Αποστολέας Θέμα: Ticino pilot 44 vintage handwind  (Αναγνώστηκε 7709 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

AntonisCh

• Επισκέπτης
Απ: Ticino pilot 44 vintage handwind
« Απάντηση #15 στις: Ιούνιος 03, 2017, 23:42:52 μμ »
Τι είναι η χουμπια?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιούνιος 03, 2017, 23:54:52 μμ »
...από την αποκρυπτογράφηση, μάλλον αυτό

photo uploader
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος pugman

• Sr. Member
  • Στο μεθαύριο ! ! !
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούνιος 04, 2017, 00:09:30 πμ »
Καλοφόρετο Μπάμπη. Μια χαρά σου έκατσε στον καρπό.Να το χαρείς οσο μπορείς. Μου άρεσε ο λόγος στην παρουσίαση, αυθεντικός, γρήγορος, ανθρώπινος.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"
"Time you enjoy wasting, was not wasted." – John Lennon

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• Jr. Member
  • *
  • Tικ-Τακ
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιούνιος 04, 2017, 11:47:06 πμ »

.................. επλιζω να ειμαι τυχερος να παει κοντα στις 50 ωρες οταν το ρολοι ξαμολαρει

...................τιαξει και η χρονομετρια του οταν ξε-στιφαρει

...................ιχτοι και δεν γυριζαν ευκολα να μεπι στην ωρα ... τωρα παει ενταξει εχουν ξεπαρει και γυρνανε πολυ πιο αερατα, μου ειπε θα παρουν και αλλον αερα, να αναμενω μεχρι μηνα τα λαδια του να δουλεψουν

.......................ολυ προσεκτικα του εκανα τρυπα για να μπει η χουμπια της μπαρετας Εγινε Q&Q  :D (δεν ειχα αλλη χουμπια)

Αντώνηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη, λεξιλόγιο  :)
παιδια μην βαρατε  :) δεν ειμαι του γραφειου  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

gavromitsos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #19 στις: Ιούνιος 04, 2017, 12:19:47 μμ »
Καλοριζικο Μπαμπη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιούνιος 04, 2017, 17:25:19 μμ »

.................. επλιζω να ειμαι τυχερος να παει κοντα στις 50 ωρες οταν το ρολοι ξαμολαρει

...................τιαξει και η χρονομετρια του οταν ξε-στιφαρει

...................ιχτοι και δεν γυριζαν ευκολα να μεπι στην ωρα ... τωρα παει ενταξει εχουν ξεπαρει και γυρνανε πολυ πιο αερατα, μου ειπε θα παρουν και αλλον αερα, να αναμενω μεχρι μηνα τα λαδια του να δουλεψουν

.......................ολυ προσεκτικα του εκανα τρυπα για να μπει η χουμπια της μπαρετας Εγινε Q&Q  :D (δεν ειχα αλλη χουμπια)

Αντώνηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη, λεξιλόγιο  :)
παιδια μην βαρατε  :) δεν ειμαι του γραφειου  ::)

Μπάμπη,

Δεν σε βάρεσε ΚΑΝΕΝΑΣ, και επειδή εγώ έκανα την πρώτη σημείωση, εξηγούμαι !  :)

Εφόσον αυτές τις λέξεις χρησιμοποιούμε, αυτές να καταγράψει και ο Αντώνης.

Δεν είναι ούτε ειρωνικό, ούτε απαξιωτικό. Ποτέ δεν προσβάλω, ( όπως και δεν μου αρέσει να με προσβάλουν ), πόσο μάλλον σε δημόσιο βήμα.  ;)

Επειδή κάνω και "πειράγματα", έχεις δεί ότι δέχομαι και ΚΑΘΕ πείραγμα. Πάντα καλοπροαίρετα.

Αλλά αυτό, δεν ήταν ουτε καν πείραγμα. Ηταν πρόσκληση για καταγραφή ενός τρόπου έκφρασης. Που είναι απολύτως σεβαστός και αποδεκτός, από εμένα τουλάχιστον.

πχ το ξε-στιφάρει, είναι προφανώς από το Αγγλικο stiff, σφικτό, άρα  το ξε-στιφάρει, προφανώς σημαίνει άμα "λύσει", "ροντάρει".

Ωραίο να βλέπουμε και από που προέρχεται, και πώς καταλήγει.

πχ το βάρεσε μπιέλα, ενώ πραγματικά μία τέτοια κατάσταση υφίσταται, το ουσιαστικό είναι ότι προέρχεται από το εκφυλισμένο B.L.R., Beyond Local Repair, του Αγγλικού στρατού, που έγινε το Π.Ε.Ε. στα Ελληνικά στρατιωτικά, που σημαίνει "Πέραν Επιτοπίου Επισκευής", δηλαδή ξεπερνά τις δυνατότητες του τοπικου κλιμακίου επισκευών και πρέπει να προωθηθεί στην βάση.

πχ το "είναι Μέγκλα", δηλαδή, είναι πολύ καλό, προέρχεται απο το επίσης εκφυλισμένο  Made in England, φτιαγμένο στην Αγγλία.

κλπ, κλπ.

Αν για οιοδήποτε λόγο, θεώρησες ότι ήταν ειρωνικό, σε διαβεβαιώ ότι δεν ήταν, και ούτως ή άλλως απολογούμαι.

Και όπως σημείωσε και ο φίλος Αντώνης - Pugman, "Μου άρεσε ο λόγος στην παρουσίαση", και η παρουσίαση.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος jb

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιούνιος 04, 2017, 17:54:20 μμ »
Ρε Μπάμπη ρισπεκτ φίλε
χαίρεσαι το ρολόι και αυτό είναι που έχει σημασία. είσαι τρανή απόδειξη ότι το ρολόι δεν πρέπει σώνει και καλά να είναι ακριβό για να προσδώσει χαρά στον κάτοχο. Μπράβο σου, καλοφόρετο να είναι και εύχομαι το επόμενο, όποτε έρθει, να έχει την ίδια χαρά για σένα. Καλοφόρετο μάγκα !
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• Jr. Member
  • *
  • Tικ-Τακ
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιούνιος 09, 2017, 07:14:17 πμ »
Ευχαριστω ολους και παλι, δεν υπαρχει λογος για απολογια....

UPDATE 3

Για τον θορυβο δεν ανεφερα ποτε ... ενα πολυ ελαχιστο πιο πανω απο τα seiko και αυτο ισως επειδη ο μηχανισμος ειναι πιο μεγαλος αρα και το hair spring ... δεν κανει σαν ταμπουρίνι οπως εχουν αναφερθει σε μερικα αλλα seagull
Δεν υπαρχει θεμα σε αυτο

Μετα απο 8 μερες χρησης η χρονομετρια εχει κατεβει απο τα 24-26 δευτερα τη μερα, στα 20-22 ... και δειχνει να κατεβαινει ακομα

To ρολοι για καποιο λογο εχει μαγνητιστει γιατι το βαζω κατω/πανω απο μια μικρη πυξιδα και την τρελενει (μαζι με ενα citizen πολυ παλιο) παρηγγειλα ενα αντιμαγνητικο φτηνο και θα δουμε αν βοηθησει και στην χρονομετρια γιατι ιδιο θεμα εχουν αλλα 2

Παντως και στην γνησια Ελβετικη unita διαβαζω οτι μαγνητιζονται ευκολα αυτα, ισως επειδη ειναι πιο μεγαλοι μηχανισμοι

Ο μηχανισμος σιγουρα εχει ξε-λασκαρει γιατι το κουρδισμα πλεον δεν ζοριζεται στα λεγομενα τελευταια κουρδισματα ... κατευθειαν παει τερμα χωρις να φερνει αντισταση οταν το κουρδιζουμε

Ειχε δικιο ο ρολογας που ειπε να μην το πειραξω για μηνα για να στρωσει ... ισχυει τελικα στα μηχανικα και αποδειχτικε με το κινεζικο που ηταν χρονια στο ραφι ... μου θυμηζει στα νιατα οταν εστρωνα το πρωτο 50αρι  :D που ηθελε 1000 χιλιομετρα  :D

Επισης αυτο που αναφερουν στο internet για την διαρκεια αυτονομιας ειναι αληθεια ... μου πηγε 57 ωρες με τερμα κουρδισμα

Το μονο που μενει απο θεμα μηχανισμου ειναι ποσο σταθερος και ανθεκτικος θα ειναι με την παροδο του χρονου, αλλα αυτο θα το ξερω μετα απο καιρο

Ανετα θα ξανα επαιρνα ρολοι με sea-gull μηχανισμο ... παρτε κοσμε unitas  ;D

Ακολουθει μια καπρισια με χαμηλο φωτισμο ... και μια αφιερωση σε οσους διαβασαν το θεμα

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιούνιος 09, 2017, 10:12:14 πμ »

To ρολοι για καποιο λογο εχει μαγνητιστει γιατι το βαζω κατω/πανω απο μια μικρη πυξιδα και την τρελενει (μαζι με ενα citizen πολυ παλιο) παρηγγειλα ενα αντιμαγνητικο φτηνο και θα δουμε αν βοηθησει και στην χρονομετρια γιατι ιδιο θεμα εχουν αλλα 2

Αρα, μάλλον σε κάποιες από τις εργασίες που κάνεις, εκτίθεσαι ( ....και το ρολόι ) σε ισχυρά μαγνητικά πεδία.

Αυτά μπορεί να προέρχονται από ηλεκτρομαγνήτες, ηλεκτρικούς κινητήρες, καλώδια υψηλής τάσης, κλπ.

Και τα ρολόγια αυτά ίσως δεν έχουν δακτύλιο ( μαλακό σίδηρο ) για προστασία.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• Jr. Member
  • *
  • Tικ-Τακ
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιούνιος 09, 2017, 11:00:41 πμ »
Το seiko που πηρα απο τον GK BLUE οταν το βαζω στη μικρη πυξιδα δεν τις κανει τιποτα ... και ειλικρινα το ειχα 9 μηνες μερα νυχτα στο χερι (εκτος 2 μερες που το κρατησε ο μαστορας) ιδιες δουλεις κανω ... αρα τα seiko φαινονται πιο αντοχης

Το ιδιο με μαγνητισμο εχει και ενα παλιο citizen, αλλα αυτο το ειχα χρονια απο οταν ημουν Αγγλια και φυσικα ουτε συζητηση καπου θα επιασε μαγνητισμο, ειχα κανει τοσες δουλεις και ασχολουμε ερασιτεχνικα με τα ηλεκτρονικα που ισως παρεμαβαλουν
Επισης πιο λιγο ενα αdidas

Ομως αυτο σπαω το κεφαλι μου να βρω που την επαθε (δεν ασχοληθηκα με ηλεκτρονικα αυτη τη βδομαδα) για μια βδομαδα που το εχω
Ισως απο το laptop που αναγκαστικα το χερι περναει απο πανω του στο πατημα πληκτρων, ισως να ειναι πολυ ευαισθητο (αλλα το ιδιο περναει το χερι απο το laptop και με το seiko και φαινεται ειναι οκ)

Ισως να ηρθε ετσι, οχι που με πειραζει αν ειναι μανητισμενο αλλα αν μειωθει και η χρονομετρια αν φυγει ο μαγνητισμος αλλο λιγο (συνηθως ετσι παει να μειωνεται η χρονομετρια) ειναι bonus και δεν θα χρειαστει να το ανοιξω

Ερχεται ενα φτηνο απομαγνηντικο, και θα δειξει αν κανει δουλεια, αν κανει ,θα πιασω και τι φταιει γιατι θα ξανα μαγνητιστει καποια στιγμη
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιούνιος 09, 2017, 11:15:17 πμ »
Το seiko που πηρα απο τον GK BLUE οταν το βαζω στη μικρη πυξιδα δεν τις κανει τιποτα ... και ειλικρινα το ειχα 9 μηνες μερα νυχτα στο χερι (εκτος 2 μερες που το κρατησε ο μαστορας) ιδιες δουλεις κανω ... αρα τα seiko φαινονται πιο αντοχης

Το ιδιο με μαγνητισμο εχει και ενα παλιο citizen, αλλα αυτο το ειχα χρονια απο οταν ημουν Αγγλια και φυσικα ουτε συζητηση καπου θα επιασε μαγνητισμο, ειχα κανει τοσες δουλεις και ασχολουμε ερασιτεχνικα με τα ηλεκτρονικα που ισως παρεμαβαλουν
Επισης πιο λιγο ενα αdidas

Ομως αυτο σπαω το κεφαλι μου να βρω που την επαθε (δεν ασχοληθηκα με ηλεκτρονικα αυτη τη βδομαδα) για μια βδομαδα που το εχω
Ισως απο το laptop που αναγκαστικα το χερι περναει απο πανω του στο πατημα πληκτρων, ισως να ειναι πολυ ευαισθητο (αλλα το ιδιο περναει το χερι απο το laptop και με το seiko και φαινεται ειναι οκ)

Ισως να ηρθε ετσι, οχι που με πειραζει αν ειναι μανητισμενο αλλα αν μειωθει και η χρονομετρια αν φυγει ο μαγνητισμος αλλο λιγο (συνηθως ετσι παει να μειωνεται η χρονομετρια) ειναι bonus και δεν θα χρειαστει να το ανοιξω

Ερχεται ενα φτηνο απομαγνηντικο, και θα δειξει αν κανει δουλεια, αν κανει ,θα πιασω και τι φταιει γιατι θα ξανα μαγνητιστει καποια στιγμη

Μπορείς τα σημεία που υποψιάζεσαι, να τα "ελέγξεις", πλησιάζοντας σιγά-σιγά, από πιο μακρυά προς το πιο κοντά, την πυξίδα που έχεις.

Μόλις αρχίσεικαι τρελαίνεται , συγκριτικά, με την απόσταση απο κάθε πηγή, θα έχεις βρει τον ένοχο.

