Αποστολέας Θέμα: Rolex Submariner Date VS Steinhart (s)  (Αναγνώστηκε 36496 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Greg

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Rolex Submariner Date VS Steinhart (s)
« Απάντηση #240 στις: Ιούλιος 11, 2017, 23:23:36 μμ »
Κομψοτεχνημα
Αριστουργημα

Μη μου λες τέτοια και δεν το έχω πια...

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Το κυρίως σώμα, άψογο.
Η χρονομετρία, επίσης, επιπέδου COSC.
To μπρασελέ μόνο, μου φαινόταν λίγο "σκληρό" (στο clasp), αλλά τι καλύτερο μπορούσε να ελπίζει κανείς στα 350;

χτυπα το παλι

το δικο μου σε φωτο τωρα

Παιδια,το ρολοι δειχνει πραγματικα απιστευτο,για τα λεφτα που κοστιζει!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #241 στις: Ιούλιος 11, 2017, 23:34:46 μμ »
..
το δικο μου σε φωτο τωρα

Φοβερό! Πολύ δυνατός και ο συνδυασμός με το rubber που του φοράς!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Και δηλαδή εσύ εκείνα τα χρόνια τι έκανες ρε παππού;"
-"Χάζευα ρολόγια".

Αποσυνδεδεμένος WhiteLionR

• Members+
  • VIP Member
  • ΘΟΔΩΡΗΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #242 στις: Ιούλιος 12, 2017, 06:10:29 πμ »
......
Αντίγραφο δεύτερο, που εγώ -και το υπογραμμίζω, εγώ - θεωρώ ότι έχω: το Μarinemaster.
Δεν ξέρω αν έχω δίκιο ή όχι, αλλά νομίζω ότι η κάσα oyster, της οποίας αναμφίβολα κάποια παραλλαγή χρησιμοποιείται στο ΜΜ,  πρωτοπαρουσιάσθηκε από την ρόλεξ.
Κατά συνέπεια και το ΜΜ έλκει την καταγωγή του από το ίδιο πρωτότυπο/αφετηρία, όπως και αμέτρητα άλλα ρολόγια.

Το αν στη συνέχεια οι Ιάπωνες μπόρεσαν να διαφοροποιήσουν το σχέδιο και να φτιάξουν το ρολόι με διακριτά δική του "υπόσταση", εξελίσσοντάς το σε κάτι (για εμένα) αξιολάτρευτο, είναι άλλη ιστορία που μάλλον ξεφεύγει από το θέμα.

Σπύρο, η σχεδίαση "oyster" (δε θα μπω στον πειρασμό να αναφέρω αν ήταν πατέντα της R ή προγενέστερη, μην ανοίξουμε κι άλλα μέτωπα...)
ήταν 2 πράγματα:
Η βιδωτή κορώνα (που ασφάλιζε τον άξονα της από ανεπιθύμητες κινήσεις), και κυρίως
...το βιδωτό πίσω καπάκι με τσιμούχα (που μέχρι τότε ήταν απλά κουμπωτό)

Η μονοκόκ σχεδίαση του ΜΜ, χωρίς πίσω καπάκι, και οι He-proof τσιμούχες "L" στο κρύσταλλο, είναι τελείως διαφορετικής φιλοσοφίας...!
Είναι ακριβώς αυτό το χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει από τα "αμέτρητα άλλα ρολόγια"...
Θέλω να πω πως αν υπάρχουν κάποια ρολόγια που ακολούθησαν το δικό τους δρόμο και όχι τη λύση "oyster" που υιοθετήθηκε σχεδόν από όλους,
αυτά είναι κατεξοχήν τα μονοκόκ καταδυτικά της Seiko (οι τόνοι κλπ.), και ανάμεσά τους φυσικά και το MM300.
Μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος, το ΜΜ είναι homage μόνο του προκατόχου του, του 6159-7000 του 1968.   -Θ.

ΥΓ1: Φυσικά, υπάρχουν κι άλλες λύσεις, τα Super Compressor, η σχεδίαση Vostok κλπ.
ΥΓ2: Τι θεματάρα είναι τούτη. Ποταμός...! Μόνο τα ρολόγια τσέπης δεν έχουμε αναφέρει ακόμα. Και το Big Ben...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #243 στις: Ιούλιος 12, 2017, 09:04:06 πμ »
Θοδωρή, ευχαριστώ!!

Είχα όντως σύγχυση πάνω στο θέμα, γιατί αγνοούσα ότι το βιδωτό πίσω καπάκι ήταν βασικό στοιχείο της oyster κάσας.

Τα πράγματα όμως είναι όπως τα λες!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Χάζευα ρολόγια".

Αποσυνδεδεμένος jim teo

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #244 στις: Ιούλιος 12, 2017, 09:55:16 πμ »
Με αφορμη το ποστ του Σπυρου, χωρις να σημαινει οτι αυτο αφησε να εννοηθει, πιστευω οτι ολα τα καταδυτικα ρολογια με bezel, παραπεμπουν σε ρολεξ.
Αλλα λιγο, αλλα πολυ. Το τελικο αποτελεσμα ομως, ειναι το ιδιο. Το μυαλο ολων, οταν θα σε δουν με ενα τετοιου τυπου ρολοι, εκει θα παει.
Τι να κανουμε τωρα; Ετσι εχει περασει στη συνειδηση του κοσμου. Ετσι εχει καθιερωθει.

Λεμε για τη στεινχαρτ οτι φτιαχνει κοπιες.
(Την tag heuer την αφηνω ασχολιαστη γιατι το τερματισε. Ευτυχως που θυμηθηκαν να γραψουν tag heuer στο dial και δεν εγραψαν rolex)

Προσωπικα τα εχω ξεπερασει αυτα τα κλισε και δε δινω πια σημασια στο κατα ποσο μοιαζουν τα ρολογια μεταξυ τους.
Οπως ειπα και πιο πανω, το αποτελεσμα μετραει.
Το σουμο που ειχα, ρολεξακι μου το βαφτισαν. Το ιδιο και το 009 με το jubilee.
Σα ρολεξακι μοιαζει, μου ειπε ο διπλανος μου στη δουλεια.

Που θελω να καταληξω; Οτι κακως δινουμε τοσο μεγαλη σημασια.
Ποιος θα κατσει να ασχοληθει αν φορας steinhart, seiko, tag ή longines; Κανενας!!!
Αυτο που μενει, ειναι οτι φορας κατι που μοιαζει με ρολεξ.
Λιγο ή πολυ, μικρη σημασια εχει.

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #245 στις: Ιούλιος 12, 2017, 11:06:20 πμ »
Μητσο καλημερα, στο θεμα απτης ποιοτητας και αξιοπιστιας ποιο θα επελεγες στην τιμη των 350€ που παιζουν και τα δυο: glycine sub combat ή steinhart ocean 1..;;;; Χθες περασα ωρες στο wus να δω τι παιζει και εξηγαγα οτι το combat υπερεχει σε πολλα σημεια...Εσυ που εζησες αυτες τις εταιρειες, τι προτεινεις;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος k.pafis

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #246 στις: Ιούλιος 12, 2017, 11:13:12 πμ »
Με αφορμη το ποστ του Σπυρου, χωρις να σημαινει οτι αυτο αφησε να εννοηθει, πιστευω οτι ολα τα καταδυτικα ρολογια με bezel, παραπεμπουν σε ρολεξ.
Αλλα λιγο, αλλα πολυ. Το τελικο αποτελεσμα ομως, ειναι το ιδιο. Το μυαλο ολων, οταν θα σε δουν με ενα τετοιου τυπου ρολοι, εκει θα παει.
Τι να κανουμε τωρα; Ετσι εχει περασει στη συνειδηση του κοσμου. Ετσι εχει καθιερωθει.

Λεμε για τη στεινχαρτ οτι φτιαχνει κοπιες.
(Την tag heuer την αφηνω ασχολιαστη γιατι το τερματισε. Ευτυχως που θυμηθηκαν να γραψουν tag heuer στο dial και δεν εγραψαν rolex)

Προσωπικα τα εχω ξεπερασει αυτα τα κλισε και δε δινω πια σημασια στο κατα ποσο μοιαζουν τα ρολογια μεταξυ τους.
Οπως ειπα και πιο πανω, το αποτελεσμα μετραει.
Το σουμο που ειχα, ρολεξακι μου το βαφτισαν. Το ιδιο και το 009 με το jubilee.
Σα ρολεξακι μοιαζει, μου ειπε ο διπλανος μου στη δουλεια.

Που θελω να καταληξω; Οτι κακως δινουμε τοσο μεγαλη σημασια.
Ποιος θα κατσει να ασχοληθει αν φορας steinhart, seiko, tag ή longines; Κανενας!!!
Αυτο που μενει, ειναι οτι φορας κατι που μοιαζει με ρολεξ.
Λιγο ή πολυ, μικρη σημασια εχει.

Ρε φιλε ειλικρινα στο μυαλο μου εισαι!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #247 στις: Ιούλιος 12, 2017, 11:26:10 πμ »

Σπύρο, η σχεδίαση "oyster" (δε θα μπω στον πειρασμό να αναφέρω αν ήταν πατέντα της R ή προγενέστερη, μην ανοίξουμε κι άλλα μέτωπα...)
ήταν 2 πράγματα:
Η βιδωτή κορώνα (που ασφάλιζε τον άξονα της από ανεπιθύμητες κινήσεις), και κυρίως

Η μονοκόκ σχεδίαση του ΜΜ, χωρίς πίσω καπάκι, και οι He-proof τσιμούχες "L" στο κρύσταλλο, είναι τελείως διαφορετικής φιλοσοφίας...!
Είναι ακριβώς αυτό το χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει από τα "αμέτρητα άλλα ρολόγια"...
Θέλω να πω πως αν υπάρχουν κάποια ρολόγια που ακολούθησαν το δικό τους δρόμο και όχι τη λύση "oyster" που υιοθετήθηκε σχεδόν από όλους,
αυτά είναι κατεξοχήν τα μονοκόκ καταδυτικά της Seiko (οι τόνοι κλπ.), και ανάμεσά τους φυσικά και το MM300.
Μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος, το ΜΜ είναι homage μόνο του προκατόχου του, του 6159-7000 του 1968.   -Θ.

ΥΓ1: Φυσικά, υπάρχουν κι άλλες λύσεις, τα Super Compressor, η σχεδίαση Vostok κλπ.

Ωραίο ποστ

ΥΓ2: Τι θεματάρα είναι τούτη. Ποταμός...! Μόνο τα ρολόγια τσέπης δεν έχουμε αναφέρει ακόμα. Και το Big Ben...
:D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #248 στις: Ιούλιος 12, 2017, 11:33:44 πμ »
......
Αντίγραφο δεύτερο, που εγώ -και το υπογραμμίζω, εγώ - θεωρώ ότι έχω: το Μarinemaster.
Δεν ξέρω αν έχω δίκιο ή όχι, αλλά νομίζω ότι η κάσα oyster, της οποίας αναμφίβολα κάποια παραλλαγή χρησιμοποιείται στο ΜΜ,  πρωτοπαρουσιάσθηκε από την ρόλεξ.
Κατά συνέπεια και το ΜΜ έλκει την καταγωγή του από το ίδιο πρωτότυπο/αφετηρία, όπως και αμέτρητα άλλα ρολόγια.

Το αν στη συνέχεια οι Ιάπωνες μπόρεσαν να διαφοροποιήσουν το σχέδιο και να φτιάξουν το ρολόι με διακριτά δική του "υπόσταση", εξελίσσοντάς το σε κάτι (για εμένα) αξιολάτρευτο, είναι άλλη ιστορία που μάλλον ξεφεύγει από το θέμα.

ήταν 2 πράγματα:

Να μαθαινουμε και κατι!!! Πολυ καλο ποστ!! ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος jim teo

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #249 στις: Ιούλιος 12, 2017, 11:33:52 πμ »
Μητσο καλημερα, στο θεμα απτης ποιοτητας και αξιοπιστιας ποιο θα επελεγες στην τιμη των 350€ που παιζουν και τα δυο: glycine sub combat ή steinhart ocean 1..;;;; Χθες περασα ωρες στο wus να δω τι παιζει και εξηγαγα οτι το combat υπερεχει σε πολλα σημεια...Εσυ που εζησες αυτες τις εταιρειες, τι προτεινεις;
Καλημερα ρε Χαρη.
Δεν ξερω να σου απαντησω φιλε.
Σιγουρα δε θα πηγαινα με κλειστα ματια σε glycine, που σημαινει οτι τα οποια υπερ εχει, αν εχει, εναντι του steinhart, δεν ειναι και τοσο κραυγαλεα.
Αληθεια, σε ποιους τομεις υπερτερει το combat sub;
Επισης δε νομιζω οτι το βρισκεις στα 350€.
Mε καθε επιφυλαξη νομιζω οτι το μπρασελε του glycine δεν ειναι με screw links οπως το steinhart.
Κατι αλλο που με χαλαει στο combat, ειναι ο τροπος με τον οποιο τα end links κουμπωνουν στην κασα. Σου δινουν την εντυπωση οτι ειναι aftermarket. Δε γινονται ενα με την κασα.
Δεν ξερω αν καταλαβαινεις τι εννοω.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

capt-dim

• Επισκέπτης
« Απάντηση #250 στις: Ιούλιος 12, 2017, 11:35:10 πμ »
Πολυ σωστά παιδια ... Όλοι έχουν αντιγράψει το σαμπ της ρόλεξ ......!!!!

Και τωρα ... Πειτε μας η ρόλεξ ποιον εχει αντιγράψει και έκανε το Σάμπ ......;;;;; :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #251 στις: Ιούλιος 12, 2017, 11:38:46 πμ »
Στο watchgooroo στο ebay το παιρνω με ενα κλικ στα 400$...Υπερεχει ως πολυ πιο λεπτο με 10,6mm υψος, και τα curved down lugs που δενουν τον καρπο σε αντιθεση με το stein που "πετανε"..Δεν εχω δει να αναφερεται κατι για το μπρασελε που λες, θα το ψαξω...Απλα αναρωτιομουν μηπως ηξερες.. Ευχαριστω ψηλε!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #252 στις: Ιούλιος 12, 2017, 11:39:54 πμ »

Και τωρα ... Πειτε μας η ρόλεξ ποιον εχει αντιγράψει και έκανε το Σάμπ ......;;;;; :D :D :D

Ιδέα της Panerai, που ήταν supplier της Rolex...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #253 στις: Ιούλιος 12, 2017, 11:48:26 πμ »

Ιδέα της Panerai, που ήταν supplier της Rolex...

Δεν φαίνεται σωστό..

Βorgel case (πατέντα του 1891):

https://perezcope.com/2015/12/28/origins-of-the-3646-case-construction/
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Χάζευα ρολόγια".

Αποσυνδεδεμένος jim teo

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #254 στις: Ιούλιος 12, 2017, 11:51:06 πμ »
Ρε 'συ, κανεις πλακα;
Αμα το παρεις απο εκει, θα το πληρωσεις καραβισιο.
$400 απο Αμερικα;

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions