Με προβλημάτισες τώρα... Όχι, κι ούτε είπαν κατι σχετικό για άλλο μοντέλο. Και δεν ήταν 1η φορά που ψώνιζα στο μαγαζί. Βέβαια τα πήρα και τα δύο -20% λόγω μιας κυβερνητικής έκπτωσης (fazaa - ίσως ξέρεις σχετικα)
Μήπως αυτό ισχύει για κάποια που πωλούνται σετ? Πές μου περισσότερα με ενδιαφέρει.
Πάντως κάτι η έκτπωση, κάτι που η Longines πήρε τα πάνω της, κάτι τα διαμαντάκια που έχουν, κλεισαμε χρόνο κι είναι η αξία τους used +30%
Α, τα πήρες με fazaa. Καλώς.
Να το γράψω εδώ για τα άλλα μέλη πως το Fazaa είναι μια κοινωνική πρωτοβουλία που στοχεύει στην ανάπτυξη κοινωνικής αλληλεξάρτησης και στη διατήρηση αποτελεσματικών δεσμών αλληλεγγύης εντός της κοινότητας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Οι δάσκαλοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι κλπ. έχουν πρόσβαση σε εκπτώσεις τύπου fazaa.
To fazaa εκεί που θα σε βοηθήσει είναι σε 'κανονική' περίοδο αν μπεις μέσα στη boutique Rivoli για παράδειγμα, και σου δώσει ο άλλος 12% off (που είναι το nominal) να πάρεις άλλο ένα Χ% off λόγω της κάρτας. Όμως για ρεαλιστικές και αποδοτικές εκπτώσεις που σε κάνουν να έχεις κομμάτια στον καρπό σου και να έχεις δώσει πολύ λίγα χρήματα για αυτά (πάντα συγκριτικά) πρέπει να πας σε άλλη στρατηγική.
Πάμε τώρα παρακάτω.
Κυρίως σε περιόδους μεγάλων εκπτώσεων, ήτοι στην περίοδο του UAE unification day (2nd Dec.) ή/και στο ramadan, μπορεί να πετύχεις συγκεκριμένες σειρές στα Longines που δίνουν τέτοιο σετ ακριβώς και παίζει κάποια έκπτωση του τύπου πάρε το ανδρικό με τόσο % off και το γυναικείο είναι χωρίς κόστος. Όμως γίνεται σε συγκεκριμένα variants (δηλαδή το μπλε dial που έχεις δεν το έχω δει σε τέτοια προσφορά) και σε συγκεκριμένα καταστήματα / boutiques.
Γενικά όπως πιθανόν να γνωρίζεις αυτές οι περίοδοι (UAE Day και Ramadan) είναι πολύ δυνατές στο τί εκπτώσεις μπορείς να πάρεις, συν βέβαια το DSF (Dubai Shopping Festival) που κρατά 1-2 μήνες (Jan+Feb όπως και Jun+Jul) και εκεί πάλι μπορεί να κάνουν διάφορα καλά.
Για τα Longines όπως και για όλα τα άλλα brands του Swatch Group που διατίθενται από το Rivoli Group εκεί στις boutiques θα βρεις (σε αυτές τις εορταστικές περιόδους που προανέφερα) προσφορές του τύπου 20-25% off το ένα κομμάτι αλλά αν πάρεις και δεύτερο τότε 25% off το πρώτο και 20% off το δεύτερο. Αυτό ισχύει για Glashuette, Blancpain, Omega, Longines, Jacquet Droz, αλλά και για Zenith, όπως και για τα φορτιστήρια Wolf που έχουν.
Φυσικά για να φτάσεις να το κάνεις αυτό με δυό κομμάτια θα πρέπει να διαθέσεις περίπου AED50k ή κάπου εκεί, αλλά παίρνεις δυό κομμάτια από πολύ ωραίες μάρκες και όχι παλιάς σειράς ή discontinued. Υπάρχουν και πιό μεγάλες εκπτώσεις, τα έχω γράψει όλα στο νήμα 'Ρολογότσαρκες', ρίξε μιά ματιά αν θέλεις και ξεκίνα από περίπου τις αρχές του 2023 το αργότερο ως και το Νοέμβριο 2023...
