Αποστολέας Θέμα: Rolex Submariner Date VS Steinhart (s)  (Αναγνώστηκε 36542 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος WhiteLionR

• Members+
  • VIP Member
  • ΘΟΔΩΡΗΣ
    • Προφίλ
Απ: Rolex Submariner Date VS Steinhart (s)
« Απάντηση #45 στις: Ιούλιος 09, 2017, 00:57:55 πμ »

"Ακόμα και η ομορφότερη γυναίκα του κόσμου δεν μπορεί να σου δώσει περισσότερα απ' ό,τι έχει. Κι έχει μόνο ένα..."

1 ρολόι vs 14 ρολόγια...; Really...; Με 1 ρολόι θα μ' έπιανε κατάθλιψη.
Και Grand Seiko να μου προσφέρανε απέναντι στα Steinhart, τα 14 θα προτιμούσα... Πόσο μάλλον το... Rolex.
Τυλίξτε μου τα 14 παρακαλώ. Κι αν έχουν μέσα και κανα Apollon..., 14+3=17...!
Ν' αλλάζω από ένα κάθε ώρα της ημέρας.        -Θ.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιούλιος 09, 2017, 10:24:08 πμ »

"Ακόμα και η ομορφότερη γυναίκα του κόσμου δεν μπορεί να σου δώσει περισσότερα απ' ό,τι έχει. Κι έχει μόνο ένα..."

Και Grand Seiko να μου προσφέρανε απέναντι στα Steinhart, τα 14 θα προτιμούσα... Πόσο μάλλον το... Rolex.
Ν' αλλάζω από ένα κάθε ώρα της ημέρας.   (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)     -Θ.

M'αρεσει όπως σκεφτεσαι....  :D :D

Επειδή όμως ισως δεν εχω καταλάβει σωστα, γιατί δεν διευκρινίζεται στο πρωτο ποστ, το ποσό των 7000 € για τη μια ή την άλλη επιλογή, τα βαζουμε εμείς από την τσέπη μας ή μας τα δινουν ως "χορηγία"?? Γιατί υπάρχει διαφορά... ;D ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος k.pafis

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιούλιος 09, 2017, 10:28:52 πμ »
14 ρολόγια steinhart θα προτιμήσω...με ένα έστω και rolex θα με επιανε τρομερή κατάθλιψη!!!! Κουτάκι και 14 ρολόγια μέσα!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #48 στις: Ιούλιος 09, 2017, 10:33:16 πμ »
Το σέρβις σε 14 ρολόγια, το έχετε σκεφτεί;  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #49 στις: Ιούλιος 09, 2017, 10:40:37 πμ »
Μέχρι να χρειαστουν σέρβις και τα 14 θα χουν περάσει στην επόμενη γενιά..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος xrhstosaa

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιούλιος 09, 2017, 11:12:50 πμ »
Sub nd.
Συμφωνω με το Νικολα στην οπτικη οτι αν εχεις τα 7000+ στο χερι παιρνεις το ενα. Ασχετα αν ειναι steinhart το ιδιο θα ισχυε αν ηταν 14 seiko, 14 citizen, 14 casio ή 14 invicta.Γενικοτερα ειμαι ολιγαρκης: με ενα sub nd, ενα skx ή ny και ενα g-shock θα ειχα καλυψει τις ρολογοανησυχιες μου. 3-10 ρολογια ειναι αρκετα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιούλιος 09, 2017, 11:25:58 πμ »

Ν' αλλάζω από ένα κάθε ώρα της ημέρας.   (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)     -Θ.

M'αρεσει όπως σκεφτεσαι....  :D :D

Επειδή όμως ισως δεν εχω καταλάβει σωστα, γιατί δεν διευκρινίζεται στο πρωτο ποστ, το ποσό των 7000 € για τη μια ή την άλλη επιλογή, τα βαζουμε εμείς από την τσέπη μας ή μας τα δινουν ως "χορηγία"?? Γιατί υπάρχει διαφορά... ;D ;D

Ηλία καμία διαφορά αν τα χρήματα είναι δικά σου. Επίσης καμία σημασία αν το Rolex το αφόρασες με 7.000€ ή με 10.000€, καθώς και η Stenhart έχει στη γκάμα της ρολόγια από 400€ έως 1.000€ (άρα μια συλλογή των 14 θα την φτιάξεις). Η ρήτρα ήταν από την αρχή μία, υποχρεωτική αγορά (πάλι δεν έχει σημασία αν τα λεφτά ήταν ουρανοκατέβατα ή δικά σου) της μίας ή της άλλης επιλογής!
Γράφω κάπου στα πρώτα σχόλια:
Ξυπνάμε ένα πρωί και δεν έχουμε ούτε ένα ρολόι. Έρχεται η καλή νεράιδα (ή η κακή μήπως;) και μας λέει. Ξέρω πως γουστάρεις τα Seiko (ή αντίστοιχα τα Omega) αλλά αυτή τη στιγμή έχεις δυο μόνο επιλογές ή ένα Rolex ή μια συλλογή από δεκατέσσερα Steinhart όπως τα θες τοποθετημένα μέσα στα δυο όμορφα ξύλινα κουτιά;

Ο Θοδωρής (WhiteLionR) έπιασε ακριβώς το σκεπτικό μου καθώς απευθύνομαι σε ρολογόφιλους και αυτό είναι που ήθελα να εξετάσω. Με ενδιέφερε η αντίδραση σε πρώτο χρόνο, η αγνή πρώτη αντίδραση και όχι πατέντες του τύπου πουλάω το ένα και μετά παίρνω ότι θέλω. Βλέπω όμως πως λίγοι έχουμε αυτό το σκεπτικό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιούλιος 09, 2017, 11:36:49 πμ »
Μερικα σημεια που παρατηρω και που ειναι καιρια για τη φυση του διλημματος :

Πρωτον, Προφανως και (σχεδον) ολοι προτιμαν το ενα και καλο. Διοτι steinhart  παιρνεις και μετα το ρολεξ, και με λιγο καιρο οικονομια, ενω για τους πιο πολλους ειναι δυσκολο να μαζευτει αυτο το μπατζετ.

Επισης συγκρινουμε το πλεον εικονικο ρολοι, με τα σταινχαρτ, που οσο βφμ και να ναι, δεν παυει να ναι μια μαρκα κυριως ομαζ. Και ναι, βγαζει και αλλα (αλλα επισης ψιλο-generic) σχεδια, αλλα αν θες 14(!) ρολογια, σιγουρα θα χεις 1-2 ομαζ σαμπ, daytona, gmt κτλ. Κοινως, ΠΟΛΥ ομαζ απο ΤΗΝ ΙΔΙΑ μαρκα, που ναι κουραστικο για μενα.

Ακομη, νομιζω οτι κανεις δεν εχει αντιρρηση οτι η steinhart εχει πολυ αξιολογες προτασεις οσον αφορα τα σπεκς, την ποιοτητα κτλ. Ομως η αξια του ρολογιου περιλαμβανει κι αλλα, αυλα στοιχεια οπως ιστορια, αναγνωρισιμοτητα, συλλεκτικοτητα και φυσικα σχεδιασμο. Πολλες φορες θα πεις για καποια ρολογια "πολλα τα 3χιλ για ΕΤΑ" .Οχι γιατι ειναι κακη η ΕΤΑ, αλλα γιατι το να παρεις μια ετοιμη μηχανη σημαινει οτι η εταιρεια αυτη δεν δαπανησε λεφτα για ερευνα-αναπτυξη μηχανης κτλ κι αρα περιμενεις να αντικατοπτριζεται και στην τιμη. Ετσι και μια εταιρεια που δεν κανει τη δαπανη για να αναπτυξει δικα της σχεδια κι εχει στην πλειοψηφια της ομαζ και διαφορους πιλοτους, μαριν κτλ υπολειπεται σε χαρακτηρα, αναγνωρισιμοτητα, πρεστιζ. Αν αυριο η καθολα αξιοσεβαστη τογιοτα βγαλει ενα πχ κορολλα σε καλουπι audi a3, θα χασει καθε σεβασμο.

Ασε που το σχεδον οποιοδηποτε steinhart θα το παρεις γιατι εχει πολυ καλη σχεση ποιοτητας-τιμης, αλλα σπανια θα το "λιγουρευτεις"  :D Ενω ενα αντιστοιχης αξιας πχ seiko alpinist, citizen grand touring η δεν ξερω γω τι θα το δεις και θα σου ξυπνησει ενστικτα (καλα η κακα), τα σχεδια της σταινχαρτ τα χεις δει ειτε στην ανωτερη τους εκδοση (ρολεξ) η απο πολλες αλλες μαρκες.

Τελος, ισως σε μια μαρκα που τα 14 ρολογια να σου επετρεπαν να παιξεις σε πολλα ειδη και price range οπως η σεικο (που με 7χ κανεις μια συλλογη με πολυ ενδιαφεροντα ρολογια) να την προτιμουσαν μερικοι παραπανω.

Γιάννη ωραίο σκεπτικό και καλά διατυπωμένο.

Για μένα πρωτεύων χαρακτηριστικό σε ένα προϊόν είναι το VFM και η ποιότητα κατασκευής. Η Mercedes χρησιμοποιεί έτοιμους κινητήρες Renault (όπου Renault βάλε ΕΤΑ). Το αμάξωμα παραμένει Mercedes. Και η Steinhart άσχετα από το αν είναι αντιγραφές ή όχι φτιάχνει ποιοτικές κάσες με πολύ καλό φινίρισμα και ΕΧΕΙ ποικιλία. Επίσης πολλές εταιρείες αυτοκινήτων βγάζουν αμαξώματα αντιγραφές άλλων. το τελευταίο Peugeot 308 δεν είναι αντιγραφή του AUDI A3? Η επιρροές είναι πασιφανής σε πολλά αυτοκίνητα απλά ο όγκος επιτρέπει να υπάρξουν πολλές "πινελιές" ώστε να τα αναγνωρίζεις ως διαφορετικά.

Κλείνω ως προς την ωραία αναφορά σου όπου μάλιστα διαφοροποιείς τους ρολογόφιλους από τους συλλέκτες (και σωστά). Είναι γεγονός πως ο κατασταλλαγμένος ρολογόφιλος δε θέλει 14 ρολόγια, αλλά και μόνο ένα, έστω και Rolex; Αυτό είναι κατάρα!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος dasimo

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιούλιος 09, 2017, 11:38:03 πμ »
Εντάξει είναι σαν να συγκρίνεις 14 Suzuki marutti με μια s class

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιούλιος 09, 2017, 11:46:14 πμ »
Βασικά πολύ άκυρο vs...! Είναι δυνατόν να συγκρίνουμε την ρολεξ με την steinhart...?!!  :D   Και σε άσχετο με τα ρολογια να το πεις θα σε κοροϊδεύει..! Ποιός λογικός άνθρωπος θα προτιμούσε 14 Steinhart αντί ενός και καλού ρολεξ....?! Έχετε δει κανέναν ενώ έχει τα λεφτά για Ferrari να πάει να πάρει 50 Kia, Hyundai κλπ επειδή είναι φτηνά...?!!!  Ποιός θα προτιμούσε 50 Steinhart αντί για 3 καλά κομμάτια...?! Εκτός και αν έχεις μαγαζί...  πάρε τα χονδρική....  βάλε τα στο σταντ και πουλα τα...! Και μετά φυσικά αγοράζεις και το ρολεξ για σένα...! Όλα αυτά τα ρολογια είναι σαβούρα και υποκατάστατα...   σαβούρα που μαζεύεται γιατί δεν έχεις τα λεφτά για R και φτάνεις σε κάποια στιγμή που μετανιώνεις και λες...  "Ε ρε γμτο με τόσα λεφτά που έχω δώσει σε σε φτηνά ρολογια θα μπορούσα να είχα πάρει ένα R"
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιούλιος 09, 2017, 12:00:29 μμ »

Ρολεξ θα παρει καποιος που:
- ΑΓΑΠΑΕΙ την μαρκα,
- επιζητει την αναγνωρισιμοτητα
- θελει ΕΝΑ και ΚΑΛΟ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ρολοι

14 στεινχαρτ θα παρει καποιος που:
- ΑΓΑΠΑΕΙ την ΡΟΛΕΞ αλλα δεν ειναι "απλας" για την αποκτηση ενος
- επιζητει την αναγνωρισιμοτητα της ΡΟΛΕΞ (και ενδεχομενως αλλων εταιρειων)
- θελει καλα και αξιοπιστα ρολογια που να παραπεμπουν σε ακριβοτερα
- θελει αλλαγες στο οπτικο του πεδιο γιατι πιθανον βαριεται ευκολα

Εγω το δηλωσα και εξαρχης, χωρις δευτερη σκεψη ρολεξ, ρολεξ και ξερο ψωμι...
Δεν σνομπαρω τα στεινχαρτ, στο τσακ ημουν να παρω το gmt coke αλλα κρατηθηκα για να δω τι αντοχες μου...Μεχρι τωρα καλα κρατω αλλα δεν ξερω μεχρι πότε... ;D

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος dasimo

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Ιούλιος 09, 2017, 12:12:47 μμ »
Επίσης ζαχαρωνω ένα titanium ocean 1 αλλά έχω δυο ρόλεξ ένα ωμέγα και μερικά σεικο , RW,κλπ. Άρα τα 14 stein είναι άκυρα

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stavros14

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Ιούλιος 09, 2017, 18:49:47 μμ »
Ξυπνάμε ένα πρωί και δεν έχουμε ούτε ένα ρολόι. Έρχεται η καλή νεράιδα (ή η κακή μήπως;) και μας λέει. Ξέρω πως γουστάρεις τα Seiko (ή αντίστοιχα τα Omega) αλλά αυτή τη στιγμή έχεις δυο μόνο επιλογές ή ένα Rolex ή μια συλλογή από δεκατέσσερα Steinhart όπως τα θες τοποθετημένα μέσα στα δυο όμορφα ξύλινα κουτιά;

Ο Θοδωρής (WhiteLionR) έπιασε ακριβώς το σκεπτικό μου καθώς απευθύνομαι σε ρολογόφιλους και αυτό είναι που ήθελα να εξετάσω. Με ενδιέφερε η αντίδραση σε πρώτο χρόνο, η αγνή πρώτη αντίδραση και όχι πατέντες του τύπου πουλάω το ένα και μετά παίρνω ότι θέλω. Βλέπω όμως πως λίγοι έχουμε αυτό το σκεπτικό.
Συγνωμη αλλα αν αυτη ηταν η επιδιωξη σου,επρεπε τουλαχιστον να μας αφησεις το δικαιωμα της ελευθερης επιλογης εταιριων.Μας δινεις μονο μια εναλλακτικη(steinhart),η οποια μαλιστα δεν εχει και τοσο μεγαλη γκαμα.Προσωπικα θα αγοραζα μονο ενα απ'τα ρολογια τους(τα περισσοτερα για εμενα ειναι μεγαλα σε μεγεθος και αλλα αδιαφορα)και αλλοι δεν θα αγοραζαν κανενα.Ουσιαστικα μας ωθεις δηλαδη,χωρις να το θες ειμαι σιγουρος,στην λύση του ενος καλου ρολογιου. ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Εν οιδα οτι ουδεν οιδα.

Αποσυνδεδεμένος pugman

• Sr. Member
  • Στο μεθαύριο ! ! !
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Ιούλιος 09, 2017, 20:32:34 μμ »
Αντε να γράψω κ εγω...

Πρώτα η επιλογή μετά το σκεπτικό.

Λεφτά υπάρχουν, Rolex δεν αγοράζω μέχρι να πεθάνει ο Highlander. Steinhart θα έπαιρνα μόνο ένα, το ovm το πρώτο το μαύρο.

Rolex δεν αγοράζω διότι:
Δεν αποζητώ την αναγνωρισημότητα
Το φορά κ η κουτσή Μαρία
Δεν αντέχω τον κύκλωπα
Δεν μου αρέσουν οι mercedes δείκτες
Μεγάλη κάσα, μικρός μπρασελές, ανομοιομορφία.

Steinhart θα έπαιρνα επειδη το θέτει το vs το ovm1, επειδή μου αρέσει ο συνδυασμός military δείκτες σε diver ρολόι.

Δεν αντιλέγω για την όποια ποιότητα έχει η rolex, δεν θα πληρώσω όμως εγώ την υπεραξία που έχει, τη διαφήμιση κ το marketing που την έχει κατατάξει στο μυαλό του καταναλωτικού κοινού ώς την κορυφαία κ μοναδική.

"Φοριέται παντού κ ταιριάζει με όλα"   Αυτό τώρα σας αρέσει; Να φοράτε το ίδιο ρολόι παντού; Να μην ξεχωρίζουν οι περιστάσεις; Η μήπως σας αρέσει να φοράτε κάποιο ρολόι που στην εκδήλωση που θα πάτε θα το φοράνε αρκετοί που σημειωτέων δεν γνωρίζουν τι φοράνε. Απο το χασάπη που είπε κάποιος, νομίζω εδω,  μέχρι το μανάβη που βλέπω συχνά τα Σάββατα που ψωνίζω;
"Δε σπάει, δε χαλάει"   Θα κλέψω κάτι που είπε κάποιος. Το rolex είναι το g-shock των πλουσίων κ το χρησιμοποιούν αναλόγως. Εσείς πόσο "πλούσιοι" είστε;

Είμαι καθαρός ωρολογόφιλος, δεν τα ανακάλυψα τώρα, φορώ ρολόι μηχανικό απο την τρίτη Δημοτικού, που έβγαινε απο το χέρι μόνο στο μπάνιο. Θέωρώ θαύμα της μηχανικής το σύνολο των μερών που το αποτελούν κ την δυνατότητα να κατασκευαστούν παλαιότερα που δεν υπήρχαν cnc κ όλες οι σημερινές ευκολίες.

Το "budget" αν ξοδευτεί θα είναι μόνο για Grand Seiko Snowflake Spring Drive.

Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες όμως πιστεύω οτι τέτοιες συζητήσεις θα είχαν περισσότερο ενδιαφέρον απο κοντά. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν συναντιόμαστε...
Ελάχιστο ενδιαφέρον διακρίνω για συναντήσεις...

Δεν έχω ψηφίσει, το tapatalk δεν δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Φιλικά,
Αντώνης

(sent from my samsung smartphone using tapatalk)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"
"Time you enjoy wasting, was not wasted." – John Lennon

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #59 στις: Ιούλιος 09, 2017, 20:39:42 μμ »
Συνονοματε respect!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions