Αποστολέας Θέμα: Rolex Submariner Date VS Steinhart (s)  (Αναγνώστηκε 36518 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
Απ: Rolex Submariner Date VS Steinhart (s)
« Απάντηση #195 στις: Ιούλιος 11, 2017, 10:19:59 πμ »
Επειδή εχω μπερδευτεί και επειδή θα ηθελα να ξερω αν ειμαι "σαβουρομαζώχτρας" ή όχι, παρακαλώ πολύ τους "ειδικούς" και "ειδήμονες" στην "σαβουρολογία" να γραψουν σε δυο λίστες ποια ρολόγια ειναι σαβούρα και ποια όχι...

Παρακαλώ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕ ΜΑΡΚΕΣ (ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΛΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ), ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ (ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ).
Όχι γενικόλογα, αλλά με "εξειδίκευση" τέτοια που να ταιριάζει με την "επιστημοσύνη" τους...

Γιατί δεν μπορεί, αφού εκφράζουν τη "γνώμη" τους την οποία θεωρούν "μη προσβλητική" αλλά "επιστημονική" και "εξειδικευμένη", φαντάζομαι θα τους ειναι εύκολο και θα γνωρίζουν επακριβώς ποια ρολογια αποτελούν σαβούρα και ποια όχι.

Αν θελουν μάλιστα, μπορούν στη συνεχεια, να στείλουν τις λίστες αυτές στις εταιρείες για να τις κάνουν να σταματήσουν την παραγωγή της σαβούρας τους ή εστω για να τις κάνουν να αλλάξουν "γραμμή πλευσης" ωστε να να μην ειναι πια "σαβουροκατασκευαστες", όπως ηταν τα τελευταία 50-100-150 χρόνια.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 11, 2017, 10:22:00 πμ από Ilias-G »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

leon

• Επισκέπτης
« Απάντηση #196 στις: Ιούλιος 11, 2017, 10:30:18 πμ »
Αν και ίσως είμαστε εκτός θέματος, σαβούρα θεωρώ κάθε τι άχρηστο.Κάθε τι που δεν μπορεί να μου προσφέρει τίποτα.
Αυτά που εγώ θεωρώ λοιπόν σαβούρα για κάποιον άλλον ίσως να είναι πολύ χρήσιμα.

Δεν μπορώ επομένως να κρίνω ως σαβούρα οποιαδήποτε ιδιοκτησία άλλου.Από μια καρφίτσα ως ένα αυτ/το.
Το ότι δεν καλύπτει καμιά ανάγκη μου δεν σημαίνει ότι είναι άχρηστο και για όλους τους άλλους.

Γενικά την λέξη "σαβούρα" δεν την συμπεριλαμβάνω στο λεξιλόγιό μου.

Άλλο ¨σαβούρα" άλλο "πατσαβούρα".....  ;) ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #197 στις: Ιούλιος 11, 2017, 10:31:56 πμ »
Διαβάζω συνέχεια που αναφέρεστε στην λεξη " σαβούρα " .....

Σταματήστε να το κάνετε ..... Γιατι η σαβούρα δεν σημαίνει παντα κατι αρνητικό η κακό ..... σαβούρα στην ναυτιλία ονομαζουμε το "έρμα " ... χωρις σωστό έρμα τα πλοία δεν ταξιδεύουν .... Άρα ειναι κατι πολυ χρήσιμο ..... Και αναγκαίο .....

Μήπως λοιπών χρειαζόμαστε λίγη σαβούρα στην κατοχή μας και εμείς .... Για να "ταξιδέψουμε" να παμε μπροστά .... Στις ωρολογιακές  μας αναζητήσεις .......;;;;;

Ωραία επισήμανση, Δημήτρη.

Ένα-δύο Steinhart είναι μία χαρά. Δεκατέσσερα Steinhart είναι που γίνεται θέμα, ιδίως όταν έρχονται σε σύγκριση με ένα ρόλεξ σαμπ.

Το ερώτημα είναι εκ προοιμίου μη ρεαλιστικό - αυτό το παρατήρησαν και άλλοι.
Την κασετίνα με τα δεκατέσσερα Stein, ούτε ο ίδιος ο Γκύντερ, o ιδιοκτήτης της Steinhart, δεν θα επέλεγε αν είχε συμμετάσχει στη συζήτηση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Και δηλαδή εσύ εκείνα τα χρόνια τι έκανες ρε παππού;"
-"Χάζευα ρολόγια".

leon

• Επισκέπτης
« Απάντηση #198 στις: Ιούλιος 11, 2017, 10:49:13 πμ »
Ένα-δύο Steinhart είναι μία χαρά. Δεκατέσσερα Steinhart είναι που γίνεται θέμα, ιδίως όταν έρχονται σε σύγκριση με ένα ρόλεξ σαμπ.

Την κασετίνα με τα δεκατέσσερα Stein, ούτε ο ίδιος ο Γκύντερ, o ιδιοκτήτης της Steinhart, δεν θα επέλεγε αν είχε συμμετάσχει στη συζήτηση.

Από τα 14 στεινχαρτ μπορεί να χρησιμοποιήσω τα 4 -5 εναλλάξ.Ακόμα και αυτό (να έχεις να διαλέξεις μεταξύ 14 διαφορετικά ρολόγια) από το να φοράς 24/24, 7/7 το ίδιο ρολόι για μένα είναι πολύ σημαντικό και σίγουρα πιο επιθυμητό.

Για ορισμένους που προτιμούν τα 14 ίσως να μην έχει να κάνει με την αξία του ενός,μπορεί να παίζει ρόλο η μάρκα αυτού του ενός.
Για κάποιους άλλους που προτιμούν τα 14 ίσως να έχει να κάνει με την δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ διαφορετικών σχεδίων - διαμέτρων - λειτουργιών σε σχέση με την άχαρη - μονότονη καθημερινή χρήση ενός και μόνου ρολογιού (ασχέτου μάρκας και αξίας)

Για μένα , στην επιλογή μου ότι προτιμώ τα 14, λαμβάνω υπόψη και τις δυο περιπτώσεις θετικής ψήφου στα 14.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

capt-dim

• Επισκέπτης
« Απάντηση #199 στις: Ιούλιος 11, 2017, 11:55:52 πμ »
Διαβάζω συνέχεια που αναφέρεστε στην λεξη " σαβούρα " .....

Σταματήστε να το κάνετε ..... Γιατι η σαβούρα δεν σημαίνει παντα κατι αρνητικό η κακό ..... σαβούρα στην ναυτιλία ονομαζουμε το "έρμα " ... χωρις σωστό έρμα τα πλοία δεν ταξιδεύουν .... Άρα ειναι κατι πολυ χρήσιμο ..... Και αναγκαίο .....

Μήπως λοιπών χρειαζόμαστε λίγη σαβούρα στην κατοχή μας και εμείς .... Για να "ταξιδέψουμε" να παμε μπροστά .... Στις ωρολογιακές  μας αναζητήσεις .......;;;;;

Ωραία επισήμανση, Δημήτρη.

Πολυ σωστά Σπύρο .... Συμφωνώ απόλυτα .... Τα 14 στεινχαρτ απέναντι σε ενα ρόλεξ ειναι εκτός πραγματικότητας ......!!!!!

Προσωπικά πέρασα απο το στάδιο να εχω καμία 20 άρια ρολόγια απο εδω και απο εκει .... Που ενώ μου άρεσαν τα γούσταρα .... Πέρναγαν μήνες για να βρεθούν στο καρπό μου .....!!!!

Μάλιστα αισθανόμουν και αςχημα που τα ειχα παρατημένα στα συρτάρια ..... Κατι σαν τύψεις ενα Πράμα .....!!!! 

Αποφάσισα αφού δεν μπορώ να διαχειριστώ τόσα πολλα ρολόγια ..... Να τα μειώσω σε έναν αριθμό που να μπορώ να τα χαίρομαι ολα οςο θελω ..... Και τους αξίζει .....!!!!

Ειμαι πλέον με 5 ρολόγια .... Και για να έρθει καποιο νέο θα πρέπει μα φύγει  καποιο ..... !!!!

Στεινχαρτ τα γουστάρω πολυ γιατι ειναι πολυ καλά ρολόγια πολυ ποιοτικά ... Και η εταιρεία σοβαρή που σέβεται τον πελάτη της ..... !!!!

Έναν πιλότο η ενα μπρούτζινο στεινχαρτ δεν θα με χάλαγαν καθόλου το αντίθετο .....!!!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

leon

• Επισκέπτης
« Απάντηση #200 στις: Ιούλιος 11, 2017, 13:33:43 μμ »
Να έρθει κάποιο νέο.Καλοδεχούμενο και ευχάριστο.
Να φύγει κάποιο παλιό;Εύκολο;ΟΧΙ.

Τι σημαίνει να διώξεις κάποιο παλιό;Προσαρμόζεσαι στα εκάστοτε νέα μοντέλα, με νέες μηχανές άλλα σχέδια;Αναιρείς τις μέχρι τώρα επιλογές σου;

Το να έχω στην κατοχή μου 5-6 ρολόγια τα οποία ικανοποιούν τις απαιτήσεις μου και να παραμείνω σ' αυτά, το δέχομαι.
Το να επηρεάζομαι όμως από κάθε τι καινούριο που εμφανίζεται και βεβαίως πληροί τις απαιτήσεις μου, και να το αποχτώ διώχνοντας ένα παλιό , δεν το καταλαβαίνω.

Ρολογόφιλος για μένα είναι αυτός που όταν έχει την δυνατότητα και μπορεί, αγοράζει ρολόι, ΧΩΡΙΣ όμως να πουλάει κάποιο παλιό για την αγορά ενός καινούριου.Κατ' αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος με την παρακάτω σειρά :πώληση - αγορά.

Εκτός βέβαια , που είναι πιθανόν, η αγορά ενός ρολογιού στην πορεία να αποδεικνύεται λανθασμένη, να μετανοιώνουμε και έτσι να προχωράμε σε πώληση προκειμένου να πραγματοποιήσουμε την επόμενη αγορά.

Συμπέρασμα:Κάθε αγορά πρέπει να είναι αυστηρά προσεκτική και κατόπιν ωρίμων σκέψεων .Έτσι αποφεύγουμε να μπαίνουμε στην διαδικασία της :πώλησης για αγορά.

Και δεν νομίζω ότι όταν οι αγορές θα έχουν γίνει βάση έρευνας - σύγκρισης - σκέψης , ότι θα έχουμε την δυνατότητα - ικανότητα - επιλογή να πουλήσουμε ένα απόκτημα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #201 στις: Ιούλιος 11, 2017, 13:36:14 μμ »
Leon,δεν εχω καταλαβει τα ποστ σου,γραφεις βιβλιο?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

leon

• Επισκέπτης
« Απάντηση #202 στις: Ιούλιος 11, 2017, 13:43:35 μμ »
Leon,δεν εχω καταλαβει τα ποστ σου,γραφεις βιβλιο?
Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχουμε όλοι την ίδια νοημοσύνη.
Αν καταλαβαινόμαστε μεταξύ μας, δεν θα γεμίζαμε τόσες σελίδες σε ΌΛΑ τα θέματα.

Όσο αφορά το βιβλίο, δεν είναι κακή σκέψη να ξεκινήσω ένα με τίτλο : "εμμονή σε ρολεξ..."
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 11, 2017, 13:47:22 μμ από leon »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

capt-dim

• Επισκέπτης
« Απάντηση #203 στις: Ιούλιος 11, 2017, 14:14:54 μμ »
Ίσως δεν έγινα κατανοητός ......!!!!!

Ο μόνος λόγος που φεύγει ενα ρολόι ειναι για να χρηματοδοτήσει την αγορά του επόμενου ....  τα χρήματα ειναι περιορισμένα και τα ρολόγια πολλα που μου αρέσουν και θελω να αποκτήσω ....!!!!

Δυστυχως ......     Ως γνωστών μηχανημα που κόβει νέο χρήμα εχει μόνο το κράτος και όχι εγω στο υπόγειο μου ......
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #204 στις: Ιούλιος 11, 2017, 14:22:06 μμ »
Leon,αφου δεν καταλαβαινω τι γραφεις λυπαμαι πολυ ,μπορει να εισαι μια διανοια.Αυτο ομως που εδω και καιρο εχω παρατηρησει ειναι οτι δεν μας μιλας για τις δικες σου εμπειριες ,αλλα ουτε για τα ρολογια σου
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #205 στις: Ιούλιος 11, 2017, 14:23:24 μμ »
Να έρθει κάποιο νέο.Καλοδεχούμενο και ευχάριστο.
Να φύγει κάποιο παλιό;Εύκολο;ΟΧΙ.

Τι σημαίνει να διώξεις κάποιο παλιό;Προσαρμόζεσαι στα εκάστοτε νέα μοντέλα, με νέες μηχανές άλλα σχέδια;Αναιρείς τις μέχρι τώρα επιλογές σου;

Το να έχω στην κατοχή μου 5-6 ρολόγια τα οποία ικανοποιούν τις απαιτήσεις μου και να παραμείνω σ' αυτά, το δέχομαι.
Το να επηρεάζομαι όμως από κάθε τι καινούριο που εμφανίζεται και βεβαίως πληροί τις απαιτήσεις μου, και να το αποχτώ διώχνοντας ένα παλιό , δεν το καταλαβαίνω.

Ρολογόφιλος για μένα είναι αυτός που όταν έχει την δυνατότητα και μπορεί, αγοράζει ρολόι, ΧΩΡΙΣ όμως να πουλάει κάποιο παλιό για την αγορά ενός καινούριου.Κατ' αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος με την παρακάτω σειρά :πώληση - αγορά.

Εκτός βέβαια , που είναι πιθανόν, η αγορά ενός ρολογιού στην πορεία να αποδεικνύεται λανθασμένη, να μετανοιώνουμε και έτσι να προχωράμε σε πώληση προκειμένου να πραγματοποιήσουμε την επόμενη αγορά.

Συμπέρασμα:Κάθε αγορά πρέπει να είναι αυστηρά προσεκτική και κατόπιν ωρίμων σκέψεων .Έτσι αποφεύγουμε να μπαίνουμε στην διαδικασία της :πώλησης για αγορά.

Και δεν νομίζω ότι όταν οι αγορές θα έχουν γίνει βάση έρευνας - σύγκρισης - σκέψης , ότι θα έχουμε την δυνατότητα - ικανότητα - επιλογή να πουλήσουμε ένα απόκτημα.

Πολύ σωστό κείμενο. Με έβαλες σε σκέψεις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #206 στις: Ιούλιος 11, 2017, 14:24:30 μμ »
Ωραια η θεωρητικη προσεγγιση,αλλα πολλες φορες η πραξη την ακυρωνει ηχηρα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

leon

• Επισκέπτης
« Απάντηση #207 στις: Ιούλιος 11, 2017, 14:38:35 μμ »
Leon,αφου δεν καταλαβαινω τι γραφεις λυπαμαι πολυ ,μπορει να εισαι μια διανοια.Αυτο ομως που εδω και καιρο εχω παρατηρησει ειναι οτι δεν μας μιλας για τις δικες σου εμπειριες ,αλλα ουτε για τα ρολογια σου

Ούτε κατά διάνοια δεν είμαι διάνοια.
Εδώ έρχεται το θέμα νοημοσύνης:Πώς μπορώ να ξέρω τις εμπειρίες των άλλων;
Μάλλον η παρατηρητικότητά σου είναι αρκετά χαμηλή.Έχω αναφέρει κάποια από τα ρολόγια μου. Ίσως να είναι τα μόνα που έχω , ίσως και όχι.
Ίσως καν να μην είναι δικά μου...
Δεν με απασχολεί να αναφέρω το πόσα και ποιά ρολόγια έχω, αν έχω, στην κατοχή μου.

Και τέλος, όταν κάποιος διαχειριστής - συντονιστής ενός βήματος, ασχολείται με το αν ένα μέλος έχει ή όχι δικές του εμπειρίες και δικά του ρολόγια, λυπάμαι, αλλά κάτι δεν πάει καλά (με την όση νοημοσύνη διαθέτω).

Υ.γ.Μήπως θα πρέπει να μπει ως όρος συμμετοχής στο forum να παρουσιάζουμε λίστα με τις εμπειρίες μας στα ρολόγια αλλά και τα ρολόγια που με αποδείξεις μας ανήκουν;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #208 στις: Ιούλιος 11, 2017, 15:17:54 μμ »
Of course you know this means war....

Και να πεις οτι δεν ειχα προειδοποιήσει...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #209 στις: Ιούλιος 11, 2017, 15:25:08 μμ »
Of course you know this means war....

Και να πεις οτι δεν ειχα προειδοποιήσει...
Το είχες δει το έργο,όντως...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions