Αποστολέας Θέμα: Εσπρεσσο καφες  (Αναγνώστηκε 39241 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Vagelis

• Επισκέπτης
Απ: Εσπρεσσο καφες
« Απάντηση #75 στις: Σεπτέμβριος 22, 2018, 22:06:59 μμ »
Πουλάει για την πρωτοτυπία της ιδέας, την ευκολία,και τον κολοσσό του μάρκετινγκ,πρώτη ή δεύτερη εταιρία τροφίμων παγκοσμίως μαζί με την Unilever
Άμα έβαζες και ότι δε χανεις πολλά στη μεταπώληση θα ήταν σα να μιλάς για τη Rolex... :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Σεπτέμβριος 22, 2018, 22:12:51 μμ »
Απλο και ευκολο

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Σεπτέμβριος 22, 2018, 22:16:00 μμ »
Πουλάει για την πρωτοτυπία της ιδέας, την ευκολία,και τον κολοσσό του μάρκετινγκ,πρώτη ή δεύτερη εταιρία τροφίμων παγκοσμίως μαζί με την Unilever
Άμα έβαζες και ότι δε χανεις πολλά στη μεταπώληση θα ήταν σα να μιλάς για τη Rolex... :D

Αμαν αυτή η Rolex.Ότι και να λεμε, αυτή βγαίνει μπροστά μας. :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος kloze

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Σεπτέμβριος 22, 2018, 22:18:49 μμ »
Ο κάθε ένας στη δουλειά του και η Rolex στα ρολόγια της...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Νίκος   ‘ Η έπαρση είναι αμαρτία `

Συνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Σεπτέμβριος 22, 2018, 22:29:59 μμ »
Αρχικά, πριν από καμία 20αρια χρόνια, αγόρασα τα μπρικάκια της bialetti. Πρώτα ένα μόνο και στη συνέχεια το 3πλο.
Μετά κάποια λίγα χρόνια πήρα κανονική εσπρεσιέρα που έπαιρνε σκόνη ή φίλτρα. Νόμιζα αναβαθμίστηκα.
Στη συνέχεια, πριν περίπου 10 χρόνια, μου έκαναν δώρο μια nesspresso. Μιλάμε για τρελή χαρά.
Νόμιζα ότι πίνω ΤΟΝ καφέ και μάλιστα χωρίς κόπο.
Μετά κάποιο καιρό κατέληξα μόνο σε μια ποικιλία nesspresso και δεν μου άρεσε καμία άλλη.
Κάπως έκατσε και πήρα και μια tassimo για τη δουλειά.
Πάλι εκεί μόνο ένα τύπο καφέ έφτιαχνα και αυτόν από "ανάγκη".
Τελικά, είναι τώρα κάποια χρόνια που σπίτι χρησιμοποιώ μόνο τα παλιά μου μπρικάκια για εμένα και τη nesspresso για τους επισκέπτες.
Δεν με ευχαριστεί κανένας άλλος καφές γευστικά, παρά το ότι πίνω καφέ απ' έξω.
Αυτό σημαίνει ή ότι γίνομαι πιο επιλεκτικός ή... ότι γερνάω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Σεπτέμβριος 22, 2018, 22:40:40 μμ »
Ωραιο ποστ,οτι και να διαλεξεις
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος pugman

• Sr. Member
  • Στο μεθαύριο ! ! !
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Σεπτέμβριος 23, 2018, 00:17:50 πμ »

μέχρι να ανοίξει το θέμα νόμιζα ότι μόνο σε ηλεκτρικές μηχανές μπορούσε να παρασκευασθεί ο εσπρέσσο.  :o

Κ εγώ! Το είχα δει αυτό το μπρίκι αλλά δεν ήξερα τι κάνει. Το βίντεο βοήθησε πολύ.
Επίσης μπορείς να το πάρεις οπουδήποτε, στο εξοχικό, στις διακοπές...
Σίγουρα θα το δοκιμάσω!

Εγινε αναφορά στον τρόπο καθαρίσματος. Τι θέμα υπάρχει, τι πρέπει να προσέξουμε κ γιατί;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"
"Time you enjoy wasting, was not wasted." – John Lennon

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Σεπτέμβριος 23, 2018, 00:58:53 πμ »
Πρώτος καφές, δεν τον πίνεις,ποτέ με σαπουνι καθάρισμα,αλλά νερο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nostradamus

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Σεπτέμβριος 23, 2018, 02:06:05 πμ »
Η μοκα είναι αλήθεια ότι δεν κάνει "εσπρέσσο" όπως τον γνωρίζουμε οι περισσότεροι... Και δεν θα κάνει και πότε γιατί δεν μπορεί να ανεβάσει τις πιέσεις που βγάζει μια επαγγελματική μηχανή.
 Ακόμη και μια οικιακή ηλεκτρική της σειράς θα φτιάξει εσπρέσσο πολύ πιο κοντά σε αυτόν της καφετέριας (όχι γευστικά η ποιοτικά).
Ωστόσο μπορείς ανάλογα με τον καφέ που θα επιλέξεις, να απολαμβάνεις έναν γευστικό  και ποιοτικό καφέ στο σπίτι που δεν μπορείς εύκολα να βρεις αλλού.
Είχα μοκα και την "χάλασα" με μη σωστο καθαρισμό.

Να πάω σε stainless steel σκέφτομαι αυτή την φορά.. τι λένε οι κύριοι που χρησιμοποιούν καιρό ?
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 23, 2018, 02:10:02 πμ από nostradamus »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: Σεπτέμβριος 23, 2018, 02:15:17 πμ »
Σωστό, ιταλικός καφές είναι. Μοκα μπιαλετι, made in Italy
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Σεπτέμβριος 23, 2018, 09:27:47 πμ »
Πρωτη φορα, πριν απο 15-16 χρονια, πηρα ενα τριαρι τετοιο μπρικι( το ιταλικο μπρικι ειναι αλλωστε), για να πινω εσπρεσσο στο  καμπινγκ.
Εκτοτε το συμπαθησα ιδιαιτερα, ο καφες που εβγαζε μου αρεσε πολυ( αν και χωρις " καιμακι" που για τον ελληνα εχει καποια μαγικη ιδιοτητα) και γενικα το προτιμω.

Οταν δε, κανοντας την πτυχιακη μου στον καφε εμβαθυνα λιγο, τη συμπαθησα ακομα περισσοτερο.
Κυριως πινω lavazza, ολα τα μπλεντς, αλλα εχω ξεχωρισει και τον coffee republic, που πρωτοηπια σε πρωινο στο Ναυπλιο πριν καμια 12αρια  χρονια και εχει καποιες αξιοσημειωτες ποικιλιες
Σπιτι εχω και krupps, rowenta, αλλα ποτε tabs, kapsules etc.....
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 23, 2018, 09:29:47 πμ από jiorg »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Σεπτέμβριος 23, 2018, 10:15:25 πμ »
...για να πινω εσπρεσσο στο  καμπινγκ...
Άλλη κλασική χρήση για το συγκεκριμένο μπρικάκι!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Σεπτέμβριος 23, 2018, 12:03:07 μμ »
Καλημερα παιδιά.
Εχω καιρό να γράψω, δεν γραφω πια συχνά, αλλά σας παρακολουθώ ανελλιπώς.
Το τοπικ ειναι πολύ ενδιαφέρον, το "ρούφηξα" σαν εσπρεσάκι πραγματικά. Δεν ξερω αν κανω λάθος, κάπου νομίζω ειχαμε ξανααναφερθεί σε μηχανές και καφέδες εσπρεσσο και μαλιστα με καποια μικρότερη αναφορά στη "macchinetta" (έτσι δεν τη λένε στην Ιταλία??). Τωρα εστιαζουμε κυρίως σε αυτό το ιταλικό μπρικι.

Λοιπόν κατ'αρχάς πρέπει να πω ότι με βαλατε "στα αίματα", δηλ. με "ψησατε " (όπως στη moka  :D) να πάρω μια να δοκιμάσω. Επειδή όμως θα μου αρεσε να εχει και λίγη κρεμα ο καφές, σκεφτηκα να παρω μια Bialetti Brikka (με τη βαλβίδα που υποτιθεται δημιουργεί κρέμα), αλλά ειναι ακριβή η ρημάδα (σχεδόν 50 € εχει στο skroutz.) η μικρή των 2 φλυτζανιων.
https://www.skroutz.gr/s/7157134/Bialetti-Brikka-2cups.html

Να πω ότι στο σπίτι εχω μια υπεραυτόματη μηχανή Krups EA8108 https://www.skroutz.gr/s/4500706/Krups-EA8108.html?from=autocomplete&keyphrase=krups+ea8108 με ενσωματωμένο μύλο κοπής, καθώς και μια Nespresso Inissia (αυτή της φωτό παραπάνω). Διαλέγω λοιπόν από www.coffees.gr τον καφέ σε κοκκους που μου αρεσει, τον κόβω όπως θελω και πινω τον εσπρέσσο μου.
Επίσης στη δουλειά εχουμε επαγγελματικές μηχανές Wega και ηλεκτρονικούς μύλους κοπής Eurogat.

Μάλιστα αυτές τις μέρες πίνω τον Buondi Prestige που ανέφερε και ο φίλος και "συναδελφος" γαυρος Giuseppe παραπάνω. Τώρα που σας γράφω, απολαμβάνω τον δευτερο καφέ της μέρας. Σημειώστε ότι συνήθως δεν πίνω το κλασικό εσπρεσσάκι, αλλά την υπερμεγέθη εκδοχή του (διπλό και βάλε) στο φλυτζάνι του καπουτσίνο (χωρις αφρόγαλα, που βαριεμαι να κανω) και πάντα χωρίς ζαχαρη.

Θα ήθελα όμως μερικές διευκρινήσεις σχετικά με την macchinetta.

Ειπατε ότι ο καφές που χρησιμοποιούμε ειναι πιο χοντρά αλεσμένος από της ηλεκτρικής με γκρουπ και υπάρχει στα Σ/Μ. Όντως όλους τους Lavazza oro, rossa κλπ. που αναφέρατε, τους βρίσκω στον ΑΒ. Το ερώτημα ειναι, αυτοί οι καφέδες ειναι όντως πιο χοντρά κομμένοι (μόνο για μόκα) και επομένως δεν κανουν για ηλεκτρικές με γκρουπ ή όχι ??
Ειναι γεγονός ότι στη Ιταλία στα σπίτια εχουν συνήθως macchinetta και όχι ηλεκτρική με γκρουπ. Και ειναι λογικό, τουλάχιστον για τα προηγούμενα χρόνια που οι οικιακές ηλεκτρικές με γκρουπ σπάνιζαν, τώρα δεν ξερω αν συμβαίνει το ιδιο που μπορείς να τις βρεις παντού, πιο ακριβά βέβαια από ενα μπρίκι.
Επίσης με δεδομένο ότι στη Ιταλία εχουν παντού γκάζι, η χρήση της μακινέττας γίνεται πολύ πιο ευκολη. Εδώ δυστυχώς που η πλειοψηφία δεν εχει, το να βγάζεις, να αναβεις και να αγοράζεις και να αλλάζεις καθε τόσο γκαζακια, ε, δεν το λες και το πιο βολικό πράμα καθε πρωί και όχι μόνο. Ασε που αν προσπαθησεις να το δουλέψεις στο ηλεκτρικό μάτι (αλήθεια, δουλέυουν εκεί??), μάλλον θα σου σπάσει τα νευρα περιμένοντας.
Το ερώτημα λοιπόν που γεννιέται σε μένα ειναι κατά πόσο καλύτερη ειναι η γευση του καφέ από την μακινεττα (και μάλιστα χωρίς κρέμα... ::)) που να δικαιολογεί (πέρα από το κόστος αγοράς της) τη χρήση της κάθε μέρα. Και αν θελεις καπουτσινο και πρέπει να φτιάξεις αφρόγαλα πού το κάνεις?? Θα πρέπει να εχεις και αλλον εξοπλισμό, εστω μια φρογαλιέρα, έτσι??
Με βάση τα παραπάνω, θεωρώ ότι η χρήση της στην Ελλάδα τουλάχιστον, ενδεικνυται τις μέρες που εχεις χρόνο, που εισαι χαλαρός (ενα Σ/Κ ας πούμε), ετσι ωστε να απολαύσεις την καλύτερη γευση καφέ που ειπατε ότι εχει. Ετσι όπως το βλέπω εγώ η macchinetta θελει μεράκι (όπως καθε μπρίκι  ;)) για να δώσει αυτά που μπορεί και το μεράκι θελει χρόνο και όχι πίεση (όπως ο espresso  ;D)
Κάτι σαν τη άλλη "λόλα" που με εχει πιάσει τους τελευταίους 10 μήνες με το παραδοσιακό ξύρισμα.
Εδώ. https://forum.mens-only.gr/
Πάλι αυτοί οι Ιταλοί με εμπλεξαν, χρόνια μάστορες και πρωτοπόροι και σ' αυτό!! Βλέπε Proraso, Cella, Tcheon Fung Sing, Omega (πινέλα, σαπούνια και κρεμες ξυρίσματος, όχι ρολόγια) :D :D
Ετσι, Γιώργο...?? ;) ;)
Το ξεκίνησα γιατί ηθελα μυρωδιές υπέροχες, φανταστικές σε σαπούνια, κρέμες, που δεν υπάρχουν σε αφρούς και τζελ, και αίσθηση παλιά αλλά υπέροχη σε πινέλα, μηχανές και ξυραφάκια, που σε γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω στα κλασικά μπαρμπέρικα, αλλά όπως πολλά ωραία πράγματα στη ζωή για να το απολαυσεις θελει μεράκι και χρόνο που υπάρχει μόνο τα Σαββατοκυριακα.
Μάλιστα εκεί συνάντησα και 3-4 δικούς μας "λολούς"... ;D

Και μια ακόμα ερώτηση. Στο skroutz εκτός από τη Bialetti εχει και την Pezzetti με περισσότερα μοντέλα και πιο οικονομικές. Ξέρετε τίποτα για αυτή τη μαρκα?? Αξίζει σε σχέση με την Bialetti??

Καλή Κυριακή να έχετε.  :)

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 23, 2018, 12:29:27 μμ από Ilias-G »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Σεπτέμβριος 23, 2018, 12:23:32 μμ »
Πρωτη φορα, πριν απο 15-16 χρονια, πηρα ενα τριαρι τετοιο μπρικι( το ιταλικο μπρικι ειναι αλλωστε), για να πινω εσπρεσσο στο  καμπινγκ.
Εκτοτε το συμπαθησα ιδιαιτερα, ο καφες που εβγαζε μου αρεσε πολυ( αν και χωρις " καιμακι" που για τον ελληνα εχει καποια μαγικη ιδιοτητα) και γενικα το προτιμω.

Οταν δε, κανοντας την πτυχιακη μου στον καφε εμβαθυνα λιγο, τη συμπαθησα ακομα περισσοτερο.
Κυριως πινω lavazza, ολα τα μπλεντς, αλλα εχω ξεχωρισει και τον coffee republic, που πρωτοηπια σε πρωινο στο Ναυπλιο πριν καμια 12αρια  χρονια και εχει καποιες αξιοσημειωτες ποικιλιες
Σπιτι εχω και krupps, rowenta, αλλα ποτε tabs, kapsules etc.....
Ομολογώ ότι εντυπωσιαστηκα από αυτό που εγραψες. Αν θελεις, πες μας κατι παραπάνω...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Σεπτέμβριος 23, 2018, 13:17:49 μμ »
Αγαπητε Ηλια, οταν τελειωσα το ΤΕΙ ( δεν ξερω πως λεγονται πλεον - αν εχει αλλαξει κατι) Διοικ. Τουρ. Ξενοδ. Επιχειρησεων επρεπε για να παρω το πτυχιο, οπως ειναι γνωστο, να καταθεσω μια πτυχιακη εργασια.
Εγραψα λοιπον για τον καφε, 200 σελιδες, στις οποιες εκτος απο ιστορικη αναδρομη κτλ, εμβαθυνα στην επιχειρηματικη πλευρα και την οικονομοτεχνικη μελετη αποδοσης μιας τετοιας επαγγελματικης δραστηριοτητας με διαφορα παραδειγματα δυναμικοτητας.....
Ας μην κουραζω.....
Το θεμα ειναι πολυ ωραιο, ενδιαφερον , αλλα και με πολυ χωρο για διαφορερικες αποψεις......
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions