Αποστολέας Θέμα: Omega VS NOMOS ...and... Tag Heuer VS Longines  (Αναγνώστηκε 2261 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pacific8

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Omega VS NOMOS ...and... Tag Heuer VS Longines
« στις: Ιανουάριος 01, 2018, 03:14:45 πμ »
Χωρίς να έχει άμεση πρακτική σημασία αφού το ένα ρολόι βρίσκεται στα χέρια μου εδώ και καιρό και το άλλο είναι υπό παραγγελία, θα ήθελα πολύ να μου πείτε γνώμες στα παραπάνω 2 διλήμματα του τίτλου. Ο λόγος που ζητώ τη γνώμη των πιο έμπειρων από εμένα ανθρώπων στο χώρο του ρολογιού είναι να δω γούστα και σκεπτικά ώστε να διορθώσω πιθανά λάθη μου σε επόμενες αγορές.
Από πέρσυ ήθελα να αγοράσω ένα καλό ελβετικό ή γερμανικό χρονογράφο με μπρασελέ για καθημερινή χρήση (κατά προτίμηση quartz γιατί θέλω ευκολία στην καθημερινότητά μου χωρίς κουρδίσματα και μεγάλες απώλειες σε δευτερόλεπτα και στιβαρή κατασκευή για να αντέχει κακουχίες) και ένα καλό ελβετικό ή γερμανικό dress ρολόι με λουράκι για χρήση στον επαγγελματικό μου χώρο (κατά προτίμηση κουρδιστό ή αυτόματο, λεπτό και χωρίς περίπλοκους μηχαμισμούς, άντε το πολύ-πολύ με ημερομηνία, για να φοριέται με κοστούμι στη δουλειά).
Το μπάτζετ για τον "καθημερινό" χρονογράφο ήταν έως 1.500 ευρώ και το αντίστοιχο μπάτζετ για το "επαγγελματικό" απλό ρολόι έως 2.500 ευρώ. Θυμίζω ότι είμαι 35 ετών, κλασικός - παραδοσιακός στο ντύσιμο, και μένω στην Αθήνα.
Μετά από ώρες επί ωρών αναζήτησης στο ίντερνετ κατέληξα σε 2 ελβετικούς χρονογράφους:

1) Tag Heuer Formula 1 Quartz Chronograph 43mm (CAZ1010.BA0842) στα 1.290 ευρώ (αρχική)

2) Longines Conquest V.H.P. Quartz Chronograph 42mm (L3.717.4.56.6) στα 1.460 ευρώ (αρχική)

Σημείωση: Το Tag Heuer έχει τον απλό quartz μηχανισμό 5040.D της σειράς startech της Ronda στην έκδοση swiss made (-10+20 secs/month) ενώ το Longines έχει τον "Very High Precision" quartz μηχανισμό E57.211 της ΕΤΑ (-5+5 secs/year). Επίσης το Tag Heuer είναι αδιάβροχο στα 200m ενώ το Longines στα 50m.

και σε 2 dress ρολόγια, ένα γερμανικό κι ένα ελβετικό:

1) Nomos Glashutte Orion 38 no date (ref. 384) στα 1920 ευρώ (αρχική)

2) Omega DeVille Prestige Co-Axial 39.5 (424.13.40.20.02.001) στα 3.100 ευρώ (αρχική, αλλά με εφάπαξ πληρωμή θα είμαστε εντός μπάτζετ)

Σημείωση: Το Nomos Orion έχει τον κουρδιστό μηχανισμό alpha της Nomos, ο οποίος είναι ουσιαστικά ένας ελαφρώς τροποποιημένος peseux 7001 ενώ το Omega DeVille έχει τον αυτόματο μηχανισμό 2500 της Omega που είναι ουσιαστικά ένας ETA 2892-A2 με αρκετές τροποποιήσεις.

Το ερώτημα είναι, εσείς με κριτήρια το σχεδιασμό/ομορφιά κάθε ρολογιού, το δείκτη Value For Money κατά την αγορά, τη μεταπωλητική αξία του, την παράδοση και την αξιοπιστία της κάθε κατασκευάστριας εταιρείας και τη στιβαρότητα/ποιότητα κατασκευής του ποιό χρονογράφο και ποιό dress ρολόι θα επιλέγατε; Επίσης με τα ίδια λεφτά υπάρχει κάποια άλλη επιλογή (σε ελβετικό/γερμανικό πάντα);
Ευχαριστώ και Καλή χρονιά!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 2018, 03:17:19 πμ από pacific8 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Αμα δεν έχεις ρολογιά, δεν ξέρεις τι ώρα είναι...
Χάρρυ Κλυνν

capt-dim

• Επισκέπτης
Απ: Omega VS NOMOS ...and... Tag Heuer VS Longines
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 01, 2018, 09:19:46 πμ »
λάθη συμβαίνουν σ αυτό το χομπυ και δυστοιχώς κοστίζουν πολλά χρήματα ...

από εκει και πέρα ... ρολόι αγοράζουμε αυτό που μας αρέσει πολύ ... και κάθεται όμορφα στο χερι μας .....

όλα τα αλλα είναι για να γεμίζουμε τις σελίδες των φόρουμ με κουβέντες .... και ατελείωτες  προτάσεις ...!!!!

δεν είναι κακές οι επιλογές σου ...

βασικά κριτήρια στην αγορά ενός ρολογιού  είναι ο καρπός σου ... ο τρόπος που ζεις .... τι δουλειά κάνεις, το περιβάλλον που κινείστε και το στυλ που ντύνεσαι ...!!!!

αυτά για αρχή .... καλή χρονιά να έχουμε .... και με πολλά ρολογια το 2018 .... :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος w@tcher

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 01, 2018, 10:58:11 πμ »
Καλημέρα & Καλή Χρονια!

Δεν υπάρχουν λάθη, ο καρπός σου και αυτό που σου αρέσει ορίζουν το σωστό. Αν αυτό που σου προτείνουν οι άλλοι δεν σου αρέσει, δεν αξίζει απλά. Κάθε φορά που το φοράς θα πρέπει να χαίρεσαι και να το θαυμάζεις ο ίδιος.
 :)

Κουβέντα να γίνεται απλά, θεωρώ πολλά τα χρήματα για αγορά quartz. Ένα quartz δε σημαίνει ότι αντέχει πιο πολλά. Το αυτόματο θεωρώ ότι το πολύ να πάει και 2 λεπτά το μήνα μπροστα, ε και; Εδώ θα χρειάζεται να αλλάζεις μήνα παρά μήνα το date, θα το βάζεις και 1 λεπτό πίσω.
Επίσης, καθαρά προσωπικά, ο χρονογράφος στα μάτια μου είναι όμορφος, αλλά όχι χρήσιμος. Ως κατασκευή επίσης πιο σύνθετος για οποιοδήποτε σέρβις ή τυχόν πρόβλημα. Στα μάτια σου βέβαια ίσως είναι αυτό που θες, οπότε και δεν ακούς κανέναν!
Μήπως σε αυτά τα χρήματα να κοίταγες κάτι αυτόματο και καταδυτικό, το οποίο σημαίνει λίγο πιο βαριά κατασκευή σε κακουχίες, αφού το θες να αντέχει. Φυσικά μπορείς να πας σε πιο dress και όχι τόσο σπορ, πχ Longines Legend Diver.. και μέσα στο μπάτζετ σου.

Αυτά από μένα... Τροφή για σκέψη... :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Απόστολος.

Αποσυνδεδεμένος pacific8

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 01, 2018, 12:05:20 μμ »
Νομιζω μου λετε και οι 2 ευγενικα οτι ψαχνω τα λαθος ρολογια  :D . Πλακα κανω. Συμφωνω οτι τα quartz τα βλεπει λιγο με μισο ματι η ορολογοκοινοτητα και οχι αδικως. Ειναι σαν ρολογια που δεν εχουν ψυχη. Ωστοσο σε καποιες περιπτωσεις ειναι πιο πρακτικα κι εχουν κι αυτα το κοινο τους.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Χάρρυ Κλυνν

Αποσυνδεδεμένος w@tcher

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 01, 2018, 12:57:45 μμ »
Ξαναδιαβάζοντας το ποστ σου, δεν κατάλαβα καλά, ήδη τα έχεις αγοράσει και περιμένεις να έρθουν και απλά τα πόσταρες;

Όπως και να έχει να τα ευχαριστηθείς και να τα χαρείς!!!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Απόστολος.

Αποσυνδεδεμένος pacific8

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 01, 2018, 13:27:13 μμ »
Ξαναδιαβάζοντας το ποστ σου, δεν κατάλαβα καλά, ήδη τα έχεις αγοράσει και περιμένεις να έρθουν και απλά τα πόσταρες;

Όπως και να έχει να τα ευχαριστηθείς και να τα χαρείς!!!
Το χρονογραφο ηδη τον εχω αγορασει. Το dress ρολοι το εχω παραγγειλει, μου ειπαν οτι απο Φεβρουαριο θα ερθει, αλλα ακομα αναρωτιεμαι αν εκανα καλη επιλογη η θα μπορουσα να παρω κατι αλλο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Χάρρυ Κλυνν

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 01, 2018, 15:08:46 μμ »
Μετά από αρκετές αγοραπωλησίες πλέον μπορω να πω ότι τον πρώτο λόγο για εμένα στην αγορά έχει η εμφάνιση..Αν αυτη ακολουθειται και απο ιδιαίτερα μηχανολογικα & ιστορικά χαρακτηριστικά τότε ακόμα καλύτερα...Κι αυτα στο τέλος θα είναι αυτά που θα πάρουν την ιδιότητα του keeper..
Αν εξωτερικά ΔΕΝ με ξετρελανει απλά ξέρω ότι ΑΝ τύχει και το αγοράσω (για ποικίλους λόγους, ενδεικτικά οπως περιέργεια να δω πως μου κάθεται ή για το vfm ή ένεκα ενθουσιασμού), αμέσως θα είναι προδιαγεγραμμένη η πορεία του στα χέρια μου μέχρι να καταλήξει σε τρίτους...
Οπότε αν αυτα που πήρες/παρηγγειλες είναι απλά για χρηστικους λόγους με μια δόση από brand glamour τότε ίσως (και εύχομαι να κάνω λάθος) να ξεκινάει η αντίστροφη χρονομέτρηση.. ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions