Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και τον χρόνο σας.
Η αγορά έγινε τελικά για το Oris Aquis blue 43,5mm bracelet (το μοντέλο που βγήκε τώρα το 2017). Είναι το gradient (sunburst) blue που φαίνεται σαν μαύρο και μόνο στο φως παίρνει μια σκούρα απόχρωση του μπλε. Πανέμορφο και όταν το είδα, με έβγαλε από το δίλημμα και πήρα σχεδόν αμέσως την απόφασή μου. Όταν είχα κάνει το αρχικό μου ποστ, δεν το είχα δει ακόμα το gradient blue από κοντά και είχα ανεβάσει φωτογραφία από το απλό μπλε που δεν μου είχε αρέσει και τόσο.
Το bracelet είναι πολύ άνετο και το ρολόι φοριέται μικρότερο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Την ποιότητα του ρολογιού την βλέπεις και την νιώθεις αμέσως. Η ακρίβεια του ρολογιού είναι γύρω στο +2/ημέρα, λίγο πρόχειρα που την μέτρησα. Ευχάριστη έκπληξη ο 1 χρόνος επιπλέον εγγύηση αν καταγράψεις το ρολόι στην σελίδα της oris.
Όσον αφορά το Aquaracer, τα "αυτοκόλλητα", "κόλλα" ή ό,τι άλλο είναι αυτό που σας είπα, μπορείτε να το δείτε και εδώ σε μια φωτογραφία που ανέβασε ο φίλος Svl.
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Σε 2 μαγαζιά που πήγα έτσι ακριβώς φαινόταν, ενώ στο τρίτο αυτά τα σημεία δεν ήταν άσπρα αλλά μπλε! Το μάτι μου έπεσε αμέσως εκεί. Εσείς είστε πιο ειδικοί, αλλά εμένα αυτό δεν μου φάνηκε να δείχνει και πολύ ποιότητα. Επίσης, φαίνεται μόνο από την αριστερή μεριά και όχι από την δεξιά και στην σελίδα της tag heuer, στις εικόνες των ρολογιών δεν υπάρχουν αυτά τα άσπρα σημεία, οπότε για τσαπατσουλιά μου έκανε πιο πολύ και όχι για σκόπιμο design. Ο σχεδιασμός του Aquaracer κατά τα άλλα μου άρεσε λίγο περισσότερο από το Aquis αλλά δεν με έπεισε πως αξίζει τα παραπάνω χρήματα.
Το Oris 65 το απέρριψα τελικά γιατί το Aquis έχει πιο δυναμική παρουσία στον καρπό και γιατί δεν έχει κεραμικό bezel.
Tudor/Breitling/Omega απέρριψα γιατί προτίμησα να μείνω στο budget μέχρι 2000 ευρώ. Στην αρχή είχα ξεκινήσει με budget 1000 ευρώ, αρκετοί σε άλλα posts λέγατε πως η κατηγορία του χιλιάρικου είναι η χειρότερη και καλύτερα να πέσεις ή να ανέβεις, οπότε λέω ας ανέβω. Αφού ανέβεις, λες αφού έκανα την υπέρβαση, ας την κάνω λίγο ακόμα και να πάω σε tudor/breitling/omega, κοκ και γενικά ξεφεύγεις πολύ εύκολα αν δεν επιμείνεις στο αρχικό budget :p