
Μπορουμε να του πουμε αν φαινεται ποιοτικο, οκ. Αλλα μεχρι εκει!! Οπως ειπες εχουμε απλα μια αποψη σχετιζομενη με το γουστο μας!!

Ειδικα στην περιπτωση μας ομως, νομιζω οτι υπαρχει ενας λογος παραπανω εμπειριας με τα πανερια.
Διοτι εαν για το moon μπορουμε να πουμε οτι εχει παρομοια συμπεριφορα με πολλα αλλα ρολογια της αγορας, τα πανερια ειναι γεγονος οτι  εχουν πολλες ιδιαιτεροτητες και αποτελουν μια κατηγορια μονα τους.

Για παραδειγμα βλεπεις το 380 και σου αρεσει υπερβολικα,παθαινεις την πλακα σου.
Ποιος ομως σε βεβαιωνει οτι το μεγεθος του δεν θα σε κουρασει στην καθημερινοτητα σου; πως θα εισαι σιγουρος οτι η επιλογη σου ειναι σωστη, οταν φοραει μονο λουρια και το καλοκαιρι ιδρωνει το χερι σου;κλπ.κλπ
Το λατρευεις ομως σιγα-σιγα για το ζυγισμα του στο χερι, για το γεγονος οτι μεταμορφωνεται με τα λουρια που του αλλαζεις, για το γεγονος οτι διαφερει απο τα αλλα.

Επιλογος.
Μακαρι ο φιλος aristipos να κανει την καλυτερη επιλογη και να αποκτησει το ρολοι που θα τον κανει πραγματικα χαρουμενο!!!(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Πολύ καλογραμμένο post και δεν νομίζω ότι θα διαφωνήσει στη βάση του κανείς.

Όσο όμως φοράς ένα ρολόι που έχεις, όποιο και αν είναι αυτό, τόσο περισσότερο θα το αγαπήσεις και θα είναι δύσκολο να το βγάλεις, εκτός και αν υπάρχει κάποιο άλλο που τελικά το αγαπάς περισσότερο. Αρκεί να πάμε ένα ταξίδι μεγαλούτσικο έχοντας μόνο ένα ρολόι μαζί μας - στην αρχή προσωπικά ψιλοβαριέμαι καθότι μαθημένος στο καθημερινό rotation μετά όμως όταν επιστρέφω δεν θέλω να το βγάλω.

Οπότε το κατά πόσο θα αγαπήσεις ένα ρολόι επειδή το φοράς για μένα δεν έχει τόσο σχέση με το ρολόι per se. Και εγώ έχω πάρει και λουριά και μπρασελέ και λάστιχα για ρολόγια που ήθελα να αγαπήσω, όμως δεν τα αγαπούσα τελικά. Και όλα τα επιπλέον ..ρούχα απλά κάνουν πιο δύσκολο να το πουλήσεις γιατί σκέφτεσαι, 'μα του πήρα αυτό, του πήρα το άλλο, τώρα να τα δώσω θα χάσω επιπλέον $$ και αν τύχει να θέλω ρολόι για γάμο σε ένα νησί με επίσημο ρούχο αλλά να πέσω και στη πισίνα και μετά να γυρίσω αμέσως στο γραφείο, τότε ποιο θα έχω, εεεε;'.

Θα έλεγα στον φίλο που ξεκίνησε το thread να δει και τα δύο ρολόγια και αν κάποιο του κάνει το κλικ να το πάρει. Αν δεν του το κάνει και κανένα ας μην πάρει κανένα. Προσωπικά δεν τοποθετούμαι υπερ του ενός ή του άλλου επειδή --σοκ--- δεν μου έκανε ούτε το ένα κάτι ούτε το άλλο όταν τα είδα από κοντά. Ωραία ρολόγια είναι, ναι, και αν πάρω ένα μαζί μου σε ένα ταξίδι θα το φοράω, θα μου αρέσει, δεν θα θέλω να το βγάλω, και μετά θα λέω, "το πήρες, είναι ακριβό, είναι κρίμα, φόρα το", ή "αν πάρω και το ΝΑΤΟ της Omega, ή το velcro, ή αν βρώ ακριβώς τη σωστή βεγκέτα, ή πάρω και το λάστιχο του Πανεριού τότε θα το φοράω περισσότερο".
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Μάρτιος 05, 2017, 14:14:24 μμ »
Τα πράγματα είναι τόσο απλά...!
Παίρνεις αυτό που γουστάρεις περισσότερο... όποιο σου έκανε το κλικ με το που το δοκίμασες...  αυτό το οποίο θα το κοιτάς ακόμα και να ξέρεις την ώρα...! Τώρα αν τα γουστάρεις και τα δύο το ίδιο, εκεί βάζεις και λίγο την λογική, παίρνεις γνώμες από κάνα φόρουμ...κτλπ..! Βέβαια παίζει σημαντικό ρόλο τι άλλα ρολόγια έχεις και ποιός θα είναι ο ρόλος της συγκεκριμένης αγοράς...! Θα είναι ας πούμε π.χ. το ένα και καλό ρολόι σου...?! Εγώ ψηφίζω moon πάντως για τους εξής λόγους:
1)Ιστορία 2)Σχέδιο-διαχρονικότητα 3)Φοριέται ευκολότερα σε όλες τις περιστάσεις από ότι το pam 4) Μηχανή 5) Είναι από τα λίγα Ρολόγια του ταιριάζουν τόσο πολύ τα πάντα...  μπρασελε...  νάτο...  λουριά σε διάφορα χρώματα... κτλπ...! 6) Είναι ρολόι ναυαρχίδα και όχι κάποιο πέμπτο μοντέλο...!
Από την άλλη το Pam είναι μοναδικό και είναι αυτό που είναι...  η το γουστάρεις τρελά ή καθόλου...!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Μάρτιος 05, 2017, 14:18:53 μμ »
Σωστο,το ιδιο εκανες και εσυ με το Tudor  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #82 στις: Μάρτιος 05, 2017, 18:51:33 μμ »
Θα ηθελα να ρωτησω λοιπον, απο τα 12 λοιπον αυτα ατομα, ποσα εχουν συμβιωσει με ενα πανερι και αντιστοιχα με ενα moon;
Και επι τουτου χρησιμοποιω τη λεξη συμβιωση, διοτι δεν νοειται να φορεσουμε για μια ωρα, μια μερα ενα ρολοι και να εχουμε ολοκληρωμενη αποψη.
Ειδικα για τα πανερια, που κατα κοινη ομολογια ειναι μια κατηγορια μονα τους, ειναι εξαιρετικα δυσκολο να τα νοιωσουμε με πενταλεπτες δοκιμες η φορωντας υποκαταστατα ρολογια.
Και ειναι σημαντικο η γνωμη που εκφερουμε να ειναι τεκμηριωμενη και να μην βασιζεται σε δοξασιες η σε οτι ακουσαμε απο τον φιλο του φιλου κλπ.κλπ.

Άρα με τη λογική σου Σπύρο, θα έπρεπε να απαντήσουν και να εκφέρουν αποψη μόνο όσοι είχαν και τα δύο;  ???
Εννοείται διαφωνώ, αν ήταν έτσι δε θα έπρεπε να γράφει κανένας στα 2/3 των θεμάτων που υπάρχουν!

Δε λέω βέβαια να φτάσουμε και στην άλλη άκρη, πχ. σε φόρουμ αφιερωμένο μόνο σε Seiko να γράφουν άτομα που δεν είχαν ποτέ Seiko, αλλά σε ρολόγια που τα έχουμε φορέσει μία άποψη μπορούμε να την έχουμε ανάλογη με το γούστο μας... :)

Επιλογος.
Μακαρι ο φιλος aristipos να κανει την καλυτερη επιλογη και να αποκτησει το ρολοι που θα τον κανει πραγματικα χαρουμενο!!!(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Μα φυσικά και δεν έχει καμία σημασία αν κάποιος έχει και τα δύο αν έχει 57 ρολόγια ή έχει κάνει τεστ αντοχής σε όλα! Αν δηλαδή πει ο captain ότι το moon είναι καλύτερη επιλογή πάει να πει ότι ισχύει; και άντε να δεχτώ ότι ισχύει, είναι γιατί έχει και το 380 και ξέρει; αν ήταν έτσι θα ρώταγαμε αυτούς που έχουν πολλά και θα παίρναμε αυτό που θα μας λέγανε. Ο καθένας έχει τα δικά του γούστα και προσωπικά τα πιο "αγνα" και αξιοσεβαστα σχόλια τα παίρνω από αυτούς που δεν έχουν κανένα και είναι η ματιά τους πιο "καθαρη". Το πιο σημαντικό πάντως το έγραψε ο captain με τα κριτήρια που ρώτησε, και όχι γιατί έχει και τα δύο.
Όσο για τη μόδα, φυσικά και παίρνουμε αυτά που είναι στη μόδα! Γιατί επηρεαζομαστε, λίγο ή πολύ από τις εκάστοτε τάσεις. Θυμήσου το χαμό με τα oris65 που ακόμα και για ομαδική είχε ακουστεί. Τώρα πόσοι το έχουν ακόμα; ή το swatch sistem51. θες να το πεις μόδα, τάσεις ή όπως θες σίγουρα υπάρχει. Και κάποια είναι πάντα στην κορυφή όπως τα Rolex (sub, gmt άντε και Explorer 2, όχι τα cellini όμως), το moon σταθερά από Ω και τα panerai τα τελευταία χρόνια.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι αυτά κρατάνε και τιμές μεταπώλησης ενώ σε όλα τα άλλα έχεις μια χασούρα 30-40%.
Φυσικά τα παραπάνω είναι άποψη μου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

capt-dim

• Επισκέπτης
« Απάντηση #83 στις: Μάρτιος 05, 2017, 18:56:15 μμ »
Εγώ θα έπαιρνα το moon..! Κάτι μου λέει ότι τα panerai είναι μόδα που θα περάσει...!
Ειναι πανω απο 25 χρονια στη μοδα
Πριν τα φορέσει ο Σταλλόνε στο Daylight ούτε οι Ιταλοί δεν τα ήξεραν.  Ταινία του 1996, βάλε και 2-3 χρόνια είσαι στα 15
Κάπου εκεί,στα 15 χρόνια είναι....
Βέβαια ,δεν ξέρω αν είναι στη μόδα πια...

Αυτο που δεν καταλαβαινω Πετρο, ειναι πως και γιατι εμπλεκεται η μοδα σε επιλογη τετοιου ειδους αντικειμενου, οπως ειναι τα ρολογια.
Ειδικα για τα πανερια, υπαρχει μια τεραστια αναγκη να θεωρηθουν μοδα που περασε η θα περασει.Και οσο συνεχιζει να υφισταται, μαλλον δημιουργει προβλημα.

Δηλαδη θελεις να μου πεις οτι αγορασες τα πανερια σου οταν ηταν στη μοδα και μολις αρχισες να πιστευεις οτι περναει τα εδωσες;
H oτι αγοραζω τα πανερια μου, για να ειμαι, οπως θα μπορουσα να πιστευω, στη μοδα και οχι επειδη μου αρεσουν;

Θεωρω οτι η επιλογη των ρολογιων μας γινεται με τα κριτηρια βεβαια του καθενα μας, στα οποια ομως η μοδα, αν υπαρχει, ειναι το τελευταιο.

Μόδα ειναι θα περάσει ..... !!!!! :D :D :D

Μόδα ειναι και γυρνάει .....!!!!! :D :D :D :D

Η Μόδα περνάει το στυλ μένει παντα ίδιο ......  :D :D :D

Η διαφορά μεταξύ Μόδας και στυλ ειναι η ποιότητα ...... :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #84 στις: Μάρτιος 05, 2017, 19:12:48 μμ »

Άλλα κριτήρια είχα για την αγορά ενός ρολογιού πριν 20 χρόνια,άλλα πριν 10,κι άλλα σήμερα....
Λογικά και φυσιολογικά,τα κριτήριά μου μετά από τόσα χρόνια τα θεωρώ πιο ώριμα.
Δεν ξέρω(κανείς δεν μπορεί να ξέρει) ποια θα είναι η εξέλιξη των panerai στο μέλλον και αν θα μείνουν κλασικά....ενδεχομένως.

Αλλά επειδή μου είπες πως "δεν καταλαβαίνεις γιατι εμπλεκεται η μοδα σε επιλογη τετοιου ειδους αντικειμενου..."

Απάντηση:

Σε μένα καθόλου δεν εμπλέκεται....όπως και στους περισσότερους ίσως που ασχολούνται σοβαρά
Στη μάζα όμως εκεί έξω,εμπλέκεται και παραεμπλέκεται η μόδα.

Και δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πως τα συγκεκριμένα ρολόγια,τα έφερε(τα επέβαλε θα μπορούσα να πω) στην αγορά
το marketing της μόδας.....σινεμά,κτλ....
Τωρα,αν αξίζουν την προβολή που έχουν ,τις τιμές που έχουν(για μένα με καμία δύναμη),το αν θα μείνουν για πάντα,κλπ....είναι άλλο θέμα,και όπως είπα
πριν κανένας δεν μπορεί να προβλέψει σίγουρα.
Σίγουρα πάντως όπως είπε πριν κι ο georgefl74 πριν φορέσει ο Σταλόνε,δεν τα ήξερε η μάνα τους....

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Μάρτιος 05, 2017, 19:46:54 μμ »

Επιλογος.
Μα φυσικά και δεν έχει καμία σημασία αν κάποιος έχει και τα δύο αν έχει 57 ρολόγια ή έχει κάνει τεστ αντοχής σε όλα! Αν δηλαδή πει ο captain ότι το moon είναι καλύτερη επιλογή πάει να πει ότι ισχύει; και άντε να δεχτώ ότι ισχύει, είναι γιατί έχει και το 380 και ξέρει; αν ήταν έτσι θα ρώταγαμε αυτούς που έχουν πολλά και θα παίρναμε αυτό που θα μας λέγανε. Ο καθένας έχει τα δικά του γούστα και προσωπικά τα πιο "αγνα" και αξιοσεβαστα σχόλια τα παίρνω από αυτούς που δεν έχουν κανένα και είναι η ματιά τους πιο "καθαρη". Το πιο σημαντικό πάντως το έγραψε ο captain με τα κριτήρια που ρώτησε, και όχι γιατί έχει και τα δύο.
Όσο για τη μόδα, φυσικά και παίρνουμε αυτά που είναι στη μόδα! Γιατί επηρεαζομαστε, λίγο ή πολύ από τις εκάστοτε τάσεις. Θυμήσου το χαμό με τα oris65 που ακόμα και για ομαδική είχε ακουστεί. Τώρα πόσοι το έχουν ακόμα; ή το swatch sistem51. θες να το πεις μόδα, τάσεις ή όπως θες σίγουρα υπάρχει. Και κάποια είναι πάντα στην κορυφή όπως τα Rolex (sub, gmt άντε και Explorer 2, όχι τα cellini όμως), το moon σταθερά από Ω και τα panerai τα τελευταία χρόνια.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι αυτά κρατάνε και τιμές μεταπώλησης ενώ σε όλα τα άλλα έχεις μια χασούρα 30-40%.
Φυσικά τα παραπάνω είναι άποψη μου.

Ισως δεν σου δινω να καταλαβεις την ουσια αυτων που γραφω, μπορει να ειναι δικο μου το λαθος.
Η αληθεια παντως ειναι οτι δεν συντονιζομαστε καλα.

Δεν ειπα πουθενα οτι ο καπετανιος ειναι ο Βουδας και οτι πει αυτο ισχυει, αλλα οτι σαν κατοχος των ρολογιων μπορει να εκφερει την σωστη και τεκμηριωμενη γνωμη του..
Περισσοτερες απο τον κ. ''Αγνο'', που η επαφη του με τα αντικειμενα ειναι οτι τα ειδε απο τη βιτρινα, διαβασε δεκα κειμενα, αντε τα φορεσε και λιγο και εγινε expert.
Διοτι η γνωση οποιουδηποτε θεματος δεν αποκταται με τη ματια, μακαρι να γινοτανε, θα ειμασταν ολοι επιστημονες, αλλα με την ενασχοληση και την εμπειρια.
Τωρα αν καλυπτεσαι με τη ματια, παω πασο, απλα επιτρεψε μου να διαφωνω.
Η ματια αφορα αποκλειστικα την εμφανιση,το οπτικο μερος, το γουστο, το οποιο συμφωνουμε οτι ειναι απολυτα προσωπικη υποθεση και σημαντικος παραγων στη επιλογη μας.

Και πραγματικα δεν καταλαβαινω πως εννοεις το παρακατω σχολιο

''...... και προσωπικά τα πιο "αγνα" και αξιοσεβαστα σχόλια τα παίρνω από αυτούς που δεν έχουν κανένα και είναι η ματιά τους πιο "καθαρη" ''

Δηλαδη οσοι δεν εχουν ρολογια ειναι αγνοι και αξιοσεβαστοι σε αντιθεση με αυτους που εχουν και οι οποιοι δεν ειναι αξιοσεβαστοι και ειναι πονηροι- δολιοι ;
Θελουν να παραπλανησουν με τη γνωμη - εμπειρια τους;

Τεσπα θεωρω οτι δεν εχει νοημα η περαιτερω αντιπαραθεση, ο καθενας ειπε τα επιχειρηματα του , οκ απο μενα, δεν εχω κατι να προσθεσω.

Φιλε Βαγγελη, καλη εβδομαδα σου ευχομαι!!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #86 στις: Μάρτιος 05, 2017, 20:03:15 μμ »
Οχι βρε Σπύρο, φυσικά δεν εννοώ αυτό! Αυτό που λέω είναι ότι η δική μας ματιά είναι επηρεασμένη από θέματα όπως μεταπώληση, τι φοράνε οι πολλοί, ιστορία, μηχανισμούς κλπ. Όχι ότι είναι κακό να τα ξέρουμε αυτά αλλά ίσως κάποιες φορές χάνουμε την ουσία (ή την ψάχνουμε με άλλα κριτήρια). Όσοι είναι εκτός ίσως έχουν άλλη ματιά, βλέπουν πράγματα που εμείς δεν μπορούμε, πια. Μη μου πεις ότι δε ρωτάς την άποψή της γυναίκας σου πριν πάρεις ένα ρολόι (εγώ το κάνω  :D). Γενικά δε νομίζω ότι διαφωνούμε τώρα που ξεκαθαρίσαμε τι εννοούμε.  :)
Ισως βλέπουμε κάποια πράγματα από διαφορετική οπτική.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Μάρτιος 05, 2017, 20:08:13 μμ »

Άλλα κριτήρια είχα για την αγορά ενός ρολογιού πριν 20 χρόνια,άλλα πριν 10,κι άλλα σήμερα....
Λογικά και φυσιολογικά,τα κριτήριά μου μετά από τόσα χρόνια τα θεωρώ πιο ώριμα.
Δεν ξέρω(κανείς δεν μπορεί να ξέρει) ποια θα είναι η εξέλιξη των panerai στο μέλλον και αν θα μείνουν κλασικά....ενδεχομένως.

Αλλά επειδή μου είπες πως "δεν καταλαβαίνεις γιατι εμπλεκεται η μοδα σε επιλογη τετοιου ειδους αντικειμενου..."

Απάντηση:

Σε μένα καθόλου δεν εμπλέκεται....όπως και στους περισσότερους ίσως που ασχολούνται σοβαρά
Στη μάζα όμως εκεί έξω,εμπλέκεται και παραεμπλέκεται η μόδα.

Και δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πως τα συγκεκριμένα ρολόγια,τα έφερε(τα επέβαλε θα μπορούσα να πω) στην αγορά
το marketing της μόδας.....σινεμά,κτλ....
Τωρα,αν αξίζουν την προβολή που έχουν ,τις τιμές που έχουν(για μένα με καμία δύναμη),το αν θα μείνουν για πάντα,κλπ....είναι άλλο θέμα,και όπως είπα
πριν κανένας δεν μπορεί να προβλέψει σίγουρα.
Σίγουρα πάντως όπως είπε πριν κι ο georgefl74 πριν φορέσει ο Σταλόνε,δεν τα ήξερε η μάνα τους....

Αρα λοιπον συμφωνουμε οτι η μοδα εμας δεν μας επηρεαζει, απλα αναλογα με το γουστο μας και τις γνωσεις μας επιλεγουμε το καλυτερο για μας!!

Η μαζα προσωπικα δεν με απασχολει καθολου, δεν εχω να κανω κατι με αυτη.Δεν με ενοχλει και δεν την ενοχλω. ;)

Τωρα, επειδη οντως παιζει κατι περιεργο για τα πανερια, ολο φευγουν απο τη ''μοδα'' και ολο εδω ειναι, αποκρυπτεται κατι σημαντικο:

Ειναι γεγονος οτι εγιναν γνωστα απο τον Σταλονε, ουδεμια αντιρρηση.
Αυτο ομως που δεν λεγεται ειναι οτι μολις ειχαν αρχισει να κυκλοφορουν στην ελευθερη αγορα, διοτι μεχρι τοτε η Panerai ηταν προμηθευτης του Ιταλικου Βασιλικου Ναυτικου και δεν διεθετε τα προιοντα της στο εμποριο.
Επομενως δεν θα μπορουσε να ειναι γνωστη στην αγορα ουτε να εχει κτισει το ονομα της, κατι που εκανε πολυ γρηγορα μετεπειτα, εστω και με τη βοηθεια του Σταλονε.
Σιγουρα λοιπον εχει ιστορια και μαλιστα μεγαλη, και απο τοτε που κυκλοφορησαν για το κοινο ειναι στον αφρο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Μάρτιος 05, 2017, 20:23:22 μμ »
In 1995 comes the turn of events: the actor Sylvester Stallone is in Rome to shoot the film Daylight and happens to see a Panerai in a store window and falls in love.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Μάρτιος 05, 2017, 20:25:24 μμ »
Οπως ειχε πει και ο ιδιος ,απο μια μικρη αγνωστη εταιρια που ηταν,πολλαπλασιασε την αξια της μεσα σε λιγα χρονια και στο τελος την αγορασαν οι Ελβετοι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions