Μ@λ@κας είναι. Ο αυτοματισμός, καταργεί την εργασία του εργαζόμενου, και αυξάνει τα κέρδη.
Οι μηχανές, δεν αρρωσταίνουν, δεν παίρνουν άδειες επιδόματα, άδειες τοκετού, εκδρομές εργατικής εστίας, υπερωρίες, δεν απεργούν, δεν κάνουν λοκ-άουτ, κλπ.

Από την άλλη, κάποιοι εργάζονται στην κατασκευή αυτών των μηχανών αυτοματισμού, που δεν είναι εργασία στην πρέσσα, αλλά πιο εξιδεικευμένη εργασία - συναρμολόγηση, χωρίς να αναφέρομαι στον σχεδιασμό / μελέτη, οπότε, απαιτείται αναβαθμισμένη γνώση, εκπαίδευση των εργαζομένων, καλύτερες αμοιβες, και "άνοιγμα" μυαλού.
Συνεπώς, ο μέσος εργαζόμενος, αναβαθμίζεται, σε πιο υγιεινές συνθήκες εργασίας, σε μη βαριές εργασίες, και υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο.
Με τα μυαλά αυτών, ακόμα γεωργοί θα ήταν όλοι, με βόδια να σέρνουν τα αλέτρια, που εννοείται θα ήταν ............ξύλινα.

Για την Εφσυν, δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι, γνωστό το ύφος και οι πολιτικές τηυς, είχε χθές πρωτοσέλιδο τις "σπαστικές" της Εθνικής επετείου, με συγχαρητήρια από τους -ζαίους.
