Αποστολέας Θέμα: Tissot  (Αναγνώστηκε 199078 φορές)

0 μέλη και 11 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
Απ: Tissot
« Απάντηση #750 στις: Μάρτιος 19, 2021, 07:14:27 πμ »

Θεωρω πολυ καλη τη μηχανη και νομιζω οτα νβγει το prx με την αυτοματη, θα το χτυπησω!

Αν το χτυπήσεις εσύ, θα το κάνουν και άλλοι που ίσως αμφιταλαντεύονται
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #751 στις: Μάρτιος 19, 2021, 07:19:43 πμ »
Παρα πολυ ωραια, η ερώτηση είναι αν η έκδοση silicium έχει αντικαταστήσει τα πλαστικά μέρη?

Νομίζω ναι. Η μηχανή βγαίνει σε τρεις εκδόσεις, και μόνο η πρώτη έχει πλαστικά. Η Silicium (δλδ αυτή με το πυρίτιο) είναι η τρίτη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #752 στις: Μάρτιος 19, 2021, 07:31:03 πμ »
Νομίζω ναι. Η μηχανή βγαίνει σε τρεις εκδόσεις, και μόνο η πρώτη έχει πλαστικά. Η Silicium (δλδ αυτή με το πυρίτιο) είναι η τρίτη.
Το ψαξα,ειμαστε σε καλο δρομο!Ευγε! :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #753 στις: Μάρτιος 19, 2021, 07:33:59 πμ »
The differences with the ETA 2824-2 go even deeper; it’s not even made from the same material. Exactly which materials have been used in the different Powermatic calibres, Swatch Group doesn’t tell, but our information tells us that the steel alloy is a bit different from usual movements, the so-called ARCAP alloy, which is anti-magnetic. (For the real metal-heads among us: it is made up of a combination of nickel, copper, cobalt, tin, lead and zinc.) In some cases, ETA even adds plastic materials to the movement.

monochrome
οτι πληρωνεις,παιρνεις  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #754 στις: Μάρτιος 19, 2021, 07:53:38 πμ »
Οσο το ψαχνεις,διαβαζεις διαφορα

The “System 51” watches are not designed to be user serviced, as they are regulated by a machine according to laser measurement. ... So the Powermatic 80 is like a step between a “System 51” not serviceable movement and the ETA 2824-2 which is found on watches a price jump above those with the Powermatic 80.26 Απρ 2019
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #755 στις: Μάρτιος 19, 2021, 07:55:10 πμ »
HOW TO TELL THE DIFFERENCE?
An easy way to distinguish the difference between the base calibers in Tissot Powermatic 80 models is to look at the features and/or text on the rotor:

Powermatic 80.111 (ETA C07.111)

Features: Date at 3:00 or 6:00
Rotor: High-Tech Escapement / Twenty-Three 23 Jewels / Swiss Made

Powermatic 80.111 COSC (ETA C07.111 COSC grade)

Features: Date at 3:00 or 6:00
Rotor: High-Tech Escapement / Twenty-Three 23 Jewels / Swiss Made
Note: The dial or caseback will have Certified Chronometer text, but not the rotor.

Powermatic 80.121 (ETA C07.141)

Features: Day at 3:00 or wide date at 12:00, date at 3:00 or wide date at 6:00
Rotor (black): High-Tech Escapement / Twenty-Three 23 Jewels / Swiss Made
Note: Tissot shows the caliber 80.121 as being in the Couturier (day at 12 and date at 6) as well as the PRC 200 (day and date at 3), but the calendar layout is different enough to call for different caliber numbers and the images show an ETA C07.141 base movement in the Courturier and an ETA C07.111 base in the PRC 200.

PLASTIC PARTS:
There is confusion about whether or not the Powermatic 80 movement uses plastic parts (similar to the Sistem51). First, it’s important to acknowledge that there is more than one Powermatic 80 caliber. For example, The Tissot Luxury line has the Powermatic 80.111 with 23 jewels and uses plastic parts. The COSC rated Powermatic 80.811 found in the Tissot Ballade does not.

caliber corner
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος koyfos

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #756 στις: Μάρτιος 19, 2021, 08:49:22 πμ »
Δεν καταλαβαίνω πάντως το πρόβλημα

Το service με αντικατάσταση μηχανής (αν σπάσει πχ) κάνει 200€ ...

ποιος είναι λόγος να αποθαρρύνει αυτό δεν έχω καταλάβει

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #757 στις: Μάρτιος 19, 2021, 08:52:42 πμ »
Τα 200 ευρώ,ίσως?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ns13

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #758 στις: Μάρτιος 19, 2021, 10:17:36 πμ »
Στο mido του αδερφού μου πάντως βλέπω εξαιρετική χρονομετρία. Έχει C07.621. Έχει δηλαδή και αυτή πλαστικά μέρη; Ας μην ήταν 80 ώρες αυτονομία, έτσι κι αλλιώς κάθε μέρα το φοράει και το ευχαριστιέται.

Επειδή έχω και εγώ mido με την ίδια μηχανή θα συμφωνήσω για την χρονομετρία.Αυτό που δεν έχω δει ως τώρα είναι οι 80 ώρες αυτονομία.Δύο φορές που δεν το φόρεσα μετά απο 2 μέρες σταμάτησε να δουλέυει.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
It's not the size of the dog in a fight,it's the size of the fight in the dog.

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #759 στις: Μάρτιος 19, 2021, 10:40:15 πμ »
Δεν καταλαβαίνω πάντως το πρόβλημα

Το service με αντικατάσταση μηχανής (αν σπάσει πχ) κάνει 200€ ...

ποιος είναι λόγος να αποθαρρύνει αυτό δεν έχω καταλάβει

Εάν έχεις πληρώσει 400~600€ για το ρολόι, τα 200 νομίζω είναι υπολογίσιμο ποσό.....
Εάν συνυπολογίσεις μάλιστα πως ένα τέτοιο ρολόι σίγουρα θα έχει την base έκδοση της μηχανής, οπότε λές "αντίο" και στην δυνατότητα ρύθμισης.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #760 στις: Μάρτιος 19, 2021, 10:45:24 πμ »
Για εμένα το θέμα δεν είναι τόσο τα 200 ευρώ.
Εξάλλου ένα σέρβις να κάνεις τα μισά θα τα πληρώσεις.
Το ζήτημα είναι εάν κάποιος θα αγοράσει ρολόι θεωρώντας ότι είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί αντικατάσταση η μηχανή σχετικά σύντομα.
Δεν λέω ότι ισχύει εδώ, αλλά βάσει των όσων έχουν υποθεί.

Δεν μπορεί να κάνουμε σέρβις σε ρολόγια 40-50 ετών και να δουλεύουν άψογα και να αγοράζεις ένα καινούριο με σύντομη ημερομηνία λήξης της μηχανής.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #761 στις: Μάρτιος 19, 2021, 10:49:49 πμ »
Μη χάνουμε την ουσία,που είναι άλλη,δεν μπορείς να το πας για σέρβις σε ανεξαρτητο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Saega

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #762 στις: Μάρτιος 19, 2021, 11:01:39 πμ »
Επειδή έχω και εγώ mido με την ίδια μηχανή θα συμφωνήσω για την χρονομετρία.Αυτό που δεν έχω δει ως τώρα είναι οι 80 ώρες αυτονομία.Δύο φορές που δεν το φόρεσα μετά απο 2 μέρες σταμάτησε να δουλέυει.
Αν δεν έχει 80 ώρες περίπου, μπορείς να πας να το κοιτάξουν. Έπρεπε τουλάχιστον 3 μέρες να έχει.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #763 στις: Μάρτιος 19, 2021, 11:08:38 πμ »
Επισης, καλο ειναι να μη συγχεεται η Powermatic με τη Swissmatic, που συμβαινει συχνα. Η 2η ειναι που χε καποια θεματακια και ειχε μερη κι απο sistem κυριως αν θυμαμαι.
Και λογικο αν ψαξεις να βρεις αναφορες σε προβληματα, αφου αυτα ειναι που θα μπει καποιος να ποσταρει συνηθως , οταν ολα βαινουν καλως, συχνα τα θεωρουμε δεδομενα.
Πχ (χωρις να εχω συγκεκριμενο παραδειγμα στο μυαλο μου) απο τις γενικες επιμορφωτικες αναζητησεις μου στα φορα, απο ολες τις κοινες μηχανες, θυμαμαι γιοα την 9χχχ της citizen να εχω σχηματισει την εικονα των περισσοτερων παραπονων. Αλλα δεδομενης της αγαπης κι εκτιμησης που χω στη μαρκα, σιγουρα αν υπηρχε κατι που να με πηγαινε ταμειο, δε θα το απερριπτα. Θα εκανα την ερευνα μου και μετα.

Αλλωστε,  σιγουρα καθενας εχει τις προτιμησεις του (ελβετοι vs γιαπωνεζοι), καποιοι ειναι λιγο πιο ...πορωμενοι οπως ειπε ο Αλεξανδρος, αλλα μην τα ισοπεδωνουμε.

Η 2824 ειναι απ τις πιο ιστορικες πια μηχανες, και σαν αξιοπιστια και σα χρονομετρια κτλ . Δεν ειναι τυχαιο οτι ΑΥΤΗΝ και τις λοιπες μηχανες (2892, 7750 κτλ) τις αντεγραψαν οι περισσοτεροι για να κανουν τις δικες τους. Το οτι ειχαν ληξει πατεντες κι αρα ειχαν το δικαιωμα, δεν αναιρει οτι με αυτη την κινηση παραδεχονταν την ποιοτητα και την κατασκευαστικη ανωτεροτητα του γκρουπ. Τωρα αν εβαλαν κι ενα jewel παραπανω για ξεκαρφωμα, κλαιν. Σημασια εχει οτι δεν εστρωσαν πωπο να βγαλουν μια δικια τους μηχανη, το εριξαν στο... "ομαζ"  ::)

Επισης, για καποιον που εχει μεγαλο rotation ρολογιων, οπως εμεις οι χομπιστες, να ναι αδιαφορο γιατι τι σε 2 τι σε 3 μερες θα ξεφορτισει, αλλα ας μην ξεχναμε οτι το 90 % του αγοραστικου κοινου, δεν εχει μπαουλα με ρολογια -η εστω 3 μαγικα που αυγατιζουν, οποτε τον ενδιαφερει το power reserve ΠΑΡΑ πολυ. Και το 4-->3 hz για χαρην του power reserve, ειναι λογικο και προτιμιταιο κατ εμε. Ειναι απειρες οι ρολογαρες που ναι και 3 και 2,5 hz.

Eπισης, το οτι καποιους ισως να μην τους καιει το μεγαλο power reserve, δε σημαινει οτι ειναι και κακο. Καταλαβαινω το επιχειρημα του nikonian, αλλα ειναι σα να λες προτιμω το φιατ απ τη φεραρι γιατι μου καιει λιγοτερο. Οντως μπορει να μην ταιριαζει στις δικες σου/ μου απαιτησεις, αλλα δεν παυει να ναι ενα επιτευγμα και να ειναι ενας στοχος κι αυτη η τεχνολογικη προοδος.
Επισης, εχει πλαστικα και πλαστικα. Αλλο να βαλεις κατι για να κοψεις κοστος, κι αλλο να βαζεις μερη ωστε να ελαττωσεις τριβη, αρα φθορα, αναγκη λιπανσης κτλ. Οποτε (δε μιλαω για τη συγκεκριμενη, γενικα) εχει σημασια τι "πλαστικο" ειναι (εχει απειρα) και για τι χρησιμοποιειται.

Θεωρω πολυ καλη τη μηχανη και νομιζω οτα νβγει το prx με την αυτοματη, θα το χτυπησω!

Φίλε Γιάννη, μερικές "ενστάσεις" :
Για όλους τους μηχανισμούς πολύ εύκολα βρίσκει κανείς δυσαρεστημένους κατόχους, γιατί όπως πολύ σωστά λες, το πρόβλημα είναι που δημοσιεύεται ευκολότερα. Όμως, στην συγκεκριμένη περίπτωση, το "παράπονο" είναι πως συνήθως δεν παίρνει επισκευή το όποιο πρόβλημα, αλλά αντικατάσταση μηχανής... Επίσης, πολλοί είναι αυτοί που έχουν κάποιον ανεξάρτητο τεχνίτη που εμπιστεύονται, όταν λοιπόν πάνε εκεί ένα ρολόι για μια απλή ρύθμιση και ο μάστορας λέει πως δεν μπορεί να κάνει κάτι και το ρολόι πρέπει να πάει στην εταιρεία, είναι και αυτό ένα θέμα...

Στα του power reserve : Κάποιος που δεν έχει πολλά ρολόγια και ίσως και μόνο ένα, δεν του λέει τίποτα το μεγάλο pr, γιατί πολύ απλά το ρολόι το φορά συνεχώς, άρα είναι πάντα φορτισμένο... Αντίθετα, πιο σημαντικό μπορεί να είναι για κάποιον που έχει κάμποσα ρολόγια σε rotation, γιατί εκεί θες το ρολόι να συνεχίσει να λειτουργεί όσο δεν φοριέται...
Όσο για την 2824, δεν αμφέβαλλε κανένας για το πόσο καλή μηχανή είναι! (και ευκολοσυντηρητη...)

Εύχομαι με το καλό να το αποκτήσεις το PRX και να είναι και απροβληματιστο!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #764 στις: Μάρτιος 19, 2021, 11:14:13 πμ »
Αν δεν έχει 80 ώρες περίπου, μπορείς να πας να το κοιτάξουν. Έπρεπε τουλάχιστον 3 μέρες να έχει.

Πρώτα θα κουρδισει το ρολοι και θα δει την αυτονομία του
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions