Αποστολέας Θέμα: Rolex Submariner Date VS Steinhart (s)  (Αναγνώστηκε 36551 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
Απ: Rolex Submariner Date VS Steinhart (s)
« Απάντηση #135 στις: Ιούλιος 10, 2017, 01:12:18 πμ »
Σαβουρα θα θεωρουσα fashion κομματια..Ρολογια απο ωρολογιακες αποκλειστικα εταιρειες δεν μπορω να τα θεωρησω σαβουρα...Για μενα υπαρχει ο ερασιτεχνικος συλλεκτης (χομπιστας) και ο επαγγελματιας συλλεκτης (στοχευμενη συλλογη)...Ο πρωτος δεν διεπεται απο περιορισμους και εχει ως κυριο στοχο την ατομικη του ικανοποιηση..Αποκτα οτι τον ευχαριστει χωρις να λαμβανει απαραιτητα υποψη του τυχον αντικειμενικα στοιχεια οπως η ιστορικοτητα, αναγνωρισιμοτητα, σπανιοτητα, αξια κ.α. ενος ρολογιου..
Αντιθετα ο δευτερος συλλεγει ειτε για μελλοντικη επενδυση ειτε για προσωπικη ευχαριστηση αλλα ομως σε πιο εξειδικευμενη και επισταμενη αναζητηση και δαπανωντας μεγαλα κεφαλαια συνηθως..
Τα στεινχαρτ δεν τα θεωρω σαβουρα, καλυπτουν αναγκες ενος μεγαλου ωρολογοφιλου κοινου και το διατηρουν ζωντανο να συνεχιζει να εντρυφει στον χωρο αυτο...Καποια στιγμη θα ερθει και το καλο κομματι..Ετσι αλλωστε το εκτιμας, συγκρινοντας το με αυτα που περασαν..

Πολύ σωστά Χάρη! Εγώ λέω μήπως τέτοιες εταιρείες συμβάλλουν και στη διατήρηση ή την ενίσχυση του μεριδίου αγοράς της Rolex;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Ιούλιος 10, 2017, 01:15:36 πμ »
Στεφανε μην κοροιδευομαστε και μεταξυ μας.Το οτι δεν γραφουν το ονομα δεν σημαινει κατι.Παρε ενα ενα τα μοντελα τους και δες.Τα pilot βασιζονται στα Laco και Archimede, Τα Marine στα Stowa και το παρτυ γινεται στα diver οπου εχουν ξεπατικωσει τα ρολεξ.Με αυτη την λογικη η Borealis,Gruppo Gamma,Benarus κ.α δεν αντιγραφουν επειδη εχουν δικο τους λογοτυπο

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #137 στις: Ιούλιος 10, 2017, 01:20:15 πμ »
Στο μεταξύ να πω πως εγώ ΔΕΝ ΕΧΩ κανένα Steinhart ούτε προβλέπεται στο άμεσο μέλλον να πάρω!
Απλά είχα τη τύχει να γνωρίζω κάποιους κατόχους/συλλέκτες σαβούρας  και τα έχω περιεργαστεί (επειδή χαρακτηρίστηκαν έτσι πάνω από 2-3 φορές με κανένα σεβασμό προς τους κατόχους). Φυσικά αν έχεις ρολόγια αξίας κάποιων χιλιάδων ε, τότε ότι είναι στη ζώνη των 500€ μπορεί και να είναι σαβούρα.

Σαβουρα θα θεωρουσα fashion κομματια..Ρολογια απο ωρολογιακες αποκλειστικα εταιρειες δεν μπορω να τα θεωρησω σαβουρα...Για μενα υπαρχει ο ερασιτεχνικος συλλεκτης (χομπιστας) και ο επαγγελματιας συλλεκτης (στοχευμενη συλλογη)...Ο πρωτος δεν διεπεται απο περιορισμους και εχει ως κυριο στοχο την ατομικη του ικανοποιηση..Αποκτα οτι τον ευχαριστει χωρις να λαμβανει απαραιτητα υποψη του τυχον αντικειμενικα στοιχεια οπως η ιστορικοτητα, αναγνωρισιμοτητα, σπανιοτητα, αξια κ.α. ενος ρολογιου..
Αντιθετα ο δευτερος συλλεγει ειτε για μελλοντικη επενδυση ειτε για προσωπικη ευχαριστηση αλλα ομως σε πιο εξειδικευμενη και επισταμενη αναζητηση και δαπανωντας μεγαλα κεφαλαια συνηθως..
Τα στεινχαρτ δεν τα θεωρω σαβουρα, καλυπτουν αναγκες ενος μεγαλου ωρολογοφιλου κοινου και το διατηρουν ζωντανο να συνεχιζει να εντρυφει στον χωρο αυτο...Καποια στιγμη θα ερθει και το καλο κομματι..Ετσι αλλωστε το εκτιμας, συγκρινοντας το με αυτα που περασαν..

Πολύ σωστά Χάρη! Εγώ λέω μήπως τέτοιες εταιρείες συμβάλλουν και στη διατήρηση ή την ενίσχυση του μεριδίου αγοράς της Rolex;
Τώρα που ο Χάρης χαρακτήρισε σαβούρα τα fashion κομμάτια να φανταστώ δε σε πείραξε αν κάποιος στο φόρουμ είναι κάτοχος και τον έθιξε, Στέφανε; Τον Giorgos_I πχ που απ'ότι θυμάμαι έχει ένα Oozoo?

Διαφωνώ πλήρως με τον χαρακτηρισμό σαβούρα, ούτε για fashion, ούτε για Homage. Σαβουρα θεωρώ τις ρέπλικες και μόνο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Ιούλιος 10, 2017, 01:26:33 πμ »
Νομιζω οτι στα ωρολογιακα φορουμ ειναι γνωστη η απαξιωση για τα fashion, ετσι δεν ειναι? Ή τοσα χρονια πιστευα λαθος? Ασχετα αν θελοντας να κρατησουμε ενα επιπεδο στο φορουμ δεν καταφερομαστε σε βαρος τους με τον δεοντα απροκαλυπτο τροπο..Συμφωνω για τις ρεπλικες, συμπεριλαμβανω κι αυτες στον κορβανα της σαβουρας..
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 10, 2017, 01:29:11 πμ από harolagoha »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #139 στις: Ιούλιος 10, 2017, 01:32:23 πμ »
Νομιζω οτι στα ωρολογιακα φορουμ ειναι γνωστη η απαξιωση για τα fashion, ετσι δεν ειναι? Ή τοσα χρονια πιστευα λαθος? Ασχετα αν θελοντας να κρατησουμε ενα επιπεδο στο φορουμ δεν καταφερομαστε σε βαρος τους με τον δεοντα απροκαλυπτο τροπο..Συμφωνω για τις ρεπλικες, συμπεριλαμβανω κι αυτες στον κορβανα της σαβουρας..
Απαξίωση υπάρχει και για τα ομάζ από κάποιους. Κι από μένα.
Δεν τα θεωρώ σαβούρα, σε καμία περίπτωση όμως...

Αν θες όμως να υπερασπιστείς κατόχους, όπως έκανε ο Στέφανος, δε συμφωνείς ότι τα fashion είναι "σαβούρα" ενω και από αυτά υπάρχουν κάτοχοι.
Υπερασπίζεσαι και απαιτείς σεβασμό και για αυτούς. Αυτό λέω, μόνο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #140 στις: Ιούλιος 10, 2017, 01:32:43 πμ »

EDIT: Η αιτιολόγηση ΔΕΝ είναι απαραίτητη!

ρόλεξ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Και δηλαδή εσύ εκείνα τα χρόνια τι έκανες ρε παππού;"
-"Χάζευα ρολόγια".

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Ιούλιος 10, 2017, 01:32:56 πμ »
Μα αυτά κρατάνε την αγορά
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Ιούλιος 10, 2017, 01:33:09 πμ »
Στο μεταξύ να πω πως εγώ ΔΕΝ ΕΧΩ κανένα Steinhart ούτε προβλέπεται στο άμεσο μέλλον να πάρω!
Απλά είχα τη τύχει να γνωρίζω κάποιους κατόχους/συλλέκτες σαβούρας  και τα έχω περιεργαστεί (επειδή χαρακτηρίστηκαν έτσι πάνω από 2-3 φορές με κανένα σεβασμό προς τους κατόχους). Φυσικά αν έχεις ρολόγια αξίας κάποιων χιλιάδων ε, τότε ότι είναι στη ζώνη των 500€ μπορεί και να είναι σαβούρα.

Τώρα που ο Χάρης χαρακτήρισε σαβούρα τα fashion κομμάτια να φανταστώ δε σε πείραξε αν κάποιος στο φόρουμ είναι κάτοχος και τον έθιξε, Στέφανε; Τον Giorgos_I πχ που απ'ότι θυμάμαι έχει ένα Oozoo?

Διαφωνώ πλήρως με τον χαρακτηρισμό σαβούρα, ούτε για fashion, ούτε για Homage. Σαβουρα θεωρώ τις ρέπλικες και μόνο.

1ον, το "πολύ σωστά Χάρη" δεν πήγαινε στο ότι τα Fashion είναι σαβούρα. Πήγαινε στο υπόλοιπο κείμενο (νομίζω πως ήταν σαφές από τη συνέχεια του σχολίου μου). Επιβεβαιώνω κι εγώ πως δεν θεωρώ κανένα ρολόι σαβούρα γιατί δεν μου αρέσει να χαρακτηρίζω αντικείμενα που έχουν συμφορουμίτες και κάθε λογής άνθρωπος.
Εσύ όμως που είσαι στους συντονιστές πως και δεν ενοχλήθηκες από τη λέξη σαβούρα νωρίτερα; Δεν έπρεπε να έχεις παρέμβει για κάτι που προσβάλλει τόσο κόσμο; Μαζί μου θα τα βάλεις τώρα; Μήπως ενόχλησα, διότι τη παρέμβαση σου αυτή δεν τη καταλαβαίνω...

Το Oozoo του Γιώργου και μόνο επειδή είναι του Γιώργου είναι αγαπημένο!

Ελπίζω να είμαι σαφής.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 10, 2017, 01:36:56 πμ από STF »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Greg

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Ιούλιος 10, 2017, 01:37:05 πμ »
Στο ερώτημα του Στεφανου,απάντησα Rolex.Δεν θα μου άρεσε να έχω 14 κομμάτια από την Steinhart.Η ερώτηση που θα με έκανε,να μην ψηφίσω Rolex,θα ήταν:ένα η' 4-5 κομμάτια ίσης αξίας;...απο διάφορες εταιρίες.

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Ιούλιος 10, 2017, 01:40:36 πμ »
Στο ερώτημα του Στεφανου,απάντησα Rolex.Δεν θα μου άρεσε να έχω 14 κομμάτια από την Steinhart.Η ερώτηση που θα με έκανε,να μην ψηφίσω Rolex,θα ήταν:ένα η' 4-5 κομμάτια ίσης αξίας;...απο διάφορες εταιρίες.

E, εντάξει δε το έκανα για να υπάρξει η ευκαιρία για τη Rolex να νικήσει στο συγκριτικό.  :D :D :D

Πειράζω... πειράζω...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #145 στις: Ιούλιος 10, 2017, 01:42:40 πμ »

1ον, το "πολύ σωστά Χάρη" δεν πήγαινε στο ότι τα Fashion είναι σαβούρα. Πήγαινε στο υπόλοιπο κείμενο. Επιβεβαιώνω κι εγώ πως δεν θεωρώ κανένα ρολόι σαβούρα γιατί δεν μου αρέσει να χαρακτηρίζω αντικείμενα που έχουν συμφορουμίτες και κάθε λογής άνθρωπος. Εσύ όμως που είσαι στους συντονιστές πως και δεν ενοχλήθηκες από τη λέξη σαβούρα νωρίτερα, δεν έπρεπε να έχεις παρέμβει για κάτι που προσβάλλει τόσο κόσμο. Μαζί μου θα τα βάλεις τώρα; Μήπως ενόχλησα, διότι τη παρέμβαση σου αυτή δεν τη καταλαβαίνω...

Ελπίζω να είμαι σαφής.
Καθημερινά ο κοσμος γράφει χαρακτηρισμούς για ρολόγια. Αν παρεμβαίναμε κάθε φορά θα σβήναμε πολλά ποστ και δεν ίναι αυτή η λογική μας. Θά πρεπε να το ξέρεις τόσο καιρό.
Μού κανε εντύπωση γιατί αρχικά παρεξηγιέσαι και ενοχλείσαι που κάποιοι θίξανε τους κατόχους, χωρίς να είσαι κάτοχος (;;;) και στη συνέχεια συμφωνείς με κάποιον που κάνει το ίδιο.
Με τους άλλους σε πείραξε το "σαβούρα"(ορθώς κατά τη γνώμη μου και μένα δε μου άρεσε) με το Χάρη όχι... Ε, μού κανε εντύπωση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #146 στις: Ιούλιος 10, 2017, 01:43:16 πμ »

Νομίζω σχεδόν όλους μας... ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Ιούλιος 10, 2017, 01:45:32 πμ »
Οχι Γιαννης Γιαννακης...Ναι στην απαξιωση αλλα οχι στο "σαβουρα"..  :D "Whatever.." που λεν και οι αμερικανοι..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Ιούλιος 10, 2017, 01:51:19 πμ »

1ον, το "πολύ σωστά Χάρη" δεν πήγαινε στο ότι τα Fashion είναι σαβούρα. Πήγαινε στο υπόλοιπο κείμενο. Επιβεβαιώνω κι εγώ πως δεν θεωρώ κανένα ρολόι σαβούρα γιατί δεν μου αρέσει να χαρακτηρίζω αντικείμενα που έχουν συμφορουμίτες και κάθε λογής άνθρωπος. Εσύ όμως που είσαι στους συντονιστές πως και δεν ενοχλήθηκες από τη λέξη σαβούρα νωρίτερα, δεν έπρεπε να έχεις παρέμβει για κάτι που προσβάλλει τόσο κόσμο. Μαζί μου θα τα βάλεις τώρα; Μήπως ενόχλησα, διότι τη παρέμβαση σου αυτή δεν τη καταλαβαίνω...

Ελπίζω να είμαι σαφής.
Καθημερινά ο κοσμος γράφει χαρακτηρισμούς για ρολόγια. Αν παρεμβαίναμε κάθε φορά θα σβήναμε πολλά ποστ και δεν ίναι αυτή η λογική μας. Θά πρεπε να το ξέρεις τόσο καιρό.
Μού κανε εντύπωση γιατί αρχικά παρεξηγιέσαι και ενοχλείσαι που κάποιοι θίξανε τους κατόχους, χωρίς να είσαι κάτοχος (;;;) και στη συνέχεια συμφωνείς με κάποιον που κάνει το ίδιο.
Με τους άλλους σε πείραξε το "σαβούρα"(ορθώς κατά τη γνώμη μου και μένα δε μου άρεσε) με το Χάρη όχι... Ε, μού κανε εντύπωση.

Διαβάζεις ή κάνεις πως δεν διαβάζεις; Πόσο πιο καθαρό να το κάνω;

Και δεν παρεξηγιέμαι, λάθος εντύπωση έχεις. Σιγά μην παρεξηγηθώ που κάποιοι θεωρούν τη Steinhart σαβούρα. Το ίδιο προτείνω και στους κατόχους Steinhart, να μην παρεξηγηθούν.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Ιούλιος 10, 2017, 01:56:06 πμ »
Ρολόγια , που έχουν σημαντικό μερίδιο στην αγορά , δεν μπορεί να τα πεις σαβούρα. Το swatch group, έχει τα ck,για να δώσω ένα παράδειγμα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions