Εμείς εδώ στο φόρουμ ή εμείς ως χώρα?
Εμείς καλέ μου. Για την χώρα αποφασίζουν. ......οι θεσμοί.
Κι εγώ που νόμιζα ότι εσύ είσαι... θεσμός!
Εμείς εδώ πάντως είμαστε στο 9-7 υπέρ της θερινής. Μήπως εσύ δεν ψήφισες για να βλέπεις το αποτέλεσμα?
Δεν ψήφισα. Δεν έχει νόημα. Τι θερινή, τι χειμερινή.
Αυτό που χρειάζεται, είναι η αστρική ώρα, δηλαδή στις 12, ο ήλιος να είναι στο ζενίθ. Αυτό, δίνει το μέγιστο όφελος για την εξοικονόμηση ενέργειας υποτίθεται. Και αυτό είναι η χειμερινη, από ότι ξέρω.
Και πάμε να σώσουμε κάτι ελάχιστες kWh από τον φωτισμό ? Και χαλάμε χιλιάδες στην θέρμανση / ψύξη, και ζεστού νερού χρήσης γιατί οι ηλιακοί ΔΕΝ είναι υποχρεωτικοί. Και άμα πας να πάρεις, .................τιμές, άστα. Απόσβεση ? Μην το συζητάς.
Ας επιδοτήσουν / υποβοηθήσουν / επιβάλουν την χρήση των ηλιακών, για νερό και ενέργεια, μειώνοντας τις τιμές, και μετά..............βλέπουμε.
Από την άλλη, εφαρμόζονται ακόμα και σήμερα ωράρια / συνήθειες προηγούμενων δεκαετιών. Παράδειγμα. Τι νόημα έχει η εργασία από την 07.00 πρωϊνή ? Αυτή είναι η ιδανική κατανομή στο 24-ωρο ? Αυτό, απαιτεί ΙΜΟ αναθεώρηση.
Παλαιότερα, είχαμε και διακακομένο ωράριο. Τώρα άλλοι έχουν, άλλοι όχι. Χιλιαδες εργατώρες, καύσιμα, μόλυνση, στις διπλές διαδρομές, ή στην χρήση κλιματιστικών κλπ.
Που φέρνει κατα νου, την έλλειψη θερμομονώσεων στην Ελλάδα, και λελογισμένης χρήσης των συστημάτων θέρμανσης / ψύξης.
Αρα, η ώρα είναι το ελάχιστο σε αυτό το παραμυθάκι του energy saving.