Εγώ έχω ξαναγράψει ότι πριν γραφτώ εδώ μέσα, φορούσα τα pelagos παντού και πάντα. Μέχρι υδραυλικές δουλειές στο μαγαζί και μηχανολογικές σε αμάξια/μηχανάκια. Μετά μαζεύτηκα πολύ. Από 2 ρολόγια (aquaracer και pelagos), έφτασα 52-62 και φοράω 2-3 με ευλάβεια και στα σκληρά gshock (πάλι με ευλάβεια). Φουλ κουταμάρα.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Κάποτε, πολλοί φορούσαμε τα ρολόγια μας σε όλες τις συνθήκες. Και τότενες, δεν είχαμε G-Shock
Προσωπικά, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΑ το ρολόι, ανεξάρτητα από το τι έκανα. Και σαν μηχανικός, έμπλεκα συχνά σε καταστάσεις που το ρολόι αντιμετώπιζε ΤΡΑΓΙΚΕΣ συνθήκες. Από λαδια και πετρέλαια-βενζίνες, κτυπήματα, γδαρσίματα, μαγνητικά πεδία ισχυρότατα ( ηλεκτρομαγνήτες ανύψωσης πολλών τόνων, ηλεκτρογεννήτριες, κλπ.)
Και μετά, ακολουθούσαν τα σπόρ, από βάρη μέχρι σκί, καταδύσεις και ποδήλατο - μοτοσυκλέτα ( κραδασμοί ), αεροδρόμια με ελέγχους σε μηχανήματα, κλπ. Εχω σπάσει μπρασελέ ( το έχω ακόμα ! )
Και την πλήρωσαν αρκετα ρολογάκια στην διάρκεια των χρόνων, χωρις πρόβλημα ΠΟΤΕ στην λειτουργία τους, παρά μονον με εκδορές στο ακρυλικό τους, που διόρθωνα με ......οδοντόπαστα, και εννοείται και στην κάσα, που διόρθωνε ο τεχνίτης όταν τα πούλαγα.
Φυσικά, μέχρι πριν μερικά χρόνια, το '15-'16, για δεκαετίες, τα μόνα που φορούσα ήταν SUB & GMT, σε αναλογία 75-25 %. Που δεδομενα δεν παθαίνουν τίποτα.
Εργαλεία. Οταν το καταλάβει αυτό ο πολύς κόσμος,
ειδικά μέχρι τα 5-άρια, θα εκτιμήσει την ποιότητα τους και τον λόγο που κρατάνε τιμές ρολόγια 30-40-50 + ετων..Μετά την "αποθήκευση" σε θυριδα, το '15 ( για άλλους ψυχολογικούς λόγους, και όχι προς απόκτηση ..............περιουσίας ), έμεινα χωρίς ικανό ρολόι, μέχρι που ο Χάρης
@harolagoha , "ανεκάλυψε" τα ...............Duro
Εκτοτε, το ρολόι, ΠΟΤΕ δεν ξαναβγήκε από το χέρι. Μακάρι να υπήρχε από παλιά, και να το είχα ανακαλύψει στα 18-20-22. Θα είχα γλυτώσει πολλααααααααααα λεφτά από τα Rolex. Αν και τότε, 300 Ε κάνανε ( 90.000 Δρχ ) το πχ 1983, 1.800 Ε το 1994, μέχρι 5.000 Ε το 2010 ( Sub κεραμικό ). Ενδεικτικές τιμές που θυμάμαι.
Ζήτω το Duro !
Εδώ, με αλάτια, άμμο, κλπ. Και το συγκεκριμένο, είναι το τέως του
@yannisb