αν και μου αρέσει και το seiko blumo, τολμώ να πω ότι προτιμώ να διαθέσω αυτό το ποσό για το Longines conquest και ας είναι μπαταρία..με προβληματίζει το γεγονός αλλαγής μπαταρίας όμως. πιστεύετε ότι θα πρέπει να το πηγαίνω στην επίσημη αντιπροσωπία για να γίνεται και στεγανοποίηση?και αν θα είναι υπέρογκο το κόστος?
αν έχει κανείς καμία πρόταση για κάτι άλλο στο στιλ του Longines ή του seiko sarb 033/035, ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε πρόταση!
Η αλλαγή, γίνεται σε οιοδήποτε ρολογά μιας κάποιας εμπιστοσύνης, με τα ειδικά ( ....αν απαιτούνται ) εργαλεία ξεβιδώματος του καπακιού. Κάποια έχουν τυπικές εγκοπές, άλλα τρύπες, κλπ, ο κάθε κατασκευαστής, κάνει τα δικά του, για στύλ, ή εξασφάλιση.
Οι μπαταρίες, κοινές σε όλους, κάποιες μεγαλύτερης αναγνώρισης, άλλες κινέζικες της πλάκας, στον μήνα τα φτύνουν, οπότε εκεί .....προσέχεις
Στεγανοποίηση, σε κάποιον καλό, οπότε τα ανωτέρω αυτόματα θα ισχύουν, που έχει συσκευή ελέγχου, και μάλιστα ξηρή-αέρος. Μην λάχει και καμμια ζημια.
Αν ο τύπος ξερει, με ΠΡΟΣΟΧΗ βάζει και λίγη σιλικόνη , ελέγχει την τσιμούχα / Ο-ring, και .....σχεδόν έτοιμος. Αν ξέρει, και έχει και τα σχετικά, ( ....εύκολο είναι ), αλλάζει και την αντίστοιχη της κορώνας, και ..έτοιμος.
Πάντως, η καλύτερη διασφάλιση στεγανοποίησης, είναι να μην το βάζεις σε νερό.
( ...και το λέω εγώ, που έχω βουτήξει μέχρι και τον κούκο της γιαγιάς μου
)