Αποστολέας Θέμα: Rolex Submariner Date VS Steinhart (s)  (Αναγνώστηκε 36538 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

AntonisCh

• Επισκέπτης
Απ: Rolex Submariner Date VS Steinhart (s)
« Απάντηση #165 στις: Ιούλιος 10, 2017, 10:38:48 πμ »
Νομίζω ότι στο συγκεκριμένο συλλογισμό-μεταφορά γίνεται ένα θεμελιώδες λογικό σφάλμα:

Όποιος φοράει ROLEX δεν είναι απαραίτητα ωρολογόφιλος.

Η μάρκα είναι απολύτως αναγνωρίσιμη από το ευρύ κοινό και βεβαίως, η πλειονότητα όσων έχουν την οικονομική δυνατότητα και απλώς θελουν ενα καλό ρολόι επιλέγουν rolex.

Από την άλλη δεν πιστεύω ότι εκτός των φορουμ, η Steinhart είναι αναγνωρίσιμη.

Αποτελεί μια μπραντα που νομίζω ότι δημιουργήθηκε και μεγάλωσε από και μέσα στο διαδύκτιο και στα ωρολογοφόρουμ.
Συνεπώς, πολύ πιο πιθανό είναι ο φέρων Steinhart να είναι ωρολογόφιλος από οτι ο φερων Rolex.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #166 στις: Ιούλιος 10, 2017, 11:00:28 πμ »
Η ποσότητα συνήθως είναι ο εχθρός της ποιότητας...!
Η φτήνια τρώει τον παρά...! Και δεν τα λέω εγώ αυτά, παρόλα αυτά τα πιστεύω ακράδαντα...!
Βέβαια από ένα σημείο και μετά είναι πιστεύω θέμα νοοτροπίας και το πώς έχει μάθει ό καθένας..! Το να μαζεύεις σαβούρα δεν σε κάνει συλλέκτη..!
+10000000
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #167 στις: Ιούλιος 10, 2017, 11:01:04 πμ »

Μια συναυλία των Rolling Stones ή 14 του βας βας ο Παρασκευάς??  :)
Περα από την πλακα στο ποστ σου διαφαίνεται το όλο <<προβλημα>>
Εγώ τον ρολογοφιλο θα τον παραλληλιζα με τον γευσιγνώστη που του αρεσει το καλό φαγητο στο ακριβό εστιατόριο συνοδεία ενός μπουκαλιού ακριβού κρασιού καποιος αλλος με τον κοιλιόδουλο-αλκοολικού που ανέφερες που θα παει να φάει το γουρουνόπουλο στη λαδόκολλα με καμποσα λίτρα χύμα ρετσίνα ...Διαφορετικοί κόσμοι που αν τους βάλεις να συζητήσουν δεν εχουν τιποτα κοινό να πούνε πανω στο θέμα φαγητού-κρασιού...
Στο ερώτημα ειτε ενα ειτε 21 ρολογια εχει καποιος μονο ενα μπορει να φοραει τη φορά και προσωπικά δε μπορω να σκεφτώ ωρολογόφιλο ,οπως ανέφερα οτι τον αντιλαμβάνομαι ,που τον καλύπτει μονίμως να φοραει ενα ρολοι επιπέδου στεινχαρτ..
Πολύ καλό ποστ  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος pugman

• Sr. Member
  • Στο μεθαύριο ! ! !
    • Προφίλ
« Απάντηση #168 στις: Ιούλιος 10, 2017, 22:47:57 μμ »
Νομίζω ότι στο συγκεκριμένο συλλογισμό-μεταφορά γίνεται ένα θεμελιώδες λογικό σφάλμα:

Η μάρκα είναι απολύτως αναγνωρίσιμη από το ευρύ κοινό και βεβαίως, η πλειονότητα όσων έχουν την οικονομική δυνατότητα και απλώς θελουν ενα καλό ρολόι επιλέγουν rolex.

Από την άλλη δεν πιστεύω ότι εκτός των φορουμ, η Steinhart είναι αναγνωρίσιμη.

Αποτελεί μια μπραντα που νομίζω ότι δημιουργήθηκε και μεγάλωσε από και μέσα στο διαδύκτιο και στα ωρολογοφόρουμ.
Συνεπώς, πολύ πιο πιθανό είναι ο φέρων Steinhart να είναι ωρολογόφιλος από οτι ο φερων Rolex.
Μου αρέσει ο τρόπος που σκέπτεσαι...

Εχει μια λογική... λογική.