Το πληκτρολόγιο, δεν νομίζω.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 09, 2017, 11:26:19 πμ από Giorgos_I »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• Jr. Member
  • *
  • Tικ-Τακ
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιούνιος 17, 2017, 22:30:51 μμ »
Εγινε απο-μαγνητισμος με μηχανημα που πηρα απο Ελληνικο μαγαζι (κινεζικο το μηχανημα αλλα οκ απλα πηνια ειναι οποτε ειναι οκ)
http://www.greekwatchforum.gr/index.php?topic=11072.msg389833#msg389833
Πριν γινει ο απομαγνητισμος το αφησα ΠΡΩΤΑ να σταματησει ο μηχανισμος του
(οταν ηταν το ρολοι επανω και πατησα το κουμπι για απομαγνητισμο, ταραξε ολο το hairspring ... λολ)

Aυτο εκανε την χρονομετρια απο συν 20-24 δευτερα που ηταν την μερα, να πεσει στα συν 6-10
Ειδες η ΔΕΗ? (που ελεγε και μια παλια διαφημηση)

εδω μια φωτο που το g-shοck (14 χρονια χωρις να ανοιχτει και ακομα παει πολυ καλα) μετραει 23:58 λεπτα και πλεον η seagull μηχανη στα περιπου 8 δευτερα μπροστα

Επισης εκανα και μια γρηγορη βουτια σημερα ... δεν μπηκα πιο κατω απο 2 μετρα και δεν καθησα πολυ, γιατι απο εμπειρια, τα δερματινα λουρακια που ειχα πριν (ισως επειδη ειναι φτηνα?) μετα απο 4-5 μπανια (και μετα ηλιο) μυριζουν σε εμενα

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιούνιος 17, 2017, 22:55:25 μμ »
Βλεπω δεν το λυπασαι, του πινεις το αιμα! Καλα κανεις, ωραιος !!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Ιούνιος 17, 2017, 23:56:44 μμ »
 Ένα τόσο φτηνό μηχάνημα έκανε τέτοια διαφορά;;; ???   Μπράβο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• Jr. Member
  • *
  • Tικ-Τακ
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιούνιος 18, 2017, 00:29:46 πμ »
ναι 140 ευρω .(μαζι με ταχυδρομιο 6 μερες) με Swiss superluminova C1, sapphire glass (εχει φαει τα σμπαρα του το γυαλι μεχρι τωρα γιατι ειναι σχετικα μεγαλο ρολοι και κανω μερικες δουλεις εδω, δεν ειμαι του γραφειου) seagull μηχανη (unita 6479) με 57 ωρες αυτονομια που μετρησα (δεν ειναι αυτοματο, ειναι κουρδιστο) 10 atm, η κασα ειναι γερη δυνατη (εφαγε και αυτη τα χτυπηματα της), 18 μερες μερα νυχτα στο χερι ... τωρα τελευταια καθε μερα δινω καμια 20αρια κουρδισιες (ετσι να το πιασω και λιγο το ατιμο)

Η χρονομετρια πλεον ειναι στα 6-10 δευτερα τη μερα και επλιζω απο χειμωνα να παει πιο κατω

Απο δικη μου εμπειρια που μπορει να καθησω στο ηλιο, ειτε οταν δουλευω / βοηθαω μερικους, ειτε μπανιο, το καλοκαιρι παντα μου πανε λιγα δευτερα πιο μπροστα, αλλα υποψην μιλαω ολα τα ρολογια μου ειναι κατω απο τον ηλιο οταν βγαινω εξω, σιγουρα πανε λιγο πιο μπροστα απο καλοκαιρι σχεδον ολα τα αυτοματα που εχω (φτηνα) απο καλοκαιρι με πολυ ζεστο καιρο

Ευχαριστημενος για Κινεζια
Το μονο παραπονο ειναι οτι οι δεικτες εχουν λιγο πιο αδυνατη λουμινοβα, αλλα σε απολυτο σκοταδι με προσαρμοσμενο ματι τους εβλεπα μεχρι και 3-4 ωρες μετα αλλα με ζορι

Πανω σε αυτο παρηγγειλα γνησια Swiss superluminova C3 Grade A (η C3 ειναι πιο δυαντη απο την C1 αλλα εχει πιο πρασινο χρωμα σε μερα ... η C1 ειναι πολυ ασπρη ... γατι θελω να κανω και αλλα ρολογια και οχιο μονο για αυτο) και με την πρωτη ευκαιρια θα δω τι θα γινει, για την ωρα δεν ανοιγετε αφου η χρονομετρια ειναι καλη και δεν εμπασε νερα

Θα ξανα ψωνιζα απο το μαγαζι, αν και ακομα πιστευω τα Κινεζικα μπορει να ειναι ρισκο

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 18, 2017, 00:34:53 πμ από babis3g »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions