Αποστολέας Θέμα: Rolex Submariner Date VS Steinhart (s)  (Αναγνώστηκε 36523 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pugman

• Sr. Member
  • Στο μεθαύριο ! ! !
    • Προφίλ
Απ: Rolex Submariner Date VS Steinhart (s)
« Απάντηση #180 στις: Ιούλιος 11, 2017, 00:14:52 πμ »
Στέφανε, τι όμορφα που γράφεις. Σε ζηλεύω...

(sent from my samsung smartphone using tapatalk)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"
"Time you enjoy wasting, was not wasted." – John Lennon

Αποσυνδεδεμένος Greg

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: Ιούλιος 11, 2017, 00:18:48 πμ »
Αντώνη,αυτό που κατάλαβα ότι είπε ο Στεφανος είναι ότι πρέπει να είμαστε ευγενείς,όταν εκφράζουμε μια αρνητική άποψη.Ειδικα τότε,ακόμα περισσότερο.

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #182 στις: Ιούλιος 11, 2017, 00:28:52 πμ »
Εννοείται. Αλλά καλό είναι να εστιαζομαστε στο χόμπι κι όχι στους χομπίστες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος pugman

• Sr. Member
  • Στο μεθαύριο ! ! !
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: Ιούλιος 11, 2017, 00:29:09 πμ »
Φυσικά κ έτσι θα έπρεπε να έιναι σε κάθε πτυχή της ζωής μας.
Η ευγένεια δεν μαθαίνεται, την παίρνεις πιστεύω απο την ανατροφή που σου έδωσαν οι γονείς κ οι δασκαλοι σου.

Τώρα που το σκέπτομαι ίσως να μην είναι απαραίτητα έτσι. Αν κ το μήλο κάτω απο τη μηλιά θα πέσει...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος pugman

• Sr. Member
  • Στο μεθαύριο ! ! !
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: Ιούλιος 11, 2017, 00:30:01 πμ »
Μπερδεύτηκα με τους Αντώνηδες...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

leon

• Επισκέπτης
« Απάντηση #185 στις: Ιούλιος 11, 2017, 00:35:19 πμ »
Ο σεβασμός , η εκτίμηση, η ευγένεια είτε υπάρχουν είτε όχι.Το να ζητάς από κάποιον να τα κάνει πράξη δεν βοηθά σε κάτι.Απλώς θα χρησιμοποιήσει και ένα ακόμη χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς του.Την υποκρισία.

Και εγώ πολλές φορές αισθάνομαι άσχημα με δημοσιεύσεις που δεν έχουν να κάνουν με τα ρολόγια αυτού καθ' αυτού αλλά με τον κάτοχο.
Σε τελική ανάλυση όμως καταλαβαίνω μέσα από τα λεγόμενά τους αν αξίζει να συνεχίσω την συζήτηση ή όχι.Δυστυχώς η μόνη δυνατότητα για να κρίνουμε τους άλλους εδώ μέσα είναι τα γραπτά τους.
Ο τρόπος που ο κάθε ένας εκφράζεται μέσω των γραπτών κειμένων του σου δίνει την δυνατότητα να κρίνεις σε κάποιο ποσοστό και τον χαρακτήρα του.Από κει και πέρα , επιλογή σου είναι αν θα ανταλλάξεις γραπτά μηνύματα και απόψεις ή όχι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Evangelos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: Ιούλιος 11, 2017, 00:37:41 πμ »
Όταν θάβουμε ένα ρολόι, μιλω ως ένας από τους κλασσικούς θάφτες θα έλεγα (έχοντας θάψει panerai & breitling), δεν υπονοώ πως ο ιδιοκτήτης αυτού είναι μαλάκας. Κυρίως δηλώνω πως το συγκεκριμένο ρολόι δεν μου αρέσει συγκρίσει με κάποιο άλλο ή άλλα για τον Α ή Β λογο που δεν με ενδιαφέρει ούτε καν αν το 1% των υπόλοιπων αναγνωστών θα συμφωνήσουν με το κριτήριο μου, δεν ψάχνω την αποδοχή κανενός ούτος ή άλλως.

Και κάλλιστα ακόμη κι αν είμασταν face to face θα έλεγα επίσης ξεκάθαρα πως αυτό το ρολόι για 'μένα είναι μάπα ή οχι, πράγμα που καλώς εχόντων των πραγμάτων ελπίζω να κάνω με την 1η ευκαιρία που βρεθώ στην πρωτεύουσα. Δεν ξέρω γιατί κάποιος να θιχθεί ή να πάρει προσωπικά το γεγονός του ότι υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν το ρολόι μου/σου/του σκατά.

στην τελική, γι' αυτό ο τίτλος του νήματος εμπεριέχει το 'Vs', για να μπορέσει ο οποιοσδήποτε να δηλώσει ποιο εκ των 2 ή παραπάνω εκδοχών πιστεύει είναι η ιδανική προβάλλοντας τα αβαντάζ της επιλογής του ή τα ντισαβαντάζ των άλλων επιλογών.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
The impediment to action advances action. What stands in the way becomes the way

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: Ιούλιος 11, 2017, 00:48:10 πμ »
Ρε παιδια πριν μπω εδω μεσα και μαθω μερικα πραγματακια για τα ρολογια κοιτουσα ν´αγορασω superdry, nautica κ.α. Αφου κ μπηκα το πρωτο πραγμα που εμαθα ειναι οτι δεν ασχολουμαστε με εταιρειες που δεν ειναι κατ'εξοχην κατασκευαστριες εταιρειες καθως τα ρολογια τους εχουν καθαρα εμπορευματοποιημενο χαρακτηρα και αποτελουν συνοδευτικα αξεσουαρ σε σειρες ρουχων κλπ...Εκτοτε θεωρω αυτα τα ρολογια "υποδεεστερα, μη αξια αναφορας" και τους κατοχους αυτων απλα "αδαεις"...Δεν συνδεω ποτε το ρολοι με τον κατοχο κι ουτε κρινω τον τελευταιο απ το ρολοι του..Απλα οπως και γω εδω μεσα επαθα σοκ οταν εμαθα γι' αυτην την απαξιωση ετσι φανταζομαι θα πρεπει να βιωσει το ιδιο συναισθημα και ενας αλλος αδαης/νεος που θελει να ασχοληθει με το ρολοι...Δεν εχω δει κανενα review της adidas ή καποιο συγκριτικο μεταξυ michael kors και dior...Φερειπειν η oozoo, εχει μονο ρολογια και ανηκει στη σιτιζεν..Ασπαζεται ομως την φιλοσοφια της μητρικης εταιρειας ασχετα αν υιοθετει τις τωρινες τασεις μοδας και πωλειται σε χαμηλες τιμες..Οι κοπιες επισης κατατασσονται σε χειροτερη θεση απ τα fashion λογω της αμεσοτερης μορφης κλοπης πνευματικης ιδιοκτησιας..
Δεν ειναι σωστο ομως να θεωρουμε σαβουρα τα ποιοτικα homage, για τα οποια εχει σπαταληθει φαια ουσια και με τις παραλλαγες του ισως να δειχνει ακομα πιο ομορφο, εκλεπτυσμενο, εξελιγμενο απ το πρωτοτυπο...
Το σημαντικοτερο ειναι να κραταμε τα προσχηματα και να τηρουνται καποιοι κανονες ευπρεπειας οπως πολυ σωστα αναφερθηκε εκτενως παραπανω
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος nostradamus

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: Ιούλιος 11, 2017, 01:16:40 πμ »
+ 500 στον Αποστόλη και +500 στον Ευάγγελο.  Με καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό.

Δεν κάνει τον άνθρωπο το ρολοϊ, αυτό νομίζω είναι γενικά αποδεκτό.

Αν κατά την γνώμη μου φοράς σκουπίδι, δεν βρίσκω κακό ευκαιρίας δοθείσης να το πω. Απλά σίγουρα θα το κάνω με τρόπο τέτοιο ώστε να μην σε προσβάλλω κατά το δυνατόν.

Δεν είμαστε συνάδελφοι επειδή μοιραζόμαστε ένα χόμπι/πάθος η ότι είναι για τον καθένα.

Στέφανε ξέρεις και από άλλο χώρο. Όλοι οι διτροχοι δεν είναι και μοτοσυκλετιστες.  Και όσοι φοράνε ένα ρολόι η μπαινοβγαινουν εδώ μέσα δεν είμαστε ρολογοφιλοι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος theodoxos

• Sr. Member
  • Ανδρέας
    • Προφίλ
« Απάντηση #189 στις: Ιούλιος 11, 2017, 01:26:11 πμ »
το θεμα ειναι το χρημα... αφηστε τους ανθρώπους που δεν το εχουν ή δεν θελουν να σπαταλησουν μια περιουσια για ρολογια να γουσταρουν και να τη βρισκουν με ενα davosa, ενα steinhart ή ενα 5ρακι. Μην ανησυχει κανενας... ξερουν οτι δεν ειναι R...

Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stavros14

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #190 στις: Ιούλιος 11, 2017, 01:31:20 πμ »
Θα βγω λίγο εκτός θέματος (φαινομενικά) αν και συντάκτης του... Ο Στέφανος (tetos) επανέλαβε 2-3 φορές πως η σύγκριση ήταν άτοπη. Φυσικά και ήταν. Αλλά όχι τυχαία. Ήδη στις αρκετές σελίδες που αναπτυχθήκαν τα συμπεράσματα είναι πλούσια. Όχι για τα ρολόγια. Όχι, όχι... Αλλά για εμάς!!!

Γιατί με ενοχλεί οποιαδήποτε απαξιωτική λέξη αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Ακόμη περισσότερο με ενοχλεί η στάση κάποιων μελών που ακόμη και αν δεν ξεστομίζουν απαξιωτικές λέξεις γράφουν με τρόπο απαξιωτικό και με μια δόση έπαρσης επειδή π.χ. αποκτήσαν ένα ή δυο ή επειδή μπορούν ακόμη και 10 ακριβά ρολόγια. Και φυσικά η απαξίωση δεν γεννήθηκε στο παρόν θέμα, αλλά επαναλαμβάνεται πολλές φορές στα εκατοντάδες θέματα του forum. Η απαξίωση ξέρετε δεν είναι προνόμιο της Steinhart. Έχω διαβάσει απαξιωτικές φράσεις για Breitling, για Seiko, κτλ.

Παρακάτω μιλώ σε τρίτο πρόσωπο και δεν απευθύνομαι σε κανέναν συγκεκριμένα, θέλω μόνον να προκαλέσω τη σκέψη όλων σας. Αν έχω λάθος μπορείτε να μου το πείτε.

Γράφεις σε ένα forum με θέμα τα ρολόγια (μιλώ για οποιονδήποτε στη παρέα μας, εδώ στο forum). Το μόνο σίγουρο είναι πως ΟΛΟΙ ενδιαφέρονται για τον υπέροχο κόσμο των ρολογιών. Άρα οφείλεις να καταθέσεις πρωτίστως αυτόν τον σεβασμό προς τον συνάδελφο σου, ότι μοιράζεσαι δηλαδή την κοινή αγάπη προς το αντικείμενο (ρολόγια).
Μπορείς να ΜΗΝ σέβεσαι την επιλογή, το φθηνό, το αντίγραφο, το Steinhart, το Seiko (ξέρω τι λέω), το... ΟΟΖΟΟ. Οφείλεις όμως ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ τον ιδιοκτήτη του, για ΟΠΟΙΟΝ λόγο και αν το απέκτησε γιατί κατά βάση είναι ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ. Είναι η σημερινή επιλογή του στη διαδρομή που κάνει στα ρολόγια.
Αντίστοιχα ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ να σε σεβαστεί ο άλλος επειδή πήρες ένα ακριβό ρολόι. Τον σεβασμό τον κερδίζεις ΕΣΥ (όχι το ρολόι) με την προσωπικότητα σου, με την ευγένεια σου, με την ευγενή άμιλλα, με την γενναιόδωρη στάση σου να μοιράζεις γνώση και γιατί όχι και τη χαρά σου για τα ρολόγια. Αν νομίζεις πως επειδή έτυχε να μπορείς να δώσεις 7 ή 8 χιλιάρικα είσαι κάποιος έχεις κάνει λάθος εκτίμηση για τους συναδέλφους σου αλλά ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ... έχεις κάνει λάθος εκτίμηση ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!

Δεν επιτρέπεται λοιπόν κανένας από εμάς να απαξιώνει τις επιλογές των συναδέλφων του γιατί ΑΜΕΣΑ (και όχι έμμεσα) προσβάλλει τον ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ.
Είναι τελείως διαφορετικό να πει κανείς: "δεν προτιμώ αυτά τα ρολόγια γιαυτό και γιαυτό το λόγο... κτλ" και τελείς διαφορετικό να λες στα μούτρα του αλλουνού: "το ρολόι που έχεις φίλε το θεωρώ π.χ. σαβούρα". Αν είσαι τόσο άξεστος, σόρυ που το λέω αλλά ούτε το Rolex αξίζεις να έχεις στο χέρι σου! Γιατί αρχικά το Rolex ενέπνεε αριστοκρατία (και όχι νεοπλουτισμό της χείριστης μορφής) και ο αριστοκράτης ξέρει να είναι ευγενής. Ξέρει να εκτιμάει αυτό που έχει και να σέβεται αυτό που δεν μπορεί να έχει ο συνάδελφος του και όχι να μιλάει για αλεπούδες και κρεμαστάρια.

Διότι αν γνώριζε τον συνάδελφο του -ίσως- ποτέ να μην τολμούσε να του πει στο πρόσωπο αυτά που του γράφει κρυμμένος πίσω από ένα πληκτρολόγιο. Γιατί υπάρχει η πραγματική πιθανότητα, να είχε μπροστά του μια υπέροχη προσωπικότητα με ένα... STEINHART στο χέρι (και όχι απαραίτητα αντίγραφο Rolex). Πρέπει να επιτρέψουμε όμως στους εαυτούς μας να μπορούν να το δεχθούν αυτό.
Ωραίο ποστ...

Στάλθηκε από το D2303 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Εν οιδα οτι ουδεν οιδα.

Αποσυνδεδεμένος WhiteLionR

• Members+
  • VIP Member
  • ΘΟΔΩΡΗΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: Ιούλιος 11, 2017, 01:39:05 πμ »
Όταν θάβουμε ένα ρολόι, ...... κλπ

Συμφωνώ. Εδώ όμως δε θάβεις ρολόγια, ρε φίλε...:

Ποιος σου είπε πως τα Rolex είναι σημείο αναφοράς για όλους;

γι αυτούς που αγοράζουν κοπιες ρόλεξ σε μορφή steinhart είμαι βέβαιος πως είναι σημείο αναφοράς και κρυφός πόθος και η παροιμια όσα δεν φτάνει η αλεπου τα κάνει κρεμασταρια αναφέρεται σε αυτούς.

Δείξε λίγο περισσότερη προσοχή στο πώς γράφεις αυτό που σκέφτεσαι. Παράκληση...   -Θ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Evangelos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #192 στις: Ιούλιος 11, 2017, 02:29:26 πμ »
Όταν θάβουμε ένα ρολόι, ...... κλπ

Συμφωνώ. Εδώ όμως δε θάβεις ρολόγια, ρε φίλε...:

Ποιος σου είπε πως τα Rolex είναι σημείο αναφοράς για όλους;

γι αυτούς που αγοράζουν κοπιες ρόλεξ σε μορφή steinhart είμαι βέβαιος πως είναι σημείο αναφοράς και κρυφός πόθος και η παροιμια όσα δεν φτάνει η αλεπου τα κάνει κρεμασταρια αναφέρεται σε αυτούς.

Δείξε λίγο περισσότερη προσοχή στο πώς γράφεις αυτό που σκέφτεσαι. Παράκληση...   -Θ.

θα 'χω το νου μου να φιλτράρω λίγο την γνώμη μου ώστε μην προσβάλλω τους ευερέθιστους την επόμενη φορά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
The impediment to action advances action. What stands in the way becomes the way

Αποσυνδεδεμένος tetos

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #193 στις: Ιούλιος 11, 2017, 09:01:03 πμ »
Δεν εχω κανενα προβλημα να μου πουν τι παπαντζα πηγα και αγορασα.Ας μην ειμαστε τοσο ευαισθητοι τελος παντων.Οπως κραζω τον Νικολα που εχει μαζεψει κατι κοκαλα ετσι π.χ με κραζει και αυτος για κατι αλλα.Δεν εχω απολυτως κανενα προβλημα.Δεν νομιζω επισης ο κατοχος της σαβουρας να θιχτηκε.Γνωριζει οτι ειναι σαβουρα και μονος του και το γουσταρει.

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

capt-dim

• Επισκέπτης
« Απάντηση #194 στις: Ιούλιος 11, 2017, 10:15:04 πμ »
Διαβάζω συνέχεια που αναφέρεστε στην λεξη " σαβούρα " .....

Σταματήστε να το κάνετε ..... Γιατι η σαβούρα δεν σημαίνει παντα κατι αρνητικό η κακό ..... σαβούρα στην ναυτιλία ονομαζουμε το "έρμα " ... χωρις σωστό έρμα τα πλοία δεν ταξιδεύουν .... Άρα ειναι κατι πολυ χρήσιμο ..... Και αναγκαίο .....

Μήπως λοιπών χρειαζόμαστε λίγη σαβούρα στην κατοχή μας και εμείς .... Για να "ταξιδέψουμε" να παμε μπροστά .... Στις ωρολογιακές  μας αναζητήσεις .......;;;;;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions