Δηλώνω συμμετοχή για ενημέρωση συνταγής, αρκεί να μην έχει κάτι καυτερό μέσα.
Απολύτως τίποτα. Μόνον λίγο σκόρδο ( αν θέλεις ) και κρέμα γάλακτος.
Χοντρικά.
Σε τηγάνι, λίγο βούτυρο ( βουτυρομπεμπές ) μόλις λιώσει ροδίζουμε τον σολωμό, κομμένο σε κομματάκια 2-3 εκατοστών, μόλις πάρει χρώμα, ριχνουμε χυμό λεμόνι ( μισό συνήθως ), ένα σφηνάκι βοτκα - τσίπουρο - ούζο, και μόλις εξατμιστεί, την κρέμα γάλακτος. Χαμηλώνουμε την φωτιά μέχρι να δέσει.
Εχεις φτιάξει τα σπαγγέτι, Νο 6, ή φιογκάκια, ή πέννες ριγωτές, ( για να κρατάνε σάλτσα ) τα ρίχνεις μέσα, και ...........Ετοιμα !
Υπάρχουν πολλές συνταγές, μερικές αφήνουν τον σολωμό άψητο, δεν τις προτιμώ. Καλύτερα να περνάει ένα σωτάρισμα για ασφάλεια.
Βάζεις κάπαρη, αν θες αρχικά στο πρώτο σωτάρισμα λιιιιιιιιιιιγο σκορδάκι, κραμμύδι ή ότι άλλο σου αρέσει.
Βασική συνταγή εδώ, του Παπαζυμούρη, στο caruso. Με τις πολλες εφαρμογές, μαθαίνεις και προσθέτεις ότι σου αρέσει. Σηκώνει πιπέρι, που εγώ ΔΕΝ βάζω, γιατί από στομάχι ........άστα, με χάπια είμαι.
Καλοφάγωτο !
https://caruso.gr/fettuccine-salmon-vodka/