Αποστολέας Θέμα: Rolex Submariner Date VS Steinhart (s)  (Αναγνώστηκε 36526 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Evangelos

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Rolex Submariner Date VS Steinhart (s)
« Απάντηση #120 στις: Ιούλιος 10, 2017, 00:48:34 πμ »
Η ποσότητα συνήθως είναι ο εχθρός της ποιότητας...!
Η φτήνια τρώει τον παρά...! Και δεν τα λέω εγώ αυτά, παρόλα αυτά τα πιστεύω ακράδαντα...!
Βέβαια από ένα σημείο και μετά είναι πιστεύω θέμα νοοτροπίας και το πώς έχει μάθει ό καθένας..! Το να μαζεύεις σαβούρα δεν σε κάνει συλλέκτη..!

Τι σε κάνει συλλέκτη;
σίγουρα, όχι 40  ρολόγια βιτρίνας για να κάνεις το κομμάτι σου,όπως νομίζεις

Με 1 ρολόι σαν το Rolex κάνεις το κομμάτι σου;

εφόσον μπορείς να αγοράσεις ένα ρόλεξ, γιατί να αγοράσεις 10 ρολόγια των 500-600 ευρώ? δεν ξέρω εμένα δεν μου φαίεται λογικό καλύτερα να χεις ενα και καλό παρά περισσότερα μέτρια (ειδικά όταν πρόκειται για απομιμήσεις του ρολογιού που χεις ως σημείο αναφοράς)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
The impediment to action advances action. What stands in the way becomes the way

Αποσυνδεδεμένος jim teo

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Ιούλιος 10, 2017, 00:48:50 πμ »
Ψηφισα ρολεξ αλλα.......

Ετσι οπως εθεσε το ερωτημα ο Στεφανος, κατι που δεν καταλαβα απο την αρχη, νομιζω πως θα αναθεωρησω.
Ναι, θα προτιμουσα τα πολλα εναντι του ενος κι ας εγραφε και ρολεξ.

Απλα αν υποθεσουμε οτι ειχα στη διαθεση μου 7.000€, δε θα αγοραζα 14 στεινχαρτ αλλα 7 ρολογια του 1000αρικου.
Θα επαιρνα πχ ενα sinn, ενα longines, ενα oris65, ενα glycine, ενα eterna kontiki και παει λεγοντας.

Ετσι για την ιστορια, μια που καναμε εκτενη αναφορα στη στεινχαρτ, να πω οτι βρισκω πολυ ευστοχο το χαρακτηρισμο του Στεφανου που την αποκαλεσε "φαινομενο".

Παρα τη σωρεια των microbrand εταιρειων που υπαρχουν εκει εξω, πολλες εκ των οποιων ειναι αξιολογοτατες, εχει μονοπωλησει το ενδιαφερον των απανταχου ωρολοφιλων σε ολα τα φορουμ.

Δε νομιζω λοιπον οτι ειναι τυχαιο αυτο, ουτε πιστευω οτι ολοι ειναι στερημενοι και βλεπουν στον υπνο τους ρολεξ.

Κατι πρεπει να κανει καλα αυτος ο Gunter.

Εντυπωση μου εκανε δε, ο αριθμος των ετησιων πωλησεων που κανει ο gnomon, μονο σε ocean one. 3.500 κομματια!!! Επαναλαμβανω, μονο ο gnomon και μονο σε ocean one (ovm, ovr, ocean vintage red, vintage gmt κτλ).

Ταδε εφη Anders Tan (aka gnomon) σε μια προσφατη επικοινωνια που ειχαμε, οταν παρηγγειλα το ovm και το vintage limited edition.

Φανταστειτε λοιπον ποσα πουλαει ο ιδιος ο Gunter αλλα και οι υπολοιποι dealers (chronomaster.uk, toptime.eu).

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 10, 2017, 00:54:15 πμ από jim teo »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Ιούλιος 10, 2017, 00:49:04 πμ »
Όχι, δε θα δώσεις τόσα λεφτά. Θα πάρεις πολλά και 6α έχεις και ένα στοχαστικό βλέμμα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Ιούλιος 10, 2017, 00:50:16 πμ »
Η φτήνια τρώει τον παρά...! Και δεν τα λέω εγώ αυτά, παρόλα αυτά τα πιστεύω ακράδαντα...!
Βέβαια από ένα σημείο και μετά είναι πιστεύω θέμα νοοτροπίας και το πώς έχει μάθει ό καθένας..! Το να μαζεύεις σαβούρα δεν σε κάνει συλλέκτη..!

Τι σε κάνει συλλέκτη;

εφόσον μπορείς να αγοράσεις ένα ρόλεξ, γιατί να αγοράσεις 10 ρολόγια των 500-600 ευρώ? δεν ξέρω εμένα δεν μου φαίεται λογικό καλύτερα να χεις ενα και καλό παρά περισσότερα μέτρια (ειδικά όταν πρόκειται για απομιμήσεις του ρολογιού που χεις ως σημείο αναφοράς)

Ποιος σου είπε πως τα Rolex είναι σημείο αναφοράς για όλους;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Ιούλιος 10, 2017, 00:54:22 πμ »
Ξαναλαμε,για εμενα λιγο ακυρο αυτο με τα 14 μιας και μονο μαρκας.Να ειναι απο διαφορες να το καταλαβω.Σεβαστο ομως και το να διαλεξει κανεις ενα και καλο.Παει και τελειωσε.Αλλος π.χ θα ηταν ευχαριστημενος αν ειχε απο ενα μοντελο της  TOYOTA σε καθε κατηγορια(μικρη,μεγαλη ,σπορ,τζιπ).Αλλος ομως θα προτιμουσε να παει να παρει με τα ιδια λεφτα ενα και καλο S8 και να τελειωνει.Και οι δυο απο την πλευρα τους επραξαν ορθως

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Ιούλιος 10, 2017, 00:56:11 πμ »

Τι σε κάνει συλλέκτη;

Ποιος σου είπε πως τα Rolex είναι σημείο αναφοράς για όλους;

γι αυτούς που αγοράζουν κοπιες ρόλεξ σε μορφή steinhart είμαι βέβαιος πως είναι σημείο αναφοράς και κρυφός πόθος και η παροιμια όσα δεν φτάνει η αλεπου τα κάνει κρεμασταρια αναφέρεται σε αυτούς.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
The impediment to action advances action. What stands in the way becomes the way

Αποσυνδεδεμένος k.pafis

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #126 στις: Ιούλιος 10, 2017, 00:57:01 πμ »
Κουράστηκα να ακούω στο φορουμ για ρολεξ και μόνο ρολεξ κ.τ λ...όχι δεν θα έχω ποτέ τα χρήματα να πάρω ρολεξ και αν τα είχα δεν θα αγόραζα! Θα προτιμούσα όπως είπε ο teo ρολόγια πολλά του 500 αρικου και χιλιαρικου...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Ιούλιος 10, 2017, 00:59:09 πμ »
Στο μεταξύ να πω πως εγώ ΔΕΝ ΕΧΩ κανένα Steinhart ούτε προβλέπεται στο άμεσο μέλλον να πάρω!
Απλά είχα τη τύχει να γνωρίζω κάποιους κατόχους/συλλέκτες σαβούρας  και τα έχω περιεργαστεί (επειδή χαρακτηρίστηκαν έτσι πάνω από 2-3 φορές με κανένα σεβασμό προς τους κατόχους). Φυσικά αν έχεις ρολόγια αξίας κάποιων χιλιάδων ε, τότε ότι είναι στη ζώνη των 500€ μπορεί και να είναι σαβούρα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Ιούλιος 10, 2017, 00:59:44 πμ »
Το davosa, το έφτιαξες?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Ιούλιος 10, 2017, 01:00:53 πμ »
Στο μεταξύ να πω πως εγώ ΔΕΝ ΕΧΩ κανένα Steinhart ούτε προβλέπεται στο άμεσο μέλλον να πάρω!
Απλά είχα τη τύχει να γνωρίζω κάποιους κατόχους/συλλέκτες σαβούρας  και τα έχω περιεργαστεί (επειδή χαρακτηρίστηκαν έτσι πάνω από 2-3 φορές με κανένα σεβασμό προς τους κατόχους). Φυσικά αν έχεις ρολόγια αξίας κάποιων χιλιάδων ε, τότε ότι είναι στη ζώνη των 500€ μπορεί και να είναι σαβούρα.

το ερώτημα ήταν αν είχα 7-8-9 χιλιάρικα τι θα αγόραζα αν δεν απατόμαι, κι εξού και τα 14 mid tier ή 1 high tier
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jim teo

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Ιούλιος 10, 2017, 01:01:41 πμ »
Το davosa, το έφτιαξες?
Τι κανεις γερο; Κουκια σπερνω.

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Ιούλιος 10, 2017, 01:03:50 πμ »
Βαρέθηκα να ακούω για rolex,αλλά φοράω το αντίγραφο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Ιούλιος 10, 2017, 01:05:15 πμ »
Το έχω γράψει από τα πρώτα μου σχόλια και όλας. Το μυαλό σας έχει κλειδώσει. Η Steinhart δεν φτιάχνει μόνο κόπιες Rolex, φτιάχνει και άλλα ρολογάκια (πολύ ωραία μάλιστα). Στο τέλος-τέλος Steinhart γράφουν, ούτε Rolex ούτε Folex όπως κάποιες κινεζιές.

Χμ... 33,3% καθόλου άσχημα!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 10, 2017, 01:07:05 πμ από STF »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Ιούλιος 10, 2017, 01:06:36 πμ »
Στον pafis , τα λέω
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Ιούλιος 10, 2017, 01:07:36 πμ »
Σαβουρα θα θεωρουσα fashion κομματια..Ρολογια απο ωρολογιακες αποκλειστικα εταιρειες δεν μπορω να τα θεωρησω σαβουρα...Για μενα υπαρχει ο ερασιτεχνικος συλλεκτης (χομπιστας) και ο επαγγελματιας συλλεκτης (στοχευμενη συλλογη)...Ο πρωτος δεν διεπεται απο περιορισμους και εχει ως κυριο στοχο την ατομικη του ικανοποιηση..Αποκτα οτι τον ευχαριστει χωρις να λαμβανει απαραιτητα υποψη του τυχον αντικειμενικα στοιχεια οπως η ιστορικοτητα, αναγνωρισιμοτητα, σπανιοτητα, αξια κ.α. ενος ρολογιου..
Αντιθετα ο δευτερος συλλεγει ειτε για μελλοντικη επενδυση ειτε για προσωπικη ευχαριστηση αλλα ομως σε πιο εξειδικευμενη και επισταμενη αναζητηση και δαπανωντας μεγαλα κεφαλαια συνηθως..
Τα στεινχαρτ δεν τα θεωρω σαβουρα, καλυπτουν αναγκες ενος μεγαλου ωρολογοφιλου κοινου και το διατηρουν ζωντανο να συνεχιζει να εντρυφει στον χωρο αυτο...Καποια στιγμη θα ερθει και το καλο κομματι..Ετσι αλλωστε το εκτιμας, συγκρινοντας το με αυτα που περασαν..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions