Ticino pilot 44 vintage handwindAπο τον κατασκευαστη
http://www.ticinowatches.com/product/pilot-watch-44mm-vintage-hand-wind-6497-mov-ss/ Case: 44mm. All brushed 316L stainless steel
Water Resistance: 10ATM
Crystal: Genuine domed inner AR coated sapphire (scratch proof)
Hands : Blue (Swiss C1 Superluminova)
Dial: Black (Swiss C1 Superluminova)
Movement: Asian Cotes De Geneve 6497. 21,600 bph.
Strap: Black with steel deployment buckle
Glass: Mineral crystal. See-through glass caseback
To συγκεκριμενο το πηρα σε πιο καλη τιμη κατοπιν συμφωνιας με τον πωλητη αφου ειχε μεινει σε stock display (φαινεται απο το λουρακι απο πισω στη φωτο προς το τελος) απο το sizzlin watches και χωρις χαρτια (το ζητησα εγω) λογο φοβου για πιθανο φορο στο τελωνειο (αν εβλεπαν αποδειξη και χαρτια)
Δεν υπαρχει πλεον προς πωληση το συγκεκριμενο μοντελο στο συγκεκριμενο μαγαζι, μονο στο επισημο web κατασκευαστη
http://www.sizzlinwatches.com/shop/Το ταχυδρομιο παρα πολυ γρηγορο απο Florida USA στην Κερκυρα (βαλε αλλη μια μερα ταχυδρομιο να το φερουν απο τα κεντρικα ταχυδρομια ελτα, εδω στο χωριο) συνολο μολις σε 6 μερες με τα ελτα
Credits στο μαγαζιΘα ελεγα οτι μοιαζει πιο πολυ σε steinhart μιας και αυτο εχει το ιδιο περιπου στυλ στο μερτητη δευτερολεπτων δεξια εκει στο 9 νουμερο
Δεν ειμαι ο πιο ειδικος σε ρολογια, οποτε οι παρακτω αναφορες (πιστευω λιγο αναλυτικα για πιλοτο) ειναι σε οτι μου κινησε την περιεργεια
Η ticino στα συγκεκριμενα type a/b δεν εχει λογοτυπο επειδη υποτιθεται το θελουν να ειναι πιο αυθεντικο
Οι φωτο ειναι απο ενα nokia N8 που ειχα μαζι μου, γιατι δεν περιμενα 24-48 ωρες για το review (θα ξανα ανανεωσω μετα για την χρονομετρια μερας, luminova, και μετα απο βουτια στη θαλασσα αν εχει επιζησει αφου ειναι rated στις 10 ατμ, και επισης θορυβος μηχανης το βραδυ και αυτονομια)
To συγκεριμενο μαυρο λουρι με το clasp που ερχεται με το ρολοι δεν μπορουσα να το κουμανταρω στη φορεσια και εβαλα ενα παλιο καφε προσωρινα (ξερω ισως να χαλαει λιγο το ρολοι) μεχρι να δω τι αλλο θα παρω
Η διαμετρος σε πλατος λουριου ειναι στα 20mm, για εμενα ειναι λιγο καλυτερα γιατι το κανει να φαινεται πιο στρογγυλο η πιο μεγαλο (να ταιριαζει καλυτερα αυτη η λεξη) σε σχεση με την διαμετρο 22,24mm
Δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι anti reflective (μαλλον οχι) αλλα σε δοκιμη που εκανα με ενα casio protrek 55mm (πυξιδα, βαρομετρικο και δεν συμμαζευεται) το ticino δεν ανταναλκα το φως απενταντι στο τοιχο, το casio σε στραβωνει (καναμε στα νιατα μας τετοια κολπα) o πιλοτος ιχνος απο αντανακλαση σε φως ηλιου σε τετοια δοκιμη
Βεβαια τωρα μεσημερι που το φορουσα εκανε μια μικρη αντανακλαση στο ματι οπως θα ειδατε και στο video (αν και ηταν σε σκιερο μερος, αλλα εξω) απο το υψος του χεριου, αλλα σε εμενα δεν με πειραξε / ενοχλησε στο ματι καθολου, ομως σε μερικες περιπτωσεις κατω απο τον ηλιο καταμεσημερο, ηθελε λιγο δεξια αριστερα για να δω την ωρα αν επεφτε ο ηλιος καρφωτος επανω του
Τα καινουρια μοντελα τους (πιο ακριβα) με την miyota 9015 εχει double saphire ir coating που δεν κανει αυτο το προβλημα, αλλα η τιμη τιμη...
Το hot μπλε που εχει γυρω απο την ωρα και λεπτα στους δεικτες κανει ΜΠΑΜ
Το ματι αμεσως τραβαει την προσοχη, και ειδικα σε αντανακλαση ηλιου, αμεσως καταλαβαινω την ωρα πριν συγκεντρωθω στο ασπρο των δεικτων
Η μηχανη seagull, μαλλον η st36 ... δεν θα ελεγα κλονος, γιατι βαζουν δικα τους υλικα που εχουν μια μικρη διαφορα, παρομοια με τις Ελβετικες unitas 6497
Eχω δει mix reviews, αλλοι να λενε οτι η χρονομετρια ειναι πολυ καλη, αλλοι να λενε οτι η seagull δεν τα λαδωνει για καποιο λογο, αλλα στο συνολο αρκετοι δεν εχουν παραπονα με το συγκεκριμενο μηχανικο μηχανισμο της seagull και δουλευει αρκετα καλα απο αναφορες (πιθανον για οσο καιρο εχει ζωη)
Αλλα πριν μπουμε στο θεμα μηχανισμου και κλονου, εσεις ξερετε καλυτερα οτι ολα αυτα θελουν μια συντηρηση καθε 3-5 χρονια, για καλη λειτουργια
Μεχρι τωρα στις 5 ωρες παει μπροστα στα 3 δευτερα (καλυτερα παρα να πηγαινει πισω, αλλα το ρολοι ειναι σε θεση σχεδον καθετη αναμεσα απο το 9-12 ... αυτο με την ιδια θεση το κανει και το seiko με την 4r36a οπως εχω το χερι γυρισμενο ειδκα οταν καθομαι ... θα σας πω σε αλλο post στο συνολο 24ωρων γιατι εγω δεν το βγαζω το βραδυ απο χερι
Ισως να θελει και κανα μηνα στρωσιμο στο μηχανισμο για την τελικη ακριβια
Δεν κανει τελικα τοσο θορυβο ο μηχανισμος οπως ακουγεται οτι κανουν τα seagull, αλλα απο βραδυ που θα πεσει απολυτη ησυχια θα ξερω καλυτερα
Η λουνινοβα φαινεται καλη, ομως το ρολοι πρεπει να εχει μεινει παρα πολυ καιρο σε stock και ο δεικτης της ωρας και των λεπτων (που ειναι πιο βασικο) εχει πιο αδυνατη luminova
Eπισης ειναι λιγο πιο ασπροι (δεικτες ωρα - λεπτο) απο τα νουμερα
Σε αλλο post θα ενημερωσω ποσο περιπου κραταει το βραδυ το φως του
Απο εμπειρια σε ενα adidas με domed class επιρεαζεται πολυ ευκολα ο φωτισμος στους δεικτες, παρα στις ακρες που ειναι τα νουμερα επειδη το γυαλι αντακλα στις γωνιες λιγοτερο φως
Το πρωτο τρακαρισμα ηδη εγινε στο σιδερενιο πορτονι της αυλης (αναμεσα στα καγκελα) στο τζαμι επειδη ειναι σχετικα λιγο μεγαλο το ρολοι (και εχει να φαει ακομα σμπαρα) αλλα δεν ειδα γρατσουνια μεχρι τωρα στο ζαφειρι, ελπιζω να κρατησει γερα και για αυτο πηγα σε ζαφειρι
Το κουρδισμα πηρε στις 30 στροφες μεχρι να αρχισει να φερνει τα πρωτα ζορια στα γραναζια και δεν νομιζω να με ενοχλει το καθημερινο κουρδισμα, πιστευω οτι ετσι μας φερνει πιο κοντα στο ρολοι η καθμερηνη επαφη (εκτος το κοιταγμα)
Ο κατασκευαστης δινει 40 ωρες αυτονομια, αλλα εχω δει να αναφερουν και 48, θα ενημερωσω σε αλλο post, αλλα με την αυτονομια μπορει να αργησω
Γενικα για την τιμη και την προσφορα και το γρηγορο ταχυδρομιο στο συγκεκρμενο πολυ ευχαριστημενος μεχρι τωρα, ο χρονος θα δειξει την αντοχη / ανοχη του μιας και τα κινεζικα ειναι ρισκα καποιες φορες, αλλα εδω που τα λεμε και seiko που μου ετυχε δεν πανε πισω, οποτε η δουλεια με τα αυτοματα σε τετοια τιμη ειναι και λαχειο καποιες φορες
Αν ξεχασα κατι ή θελετε να ρωτησετε, ευχαριστως
Φωτο πιο κατω