κανένα ρολόι από το γκρουπ δεν βγαίνει με σμάλτο καντράν, εκτός και αν αυτό αναφέρεται ρητώς. είχα ρωτήσει σε κάποια στιγμή τη Longines για αυτό το θέμα και μου είχαν απαντήσει ότι το υλικό του καντράν στα ρολόγια τους είναι brass και από πάνω λακαριστό ή κάτι τέτοιο (δεν θυμάμαι πώς ακριβώς μου το είχαν γράψει). Συνεπώς, μην περιμένεις enamel καντράν σε ρολόγια της σειράς, ειδικά από το γκρουπ. Αν βάλουν, θα είναι σε τίποτα περιορισμένης έκδοσης...
Το ρολόι είναι ψηλό, χοντρό, μεγάλο. Το λουράκι που περνά κάτω από τη κάσα, ανασηκώνει το ρολόι ακόμη περισσότερο ψηλά. Δυστυχώς, το σχήμα των λαγκς σε περιορίζει στην πιθανότητα αλλαγής λουριού, ώστε να φαίνεται πιο χαμηλό (να χαμηλώσει) το ρολόι. Κι όταν λέω σε περιορίζει, εννοώ, ότι όπως είναι τα λαγκς θα δείχνει άσχημο να βάλεις ένα λουρί συνηθισμένο (δύο τεμαχίων), γιατί τα λαγκς είναι στενά πολύ-μικρα.
Για τα λαγκς, αν θυμάμαι καλά είχε βίδες όπως τα ραδιομίρια. Για το τελευταίο δεν είμαι και σίγουρος. απλά μου είχε κάνει αρνητική εντύπωση και το ότι το λουρί είναι στενό σε σχέση με το μέγεθος του ρολογιού και σε συνδυασμο με το ύψος, δεν έδωσα και περισσότερη σημασία....Το καντράν μου άρεσε πάρα πολύ όπως και οι δείκτες, όπμως έμεινε εκεί το πράγμα.
Για σένα, αν δε θες το ζενιθ μπρούντζο, δες ένα αντίστοιχο μεγάλο που έχει η λονζινς. Ρολογάρα είναι....αν και 47αρι