(sent from my samsung smartphone using tapatalk)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"
"Time you enjoy wasting, was not wasted." – John Lennon

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: Ιούλιος 10, 2017, 23:05:30 μμ »
Rolex.

Δεν προκειται ποτέ να ευχαριστηθεις 14 Steinhart .

edit
Δεν θα αγοραζα ποτέ, προσωπικα, Rolex
Εκτος κι αν ξεφυγει απ τη συγκεκριμενη ..κασα

Υπαρχουν τοσοι πολλοι,που θα ηθελαν αυτη την κασα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος theodoxos

• Sr. Member
  • Ανδρέας
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Ιούλιος 10, 2017, 23:05:47 μμ »
δηλαδη ο γευσιγνωστης δεν μπορει να ειναι κοιλιοδουλος.... ή το αντιθετο

Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: Ιούλιος 10, 2017, 23:40:53 μμ »
....μου αρέσει η κάσα, ο κύκλωπας, τα σχέδια, το σέρβις, το ρολόι ( .....σχεδόν όλα )  ;)

Τα έχω ζήσει, τα ξέρω, τα εμπιστεύομαι. ;)

Τώρα αν έγιναν και σύμβολο δύναμης - πλούτου - επίδειξης - γαμορόλογα, ουδόλως με αφορά.

Το φοράς, και ξέρεις ότι έχεις ένα αντικείμενο με βαρύτητα, σε όλα τα επίπεδα. Και το χαίρεσαι. Για πάρτη σου, όχι για τους τρίτους.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #172 στις: Ιούλιος 10, 2017, 23:54:12 μμ »

Κατά 99% ΔΕΝ είναι.Τσεκαρισμένο.
Το υπόλοιπο 1%,το ξέρουμε βρίσκεται εδώ, στα φόρουμ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Ιούλιος 10, 2017, 23:56:00 μμ »
Θα βγω λίγο εκτός θέματος (φαινομενικά) αν και συντάκτης του... Ο Στέφανος (tetos) επανέλαβε 2-3 φορές πως η σύγκριση ήταν άτοπη. Φυσικά και ήταν. Αλλά όχι τυχαία. Ήδη στις αρκετές σελίδες που αναπτυχθήκαν τα συμπεράσματα είναι πλούσια. Όχι για τα ρολόγια. Όχι, όχι... Αλλά για εμάς!!!

Γιατί με ενοχλεί οποιαδήποτε απαξιωτική λέξη αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Ακόμη περισσότερο με ενοχλεί η στάση κάποιων μελών που ακόμη και αν δεν ξεστομίζουν απαξιωτικές λέξεις γράφουν με τρόπο απαξιωτικό και με μια δόση έπαρσης επειδή π.χ. αποκτήσαν ένα ή δυο ή επειδή μπορούν ακόμη και 10 ακριβά ρολόγια. Και φυσικά η απαξίωση δεν γεννήθηκε στο παρόν θέμα, αλλά επαναλαμβάνεται πολλές φορές στα εκατοντάδες θέματα του forum. Η απαξίωση ξέρετε δεν είναι προνόμιο της Steinhart. Έχω διαβάσει απαξιωτικές φράσεις για Breitling, για Seiko, κτλ.

Παρακάτω μιλώ σε τρίτο πρόσωπο και δεν απευθύνομαι σε κανέναν συγκεκριμένα, θέλω μόνον να προκαλέσω τη σκέψη όλων σας. Αν έχω λάθος μπορείτε να μου το πείτε.

Γράφεις σε ένα forum με θέμα τα ρολόγια (μιλώ για οποιονδήποτε στη παρέα μας, εδώ στο forum). Το μόνο σίγουρο είναι πως ΟΛΟΙ ενδιαφέρονται για τον υπέροχο κόσμο των ρολογιών. Άρα οφείλεις να καταθέσεις πρωτίστως αυτόν τον σεβασμό προς τον συνάδελφο σου, ότι μοιράζεσαι δηλαδή την κοινή αγάπη προς το αντικείμενο (ρολόγια).
Μπορείς να ΜΗΝ σέβεσαι την επιλογή, το φθηνό, το αντίγραφο, το Steinhart, το Seiko (ξέρω τι λέω), το... ΟΟΖΟΟ. Οφείλεις όμως ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ τον ιδιοκτήτη του, για ΟΠΟΙΟΝ λόγο και αν το απέκτησε γιατί κατά βάση είναι ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ. Είναι η σημερινή επιλογή του στη διαδρομή που κάνει στα ρολόγια.
Αντίστοιχα ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ να σε σεβαστεί ο άλλος επειδή πήρες ένα ακριβό ρολόι. Τον σεβασμό τον κερδίζεις ΕΣΥ (όχι το ρολόι) με την προσωπικότητα σου, με την ευγένεια σου, με την ευγενή άμιλλα, με την γενναιόδωρη στάση σου να μοιράζεις γνώση και γιατί όχι και τη χαρά σου για τα ρολόγια. Αν νομίζεις πως επειδή έτυχε να μπορείς να δώσεις 7 ή 8 χιλιάρικα είσαι κάποιος έχεις κάνει λάθος εκτίμηση για τους συναδέλφους σου αλλά ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ... έχεις κάνει λάθος εκτίμηση ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!

Δεν επιτρέπεται λοιπόν κανένας από εμάς να απαξιώνει τις επιλογές των συναδέλφων του γιατί ΑΜΕΣΑ (και όχι έμμεσα) προσβάλλει τον ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ.
Είναι τελείως διαφορετικό να πει κανείς: "δεν προτιμώ αυτά τα ρολόγια γιαυτό και γιαυτό το λόγο... κτλ" και τελείς διαφορετικό να λες στα μούτρα του αλλουνού: "το ρολόι που έχεις φίλε το θεωρώ π.χ. σαβούρα". Αν είσαι τόσο άξεστος, σόρυ που το λέω αλλά ούτε το Rolex αξίζεις να έχεις στο χέρι σου! Γιατί αρχικά το Rolex ενέπνεε αριστοκρατία (και όχι νεοπλουτισμό της χείριστης μορφής) και ο αριστοκράτης ξέρει να είναι ευγενής. Ξέρει να εκτιμάει αυτό που έχει και να σέβεται αυτό που δεν μπορεί να έχει ο συνάδελφος του και όχι να μιλάει για αλεπούδες και κρεμαστάρια.

Διότι αν γνώριζε τον συνάδελφο του -ίσως- ποτέ να μην τολμούσε να του πει στο πρόσωπο αυτά που του γράφει κρυμμένος πίσω από ένα πληκτρολόγιο. Γιατί υπάρχει η πραγματική πιθανότητα, να είχε μπροστά του μια υπέροχη προσωπικότητα με ένα... STEINHART στο χέρι (και όχι απαραίτητα αντίγραφο Rolex). Πρέπει να επιτρέψουμε όμως στους εαυτούς μας να μπορούν να το δεχθούν αυτό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος k.pafis

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: Ιούλιος 10, 2017, 23:58:28 μμ »
Πόσο σωστά τα λες ρε φίλε μου!!! Μπραβο σου!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Greg

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #175 στις: Ιούλιος 11, 2017, 00:04:05 πμ »
Συμφωνώ απόλυτα,Στέφανε.

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Ιούλιος 11, 2017, 00:05:54 πμ »
....μου αρέσει η κάσα, ο κύκλωπας, τα σχέδια, το σέρβις, το ρολόι ( .....σχεδόν όλα )  ;)

Τα έχω ζήσει, τα ξέρω, τα εμπιστεύομαι. ;)

Τώρα αν έγιναν και σύμβολο δύναμης - πλούτου - επίδειξης - γαμορόλογα, ουδόλως με αφορά.

Το φοράς, και ξέρεις ότι έχεις ένα αντικείμενο με βαρύτητα, σε όλα τα επίπεδα. Και το χαίρεσαι. Για πάρτη σου, όχι για τους τρίτους.  ;)

....και δεν βασίζεσαι σε αυτό για να πουλήσεις μούρη !

Φοράς και πλαστικούρα, και ΟΟΖΟΟ, και OMAC, και SEIKO, και CASIO των 50 Ε, με την ίδια ευχαρίστηση / υπερηφάνεια  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #177 στις: Ιούλιος 11, 2017, 00:06:06 πμ »
Όχι Στεφανε. Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Μην κάνετε το λάθος να ταυτίζεται κάτοχο με το ρολόι και την άποψη για το ρολόι συνακόλουθα με τον κάτοχο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: Ιούλιος 11, 2017, 00:10:04 πμ »
Όχι Στεφανε. Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Μην κάνετε το λάθος να ταυτίζεται κάτοχο με το ρολόι και την άποψη για το ρολόι συνακόλουθα με τον κάτοχο.

Δεν είναι πρόβλημα η άποψη. Ο τρόπος που κατατίθεται η άποψη είναι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #179 στις: Ιούλιος 11, 2017, 00:11:54 πμ »
Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν έχει νόημα να αισθανόμαστε πως ή έστω κακώς τοποθετημένη άποψη αντανακλά στα πρόσωπα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions