Ασφαλώς και τα crown guards είναι σπουδαία επινόηση.
Θα έρθω όμως σε προηγούμενες δημοσιεύσεις σε αυτό το θέμα όπου άλλοι φίλοι περιγράφουν το πώς έχουν αντέξει σε κακουχίες και ταλαιπωρίες τα φτηνοπενταράκια που τα δύστυχα ούτε προφυλακτήρες είχαν κι από τζάμι... ας μη το συζητάμε.
Και είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι ανάμεσά μας έχουμε ένα τουλάχιστον ρολόι από κάποιον παππού που σε σημερινά χρήματα θα είχε ξοδέψει κάτι σε 100-200€ να το πάρει (μήπως λέω πολλά?). Και είμαι σίγουρος ότι αυτά τα ρολόγια έχουν τραβήξει τα πάνδεινα και είμαι σίγουρος ότι η λέξη service σε τακτά χρονικά διαστήματα θα ακούγεται σαν ανέκδοτο για αυτά τα ρολόγια. Και τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι Seiko ή κάτι ανάλογο.
Όσο για τα rolex ή τα Omega μάλλον μετρημένοι είναι αυτοί που έχουν από παππού τέτοιο ρολόι, για να μη πω κανένας. Δεν υποννοώ κάτι με αυτό.
Απλά τονίζω ότι τα seikakia έχουν μεγαλώσει μαζί μας. Και τα ποσοστά αστοχίας τους είναι ίσως αμελητέα σε σχέση με το πόσα επιβιώνουν ακόμα και φοριούνται με χαρά από εμάς.
Δεν βλέπω δηλαδή αυτή την τόσο έντονη φημολογία περί της αντοχής των Rolex να είναι τόσο ανώτερη από τα καραπάμφθηνα Seiko.
Με αφορμή αυτό το ποστ, κάτι που έχω ξαναγράψει αλλοτε:
Το παρακάτω "ρολογακι" αγοράστηκε πριν 50+ χρόνια, με σκοπό απλά να "λέει" την ώρα στον κάτοχο του.
Έκτοτε, χάραξε πορείες σε όλες τις θάλασσες του κόσμου, έκανε ματσακόνι και έβαψε ατελείωτα καταστρώματα πλοίων, φορέθηκε για "γαμπριάτικο", έμαθε μπάνιο στην θάλασσα (χωρίς να είναι καταδυτικό) τα παιδιά του κατόχου του, έσκαψε χωράφια με αξίνα και τσάπα, έκοψε αμέτρητα ξύλα με βενζινοπριονο, έκανε αμέτρητα μαστορεματα με σφυριά και άλλα εργαλεία.....
ΔΕΝ πήγε ποτέ σε μάστορα για έλεγχο στεγανότητας και χρονομετριας (μόνο για μια αλλαγή μπρασελέ που δεν άντεξε τα "βάσανα")....
Έμεινε σε ένα συρτάρι για πολύ καιρό, μέχρι να "περάσει στην επόμενη γενιά", και τότε - μόλις κινήθηκε και πάλι- δούλεψε ξανά...........
Κάθε φορά λοιπόν που διαβάζω περί υπεροχής σε ανθεκτικότητα και αξιοπιστία της "κορωνάτης", απλά μειδιώ..........