Πάντα σε αυτό που έγραψα υπάρχουν μικρο-εξαιρέσεις, δηλαδή μοντέλα όπως το Omega Seamaster 300 Diver Titanium δεν θα το βρεις σε αυτή την προσφορά, το ίδιο και για το νέο Zenith Defy, στα Breguet επίσης δεν κάνουν τέτοιου τύπου discounts, κλπ.
Εγώ προσωπικά εκεί δεν θα αγόραζα τίποτε απολύτως λιανική ή με τις κάποιες όποιες μικρές εκπτώσεις που δίνουν σε αυτό το κομμάτι της αγοράς (δηλαδή σε Swatch Group). Αντ'αυτού θα στόχευα σε πολύ συγκεκριμένα μοντέλα, πάντα περιμένοντας τί μπορεί να μου δώσει η αγορά (δηλαδή εξαρτημένος από το τί είναι διαθέσιμο) και σταθερά κατ'ελάχιστον στο 40% off... Μιλάμε πάντα για Zenith, Omega, Glashuette, JD, Longines, κλπ. Ολοκαίνουργια ρολόγια με πλήρη εγγύηση σε τιμές ασύλληπτα καλές συγκριτικά με το τί βρίσκουν όλοι οι άλλοι λ.χ. στην Ευρώπη.
Είσαι σε μία αγορά που έχει 5% ΦΠΑ (1ο καλό), δίνει καλές εκπτώσεις αν παρακολουθείς τί γίνεται και ψάχνεσαι (2ο καλό), έχει τα πάντα και όλα μα όλα τα μοντέλα με τα καταστήματα να είναι όλη μέρα ανοικτά (3ο καλό), και τέλος έχει εύκολη πρόσβαση σε χρήμα (κάρτες με πολύ υψηλό spending limit συν άτοκες δόσεις) αν ποτέ χρειαστείς να πυροβολήσεις για ιδιαίτερα δυνατά κομμάτια (της τάξης των AED 150k και άνω).
Το Rivoli Group επίσης ήταν μερικώς ελεγχόμενο από το Swatch Group όταν ήμουν εγώ εκεί στην αρχή, πριν 2 χρόνια δηλαδή, μέσα στο '23 το Swatch Group πήρε όλο το πακέτο και ελέγχει πλήρως πλέον την εταιρεία. Αυτό σήμανε πως όποια προϊόντα είχαν στις βιτρίνες που ήταν εκτός Swatch Group, ήτοι Bucherer, κλπ. έπρεπε να φύγουν, να γίνει stock clearance δηλαδή... Ειδικά για μάρκες τύπου Bucherer που ξαφνικά μέσα στο '23 πήγε και την εξαγόρασε η Rolex που φυσικά είναι κύριος ανταγωνιστής του Swatch Group. Εκεί λοιπόν πήγαν και έβγαλαν μιά μέρα τα Bucherer με 50% κατ'ελάχιστον off.
Tην επόμενη φορά λοιπόν που θα περάσεις από κάποια boutique Rivoli μπες και κάνε μια ερώτηση μπας και τους έχει μείνει τίποτε, ποτέ δεν ξέρεις, αν κι έχει περάσει καιρός και το στοκ πρέπει να έχει φύγει. Όμως η αγορά είναι δυναμική, αλλάζει συνεχώς, γι'αυτό αν κανείς έχει το ενδιαφέρον και το ζήλο μπορεί να αποκομμίσει κέρδος αν παρακολουθεί τί γίνεται...
Είχε και ο Seddiqi μερίδιο στο Rivoli Group, παρεμπιπτώντος (ο οποίος είναι ο εισαγωγέας της Rolex στο GCC...) Εκεί κι αν μιλάμε για έλεγχο της αγοράς. Να είσαι ο top AD της Rolex παγκοσμίως και να έχεις μερίδιο σε άλλο μεγάλο group που ανοίκει στον αντίπαλο όμιλο... Αλλά πάμε πιό βαθιά, αυτά θα τα πούμε άλλη φορά...