Πάντως παιδιά αν θέλετε και τη γνώμη μου μετά από παρέμβαση σε bezel αυθεντικό κρύσταλλο κλπ μια ρεπλικα δεν ξεχωρίζεται εύκολα πλέον.
Και από όσο γνωρίζω ειδικά από αγορά από αναγνωρισμένους dealer η ποιότητα δεν έχει καμία σχέση με ότι άλλο κυκλοφορεί
Το ξαναλέω, και θα επιμένω. Οσο καλή και να είναι η μαϊμού, ( γιατί ΔΕΝ είναι ρέπλικα, ρέπλικα θα ήταν αν έγραφε οτιδήποτε άλλο εκτός από την μάρκα την οποία προσποιείται ), δεν υπάρχει περίπτωση να ξεγελαστεί ένας γνώστης.
Από τα ίχνη των εργαλειομηχανών, τις εφαρμογές, την ποιότητα, ΠΑΝΤΑ ξεχωρίζει ΙΜΟ.
Αν ήταν έστω και να προσέγγιζαν την ποιότητα / φινίρισμα κατασκευής, θα τους κόστιζε τόσο πολύ, που δεν θα άξιζε να τα κατασκευάζουν / πουλάνε.
Και δεν μιλάω να αναγνωρίζεις από φωτό, με ρυθμισμένη γωνία και φωτισμό. Μιλάω εκ του φυσικού.
Μόνον και μόνο το μπρασελέ να βγάλεις, και να δείς ανάμεσα από τα lugs, σχεδόν αρκεί.
Πόσοι όμως είναι κάτοχοι ενός rolex η τελως πάντων ξέρουν να διακρίνουν τις διαφορές σε μια επαρχιακή ας πούμε πόλη;
Τεσπά ..Είναι θέμα προσωπικής επιλογής
Αναφέρομαι καθαρά σε κάποιον που εξετάζει κάποιο Rolex σαν Rolex. Και προσπαθούν να του πασάρουν κάτι άλλο, με φάτσα κάρτα την φίρμα αυτή.
Αν ψάχνει κάποιος για υποκατάστατο, βρίσκει υποκατάστατο.
Αν ψάχνει αυθεντικό, και δεν έχει την γνώση, απευθύνεται σε ειδικό.
Και εγώ που έχω γνώση, αρκετή θα έλεγα, ΔΕΝ αγοράζω / προτείνω κάποιο ρολόι σε κάποιον, αν δεν πάμε σε εξειδικευμένο τεχνίτη που θα το ανοίξει και θα το δεί.
Και γνήσιο να είναι, και να το βεβαιώνεις εμφανισιακά, μέσα μπορεί να έχει στραβωμένο άξονα αντιβάρου από κτύπημα, σκουριές από κάποια εισροή νερού, φθαρμένο σύστημα κουρδίσματος, και τόσα άλλα, σπασμένη ημερομηνία, σπασμένα δόντια.
Οπότε καταλήγουμε. ΔΕΝ αγοράζουμε / εξετάζουμε ένα που μας δείχνουν σαν γνήσιο, μόνοι μας. Πάμε ΠΑΝΤΑ σε ειδικό.
Αν θέλουμε ένα "μόστρας", τότε αλλάζει.