Αποστολέας Θέμα: Tudor pelagos blue vs rolex submariner nd  (Αναγνώστηκε 3614 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
Tudor pelagos blue vs rolex submariner nd
« στις: Μάρτιος 03, 2017, 18:59:41 μμ »
Αν και για χρονογράφο ξεκίνησα αρχικά το ψάξιμο, αφού λείπει ένας από την συλλογή μου είναι η αλήθεια κατέληξα πάλι σε diver...! Δοκίμασα πολλά.... το σκέφτηκα από εδώ...  το σκέφτηκα από εκεί...  αγόρασα όμως αυτό το ένα... το ρολόι που μίλησε πάνω στον καρπό μου....  αυτό που δοκίμασα και είπα ουαααου...  εδώ είμαστε...! Στον έρωτα με την πρώτη ματιά...! Εκεί που κόλλησε το μυαλό μου...!!!

Οπότε αφού έχω και το ξαδερφάκι του το sub nd..  το αγαπημένο μου ρολόι,πρώτο μεγάλο έρωτα και παλιό απωθημένο.. ευκαιρία για ένα συγκριτικό μεταξύ των δύο, μέσα από τα δικά μου μάτια..

Chapter one: Κουτί-Πρώτη εικόνα του ρολογιού

Το κουτί του sub είναι αρκετά όμορφο,ποιοτικό και σε αρκετά βολικό μέγεθος οπότε φυλάσσεται εύκολα...! Ωστόσο σου αφήνει ένα παράπονο αφού για τα λεφτά που έδωσες θα μπορούσε να είναι κάτι πολύ καλύτερο. Εμένα προσωπικά μου δίνει την εντύπωση πως η rolex έχει πιάσει λίγο τον παπά από τα γένια....  δηλαδή σου λέει.. ρολεξ θέλεις μικρε εεε...?! Θα το πάρεις ακόμα και αν στο βάλουμε μέσα σε kinder και θα πεις και ευχαριστώ...! Ενώ στην απέναντι όχθη η Omega στην προσπάθεια της κάποια στιγμή να γίνει ρολεξ, έχει σε αρκετά μοντέλα της φοβερά κουτιά...  βλέπε  moonwatch, κάποια po..  κτλπ...!! Εντάξει...  σε γενικές γραμμές είναι ok όμως το κουτί...! Τέλος το sub είχε πάρα πολλές αυτοκόλλητες προστατευτικές μεμβράνες. Εκεί που πιστεύεις ότι τις έχεις βγάλει όλες, όλο και κάποια ανακάλυπτεις κάπου μέσα στο μπρασελε...!
upload img
Το κουτί της tudor από την άλλη είναι και αυτό πολύ όμορφο και ποιοτικό με λιγάκι πιο σπορ χαρακτήρα. Στα ίδια επίπεδα με τη ρολεξ σε θέμα ποιότητας. Απλά εδώ επειδή έχεις δώσει τα μισά λεφτά δεν σου αφήνει αυτό το μικρό "παραπονάκι " γιατί είναι αυτό που πρέπει υποθέτω...! Τέλος το pelagos δεν είχε τόσες αυτοκόλλητες μεμβράνες.

post a picture

Chapter two: Κύρος-prestige-ιστορία-brand-αναγνωρισιμότητα

Το pelagos εδώ τρώει την λάσπη του sub με τεράστια διαφορά για τους ευνόητους λόγους αφού την rolex την γνωρίζουν και οι πέτρες..! Χωρίς όμως αυτό να είναι κατά ανάγκη κακό, γιατί με το pelagos έχεις ένα stealth rolex κατά κάποιον τρόπο...!image hosting over 5mb

Chapter three: Μεταπωλητική αξία

Είναι καλό κατά την γνώμη μου όταν δίνεις τόσα λεφτά για ρολόι να μην τα καις και τελείως. Εντάξει εδώ η ρολεξ δεν έχει ανταγωνιστή...! Παίζει μπάλα μόνη της γιατί πολύ απλά όλοι θέλουν ένα ρολεξ και πόσο μάλλον ένα sub...! Ίσως το πιο αναγνωρίσιμο μοντέλο της...! Και η tudor όμως από την άλλη δεν τα πάει και άσχημα. Λιγάκι που παρακολουθώ την αγορά των μεταχειρισμένων βλέπω πως το pelagos κρατάει τιμή. Ειδικά το LHD πωλείται πανάκριβα πλέον. upload a gif

Chapter four: Ποιότητα κατασκευής

Δύσκολο να συγκρίσεις στα ίσα γιατί το ένα είναι ατσάλι και το άλλο τιτάνιο...! Παρόλα αυτά ίσως το sub(δεν είμαι σίγουρος) να είναι ελαφρώς ανώτερο γιατί υποθέτω πως..  it's supposed to be. Η αλήθεια είναι πως τα ρολεξ έχουν τόσο μοναδική ποιότητα και αίσθηση που δυσκολεύεσαι να βρεις αντίπαλο ακόμα και σε μεγαλύτερης αξίας ρολόγια...! Το pelagos είναι τρομερά ποιοτικό και κάθεται ισάξια δίπλα στο sub...! Βρίσκεις αρκετά κοινά σημεία αναφοράς στην ποιότητα και τον τρόπο λειτουργίας τους όπως το κούμπωμα(η μπουκλα του μπρασελε) και το bezel, όμως δεν είναι τα ίδια. Το πέλαγος έχει την δική του προσωπικότητα και σε τιτανιο είναι οτι πιο ποιοτικό και στιβαρό έχω φορέσει...!
image hosting 12mb

uploadimage

Chapter five: Μηχανή
Εδώ δεν γνωρίζω και πολλά πέρα από το ότι και το πέλαγος πλέον φοράει in-house μηχανή. Η λογική πάντως λέει πως το sub θα φοράει ελαφρώς καλύτερη..!https://www.tudorwatch.com/magazine/article/movement-5612

screen shot on pc

Chapter six: Εμφάνιση-ομορφιά

Εντελώς υποκειμενικο..! Εμένα προσωπικά μου αρέσουν και τα δύο για διαφορετικούς λόγους το καθένα. Το pelagos ξεχωρίζει για αυτό το καταπληκτικό βαθύ μπλε και λιγάκι funky dial,το τιτάνιο καθώς και τις διαστάσεις του. Σε συνδυασμό με την helium valve θυμίζει περισσότερο rolex sd. Επίσης ίσως και να είναι λίγο πιο επιβλητικό στον καρπό λόγω όγκου..! Για το sub τι να πω..? Σημείο αναφοράς το ρολόι..!

Chapter seven: Είναι το pelagos υποκατάστατο του sub....?!! Είναι το pelagos ο φτωχός συγγενής...?!!

Εδώ η απάντηση είναι ΟΧΙ και εξηγώ...!
Οποιοδήποτε ρολόι το οποίο μοιάζει στο sub,είναι φτηνότερο και αγοράστηκε επειδή δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για sub είναι υποκατάστατο. Μπορεί να είναι οποιοδήποτε και η λίστα είναι τεράστια...  seiko,orient,tag heuer aquaracer,longines hydroconquest,όλα τα homage κτλπ.
Το pelagos και το sub στην πραγματικότητα είναι δύο τελείως διαφορετικά ρολόγια. Το pelagos είναι πιο σκληροπυρηνικό,μυώδες και είναι αδιάβροχο στα 500 μέτρα... με helium valve...  είναι όλο ματ,από τιτάνιο και χωρίς γυαλάδες φυσικά...! Ένα ρολόι εργαλείο έτοιμο για δράση και δεν φοριέται εύκολα με πουκάμισο λόγο όγκου..!
Το sub από την άλλη είναι πιο κυριλέ ρολόι...! Θα έλεγα οτι σου βγάζει περισσότερο την αίσθηση κοσμήματος και λιγότερο του toolwatch. Φοριέται από την Μενεγακη σε εξώφυλλα περιοδικών....   με κουστούμι σε γάμο... και σε κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση..! Το sub στην πραγματικότητα είναι dress Watche γιατί δεν θες(όχι ότι δεν μπορείς φυσικά γιατί για αυτό θεωρητικά είναι φτιαγμένο) να βάλεις 7.000 στην θάλασσα η 30k φευγα αν έχεις κάνα solid gold...! Βασικά κατά την γνώμη μου τα περισσότερα ακριβά μηχανικά σπορ ρολόγια είναι dress(ένα gshock είναι σπορ ρολόι) αλλά αυτό είναι μια αλλη συζήτηση.
image hosting above 5 mb

Chapter eight: Αν ήταν γυναίκες(με λίγη δόση χιούμορ σαφώς)...!

Αν ήταν γυναίκα το sub θα ήταν πιστεύω η μία και μοναδική...  αυτή που διάλεξες να κάνεις οικογένεια και να περάσεις μια ζωή μαζί της. Ίσως λιγάκι και ενα απωθημένο το οποίο κυνηγησες...! Ξέρει πως να σταθεί επάξια δίπλα σου και στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα...! Έχει κύρος, αναλύωτη ομορφιά και χάρη...!

upload pictures online
Το pelagos από την άλλη αν ήταν γυναίκα θα ήταν αυτή με την οποία κόλλησες με την πρώτη ματιά. Είναι γκομενάρα και η καψούρα που θα σε πάει σε μονοπάτια όπου δεν μπορεί η γυναίκα σου. Είναι αυτή που δίνει χρώμα στην ζωή σου και άμα φύγει θα πέσεις στα πατώματα...! Βέβαια η γυναίκα σου είναι αναντικατάστατη και σύντροφος για μια ζωή...!
uploading images

Τέλος να ρίξω και λίγο το φαρμακι μου....
Στο ψάξιμο για καινούργιο ρολόι γύρισα αρκετά μαγαζιά και ήταν όλοι εξυπηρετικοτατοι και άψογοι. Μόνο στη ρολεξ στο Κολωνάκι η τύπισσα που ήταν εκεί με εξυπηρέτησε του στυλ σαν μου λέει ένα πράγμα...  "μικρεεε..  μάζεψες λεφτά από τα κάλαντα και νομίζεις θα πάρεις ρολόι από εδώ...?!  "πιο κάτω πουλάνε τα gshock..  έλα γρήηγοραα γιατί πρέπει να μπω και facebook..!" Αχαχαχαχαχα...  ρολόγια με το ζόρι έβγαζε να μου δείξει...  τιμές δεν μου έλεγε...    τέλος πάντων...  δύσκολα θα μπω ξανά εκεί μέσα...!

Αυτά παιδιά.. από την δική μου οπτική γωνία πάντα...

Ευχαριστώ...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Tudor pelagos blue vs rolex submariner nd
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 03, 2017, 19:15:47 μμ »
Μπράβο και τρομερές φώτο! Το tudor, πρέπει να έχει 70 ώρες αυτονομία
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 03, 2017, 19:16:33 μμ »
Πολύ ωραια η παρουσίαση,αλληγορική ,και με αρκετή δόση χιούμορ.
Να εισαι καλά,να τα χαίρεσαι και τα δύο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 03, 2017, 19:30:53 μμ »
Μ'αρεσε η παρουσιαση σου!!!! Υπεροχα και τα δυο!!!!!! Να τα χαιρεσαι με υγεια!!!!!!!!!!!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 03, 2017, 19:32:28 μμ »
4.260,τιμη καταλογου!Μια χαρα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

gkblues

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 03, 2017, 19:42:24 μμ »
Για μενα η διαφορα ειναι χαοτικη υπερ του nd!!!
Σαν κατι τετοιο .....ενα πραγμα ;) ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 03, 2017, 19:50:32 μμ »
Χαοτικη!?Για πες βρε Giorgio,να μαθουμε και εμεις το γιατι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 03, 2017, 20:11:31 μμ »
Πολύ ωραία παρουσίαση, να τα χαίρεσαι και τα δύο!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stavros14

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 03, 2017, 20:20:19 μμ »
Ωραίο θέμα,να τα χαίρεσαι και τα δύο.Ο πρόλογος σου για το pelagos είναι που έχει τελικά σημασία

Στάλθηκε από το D2303 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Εν οιδα οτι ουδεν οιδα.

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 03, 2017, 21:59:48 μμ »
Ωραία παρουσίαση, με πολύ ωραίες συγκριτικές φωτογραφίες και ευφάνταστο-όλα τα λεφτά-επίλογο

Και παλί εύχομαι να το καταχαρείς
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος k.pafis

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 03, 2017, 22:07:29 μμ »
Με γεια να τα χαρείς με υγεία! Μπορούμε να μάθουμε τιμουλες?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος dreamer

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάρτιος 03, 2017, 22:16:17 μμ »
Πολυ καλη παρουσιαση! Να χαιρεσαι τις ρολογαρες σου!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάρτιος 03, 2017, 23:00:45 μμ »
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά. Δεν έχω λόγια για το pelagos πραγματικά....! ! Είναι καταπληκτικό ρολόι και με εκφράζει απόλυτα...! Κάθομαι το χαζεύω,χαμογελάω και χαίρομαι απόλυτα για την επιλογή μου...! Αν έπρεπε να μείνω αυτή την στιγμή με ένα και καλό μονάχα ρολόι σίγουρα θα διάλεγα αυτό...! Τέλος μου αρέσει πολύ το ότι έχω την ποιότητα της rolex χωρίς να γράφει πάνω το όνομα της..! Είναι όπως έγραψα και στην παρουσίαση μου ένα stealth rolex...!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions