Τα Ω είναι εξαιρετικά ρολόγια παραγωγής, ποιοτικά και προσβάσιμα. Έχω το speedy και ένα aqua terra πρώτης γενιάς και έχουν περάσει από τον καρπό μου δύο seamaster 300.
Τα Rolex είναι επίσης ρολόγια παραγωγής αλλά ένα σκαλί πιο πάνω από τα Ω. Έχω τα datejust 41, explorer 39 και ΟΡ 39 και υπάρχουν σημαντικές διαφορές σε ότι αφορά στον σχεδιασμό και στην αίσθηση στον καρπό - εργονομία. Δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να συγκρίνω τους μηχανισμούς αλλά πιστεύω ότι και οι δύο εταιρείες έχουν αξιόπιστους μηχανισμούς με πολύ καλή χρονομετρία και διάρκεια.
Φυσικά οι διαφορές μεταξύ των Ω και R δεν είναι τόσο σημαντικές που να δικαιολογούν την τεράστια απόκλιση στην πρόσβαση και στο κόστος απόκτησης.
Θεωρώ τα Ω πολύ πιο τίμια ρολόγια και τα προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους (μη γνώστες) με ρωτούν τι "πολυτελές" ρολόι να αγοράσουν.
Δημήτρη σέβομαι απόλυτα τη γνώμη σου και σαν άτομο με εμπειρία και σαν κάτοχο.
Προσωπικά είμαι/ήμουν κάτοχος κάμποσων Ω διαφόρων εποχών αλλά ποτέ R. Όποτε είμαι ισως λίγο προκατειλημμένος.
Παρόλα αυτά έχω φορέσει όλη τη γκάμα της R και μάλιστα και σε εκδόσεις μη συνηθισμένες (platona, rainbow, meteorite gmt, smurf, κλπ). Κάποια από τα κοινά μοντέλα τα είχα και για κάποιες μέρες για δοκιμή (Batman, DJ41, skydweller). Ίσως να μην έχω το μάτι, αλλά ειλικρινά δεν είδα που τα R ήταν ένα σκαλί πάνω από τα Ω. Ενταξει, ο σχεδιασμος είναι υποκειμενικος. Το μόνο που πραγματικά έχω ζηλέψει και κάνει μεγαλη διαφορά στην εργονομία είναι το glidelock, το οποίο βέβαια δεν βάζει σε όλα της τα μοντέλα αν δεν απατώμαι.
Να ξανατονισω ότι δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση τα R ως άσχημα/κακά ρολόγια. Προς θεού, είναι ρολογαρες, και αν ήταν φυσιολογική η διαδικασία απόκτησης σίγουρα θα ειχα τουλάχιστον ένα.