Ως κάτοχος longines conquest, το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Ναι, είναι λιγάκι αστραφτερό, ωστόσο όχι τόσο υπερβολικό για καθημερινή χρήση. Έχω το αυτόματο, αλλά και το μοντέλο της μπαταρίας είναι το ίδιο ποιοτικό σε όλα του. Ίσως ισχύει βέβαια αυτοό που είπε ένας φίλος του φόρουμ για το εν λόγω ρολόι "είναι σε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του απλά καλό, δεν ξεχωρίζει πουθενα", ωστόσο εμένα μου αρέσει.
Ήθελα και ένα ακόμα ρολόι να το βάλω στο rotation, με τα ίδια χαρακτηριστικά που αναφέρει ο τίτλος του θέματος. Κατέληξα στο orient mako ii. Θαρρώ πως ντρεσίζει πολύ περισσότερο απ τα σεικο, λόγω της σουλουπωμένης του κάσας. Το πήρα σε μπλε dial. Πολύ καλό ρολόι, με δυο αρνητικά σημεία: το dial μου φαίνεται πλαστικό και φθηνό, ίσως γιατί μοιραία το συγκρίνω με το dial του conquest, που όπως και να το κάνουμε είναι άλλης κλάσης. Δεύτερον, το μπρασελέ του εαν και μια χαρά ποιοτικά, είναι 22αρι σε πάχος και όχι 20αρι που κατά τη γνώμη μου πάντα, θα ταίριαζε περισσότερο και επίσης θα το προτιμούσα jubilee. Το είδα σε 2-3 φόρουμ του εξωτερικού και ξετρελάθηκα. Εν κατακλείδι, για να μην κουράζω άλλο, στα 180 ευρώ είναι καλή επιλογή.