Αποστολέας Θέμα: Rolex Submariner Date VS Steinhart (s)  (Αναγνώστηκε 36537 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Vagelis

• Επισκέπτης
Απ: Rolex Submariner Date VS Steinhart (s)
« Απάντηση #150 στις: Ιούλιος 10, 2017, 01:56:28 πμ »
Καταλαβαίνεις ότι το αρχικο ποστ μου ήταν πριν γράψεις ότι δε συμφωνείς με τον  χαρακτηρισμο του Χάρη ε; γιατί αν δεν το καταλαβαίνεις είναι θέμα αντίληψης δε σου φταίω εγώ... Μια χαρά διαβάζω. Αυτό σου εξήγησα, γιατί τα έβαλα μαζί σου. Μετά το ξεκαθάρισες, αλλά πριν;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Ιούλιος 10, 2017, 01:57:56 πμ »
Σαβούρα , μπορεί να πει κάποιος τις πλαστικουρες άρα και τα  casio, είναι σαβουρα :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Ιούλιος 10, 2017, 01:58:41 πμ »
Έχω και q&q  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Ιούλιος 10, 2017, 02:03:33 πμ »
Καταλαβαίνεις ότι το αρχικο ποστ μου ήταν πριν γράψεις ότι δε συμφωνείς με τον  χαρακτηρισμο του Χάρη ε; γιατί αν δεν το καταλαβαίνεις είναι θέμα αντίληψης δε σου φταίω εγώ... Μια χαρά διαβάζω. Αυτό σου εξήγησα, γιατί τα έβαλα μαζί σου. Μετά το ξεκαθάρισες, αλλά πριν;

Μα μου ξανά απαντάς ενώ έχω πλέον ξεκαθαρίσει. Θα με τρελάνεις; Βαγγέλη να το αφήσουμε καλύτερα; Τι λες;
Δε νομίζω πως η πρόθεση σου είναι αυτή και δε γουστάρω να το αναλύσουμε. Ξέρω πως πείραξα, και καλά έκανα γιατί μερικά πράγματα έχουν ξεφύγει γιατί εσείς το επιτρέπετε.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #154 στις: Ιούλιος 10, 2017, 02:09:22 πμ »
Ναι ρε οκ ας το αφήσουμε. Το έχουμε ξεκαθαρίσει, η πλάκα είναι ότι συμφωνούμε, κι έχουμε χαθεί στο γιατί μου το είπες κτλ. Καμία πρόθεση να τσακωθούμε, εννοείται. Έχουμε τα Rolex τα steinhart και τα invicta να τσακωνομαστε...  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: Ιούλιος 10, 2017, 02:51:15 πμ »
Τον Giorgos_I πχ που απ'ότι θυμάμαι έχει ένα Oozoo?

:)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: Ιούλιος 10, 2017, 02:55:34 πμ »
Το καλό είναι ότι η ψηφοφορία λήγει τον Οκτώβριο 16, 2017.

Εχουμε άπλετο χρόνο !  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: Ιούλιος 10, 2017, 03:13:47 πμ »
Η ποσότητα συνήθως είναι ο εχθρός της ποιότητας...!
Η φτήνια τρώει τον παρά...! Και δεν τα λέω εγώ αυτά, παρόλα αυτά τα πιστεύω ακράδαντα...!
Βέβαια από ένα σημείο και μετά είναι πιστεύω θέμα νοοτροπίας και το πώς έχει μάθει ό καθένας..! Το να μαζεύεις σαβούρα δεν σε κάνει συλλέκτη..!
Στις παραπάνω προτάσεις δεν θα διαβάσετε πουθενά την λέξη ρολόι η κάτι το οποίο να σε παραπέμπει εκεί..! Θα μπορούσα να το είχα γράψει σε οποιοδήποτε forum και για οποιοδήποτε χόμπι...! Τώρα για το τι θεωρώ εγώ σαβούρα...?! Όλες οι ρεπλικες/απομιμήσεις/homage...  είτε γράφουν πάνω ρολεξ, folex είτε Alpha η Steinhart...  είναι σαβούρα για μένα..! Δεν έχει να κάνει με την αξία αγοράς τους..  πχ ένα swatch δεν το θεωρώ καθόλου σαβούρα γιατί είναι ένα ρολόι με τη δική του προσωπικότητα το οποίο δεν έχει ως στόχο να ξεγελάσει το μάτι..! Συλλογές από swatch έχουν τρομερό ενδιαφέρον...! Πόσο ενδιαφέρον και τι κύρος όμως μπορεί να έχει μια συλλογή βασισμένη σε κοπιες...?!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: Ιούλιος 10, 2017, 08:25:31 πμ »
Ο ορος "σαβουρα" ειναι καθαρα υποκειμενικος, και σημαινει συλληβδην την απορριψη..Ο καθενας απορριπτει (ή εγκρινει) μια συγκεκριμενη κατηγορια ρολογιων και την εντασσει βασει καθαρα προσωπικων του ορων διαβαθμισης στο αναλογο πεδιο ιεραρχησης..Για τον wolf απαραιτητη προυποθεση ειναι το να εχει δικο του χαρακτηρα ανεξαρτητου τιμης αρκει να μην παταει/αντιγραφει βασεις αλλων εγνωσμενης αξιας ρολογιων...Για μενα ειναι τα fashion που αποσκοπουν στη συμπλευση με τις επιταγες της μοδας του "τωρα" εχοντας παροδικο χαρακτηρα καθως και οι ρεπλικες...Για καποιον αλλον ισως να ειναι πιο διευρυμενα ή ακομα πιο στενα τα ορια του ορισμου "σαβουρα"...Αλλα επειδη ειμαστε μια μεγαλη κοινοτητα που αχολειται με το ρολοι γενικα και συγχρονως πρεπει να λειτουργει στο πλαισιο της νομιμοτητας, δικαιως απορριπτονται εξαρχης οι ρεπλικες που εχουν σκοπο καθαρα την αποκομιση οικονομικου οφελους με αθεμιτα μεσα...
Επομενως ας κρατησει ο καθενας μας μεσα του (μαζι και γω) το τι πιστευει για το τι ειναι σαβουρα ή οχι και ας κρατησουμε τα προσχηματα καθως σιγουρα θα υπαρχουν ατομα που δεν θα ασπαζονται τις αντιληψεις μας και ευλογως θα δημιουργουνται εντασεις χωρις λογο.. ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 10, 2017, 08:27:48 πμ από harolagoha »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος jim teo

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: Ιούλιος 10, 2017, 08:42:33 πμ »
Για εμενα παλι, σαβουρα ειναι οτι ακριβως λεει η λεξη και μονον αυτο.
Δηλαδη κατι που υστερει σε ποιοτητα, κατι που ειναι σκαρτο.
Τωρα πως ειναι δυνατον να αποκαλουμε σαβουρα, ρολογια τα οποια βαζουν κατω για πλακα αλλα επωνυμα που εμεις ΔΕ θεωρουμε σαβουρα, ενας Θεος το ξερει.
Θα μου πεις, μα ειναι αντιγραφο ρολεξ, πανεραι κτλ. Ε και; Ποιος χεστηκε;
Εκτος να αυτο ειναι κριτηριο σαβουρας ή οχι; Τοτε πασο....

Διαβασα ποστ ορισμενων μελων τα οποια οφειλω να ομολογησω οτι με στενοχωρησαν. Ποστ που κρυβουν κακια, ισως και λιγο κομπλεξ.

Αυτο που τελικα συμπεραινω απο αυτες τις συζητησεις, ειναι οτι αρκετοι αγαπουν να μισουν τη στεινχαρτ και εν γενει τις microbrand εταιρειες.

Πιστεψτε με παιδια, την καλυτερη διαφημιση τους κανετε και μαλιστα τζαμπα.

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #160 στις: Ιούλιος 10, 2017, 09:25:28 πμ »
Ναι ρε οκ ας το αφήσουμε. Το έχουμε ξεκαθαρίσει, η πλάκα είναι ότι συμφωνούμε, κι έχουμε χαθεί στο γιατί μου το είπες κτλ. Καμία πρόθεση να τσακωθούμε, εννοείται. Έχουμε τα Rolex τα steinhart και τα invicta να τσακωνομαστε...  :D

Τώρα το διάβασα.

Νομιζα πως για τα Invicta έχουμε καταλήξει.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: Ιούλιος 10, 2017, 09:52:46 πμ »
Είναι σαν να λες σε έναν κοιλιόδουλο: μια μπριζόλα χοιρινή (γιατί εκεί κατατάσσω την ρόλεξ σε σχέση με τα ρολόγια που υπάρχουν) ή 14 τόστ τυρί ζαμπόν;
Είναι σαν να λες σε έναν αλκοολικό: Ένα ουίσκι 12άρι ή 14 τσίπουρα;
.....
Μια συναυλία των Rolling Stones ή 14 του βας βας ο Παρασκευάς??  :)
Περα από την πλακα στο ποστ σου διαφαίνεται το όλο <<προβλημα>>
Εγώ τον ρολογοφιλο θα τον παραλληλιζα με τον γευσιγνώστη που του αρεσει το καλό φαγητο στο ακριβό εστιατόριο συνοδεία ενός μπουκαλιού ακριβού κρασιού καποιος αλλος με τον κοιλιόδουλο-αλκοολικού που ανέφερες που θα παει να φάει το γουρουνόπουλο στη λαδόκολλα με καμποσα λίτρα χύμα ρετσίνα ...Διαφορετικοί κόσμοι που αν τους βάλεις να συζητήσουν δεν εχουν τιποτα κοινό να πούνε πανω στο θέμα φαγητού-κρασιού...
Στο ερώτημα ειτε ενα ειτε 21 ρολογια εχει καποιος μονο ενα μπορει να φοραει τη φορά και προσωπικά δε μπορω να σκεφτώ ωρολογόφιλο ,οπως ανέφερα οτι τον αντιλαμβάνομαι ,που τον καλύπτει μονίμως να φοραει ενα ρολοι επιπέδου στεινχαρτ..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

leon

• Επισκέπτης
« Απάντηση #162 στις: Ιούλιος 10, 2017, 10:20:28 πμ »
Είναι σαν να λες σε έναν κοιλιόδουλο: μια μπριζόλα χοιρινή (γιατί εκεί κατατάσσω την ρόλεξ σε σχέση με τα ρολόγια που υπάρχουν) ή 14 τόστ τυρί ζαμπόν;
Είναι σαν να λες σε έναν αλκοολικό: Ένα ουίσκι 12άρι ή 14 τσίπουρα;
.....
Περα από την πλακα στο ποστ σου διαφαίνεται το όλο <<προβλημα>>
Εγώ τον ρολογοφιλο θα τον παραλληλιζα με τον γευσιγνώστη που του αρεσει το καλό φαγητο στο ακριβό εστιατόριο συνοδεία ενός μπουκαλιού ακριβού κρασιού καποιος αλλος με τον κοιλιόδουλο-αλκοολικού που ανέφερες που θα παει να φάει το γουρουνόπουλο στη λαδόκολλα με καμποσα λίτρα χύμα ρετσίνα ...Διαφορετικοί κόσμοι που αν τους βάλεις να συζητήσουν δεν εχουν τιποτα κοινό να πούνε πανω στο θέμα φαγητού-κρασιού...
Στο ερώτημα ειτε ενα ειτε 21 ρολογια εχει καποιος μονο ενα μπορει να φοραει τη φορά και προσωπικά δε μπορω να σκεφτώ ωρολογόφιλο ,οπως ανέφερα οτι τον αντιλαμβάνομαι ,που τον καλύπτει μονίμως να φοραει ενα ρολοι επιπέδου στεινχαρτ..

Είναι άδικο, τόσο να μειώνεις  τους  Rolling Stones όσο και να αναβαθμίζεις  το βας βας ο Παρασκευάς. :) :)
Το κοινό που έχουν αυτοί οι δύο διαφορετικοί κόσμοι είναι η απόλαυση που αισθάνονται αμφότεροι τρώγοντας και πίνοντας.
Το ίδιο και οι ρολογόφιλοι. Άλλος απολαμβάνει την κατοχή ενός seiko άλλος ενός ρολεξ .

Το ίδιο θα σκεφτόμουν για κάποιον που φοράει μονίμως ένα ρολόι επιπέδου ρολεξ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jim teo

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: Ιούλιος 10, 2017, 10:24:05 πμ »
Βασιλη, εδω γελασα πολυ.
Εγώ τον ρολογοφιλο θα τον παραλληλιζα με τον γευσιγνώστη που του αρεσει το καλό φαγητο στο ακριβό εστιατόριο συνοδεία ενός μπουκαλιού ακριβού κρασιού καποιος αλλος με τον κοιλιόδουλο-αλκοολικού που ανέφερες που θα παει να φάει το γουρουνόπουλο στη λαδόκολλα με καμποσα λίτρα χύμα ρετσίνα.
Και ο γευσιγνωστης και ο κοιλιοδουλος, ωρολογοφιλοι ειναι Βασιλη. Απλα ο καθενας κινειται βασει της οικονομικης του δυνατοτητας.
Ο γευσιγνωστης θα παει στη Σπονδη (ρολεξ) και ο κοιλιοδουλος στο κουτουκι του Γρυλλη (σεικο).

Συμφωνω απολυτα οτι ειναι δυο κοσμοι που δεν εχουν τιποτα κοινο.
Ο μεν γευσιγνωστης αδυνατει να καταλαβει τη χαρα του κοιλιοδουλου οταν γευεται τη γουρουνοπουλα (σεικο) και ο δε κοιλιοδουλος αδυνατει να κατανοησει πως υπαρχουν γευσιγνωστες που ξοδευουν 60€ το κεφαλι για να φανε φιλετο στρουθοκαμηλου (ρολεξ).

Το μονο σιγουρο παντως ειναι οτι και οι πιο φανατικοι γευσιγνωστες, ειναι φορες που βλεπουν κοψιδι και γουρονοπουλα και τους τρεχουν τα σαλια.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 10, 2017, 10:25:44 πμ από jim teo »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: Ιούλιος 10, 2017, 10:35:22 πμ »
Δημήτρη πέρα από την πλάκα  :) ήθελα να τονίσω πως παροτι ο κοινός παρανομαστής είναι το ρολόι ο καθένας το προσεγγιζει τόσο διαφορερικά που μιλάμε για δυο διαφορετικα πραγματα και δημουργείται μια βαβέλ χωρίς αυτο να σημαίνει πως κάποιος έχει αδικο..
Υγ:με τον βας βας κι εγω γελαγα την ωρα που το εγραφα.. :D
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 10, 2017, 10:42:33 πμ από Argo982001 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions