Χωρίς να έχει άμεση πρακτική σημασία αφού το ένα ρολόι βρίσκεται στα χέρια μου εδώ και καιρό και το άλλο είναι υπό παραγγελία, θα ήθελα πολύ να μου πείτε γνώμες στα παραπάνω 2 διλήμματα του τίτλου. Ο λόγος που ζητώ τη γνώμη των πιο έμπειρων από εμένα ανθρώπων στο χώρο του ρολογιού είναι να δω γούστα και σκεπτικά ώστε να διορθώσω πιθανά λάθη μου σε επόμενες αγορές.
Από πέρσυ ήθελα να αγοράσω ένα
καλό ελβετικό ή γερμανικό χρονογράφο με μπρασελέ για καθημερινή χρήση (κατά προτίμηση quartz γιατί θέλω ευκολία στην καθημερινότητά μου χωρίς κουρδίσματα και μεγάλες απώλειες σε δευτερόλεπτα και στιβαρή κατασκευή για να αντέχει κακουχίες) και ένα
καλό ελβετικό ή γερμανικό dress ρολόι με λουράκι για χρήση στον επαγγελματικό μου χώρο (κατά προτίμηση κουρδιστό ή αυτόματο, λεπτό και χωρίς περίπλοκους μηχαμισμούς, άντε το πολύ-πολύ με ημερομηνία, για να φοριέται με κοστούμι στη δουλειά).
Το μπάτζετ για τον "καθημερινό" χρονογράφο ήταν έως 1.500 ευρώ και το αντίστοιχο μπάτζετ για το "επαγγελματικό" απλό ρολόι έως 2.500 ευρώ. Θυμίζω ότι είμαι 35 ετών, κλασικός - παραδοσιακός στο ντύσιμο, και μένω στην Αθήνα.
Μετά από ώρες επί ωρών αναζήτησης στο ίντερνετ κατέληξα σε 2 ελβετικούς χρονογράφους:
1) Tag Heuer Formula 1 Quartz Chronograph 43mm (CAZ1010.BA0842) στα 1.290 ευρώ (αρχική)
2) Longines Conquest V.H.P. Quartz Chronograph 42mm (L3.717.4.56.6) στα 1.460 ευρώ (αρχική)
Σημείωση: Το Tag Heuer έχει τον απλό quartz μηχανισμό 5040.D της σειράς startech της Ronda στην έκδοση swiss made (-10+20 secs/month) ενώ το Longines έχει τον "Very High Precision" quartz μηχανισμό E57.211 της ΕΤΑ (-5+5 secs/year). Επίσης το Tag Heuer είναι αδιάβροχο στα 200m ενώ το Longines στα 50m.
και σε 2 dress ρολόγια, ένα γερμανικό κι ένα ελβετικό:
1) Nomos Glashutte Orion 38 no date (ref. 384) στα 1920 ευρώ (αρχική)
2) Omega DeVille Prestige Co-Axial 39.5 (424.13.40.20.02.001) στα 3.100 ευρώ (αρχική, αλλά με εφάπαξ πληρωμή θα είμαστε εντός μπάτζετ)
Σημείωση: Το Nomos Orion έχει τον κουρδιστό μηχανισμό alpha της Nomos, ο οποίος είναι ουσιαστικά ένας ελαφρώς τροποποιημένος peseux 7001 ενώ το Omega DeVille έχει τον αυτόματο μηχανισμό 2500 της Omega που είναι ουσιαστικά ένας ETA 2892-A2 με αρκετές τροποποιήσεις.
Το ερώτημα είναι, εσείς με κριτήρια το σχεδιασμό/ομορφιά κάθε ρολογιού, το δείκτη Value For Money κατά την αγορά, τη μεταπωλητική αξία του, την παράδοση και την αξιοπιστία της κάθε κατασκευάστριας εταιρείας και τη στιβαρότητα/ποιότητα κατασκευής του ποιό χρονογράφο και ποιό dress ρολόι θα επιλέγατε; Επίσης με τα ίδια λεφτά υπάρχει κάποια άλλη επιλογή (σε ελβετικό/γερμανικό πάντα);
Ευχαριστώ και Καλή χρονιά!