Αποστολέας Θέμα: Rolex Submariner Date VS Steinhart (s)  (Αναγνώστηκε 36500 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
Απ: Rolex Submariner Date VS Steinhart (s)
« Απάντηση #225 στις: Ιούλιος 11, 2017, 17:21:23 μμ »
Με το tag εχεις αλλο προσωπο να αντιγραψεις και να κυκλοφορησεις...Μεταξυ μεγαλων και ονομαστων δικαιολογειται καπως η αντιγραφη μεταξυ τους, πού πας εσυ μαρή ινβικτα να χωθεις?  :D
Ωραιο παντως το tag!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #226 στις: Ιούλιος 11, 2017, 17:24:25 μμ »
Τιιιι? Μικρήηη?

Μην πάω τώρα απογεματιάτικα και ψωνίσω τιποτα Breitling τίποτα Oris και τα βάλω στο γκρουπ...

:D :D :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #227 στις: Ιούλιος 11, 2017, 17:26:55 μμ »
Και μόνο που δεν έχει κύκλωπα το tag....
Άσε που νομίζω πως είναι 38άρι...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #228 στις: Ιούλιος 11, 2017, 17:27:52 μμ »
Αντωνη επρεπε να βαλεις το 8926ob...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #229 στις: Ιούλιος 11, 2017, 17:29:15 μμ »
Αντωνη επρεπε να βαλεις το 8926ob...

Επίτηδες δεν το εβαλα, γιατι ξερω τι θα ακουσω...

Ειναι 38αρι... δεν εχει κύκλωπα ναιιιι πολυ διαφορετικο σχεδιο λεμε! Τουρθε του Tag επιφοιτηση την ωρα που ετρωγε τσοκολάτα!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #230 στις: Ιούλιος 11, 2017, 17:46:25 μμ »
Παράθεση από: STF
Υπάρχει μια υποκρισία όμως σε όλο αυτό το θέμα με τα homage. Ο πιλότος της Laco -και όχι μόνο, υπάρχουν πολλά παραδείγματα- που έχει αντιγραφεί από ένα σωρό επώνυμες ρολογο-εταιρίες δεν δημιουργεί τον ντόρο που δημιουργεί η περίπτωση του SUB. Ακόμη και σε αυτή τη περίπτωση του πιλότου ή ενός marine σε εταιρείες όπως η Steinhart είναι κατακριτέο αν το έχει κάνει η IWC όλα μια χαρά...

Πως εξηγείτε αυτό;
Δεν υπάρχει "πιλότος της Λάκο".
Το γνωστό σχέδιο "B-Uhr" το κατασκεύασαν για τον γερμανικό στρατό, παράλληλα και με ελάχιστες παραλλαγές, 3-4 εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η ΙWC.

(έχουν γραφεί αναλυτικά σε σχετικό θέμα).

Σπύρο είμαι τελείως άσχετος από τους πιλότους B-Uhr (να πως την αλήθεια δεν μου αρέσουν και πολύ), γιαυτό και δεν έχω δώσει την απαραίτητη προσοχή. Ούτε καν ήξερα ότι η IWC ήταν μία εκ των κατασκευαστών. Όμως πέρα από τις 3-4 σίγουρα το έχουν αναπαράγει άλλες επώνυμες. Το ζητούμενο είναι πως δεν δημιουργείτε αυτή η σκανδαλολογία.
Και για να ειμαστε ακριβείς, τα Β-uhren τα κατασκευαζαν για την Luftwaffe οι εξης 5 εταιρείες: Lange, IWC, Stowa, Laco & Wempe. Ειχαν σχεδόν τις ιδιες προδιαγραφες με κάποιες διαφορές στην κασα (Laco) και βεβαια στις μηχανές όπου δεν ήταν ιδιες και μια, αλλά όλες ήταν κουρδιστές με επαναφορά των δευτερολεπτων.
Και επίσης για να ειμαστε αηδιαστικά ακριβείς, το συμβόλαιο για τα B-uhren δεν το ειχαν πάρει από το Γ'Ραϊχ και οι 5 παραπάνω εταιρείες, αλλά ΜΟΝΟ η Lange με "απ'ευθείας αναθεση" (ναι, ναι, συνεβαιναν κι αλλού αυτά... :D) από τον ίδιο τον Γκαίρινγκ ο οποίος εκτιμούσε τα ρολόγια της. Οι υπόλοιπες 4 εταιρείες πήραν υπεργολαβίες από την Lange γιατί δεν μπορουσε να ανταποκριθεί μόνη της στην παραγωγή.
Επομένως για να ακριβολογούμε, και συμφωνα με τα όσα εχουν υποστηριχτεί στις 16 προηγούμενες σελίδες, οριτζιναλ B-uhr έφτιαχνε μόνο η Lange,
οι υπόλοιποι (IWC, Stowa, Laco, Wempe) εφτιαχναν homages.... :D :D :D 
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 11, 2017, 17:48:51 μμ από Ilias-G »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #231 στις: Ιούλιος 11, 2017, 18:01:19 μμ »
Ωραιες πληροφοριες Ηλια!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #232 στις: Ιούλιος 11, 2017, 18:02:18 μμ »
Όπως homages B-uhren φτιαχνουν, εκτός της Steinhart, τόσα χρόνια και χαιρουν της εκτιμησής μας, και των χρημάτων μας εταιρεiες όπως η Archimede, η Tourby κ.α.
καμμία όμως αντιπαραθεση δεν υπάρχει για αυτές και αλλες τόσες που βγάζουν B-uhren.  ???

Aσε που πιστευω ότι αν και η Steinhart δεν εβγαζε αυτό το ρημάδι το Ocean 1, ούτε για αυτήν θα τρωγόμαστε και ούτε θα καθομασταν να χτυπάμε τα πληκτρολόγια 16 σελίδες τώρα...  ::) ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #233 στις: Ιούλιος 11, 2017, 18:36:41 μμ »
Στέφανε, ευχαριστώ για τα καλά λόγια και εσένα και τον (κοινό μας;) φίλο!

Δεν ξέρω αν είμαι κατάλληλος να απαντήσω στα ερωτήματά σου, γιατί κατά το παρελθόν ούτε εγώ έχω ξεφύγει από τη γοητεία της Steinhart..

Οπωσδήποτε η συνολική εμπειρία από την εταιρεία και το συγκεκριμένο, παραπάνω, προιόν της ήταν εξαιρετικά θετική.
Το ρολόι δεν παρέμεινε. Ήταν η πρώτη και μοναδική φορά που έδωσα ρολόι και αυτό, σε ανταλλαγή.
Όμως είμαι σίγουρος ότι αν το είχα πάρει στην έκδοση pvd, η οποία ωστόσο τότε δεν υπήρχε, θα το είχα κρατήσει.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο δεν ξέρω τι μπορώ να πω περί ομάζ, έτσι όπως έχει διαμορθωθεί η συζήτηση, είναι διότι πολύ απλά έχω και εγώ ρολόγια ομάζ.
Τα οποία όμως δεν τα αισθάνομαι ως τέτοια, τουλάχιστον όχι με κάποια αρνητική έννοια.

Καρα-αντίγραφο πρώτο που έχω, ο αρχιμήδης.

Ούτε για Λάνγκε τον πήρα, ούτε για IWC, ούτε για τίποτα άλλο.
Μου αρκεί ότι είναι από γερμανική εταιρεία και ότι έχει κάποια χαρακτηριστικά που εγώ θεωρώ καλά, σε καλό επίπεδο τιμής.
(σίγουρα, βέβαια, δεν θα έπαιρνα ποτέ αντίγραφο "γερμανικού" πιλότου από κανένα Περού..).

Αντίγραφο δεύτερο, που εγώ -και το υπογραμμίζω, εγώ - θεωρώ ότι έχω: το Μarinemaster.
Δεν ξέρω αν έχω δίκιο ή όχι, αλλά νομίζω ότι η κάσα oyster, της οποίας αναμφίβολα κάποια παραλλαγή χρησιμοποιείται στο ΜΜ,  πρωτοπαρουσιάσθηκε από την ρόλεξ.
Κατά συνέπεια και το ΜΜ έλκει την καταγωγή του από το ίδιο πρωτότυπο/αφετηρία, όπως και αμέτρητα άλλα ρολόγια.

Το αν στη συνέχεια οι Ιάπωνες μπόρεσαν να διαφοροποιήσουν το σχέδιο και να φτιάξουν το ρολόι με διακριτά δική του "υπόσταση", εξελίσσοντάς το σε κάτι (για εμένα) αξιολάτρευτο, είναι άλλη ιστορία που μάλλον ξεφεύγει από το θέμα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Και δηλαδή εσύ εκείνα τα χρόνια τι έκανες ρε παππού;"
-"Χάζευα ρολόγια".

Αποσυνδεδεμένος jim teo

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #234 στις: Ιούλιος 11, 2017, 18:38:55 μμ »
Δε θα ειχε ομως και τα εσοδα που εχει ο Gunter. Ξερει αυτος τι κανει.

Αυτο πηγαινει στον Ηλια που αναφερθηκε στο ocean 1.

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 11, 2017, 18:41:24 μμ από jim teo »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

capt-dim

• Επισκέπτης
« Απάντηση #235 στις: Ιούλιος 11, 2017, 18:45:05 μμ »
Ωραίος ο Ηλιας .... Μπραβο για το ποστ σου ....

Οπως ειναι η κατασταση με τους πιλότους .....

Να προσθέσω και για το marine original που έβγαλε η stowa την δεκαετία του '30 για το Γερμανικό πολεμικό ναυτικό ......!!!!

Και εχει γίνει του Κουτρούλης ο γάμος με τα marine ρολόγια σημερα  ..... !!!!

Ποιος αντιγράφει ποιον ....;;;;;;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #236 στις: Ιούλιος 11, 2017, 20:56:09 μμ »
Δε θα ειχε ομως και τα εσοδα που εχει ο Gunter. Ξερει αυτος τι κανει.

Αυτο πηγαινει στον Ηλια που αναφερθηκε στο ocean 1.

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Aσφαλώς, συμφωνώ 100%. Για αυτό, δεν ξερω αν το θυμασαι, πριν μερικά χρόνια εκει γυρω στο 2010-11 νομιζω, όταν ειχε για καποιο λόγο για κανα χρόνο σταματησει να πουλάει Ocean 1 (μάλλον δεν υπήρχαν διαθεσιμες κασες από τη Grovana), τους ειχε πιασει όλους στερητικό συνδρομο και εβγαινε καθε 2-3 μηνες ανακοινωση στο σάΐτ της Steinhart, ότι προβλέπεται να εχει ξανα Ocean 1 στο τελος του ταδε μηνα και όταν εφτανε εκεινος ο μηνας ξανα μανα προβλεψη για 3-4 μηνες μετά.... Τότε ειχε βγαλει και το Ocean II ως υποκαταστατο στη ζητηση αλλά δεν ειχε (και δεν εχει) πιάσει...  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #237 στις: Ιούλιος 11, 2017, 22:45:23 μμ »
Όπως homages B-uhren φτιαχνουν, εκτός της Steinhart, τόσα χρόνια και χαιρουν της εκτιμησής μας, και των χρημάτων μας εταιρεiες όπως η Archimede, η Tourby κ.α.
καμμία όμως αντιπαραθεση δεν υπάρχει για αυτές και αλλες τόσες που βγάζουν B-uhren.  ???

Aσε που πιστευω ότι αν και η Steinhart δεν εβγαζε αυτό το ρημάδι το Ocean 1, ούτε για αυτήν θα τρωγόμαστε και ούτε θα καθομασταν να χτυπάμε τα πληκτρολόγια 16 σελίδες τώρα...  ::) ::)

Θα χτυπουσαμε τα πληκτρολογια γι αυτο

Να πω εδω οτι δεν μαρεσει κανενα

:D :D
Ουτε εμενα Κωνσταντη!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #238 στις: Ιούλιος 11, 2017, 22:58:16 μμ »
Κομψοτεχνημα
Αριστουργημα

Μη μου λες τέτοια και δεν το έχω πια...

Το κυρίως σώμα, άψογο.
Η χρονομετρία, επίσης, επιπέδου COSC.
To μπρασελέ μόνο, μου φαινόταν λίγο "σκληρό" (στο clasp), αλλά τι καλύτερο μπορούσε να ελπίζει κανείς στα 350;

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Και δηλαδή εσύ εκείνα τα χρόνια τι έκανες ρε παππού;"
-"Χάζευα ρολόγια".

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #239 στις: Ιούλιος 11, 2017, 23:04:16 μμ »

Θα χτυπουσαμε τα πληκτρολογια γι αυτο

Να πω εδω οτι δεν μαρεσει κανενα

:D :D

Τώρα χτύπησες φλέβα! Εμένα πάλι μου αρέσουν και τα δυο και το Steinhart θα το χτυπούσα άνετα αν δεν φοβόμουν το πάχος του ρολογιού που είναι κοντά στα 16,5 νομίζω. Ίσως αν έχω τη τύχη να το δω από κοντά μια μέρα...

EDIT: Αν και δε θεωρώ πως είναι αντίγραφο γιατί διαφοροποιείται σε πολλά σημεία. Κυρίως χρωματική είναι η συγγένεια (διαφορετικές στεφάνες, άλλη θέση στην ημερομηνία, το ένα είναι date το άλλο day date, διαφορετικό σχέδιο στα lugs). Πολλοί τα ταυτίζουν αλλά κατά βάση πέρα από τις επιρροές δεν είναι αντίγραφο.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 11, 2017, 23:09:27 μμ από STF »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions