Αποστολέας Θέμα: Citizen 2019  (Αναγνώστηκε 4763 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Citizen 2019
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 26, 2019, 18:16:21 μμ »

Υπερβολές, άνευ ουσίας ΙΜΟ. Απλώς, επίδειξη τεχνολογίας, και ....................διαφήμιση  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 26, 2019, 18:22:00 μμ »
Ισχυει,αλλα μπορουν και τα κανουν  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος WhiteLionR

• Members+
  • VIP Member
  • ΘΟΔΩΡΗΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 26, 2019, 22:08:03 μμ »
Υπερβολές, άνευ ουσίας ΙΜΟ. Απλώς, επίδειξη τεχνολογίας, και ....................διαφήμιση  ;)

Εδώ θα εκφράσω τη διαφωνία μου.
Η φωτογραφία είναι από το booth της Citizen στη Βασιλεία, όπου παρουσιάζεται η ακρίβεια αυτού το αριστουργηματικού ρολογιού.
Το δε συγκεκριμένο δείγμα, με μια απλή πράξη, θα δείτε ότι "πιάνει" 0,4 sec/year. Ακρίβεια 4 δεκάτων του δευτερολέπτου το χρόνο...!
Υπερβολή άνευ ουσίας; Η ουσία, η αρχέγονη ουσία ενός οργάνου μέτρησης του χρόνου, είναι η ακρίβεια που αυτό επιτυγχάνει.
Όχι τα ευγενή μέταλλα στην κάσα, ούτε τα αριστοτεχνικά χειροτεχνήματα στη γέφυρα, και φυσικά, ούτε ο κάθε λογής... ambassador που το φοράει.
Αλλά η Ακρίβεια και μόνο.
Και αυτό το μικρό τεχνολογικό θαύμα της Citizen είναι το πιο ακριβές, αυτόνομο, κανονικό ρολόι χειρός όλων των εποχών!

Για μένα, ΙΜΟ όπως συνηθίζεις να λες, αυτός ο πανέμορφος "Πολίτης" ήταν το Ρολόι της Βασιλείας 2019.
Η Citizen προχωράει την Ωρολογοποιία προς στο μέλλον, ή αν θέλετε, αφήνει τους παραδοσιακούς Ευρωπαίους παίκτες πολλά χρόνια πίσω...     -Θ.

« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 26, 2019, 22:10:35 μμ από WhiteLionR »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος xRallyArt

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 26, 2019, 22:21:39 μμ »

+1000

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 26, 2019, 23:33:29 μμ »
Μακάρι να το δούμε και σε πιο οικονομικά μοντέλα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Μάρτιος 27, 2019, 03:53:18 πμ »

Εδώ θα εκφράσω τη διαφωνία μου.

Αντε πάλι, κατεβαίνουμε σε αγώνα.

Αποδεκτή η διαφωνία, ειδικά από έναν παίκτη σαν και εσένα.  ;) Αλλά, θα επιμείνω.  ::)

Πάμε λοιπόν !

Υπερβολές άνευ ουσίας. Ενα ρολόι χειρός, με ακρίβεια, ας πούμε, ενός δευτερολέπτου τον χρόνο. Και ποιός χρειάζεται αυτήν την ακρίβεια ? Και πού ? Στο βράσιμο του αυγού ?, στο δρομολόγιο του τραίνου ?, στο ραντεβού για το meeting ?, στον έλεγχο των καυσίμων του Airbus A 380 ?. Μα είναι απλό, κανείς και πουθενά. ??? Εκτός από ειδικές συνθήκες μέτρησης σε επιταχυντές, και άλλα αναλογικά άκρως επιστημονικά προγράμματα. Εχει μια έννοια του χρόνου, που δεν μπορεί να συλλάβει / κατανοήσει / εκμεταλλευτεί, ούτε ο πιο φανατικός ρολογόφιλος / σπαστικός με τον χρόνο, όπως πχ εγώ.  8)

Και πες ότι το αγόρασα. Δεν ξέρω πόσο κάνει, αλλά, γουστάρω, έχω χρήμα με ουρά, και το αγόρασα.

Ποιός θα μου το ρυθμίσει, ώστε να έχω την ακριβή ώρα, με απόκλιση έστω στο 0, 0011 του δευτερολέπτου ανα ημέρα, ( με σχετική, ποιά ώρα άραγε ? ), και των 4/10 τον χρόνο ? 

Και με τι κινείται ? Δεν κατάλαβα από τα exploded. Ειναι Eco ? Αν ναι, πιθανόν να έρχεται από το εργοστάσιο, οπότε, αντε ας αποδεχθώ, ότι θα έχω σωστή ώρα.

Η ουσία, η αρχέγονη ουσία ενός οργάνου μέτρησης του χρόνου, είναι η ακρίβεια που αυτό επιτυγχάνει.
Όχι τα ευγενή μέταλλα στην κάσα, ούτε τα αριστοτεχνικά χειροτεχνήματα στη γέφυρα, και φυσικά, ούτε ο κάθε λογής... ambassador που το φοράει.  Αλλά η Ακρίβεια και μόνο.

Εδώ συμφωνώ. Και θα αναφέρω, ότι ήμουν από τους πρώτους σχετικά που επένδυσα με τόλμη, σε ένα ρολόι ακριβείας, το μακρυνό 1978, που χωρίς να ξέρω, στερήθηκα άλλα πράγματα για να το αποκτήσω, διακινδυνεύοντας, μια και τότε δεν ήταν ούτε ευρέως γνωστή η τεχνολογία, ούτε κανένας μου εγγυάτο ότι δεν πέταγα τα ( ....ελάχιστα που διέθετα τότε ) χρήματά μου. Αναφέρομαι στο SEIKO QUARTZ SPORTS 100.

Και το 2003, μετά από 2 χρόνια αναζήτησης, "πέτυχα" το Radio Controlled στο Αμστερνταμ, και πάλι με τόλμη, το "τσίμπησα" επι τόπου , με 485 Ε, και μετά ψαχνόμουν α. Να την βγάλω Χριστουγεννιάτικα με το ποσό αυτό να μου λείπει, και β. για να βρώ πως λειτουργεί. Αναφέρομαι στο CITIZEN. Που σαν δέκτης / αναμεταδότης ώρας του ατομικού ρολογιού Καισίου 133, έχει ακρίβεια ενός δευτερολέπτου στα ένα εκατομμύριο χρόνια.

Αρα, βάλε και το ιστορικό μου με τα "πιστοποιημένα χρονόμετρα", και μπορείς να συμπεράνεις ότι έχεις να κάνεις με έναν "σπαστικό" της ακρίβειας.
Και, όταν αυτή προσφέρεται και από μια "πλαστικούρα", αγνοώ παντελώς την μάρκα, τα μέταλλα, τις γέφυρες και τα ποτάμια, και την υιοθετώ, αντιμετωπίζοντας την χλεύη ορισμένων εδω μέσα, ονόματα δεν λέμε, γιόρταζε προχθές.  ;D
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Ποιο είναι το συμπέρασμα όλων αυτών των αναζητήσεων ?

Οτι και ένα απλό quartz, και ει δυνατόν Eco, αν είναι και 200-άρι Divers' , είναι υπεραρκετό, για οιαδήποτε χρήση στον πιο "βαρεμένο" με την ακρίβεια. Ολα τα άλλα, είναι απλώς, πως το είπα ? .......Απλώς, επίδειξη τεχνολογίας, και ....................διαφήμιση ;)

Τώρα, πήρα και το άλλο CITIZEN Eco Drive, "βραδυνό", που δεν έχει καν δευτερόλεπτα. Τι να πώ ? Δεν είναι ακριβές ? Μα, αφού παραείναι.

Εκτιμώ απόλυτα την CITIZEN και την τεχνολογική της προσπάθεια, και την τιμώ, έχοντας ήδη τέσσερα ( 4 ) ρολόγια της, εγώ, ο φανατικός της κορώνας. Που παραμενουν ακριβώς για αυτούς τους λόγους στην θυρίδα.  :'( :'( :'( :'(

Και στις αρχές του '80, η Longines είχε βγάλει ένα quartz, με γέφυρα εξισορρόπησης των αλλαγών θερμοκρασίας, ( του εχθρού των quartz, το λέω για όσους φίλους διαβάζουν, ), και το έλεγε conquest VHP ( Very High Precision ). Λόγω αυτής της ιδιότητας, σχεδόν πείστηκα να το πάρω, και με απετρεψε ο φίλος κοσμηματοπώλης.

Συνεπώς. Ωραία η τόοοοοοοοοοοση ακρίβεια, αλλά μόνον για λόγους ανάπτυξης τεχνολογίας, και ουχί για τον μέσο χρήστη. Ουτε καν για εμάς.

Για μένα, ΙΜΟ όπως συνηθίζεις να λες, αυτός ο πανέμορφος "Πολίτης" ήταν το Ρολόι της Βασιλείας 2019.
Η Citizen προχωράει την Ωρολογοποιία προς στο μέλλον, ή αν θέλετε, αφήνει τους παραδοσιακούς Ευρωπαίους παίκτες πολλά χρόνια πίσω...     -Θ.

Η πρώτη δήλωση, γίνεται αποδεκτή, θα μπορούσε να είναι το " ....one small step for [a] man, one giant leap for mankind. ".....ενα μικρό βήμα για εμενα, ένα μεγάλο για την ανθρωπότητα", αναλογικά στην ωρολογοποιία.

Στην δεύτερη διαπίστωση, δεν θα διαφωνήσω. Απέναντι στις συνθετικές τρίχες, και τους χρωματιστούς χρυσούς, αντιπαραθέτει το αύριο.

....και η ώρα πήγε 03.53, αλλά δεν ξέρω τα χιλιοστά του δευτερολέπτου. :-[

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #21 στις: Μάρτιος 27, 2019, 09:11:14 πμ »
Ωραια ποστ Γιώργο και Θοδωρή!

Στάλθηκε από το ANE-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μάρτιος 27, 2019, 10:38:51 πμ »
Η Citizen προχωράει την ωρολογοποιiα στο  μέλλον όπως η Tesla τα αυτοκίνητα .....0-100 σε 1,9 sec από ηλεκτροκινητήρα.Τωρα εάν κάποιος συγκινείται περισσότερο με την περιελιξη ενός ηλεκτροκινητήρα σε σύγκριση  με έναν V12 είναι καθαρά υποκειμενικό.Αυτο που είναι περισσότερο αντικειμενικό ,είναι η προσπάθεια κάποιων εταιρειών (πρόσφατα η Seiko και τώρα η Citizen ) να προσπαθήσουν να λανσάρουν στην αγορά άκρως υπερτιλογημενα προϊόντα για να παρατηρήσουν τις αντιδράσεις .Το λέω αυτό έχοντας διαβάσει όλα τα σχετικά που αφορούν το caliber 0100 και βλέποντας την αγωνιώδη προσπάθεια να πειστεί το αγοραστικό κοινό για τα 7400$ (κάνει τα nautilus των 30Κ να φαίνονται τζάμπα) που ζητάνε,αφηνοντας να διαρρεύσει ότι είδη έχουν προπουληθει τα πρώτα μοντέλα.Συνοψιζοντας θεωρώ σοβαρό βήμα την εξέλιξη του caliber 0100 εντελώς ομως προκλητική την προσέγγιση του μάρκετινγκ από τη συγκεκριμένη εταιρεία.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μάρτιος 27, 2019, 15:11:30 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μάρτιος 27, 2019, 15:12:23 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μάρτιος 27, 2019, 15:34:48 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μάρτιος 27, 2019, 15:35:24 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μάρτιος 27, 2019, 15:42:31 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Μάρτιος 27, 2019, 16:08:44 μμ »

.......................
Και με τι κινείται ? Δεν κατάλαβα από τα exploded. Ειναι Eco ? Αν ναι, πιθανόν να έρχεται από το εργοστάσιο, οπότε, αντε ας αποδεχθώ, ότι θα έχω σωστή ώρα.

Για να μπορώ να σταθώ απέναντι από τον χείμαρρο -Θ., και τους άλλους σχολιαστές, πχ Spyoly,  :) έψαξα / διάβασα, και ..................έτοιμος.  :P

Κατ' αρχήν, ναι, είναι Eco, αλλά και με ισολογισμό αναλώσεων στα περιφερειακά του, ώστε να αντέχει και 6 μήνους ανευ φώς.  ???

Η όλη ανάλυση, δείχνει το μαρκετίστικον του θέματος, βάλε ότι και παρουσιάζεται με το όνομα / τίτλο / εμπορικό σήμα το 0100, σημαίνοντας κραυγαλέως τα 100 χρόνια της παραγωγού. Shokosha Watch Research Institute (founded in 1918) , με διαφορετικές διαδρομές αργότερα.

Πιθανόν, να ήταν έτοιμο από καιρό, και το κρατούσαν για την επέτειο, τα κάνουν αυτά οι εταιρείες, και χρησιμοποιούν ορκισμένους στο κομμάτι, μπας και διαφύγει τίποτα στον ανταγωνισμό, και βρεθούνε δεύτεροι. Φαντάσου να το έχεις έτοιμο, να περιμένεις την στιγμή, και ...........τσούπ, να το βγάζει ο ανταγωνισμός. . Το έχω ζήσει, το ξέρω, και είναι............. :'( :'( :'( :'( :'

Και εννοείται, η προώθηση / διαφήμιση / εκμετάλλευση του επιτεύγματος, θα είναι η μέγιστη.

Δεν αναιρώ την τεχνολογική επίτευξη, απλώς αμφισβητώ την καθημερινή της αξία.
Μονον να βάλεις τις ανοχές που θα έχει η μηχανική κίνηση, το 0,001 ημερησίως, ακούγεται εξωπραγματικό. Για τον λόγο αυτό, οι μηχανικές μεταδόσεις αποφεύγονται, και κυριαρχούν οι ψηφιακές. Μην μπώ σε θέματα αντίστασης ροής, πτώσης τάσης, καθυστέρησης απόκρισης, κλπ.

Και το όργανο μέτρησης, που είναι στην βιτρίνα, τι ανοχές έχει ?  ;)

Λοιπόν, κλείνω.

Σημαντικό βήμα, από μία σημαντική εταιρεία, για τα 100 της χρόνια =====> διαφήμιση, πρόκληση ανταγωνιστών, μελλοντικές εφαρμογές.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.