Αποστολέας Θέμα: Φόρεσα σήμερα το ρολόι...(κάποιου άλλου)  (Αναγνώστηκε 151818 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Alexandros00

• Επισκέπτης
Απ: Φόρεσα σήμερα το ρολόι...(κάποιου άλλου)
« Απάντηση #1125 στις: Αύγουστος 12, 2021, 16:19:12 μμ »
Ρε παιδιά με το συμπάθειο αλλά ποια gs και ποια omega και ποιες άλλες...?!!!! Εδώ μιλάμε ότι σχεδόν όλα τα μοντέλα της R είναι iconic...! Την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι βγάζουν ατελείωτους καταλόγους με  μοντέλα τα οποία έχουν είδη ξεχαστεί... η R βγάζει ένα πράσινο και διαμορφώνει τις τάσεις σε όλη την ωρολογοποιία..! Την ώρα που η R ξεπουλαει ατσάλινα των υπολοίπων σκονιζονται για μήνες στις βιτρίνες..! Ποιος φτάνει την αξιοπιστία και την αντοχή στον χρόνο των ρολεξ...?! Κανείς...  αυτή είναι η αλήθεια.. όσα μπλιμπλικια και να βάλουν μέσα στις κασες τους.! Καταλαβαίνω ότι κάποιοι δεν γουστάρετε μια.. αλλά μην λέμε και ότι θέλουμε...! Η Rolex δεν είναι τυχαία στην κορυφή...  τον πελάτη θα τον κοροϊδέψεις μια φορά...  δευτερη δεν έχει...!!
Φάνη...ρολεξ αγοράζουν όσοι δεν ξέρουν από ρολόγια και θέλουν απλά ένα κορυφαίο όνομα στο καρπό τούς. Και θέλουν στο καρπό τούς όλη αυτή την συζήτηση για καπέλα και να κορδωνουν σα πελεκανοι ότι αυτοί το έχουν και αλλοι το ψάχνουν.
Τώρα για το τι ποιότητα μπορείς να αγοράσεις στα 10.000 ευρώ είναι τουλάχιστον γελοίο να κάτσω να το συζητήσω αν θα είναι ανωτερη από ένα ρολεξ.
Δηλαδή ότι εν έτη 2021 θα λέμε ότι είναι τα κορυφαία tool ρολόγια τα ρολεξ;;;;
Μας κοροϊδεύουν μέχρι και οι πέτρες

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1126 στις: Αύγουστος 12, 2021, 16:19:37 μμ »
Τουλάχιστον, ξέρουν ότι είναι Ρολεξ
Όπως το λες ακριβώς.
Μόνο αυτό τούς νοιάζει, ότι γράψει ρολεξ

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #1127 στις: Αύγουστος 12, 2021, 16:34:29 μμ »
Φάνη...ρολεξ αγοράζουν όσοι δεν ξέρουν από ρολόγια και θέλουν απλά ένα κορυφαίο όνομα στο καρπό τούς. Και θέλουν στο καρπό τούς όλη αυτή την συζήτηση για καπέλα και να κορδωνουν σα πελεκανοι ότι αυτοί το έχουν και αλλοι το ψάχνουν.
Τώρα για το τι ποιότητα μπορείς να αγοράσεις στα 10.000 ευρώ είναι τουλάχιστον γελοίο να κάτσω να το συζητήσω αν θα είναι ανωτερη από ένα ρολεξ.
Δηλαδή ότι εν έτη 2021 θα λέμε ότι είναι τα κορυφαία tool ρολόγια τα ρολεξ;;;;
Μας κοροϊδεύουν μέχρι και οι πέτρες

1957 Microstella
Free sprung

Διπλη γεφυρα,ολα αυτα πρωτη η Ρολεξ και μετα απο χρονια για δες ποιοι ακολουθησαν

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1128 στις: Αύγουστος 12, 2021, 16:39:25 μμ »
Κάτι που να αφορά το 2021;;
Αμα είναι να δείξω και εγώ τον μηχανισμό των Αντικυθήρων και να μας εξυμνω όλη  ημέρα

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1129 στις: Αύγουστος 12, 2021, 16:46:30 μμ »
1955 . " Στελλα " .
1η ταινια της Μελινας .
Φουντας - Μερκουρη.

Στάλθηκε από το RMX2170 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #1130 στις: Αύγουστος 12, 2021, 16:48:51 μμ »
Ενοχλεί το φόρουμ, ε?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1131 στις: Αύγουστος 12, 2021, 18:37:49 μμ »
Έχω εκτίμηση στην εμπειρία του Σπύρου.
Βέβαια για να πω την αλήθεια και δεν το λέω με ειρωνία, πόσο σκληροτράχηλο πρέπει να είναι ένα ρολόι μέσα σε ένα κόκπιτ... δεν ξέρω. Δεν είμαι και πιλότος.

Γενικά πάντως αποδέχομαι την εμπειρία του Σπύρου. Αποδέχομαι και ότι τα ρολόγια της Rolex έκαναν αυτό που υπόσχονταν.

Θα μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο σε 30 χρόνια για τα σημερινά της ρολόγια; Γιατί όπως και να το κάνουμε το περιβάλλον της τραπεζικής θυρίδας είναι πολύ απαιτητικό και αφιλόξενο για ένα ρολόι.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #1132 στις: Αύγουστος 12, 2021, 18:50:31 μμ »
 :D   :D
Τα σύγχρονα Rolex έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να αντέχουν
το πολύ απαιτητικό,αφιλόξενο και σκοτεινό περιβάλλον της τραπεζικής θυρίδας...!!
 :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #1133 στις: Αύγουστος 12, 2021, 19:25:25 μμ »
:D   :D
Τα σύγχρονα Rolex έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να αντέχουν
το πολύ απαιτητικό,αφιλόξενο και σκοτεινό περιβάλλον της τραπεζικής θυρίδας...!!
 :D

Μου θύμισες ένα review Rolex, που ο τύπος είχε πάρει το φέρρυ μπόουτ, φορούσε σάμπ, και το καμάρωνε πως φαίνεται "κοντά στο φυσικό του περιβάλλον" (δλδ το νερό).  :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #1134 στις: Αύγουστος 12, 2021, 19:31:09 μμ »
Έχω εκτίμηση στην εμπειρία του Σπύρου.
Βέβαια για να πω την αλήθεια και δεν το λέω με ειρωνία, πόσο σκληροτράχηλο πρέπει να είναι ένα ρολόι μέσα σε ένα κόκπιτ... δεν ξέρω. Δεν είμαι και πιλότος.

Γενικά πάντως αποδέχομαι την εμπειρία του Σπύρου. Αποδέχομαι και ότι τα ρολόγια της Rolex έκαναν αυτό που υπόσχονταν.

Θα μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο σε 30 χρόνια για τα σημερινά της ρολόγια; Γιατί όπως και να το κάνουμε το περιβάλλον της τραπεζικής θυρίδας είναι πολύ απαιτητικό και αφιλόξενο για ένα ρολόι.
Παναγιώτη για να διελευκανθούν κάποιες απορίες,με τις λίγες γνώσεις που έχω ,θα παραθέσω την άποψη μου για το gmt.Η Rolex το 1959 ήταν η πρώτη που σκέφτηκε να προστατέψει τις κορώνες από τα χτυπήματα (το ποιο ευσθητο  ίσως σημείο του ρολογιού) βάζοντας τους πρώτους -ας πουμε- προφυλακτήρες(guards) σε ρολόι.Ο λόγος που σοφά πράττονταν τους έβαλε και στο  1675 (παιδί του πρώτου gmt 6542 φτιαγμένο για την PAN AM) μαζί με το τότε sub ήταν γιατί πράγματι τα cockpit των επιβατικών αεροσκαφων (ποσο μάλλον των πολεμικών)λόγω στενότητας χώρου και πληθώρας μεταλλικών γωνιών,λεβιεδων,κουμπιών κτλ είναι από τα πλέον αφιλόξενα μέρη για ευαίσθητα εξαρτήματα ρολογιών που προεξέχουν .Σήμερα που 9 στα 10 ρολόγια έχουν κάτι αντίστοιχο δεν μας κάνει εντύπωση,τότε όμως αυτή η μικρή σχεδιαστική εξέλιξη της κασας έκανε την διαφορα σε ένα σπορ ρολόι- εργαλείο .
Για να μην πούμε βέβαια ότι έδωσε σε ένα καθαρά αεροπορικό ρολόι την στεγανότητα των καταδυτικών της….
Πήγαινε πίσω στο 1959,σύγκρινε αυτά τα πλεονεκτήματα με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό και θα καταλάβεις την τεράστια διαφορα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1135 στις: Αύγουστος 12, 2021, 19:36:15 μμ »

Για να μην πούμε βέβαια ότι έδωσε σε ένα καθαρά αεροπορικό ρολόι την στεγανότητα των καταδυτικών της….

Εγώ βέβαια εδώ θα έλεγα : Για να μη πούμε πως το καταδυτικό της ρολόι το βάφτισε και pilot  :) . (Travel watch για την ακρίβεια  )
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1136 στις: Αύγουστος 12, 2021, 19:50:21 μμ »
Πάντως να πω ,παρακολουθώντας και τη συζήτηση που έχει ανοίξει εδώ ,πως υπάρχουν πάρα πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα ρολόι και γι αυτό τόσες διαφορετικές απόψεις που δύσκολα θα πείσει ο ένας τον άλλον.Εγώ πχ δε θα έβαζα καν στην ίδια πρόταση ρολόγια των 100 ευρώ με ρολόγια των 5000 ευρώ.Τα θεωρω διαφορετικά προϊόντα.Άλλοι τα συγκρίνουν γιατί και τα δύο λένε την ώρα..Δεν υπάρχει λάθος και σωστό σε αυτό.
Στο θέμα των rolex πχ.Πολλοί υποτιμούν πάρα πολύ το ότι τα ξέρει και η κουτσή Μαρία,το ότι αλλάζει ένα χρωμα και γίνεται ντόρος ,την όλη κατάσταση που βλέπουμε τώρα με τις διαθεσιμότητες κτλπ .Για μένα εκεί είναι το όλο θέμα στο χώρο του luxury που ανήκουν αυτά τα προϊόντα...Φαν των ρόλεξ δεν είμαι,αλλά αντικειμενικά σα brand είναι έτη φωτός μπροστά από τον δεύτερο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1137 στις: Αύγουστος 12, 2021, 19:52:44 μμ »
Ασφαλώς και τα crown guards είναι σπουδαία επινόηση.
Θα έρθω όμως σε προηγούμενες δημοσιεύσεις σε αυτό το θέμα όπου άλλοι φίλοι περιγράφουν το πώς έχουν αντέξει σε κακουχίες και ταλαιπωρίες τα φτηνοπενταράκια που τα δύστυχα ούτε προφυλακτήρες είχαν κι από τζάμι... ας μη το συζητάμε.

Και είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι ανάμεσά μας έχουμε ένα τουλάχιστον ρολόι από κάποιον παππού που σε σημερινά χρήματα θα είχε ξοδέψει κάτι σε 100-200€ να το πάρει (μήπως λέω πολλά?). Και είμαι σίγουρος ότι αυτά τα ρολόγια έχουν τραβήξει τα πάνδεινα και είμαι σίγουρος ότι η λέξη service σε τακτά χρονικά διαστήματα θα ακούγεται σαν ανέκδοτο για αυτά τα ρολόγια. Και τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι Seiko ή κάτι ανάλογο.

Όσο για τα rolex ή τα Omega μάλλον μετρημένοι είναι αυτοί που έχουν από παππού τέτοιο ρολόι, για να μη πω κανένας. Δεν υποννοώ κάτι με αυτό.
Απλά τονίζω ότι τα seikakia έχουν μεγαλώσει μαζί μας. Και τα ποσοστά αστοχίας τους είναι ίσως αμελητέα σε σχέση με το πόσα επιβιώνουν ακόμα και φοριούνται με χαρά από εμάς.

Δεν βλέπω δηλαδή αυτή την τόσο έντονη φημολογία περί της αντοχής των Rolex να είναι τόσο ανώτερη από τα καραπάμφθηνα Seiko.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #1138 στις: Αύγουστος 12, 2021, 20:19:26 μμ »
Ασφαλώς και τα crown guards είναι σπουδαία επινόηση.
Θα έρθω όμως σε προηγούμενες δημοσιεύσεις σε αυτό το θέμα όπου άλλοι φίλοι περιγράφουν το πώς έχουν αντέξει σε κακουχίες και ταλαιπωρίες τα φτηνοπενταράκια που τα δύστυχα ούτε προφυλακτήρες είχαν κι από τζάμι... ας μη το συζητάμε.

Και είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι ανάμεσά μας έχουμε ένα τουλάχιστον ρολόι από κάποιον παππού που σε σημερινά χρήματα θα είχε ξοδέψει κάτι σε 100-200€ να το πάρει (μήπως λέω πολλά?). Και είμαι σίγουρος ότι αυτά τα ρολόγια έχουν τραβήξει τα πάνδεινα και είμαι σίγουρος ότι η λέξη service σε τακτά χρονικά διαστήματα θα ακούγεται σαν ανέκδοτο για αυτά τα ρολόγια. Και τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι Seiko ή κάτι ανάλογο.

Όσο για τα rolex ή τα Omega μάλλον μετρημένοι είναι αυτοί που έχουν από παππού τέτοιο ρολόι, για να μη πω κανένας. Δεν υποννοώ κάτι με αυτό.
Απλά τονίζω ότι τα seikakia έχουν μεγαλώσει μαζί μας. Και τα ποσοστά αστοχίας τους είναι ίσως αμελητέα σε σχέση με το πόσα επιβιώνουν ακόμα και φοριούνται με χαρά από εμάς.

Δεν βλέπω δηλαδή αυτή την τόσο έντονη φημολογία περί της αντοχής των Rolex να είναι τόσο ανώτερη από τα καραπάμφθηνα Seiko.

Με αφορμή αυτό το ποστ, κάτι που έχω ξαναγράψει αλλοτε:

Το παρακάτω "ρολογακι" αγοράστηκε πριν 50+ χρόνια, με σκοπό απλά να "λέει" την ώρα στον κάτοχο του.
Έκτοτε, χάραξε πορείες σε όλες τις θάλασσες του κόσμου, έκανε ματσακόνι και έβαψε ατελείωτα καταστρώματα πλοίων, φορέθηκε για "γαμπριάτικο", έμαθε μπάνιο στην θάλασσα (χωρίς να είναι καταδυτικό) τα παιδιά του κατόχου του, έσκαψε χωράφια με αξίνα και τσάπα, έκοψε αμέτρητα ξύλα με βενζινοπριονο, έκανε αμέτρητα μαστορεματα με σφυριά και άλλα εργαλεία.....
ΔΕΝ πήγε ποτέ σε μάστορα για έλεγχο στεγανότητας και χρονομετριας (μόνο για μια αλλαγή μπρασελέ που δεν άντεξε τα "βάσανα")....
Έμεινε σε ένα συρτάρι για πολύ καιρό, μέχρι να "περάσει στην επόμενη γενιά", και τότε - μόλις κινήθηκε και πάλι- δούλεψε ξανά...........

Κάθε φορά λοιπόν που διαβάζω περί υπεροχής σε ανθεκτικότητα και αξιοπιστία της "κορωνάτης", απλά μειδιώ..........
 ;) ;) ;) ;) ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #1139 στις: Αύγουστος 12, 2021, 20:22:44 μμ »
Εγώ βέβαια εδώ θα έλεγα : Για να μη πούμε πως το καταδυτικό της ρολόι το βάφτισε και pilot  :) . (Travel watch για την ακρίβεια  )
Εντελώς διαφορετική κατηγορία και φιλοσοφία ,μοιράστηκαν κάποιες ομοιότητες στην κάσα και αυτό ήταν όλο.
Την κατηγορία GMT την δημιούργησε από το μηδέν  η Rolex,κατόπιν παραγγελίας της τότε κραταιας Αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας PAN AM.Ότι δημιουργήθηκε από τότε και μοιάζει σε gmt-utc και όλα τα παρεμφερή οφείλει την ύπαρξη του σε αυτούς.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions