Υπερβολές, άνευ ουσίας ΙΜΟ. Απλώς, επίδειξη τεχνολογίας, και ....................διαφήμιση
Εδώ θα εκφράσω τη διαφωνία μου.
Αντε πάλι, κατεβαίνουμε σε αγώνα.
Αποδεκτή η διαφωνία, ειδικά από έναν παίκτη σαν και εσένα.
Αλλά, θα επιμείνω.
Πάμε λοιπόν !
Υπερβολές άνευ ουσίας. Ενα ρολόι χειρός, με ακρίβεια, ας πούμε, ενός δευτερολέπτου τον χρόνο. Και ποιός χρειάζεται αυτήν την ακρίβεια ? Και πού ? Στο βράσιμο του αυγού ?, στο δρομολόγιο του τραίνου ?, στο ραντεβού για το meeting ?, στον έλεγχο των καυσίμων του Airbus A 380 ?. Μα είναι απλό,
κανείς και πουθενά. Εκτός από ειδικές συνθήκες μέτρησης σε επιταχυντές, και άλλα αναλογικά άκρως επιστημονικά προγράμματα. Εχει μια έννοια του χρόνου, που δεν μπορεί να συλλάβει / κατανοήσει / εκμεταλλευτεί, ούτε ο πιο φανατικός ρολογόφιλος / σπαστικός με τον χρόνο, όπως πχ εγώ.
Και πες ότι το αγόρασα. Δεν ξέρω πόσο κάνει, αλλά, γουστάρω, έχω χρήμα με ουρά, και το αγόρασα.
Ποιός θα μου το ρυθμίσει, ώστε να έχω την ακριβή ώρα, με απόκλιση έστω στο 0, 0011 του δευτερολέπτου ανα ημέρα, ( με σχετική, ποιά ώρα άραγε ? ), και των 4/10 τον χρόνο ?
Και με τι κινείται ? Δεν κατάλαβα από τα exploded. Ειναι Eco ? Αν ναι, πιθανόν να έρχεται από το εργοστάσιο, οπότε, αντε ας αποδεχθώ, ότι θα έχω σωστή ώρα.
Η ουσία, η αρχέγονη ουσία ενός οργάνου μέτρησης του χρόνου, είναι η ακρίβεια που αυτό επιτυγχάνει.
Όχι τα ευγενή μέταλλα στην κάσα, ούτε τα αριστοτεχνικά χειροτεχνήματα στη γέφυρα, και φυσικά, ούτε ο κάθε λογής... ambassador που το φοράει. Αλλά η Ακρίβεια και μόνο.
Εδώ συμφωνώ. Και θα αναφέρω, ότι ήμουν από τους πρώτους σχετικά που επένδυσα με τόλμη, σε ένα ρολόι ακριβείας, το μακρυνό 1978, που χωρίς να ξέρω, στερήθηκα άλλα πράγματα για να το αποκτήσω, διακινδυνεύοντας, μια και τότε δεν ήταν ούτε ευρέως γνωστή η τεχνολογία, ούτε κανένας μου εγγυάτο ότι δεν πέταγα τα ( ....ελάχιστα που διέθετα τότε ) χρήματά μου. Αναφέρομαι στο SEIKO QUARTZ SPORTS 100.
Και το 2003, μετά από 2 χρόνια αναζήτησης, "πέτυχα" το Radio Controlled στο Αμστερνταμ, και πάλι με τόλμη, το "τσίμπησα" επι τόπου , με 485 Ε, και μετά ψαχνόμουν
α. Να την βγάλω Χριστουγεννιάτικα με το ποσό αυτό να μου λείπει, και
β. για να βρώ πως λειτουργεί. Αναφέρομαι στο CITIZEN. Που σαν δέκτης / αναμεταδότης ώρας του ατομικού ρολογιού Καισίου 133, έχει ακρίβεια ενός δευτερολέπτου στα ένα εκατομμύριο χρόνια.
Αρα, βάλε και το ιστορικό μου με τα "πιστοποιημένα χρονόμετρα", και μπορείς να συμπεράνεις ότι έχεις να κάνεις με έναν "σπαστικό" της ακρίβειας.
Και, όταν αυτή προσφέρεται και από μια "πλαστικούρα", αγνοώ παντελώς την μάρκα, τα μέταλλα, τις γέφυρες και τα ποτάμια, και την υιοθετώ, αντιμετωπίζοντας την χλεύη ορισμένων εδω μέσα, ονόματα δεν λέμε, γιόρταζε προχθές.
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
Ποιο είναι το συμπέρασμα όλων αυτών των αναζητήσεων ?
Οτι και ένα απλό quartz, και ει δυνατόν Eco, αν είναι και 200-άρι Divers' , είναι υπεραρκετό, για οιαδήποτε χρήση στον πιο "βαρεμένο" με την ακρίβεια. Ολα τα άλλα, είναι απλώς, πως το είπα ? .......
Απλώς, επίδειξη τεχνολογίας, και ....................διαφήμιση Τώρα, πήρα και το άλλο CITIZEN Eco Drive, "βραδυνό", που δεν έχει καν δευτερόλεπτα. Τι να πώ ? Δεν είναι ακριβές ? Μα, αφού παραείναι.
Εκτιμώ απόλυτα την CITIZEN και την τεχνολογική της προσπάθεια, και την τιμώ, έχοντας ήδη τέσσερα ( 4 ) ρολόγια της, εγώ, ο φανατικός της κορώνας. Που παραμενουν ακριβώς για αυτούς τους λόγους στην θυρίδα.
Και στις αρχές του '80, η Longines είχε βγάλει ένα quartz, με γέφυρα εξισορρόπησης των αλλαγών θερμοκρασίας, ( του εχθρού των quartz, το λέω για όσους φίλους διαβάζουν, ), και το έλεγε conquest VHP ( Very High Precision ). Λόγω αυτής της ιδιότητας, σχεδόν πείστηκα να το πάρω, και με απετρεψε ο φίλος κοσμηματοπώλης.
Συνεπώς. Ωραία η τόοοοοοοοοοοση ακρίβεια, αλλά μόνον για λόγους ανάπτυξης τεχνολογίας, και ουχί για τον μέσο χρήστη. Ουτε καν για εμάς.
Για μένα, ΙΜΟ όπως συνηθίζεις να λες, αυτός ο πανέμορφος "Πολίτης" ήταν το Ρολόι της Βασιλείας 2019.
Η Citizen προχωράει την Ωρολογοποιία προς στο μέλλον, ή αν θέλετε, αφήνει τους παραδοσιακούς Ευρωπαίους παίκτες πολλά χρόνια πίσω... -Θ.
Η πρώτη δήλωση, γίνεται αποδεκτή, θα μπορούσε να είναι το " ....one small step for [a] man, one giant leap for mankind. ".....ενα μικρό βήμα για εμενα, ένα μεγάλο για την ανθρωπότητα", αναλογικά στην ωρολογοποιία.
Στην δεύτερη διαπίστωση, δεν θα διαφωνήσω. Απέναντι στις συνθετικές τρίχες, και τους χρωματιστούς χρυσούς, αντιπαραθέτει το αύριο.
....και η ώρα πήγε
03.53, αλλά δεν ξέρω τα χιλιοστά του δευτερολέπτου.
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.