Αν το χτυπησεις,δε θα ειναι οτι καλυτερο..ενω αυτα εδω,δε σε νοιαζει
Επίσης άποψή μου είναι ότι περισσότερες πιθανότητες έχεις να χτυπήσεις το ρολόι στην ξηρά παρά στην θάλασσα.
Προσωπικά θα το φορούσα στην θάλασσα .Όχι όμως για καταδύσεις.
Από κει και πέρα, ότι και ρολόι να έχω, φτηνό ή ακριβό, εάν χτυπήσει, σίγουρα θα μου χαλάσει η διάθεση.
....αν φοράς ρολόι στην θάλασσα, για απλό κολύμπι και μακροβούτια στα 0,5-1,5 μ, δεν έχεις σχεδόν κανένα πρόβλημα.
Αν φοράς ρολόι σε υποβρύχιες δραστηριότητες, από ελεύθερη κατάδυση, ψαροντούφεκο, ή και "καταδύσεις" με εξοπλισμό, και αναφέρομαι καθαρά σε βουτιές χωρίς αέρια και λοιπά, πάντα ερασιτεχνικά, θα εκπλαγείς πόσο εύκολα μπορείς να κτυπήσεις το ρολόι, και μάλιστα πολλές φορές, χωρίς καν να το καταλάβεις.
Αν δε ασχολείται κάποιος λίγο πιο "επαγγελματικά", από υποβρύχιες επιθεωρήσεις, επισκευές, ανασύρσεις από βυθούς - ναυάγια, αυτοκίνητα σε λιμάνια, τοποθετήσεις καλωδίων, υποβρύχιες σπηλαιολογίες κλπ, για να αναφέρω μερικά, εξαιρώντας τις στρατιωτικές εφαρμογές, τότε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην φάει και καμμια-δυό, και καμμιά φορά γερές.
Και αν λάβεις υπ' όψιν, ότι χρειάζεσαι ρολόι, πιο παλιά τουλάχιστον, για παρακολούθηση του υπολοίπου αέρα, πιθανή αποσυμπίεση, κλπ, γίνεται κατανοητό, πόσο σπουδαίο είναι να αντέχει και να είναι πιστοποιημένο το ρολόι, για τέτοιες χρήσεις.
Από τότε που βγήκαν τα πρώτα diving computers, ή αν ελέγχεσαι από κέντρο ή την επιφάνεια, τα πράγματα απλουστεύουν, και τότε το ρολόι είναι απλώς .........φιάκα.
Αν όμως είσαι μόνος (
....αυτό δεν πρέπει να γίνεται ΠΟΤΕ ), ή με ζευγάρι ή μικρή ομάδα, κάπου .............πιό μακρυά, το ρολόι αντοχής είναι θέμα επιβίωσης.