Καλημέρα, αγαπητέ
@Tangerine Dream !
Όντως, υπέροχο ρολόι! Ήθελα να σημειώσω κάτι μικρό, χωρίς να έχω τη δική σου θαυμάσια ωρολογιακή διαδρομή. Η Longines, είναι αγαπημένη, πραγματική βασίλισσα θα τολμούσα να πω, και είχα πάντα την αίσθηση πως, αν την άφηναν πιο ελεύθερη, θα βλέπαμε θαύματα. Σε παλιότερο άρθρο, (δεν θυμάμαι περισσότερα ώστε να το αναζητήσω ξανά) γινότανε αναφορά για την ακρίβεια της, από το πιο απλό της μοντέλο μέχρι όσο. Θυμάμαι πως αναζητούσα πληροφορίες για ETA κι έφτασα τυχαία μέχρι το συγκεκριμένο άρθρο. Είχαν την Longines ως λαμπρό σημείο αναφοράς, για την τίμια προσήλωσή της στην ακρίβεια χρόνου, και μάλιστα, μου είχε κάνει εντύπωση πως ο αρθρογράφος τόνιζε πως ο κάθε χρήστης θα διαπιστώνει αυτή την ακρίβεια με την αρμονική συμβίωση, με την καθημερινή επαφή με ρολόι Longines.
Από την ελάχιστη εμπειρία που έχω με την εταιρεία, τολμώ, κάθε φορά, να επιβεβαιώνω λέξη προς λέξη, (φτάνω, μάλιστα, να θεωρώ πως ίσως είσαι και αυστηρός με το -7).
Δυστυχώς, δεν θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες του άρθρου, λυπάμαι που δεν το έσωσα, ωστόσο, μου είχε κάνει εντύπωση, από προσωπική εμπειρία του αρθρογράφου, πως η "ιδιαιτερότητα" ήταν, ο κάτοχος εάν τηρεί τη σωστή, κάθε φορά, ρύθμιση, (από σωστό κούρδισμα/ρύθμιση, είτε μέχρι την οποιαδήποτε καθημερινή φροντίδα κ.ο.κ.), η ακρίβεια είναι εξασφαλισμένη.
Σημ. Προσωπικά, δεν μου αρέσει με το rubber, δεν παύει, βέβαια, να είναι υπέροχο ρολόι!
Καλημέρα, καλή εβδομάδα.
Με rubber λουρί από το solar 'Sub' SNE593Κ1, που εδώ ταιριάζει πάρα πολύ στο φόρεμα καθ'ότι η κάσα έχει κάποιο πάχος και βάρος.
Ρολόϊ πλέον για κάθε μέρα, άφοβα, με χαρακτήρα βέβαια που πάντα τείνει προς το dressy και υδατοστεγανότητα μικρότερη από όσο θα ήθελε κανείς.
Όμως τώρα μπορώ να χαίρομαι όλο το χρόνο αυτό το πανέμορφα διακριτικό σε τόνο salmon dial, όπως και να απολαμβάνω πλέον την ξενοιασιά της αλλαγής ημερομηνίας μόνο μία φορά κάθε 12 μήνες...
Πειραματίστηκα ακόμη και με αλλαγή του pin buckle όπως και των loops (το pin buckle της Seiko για παράδειγμα είναι brushed, ενώ εδώ το ρολόϊ είναι όλο γυαλισμένο) αλλά τελικά κράτησα τα ίδια διότι κρατούν το λουρί πολύ καλά.
Στα -7"/day σχετικά σταθερά εδώ και 2 εβδομάδες.