Να έρθει κάποιο νέο.Καλοδεχούμενο και ευχάριστο.
Να φύγει κάποιο παλιό;Εύκολο;ΟΧΙ.
Τι σημαίνει να διώξεις κάποιο παλιό;Προσαρμόζεσαι στα εκάστοτε νέα μοντέλα, με νέες μηχανές άλλα σχέδια;Αναιρείς τις μέχρι τώρα επιλογές σου;
Το να έχω στην κατοχή μου 5-6 ρολόγια τα οποία ικανοποιούν τις απαιτήσεις μου και να παραμείνω σ' αυτά, το δέχομαι.
Το να επηρεάζομαι όμως από κάθε τι καινούριο που εμφανίζεται και βεβαίως πληροί τις απαιτήσεις μου, και να το αποχτώ διώχνοντας ένα παλιό , δεν το καταλαβαίνω.
Ρολογόφιλος για μένα είναι αυτός που όταν έχει την δυνατότητα και μπορεί, αγοράζει ρολόι, ΧΩΡΙΣ όμως να πουλάει κάποιο παλιό για την αγορά ενός καινούριου.Κατ' αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος με την παρακάτω σειρά :πώληση - αγορά.
Εκτός βέβαια , που είναι πιθανόν, η αγορά ενός ρολογιού στην πορεία να αποδεικνύεται λανθασμένη, να μετανοιώνουμε και έτσι να προχωράμε σε πώληση προκειμένου να πραγματοποιήσουμε την επόμενη αγορά.
Συμπέρασμα:Κάθε αγορά πρέπει να είναι αυστηρά προσεκτική και κατόπιν ωρίμων σκέψεων .Έτσι αποφεύγουμε να μπαίνουμε στην διαδικασία της :πώλησης για αγορά.
Και δεν νομίζω ότι όταν οι αγορές θα έχουν γίνει βάση έρευνας - σύγκρισης - σκέψης , ότι θα έχουμε την δυνατότητα - ικανότητα - επιλογή να πουλήσουμε ένα απόκτημα.