Αποστολέας Θέμα: Πήρα 2 ρολόγια τοίχου radiocontrolled αλλά!  (Αναγνώστηκε 5539 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giannis400

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Πήρα 2 ρολόγια τοίχου radiocontrolled αλλά!
« στις: Αύγουστος 26, 2017, 00:43:14 πμ »
Καλησπέρα μετα απο πολυ καιρο  :)
Δεν ξερω αν γράφω στο σωστο topic.
Πήρα αυτα τα ρολόγια τοίχου  απο το techstores
http://www.techstores.gr/tfa-60-3517-55.html
http://www.techstores.gr/bresser-mytime-bath-black-radio-controlled-bathroom-clock.html
1η εμπειρια με radio controlled, πηγα να τα βάλω το μεσημέρι 14:00 η ωρα σε λειτουργία και ειδα οτι δεν συγχρόνιζαν, πηρα τηλεφωνο στο tech stores και μου ειπαν οτι δουλευουν μια χαρα και συγχρονίζουν σωστα μόνο που θα συγχρονίσουν μια ωρα πισω, μετα googlarisa και ειδα οτι συγχρονίζουν βραδινές ώρες, ετσι έβγαλα τις μπαταρίες στις 23:00 και τις ξαναεβαλα, μετα απο τον μηδενισμό και των δύο  με παγωμα των δεικτων στις 24:00, έπειτα απο  4-5 λεπτα συγχρόνισαν και τα δύο ρολογια σωστα άλλα μια ωρα πισω οπως μου ειχαν πει στο τηλεφωνο, με την αλλαγή της ωρας το φθινόπωρο  θα ειμαι παλι μια ωρα πίσω ή θα εχω την σωστή ωρα μόνο τον χειμώνα, λύνεται αυτο το θεμα?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Πήρα 2 ρολόγια τοίχου radiocontrolled αλλά!
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 26, 2017, 00:54:16 πμ »
...θεωρητικά, αν τα πουλάνε και για χώρες εκτός κεντρικής Ευρώπης, πρέπει να έχουν δυνατότητα jump +/- για την τοπική ώρα.

Δες τις οδηγίες, ή ρώτα τους.

Μόλις συγχρονίζει, του λές +/- 1,2 πχ, και δείχνει πλέον την σωστή τοπική.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 26, 2017, 12:49:30 μμ »
Δεν γράφουν κατι για +.- 1 ή 2 ωρες, μάλλον την πατησα, επρεπε να ρωτησω πριν τα πάρω
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 26, 2017, 13:27:12 μμ »
Εχει 3 κουμπακια, ενα ειναι το reset, αλλο το m.set και 3ο το rec, αυτα ειναι τα κουμπια του, δοκιμασα να δω να μπαινει αυτοματα +1ωρα και να δουλευει με radio controlled άλλα δεν καταφερα τιποτα, στις οδηγειες λεει οτι με το m.set αλλαζεις την ωρα χειροκινητα και το reset μηδενιζεις τον προηγουμενο συγχρονισμο και με το rec ψαχνεις για σημα, δεν λεει πουθενα πως θα προσθεσεις +,- 1 ωρα, άρα μαλλον πρεπει να το βάλω χειροκινητα, δλδ πηρα ενα ρολοι radio για να το δουλευω σαν απλο quartz, ας προσεχα, επρεπε να ρωτησω πριν το παρω.
Τους πηρα τηλεφωνο σημερα και μου ειπαν οτι τα ρολογια ειναι εισαγωγης και δεν ξερουν κατι παραπανω, τους ειπα γιατι δεν φερατε ρολογια radio controled που να ρυθμιζονται για να δουλευουν ελλαδα, και μου ειπαν δεν ξερουμε κατι παραπανω γι αυτα τα ρολογια.

μηπως πρεπει ο διαχειριστής να μεταφερει το topic στην κατηγορια μηχανισμοι ρολογιών?
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 26, 2017, 13:33:07 μμ από giannis400 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 26, 2017, 21:21:45 μμ »
....αν το manual set, κινεί μόνον την ώρα, ανα ώρα, και όχι με κίνηση των λεπτών + ώρας, πιθανόν να μπορείς να το ρυθμίσεις.

Δεν βλέπεις τις οδηγίες στο internet ?

ή στην σελίδα του κατασκευαστή, τις δυνατότητες ?

Και αν αυτοί έφεραν ρολόγια που δεν ρυθμίζουν τοπικά, σοβαρή επιχείρηση έχουν.   :'(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Συνδεδεμένος pugman

• Sr. Member
  • Στο μεθαύριο ! ! !
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 26, 2017, 22:41:53 μμ »
Θα συμφωνήσω με τα γραφόμενα του Γιώργου. Έχω εμπειρία απο radio controlled μια κ διαθέτω εκτός απο δυο ρολόγια χειρός, κ δυο μετεορολογικούς σταθμούς με αυτή τη δυνατότητα. ΟΛΑ έχουν δυνατότητα ορισμού ενός offset, ας το πούμε, απο την ώρα που λαμβάνουν. Μου κάνει εντύπωση η περίπτωσή σου...

Sent using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"
"Time you enjoy wasting, was not wasted." – John Lennon

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 26, 2017, 23:50:34 μμ »
Θα συμφωνήσω με τα γραφόμενα του Γιώργου. Έχω εμπειρία απο radio controlled μια κ διαθέτω εκτός απο δυο ρολόγια χειρός, κ δυο μετεορολογικούς σταθμούς με αυτή τη δυνατότητα. ΟΛΑ έχουν δυνατότητα ορισμού ενός offset, ας το πούμε, απο την ώρα που λαμβάνουν. Μου κάνει εντύπωση η περίπτωσή σου...

Sent using Tapatalk
Τι θες να πεις λεγοντας offset? γιατι δεν ξερω και καλα αγγλικα.
Απο το μεσημέρι πάντως που το εβαλα χειροκίνητα στην σωστή ωρα δουλεψε κανονικα εως τις 11 το βραδυ, στις 11 το βραδυ σταμάτησε ο δεικτης των δευτερολεπτων στο 12 και οι αλλοι δεικτες συνεχιζουν και δουλευουν κανονικα, τι να σημαινει αυτο. Υπαρχει ρολόι τοιχου που το ρυθμιζεις στην ωρα μας και δουλευει με ραδιο σήμα?
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 26, 2017, 23:53:29 μμ από giannis400 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 27, 2017, 00:02:13 πμ »
....αν το manual set, κινεί μόνον την ώρα, ανα ώρα, και όχι με κίνηση των λεπτών + ώρας, πιθανόν να μπορείς να το ρυθμίσεις.

Δεν βλέπεις τις οδηγίες στο internet ?

ή στην σελίδα του κατασκευαστή, τις δυνατότητες ?

Και αν αυτοί έφεραν ρολόγια που δεν ρυθμίζουν τοπικά, σοβαρή επιχείρηση έχουν.   :'(
στο ιντερνετ οταν ψαχνω για οδηγίες χρησεως μου βγάζει αυτην την σελιδα η οποία δεν λέει τιποτα http://tfa-dostmann.de/index.php?id=65&L=1
  η ωρα αλαζει με το κουμπι m.set άλλα γυρνουν και οι δεικτες των λεπτων καθως την αλλαζεις
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 27, 2017, 00:20:33 πμ »
...ναι, τα διάβασα, δεν λέει κάτι.

Εγώ, θα έγραφα ένα μέηλ, και θα τους έλεγα

" εμπιστευόμενος την ποιότητα του προϊόντος σας,.................. .....κατέληξα με 2 ρολόγια για χρήση Γερμανίας.

Αυτό οφείλεται στον προμηθευτή, που δεν έφερε τους κατάλληλους τύπους, ουτε μας ενημέρωσε σχετικά.

Στην μορφή αυτή, το προϊόν μου είναι άχρηστο. Παρακαλώ για την αντικατάστασή του με κάποιο που παρέχει την δυνατότητα ρύθμισης ζωνών

Ενημερώστε με που να επιστρεψω τα ρολόγια αυτά για αντικατάσταση"

Γερμανοί είναι, μπορει να φιλοτιμηθούν και να στα αντικαταστήσουν. ;)

Βάλε ατάτσμεντ και τις αποδείξεις αγοράς, και δήλωσε ότι είναι "καινουργή". Ελπίζω να έχεις και τις συσκευασίες τους.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αύγουστος 27, 2017, 00:30:44 πμ »

Sent using Tapatalk
Τι θες να πεις λεγοντας offset? γιατι δεν ξερω και καλα αγγλικα.
Απο το μεσημέρι πάντως που το εβαλα χειροκίνητα στην σωστή ωρα δουλεψε κανονικα εως τις 11 το βραδυ, στις 11 το βραδυ σταμάτησε ο δεικτης των δευτερολεπτων στο 12 και οι αλλοι δεικτες συνεχιζουν και δουλευουν κανονικα, τι να σημαινει αυτο. Υπαρχει ρολόι τοιχου που το ρυθμιζεις στην ωρα μας και δουλευει με ραδιο σήμα?

Αυτό το κάνει για εξοικονόμηση ενέργειας. Μεταξύ 22.00 ---06.00, σταματάνε τα δευτερόλεπτα για εξοικονόμηση μπαταρίας.

Οι άνθρωποι είναι αλλού, και εμείς στην εποχή του "Ραγιά" με capital controls και εισαγωγές "πολιτών" από άλλες χώρες για αντικατάσταση των Ελλήνων που μεταναστεύουν.

Μπορεί ένας εγκέφαλος που σκέφτηκε να σταματά τα δευτερόλεπτα  για εξοικονόμηση ενέργειας, και οι αντίστοιχοι να κατανοήσουν έναν 40 -άρη που δεν έχει δουλέψει ποτέ αλλά ευαγγελίζεται ότι θέλει να αλλάξει την Ευρώπη ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Αύγουστος 27, 2017, 00:39:41 πμ »
Μονο εσυ μπορεις να κατευθυνεις μια συζητηση απο τα r-c ρολογια τοιχου στην πολιτικη ζωη του τοπου Να σου πω, κανεις κι αλλα φακιρικά..;; :D :D :D Γιωργο δεν υπαρχεις..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Αύγουστος 27, 2017, 01:12:49 πμ »
Το λένε " It takes one, to know one".

Το έφερα σαν παράδειγμα, με ακαδημαϊκή ερώτηση, αν είναι δυνατόν, κάποιοι που η μόρφωση και η κουλτούρα / σκέψη τους είναι στην βελτίωση του "αύριο" του πλανήτη ( εχοντας εξασφαλίσει το σήμερα χρόνια τώρα με σκληρή δουλειά ), και η άμεση εφαρμογή κανόνων για την επίτευξή του, έστω και εξοικονομώντας κάποια τικ ανα εικοσιτετράωρο, να  κατανοήσουν τις "αερολογίες" και να αποδεκτούν / συμφωνήσουν με μυαλά σκουριασμένα που οδηγό τους έχουν θεωρίες 100 ετών, ήδη καταρριφθείσες παγκοσμίως ?.

Και αν ένα τικ, μας φαίνεται ένα τίποτα, θα πω αυτό που μου είπε κάποτε ο αφεντικός μου το 1981, όταν στην κοστολόγηση της παραγωγής, άφηνα έξω κάτι ψιλά με την δικαιολογία

"....με δεκάρες θα ασχολούμαστε ? "

...και η απάντηση

" Τα εκατομμύρια αποτελούνται από δεκάρες".

Αν το ποστ ενοχλεί, μπορεί να σβηστεί. :)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Αύγουστος 27, 2017, 01:24:45 πμ »

Να και το παράδειγμα.

Προκειμένου ο ΟΗΕ να βοηθηθεί στη λήψη σχετικής απόφασης, διεξήγαγε παγκόσμια έρευνα
με ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑ :

«Παρακαλούμε να εκφέρετε την τίμια και ειλικρινή γνώμη σας για την λύση στο πρόβλημα της έλλειψης τροφίμων στον υπόλοιπο κόσμο»

Δυστυχώς η έρευνα απέτυχε διότι:

1.  Στην Αφρική ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ.  «ΤΡΟΦΙΜΑ»
2.  Στην Ανατολική Ευρώπη ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ. «ΤΙΜΙΑ »
3.  Στην Δυτική Ευρώπη ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ. «ΕΛΛΕΙΨΗ » 
4.  Στην Αγγλία  ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ. «ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ »
5.  Στην Σκανδιναβία  ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ. «ΠΡΟΒΛΗΜΑ »
6.  Στην Κίνα ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ. «ΓΝΩΜΗ »
7.  Στη Μέση Ανατολή  ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ. «ΛΥΣΗ »
8.  Στις  Η.Π.Α.  ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ. «ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ  ΚΟΣΜΟΣ »
   ΚΑΙ
9.  Στην Ελλάδα ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ. «ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ», ΝΟΜΙΣΑΝ
     ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΑΝ κανονικά ! ! !
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Αύγουστος 28, 2017, 12:30:36 μμ »
...ναι, τα διάβασα, δεν λέει κάτι.

Εγώ, θα έγραφα ένα μέηλ, και θα τους έλεγα

" εμπιστευόμενος την ποιότητα του προϊόντος σας,.................. .....κατέληξα με 2 ρολόγια για χρήση Γερμανίας.

Αυτό οφείλεται στον προμηθευτή, που δεν έφερε τους κατάλληλους τύπους, ουτε μας ενημέρωσε σχετικά.

Στην μορφή αυτή, το προϊόν μου είναι άχρηστο. Παρακαλώ για την αντικατάστασή του με κάποιο που παρέχει την δυνατότητα ρύθμισης ζωνών

Ενημερώστε με που να επιστρεψω τα ρολόγια αυτά για αντικατάσταση"

Γερμανοί είναι, μπορει να φιλοτιμηθούν και να στα αντικαταστήσουν. ;)

Βάλε ατάτσμεντ και τις αποδείξεις αγοράς, και δήλωσε ότι είναι "καινουργή". Ελπίζω να έχεις και τις συσκευασίες τους.
Kαλημέρα, τους πηρα τηλεφωνο και μου ειπαν οτι δεν εχουν προβλημα να το αλλαξουν, άλλα δεν ξερουν με τι να το αλλάξουν, ειναι απιστευτοι, τους ρωτησα αν αυτο το brown http://www.techstores.gr/oikiakos-eksoplismos/roloi-ksupnitiri/braun-bnc-006-white.html  το ραδιορολοι δουλευει και στην δικα μας ζωνη, ο ενας ειπε μαλλον ναι και ο άλλος ειπε δεν ξερω, το tech-stores ειναι για κλαματα μου φενεται. Τελικα μπορει να μου πει καποιος αν ξερει για to brown αν δουλευει σωστα εδω περα. http://www.techstores.gr/oikiakos-eksoplismos/roloi-ksupnitiri/braun-bnc-006-white.html
 το mail που μου πρότεινες τους το εστειλα καπως ετσι και περιμένω απάντηση
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 28, 2017, 12:35:52 μμ από giannis400 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Αύγουστος 28, 2017, 12:33:06 μμ »

Το έφερα σαν παράδειγμα, με ακαδημαϊκή ερώτηση, αν είναι δυνατόν, κάποιοι που η μόρφωση και η κουλτούρα / σκέψη τους είναι στην βελτίωση του "αύριο" του πλανήτη ( εχοντας εξασφαλίσει το σήμερα χρόνια τώρα με σκληρή δουλειά ), και η άμεση εφαρμογή κανόνων για την επίτευξή του, έστω και εξοικονομώντας κάποια τικ ανα εικοσιτετράωρο, να  κατανοήσουν τις "αερολογίες" και να αποδεκτούν / συμφωνήσουν με μυαλά σκουριασμένα που οδηγό τους έχουν θεωρίες 100 ετών, ήδη καταρριφθείσες παγκοσμίως ?.

Και αν ένα τικ, μας φαίνεται ένα τίποτα, θα πω αυτό που μου είπε κάποτε ο αφεντικός μου το 1981, όταν στην κοστολόγηση της παραγωγής, άφηνα έξω κάτι ψιλά με την δικαιολογία

"....με δεκάρες θα ασχολούμαστε ? "

...και η απάντηση

" Τα εκατομμύρια αποτελούνται από δεκάρες".

Αν το ποστ ενοχλεί, μπορεί να σβηστεί. :)
τα προσέγγισες τέλεια με την Ελληνικη πραγματικοτητα, η οποια συνδέεται με ολες τις ανισορροπίες που μας συμβαίνουν
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions