Καλησπέρα και χρόνια μας πολλά !
Ανασταίνω (μέρες που είναι ) αυτό το τοπικ , γιατί εγώ το ξεκίνησα αναζητώντας το πρώτο μου ρολόι .
Χθες τέσσερα + χρόνια μετά διάλεξα , πλήρωσα και την επόμενη βδομάδα παραλαμβάνω.
Καταρχάς πολλά ευχαριστώ σε όλο το φόρουμ που απο τις γνώσεις ,απόψεις , παρουσιάσεις ακόμα και από τις αντιπαραθέσεις διαμόρφωσα άποψη όλα αυτά τα χρόνια .
Στο φόρουμ υπάρχουν κάποιες λέξεις “κλειδιά” όπως συλλογή και συλλέκτες , in-house, vfm, επένδυση και επενδυτές και πολλές άλλες που καθορίζουν τελικά την εκάστοτε αγορά. Εγώ λοιπόν αποφάσισα ότι δεν θέλω να κάνω συλλογή , διότι μου κακοφαίνεται να έχω στη κατοχή μου ρολόγια που θα μπαίνουν σε σειρά rotation. Αυτόματο ρολόι ήταν ο στόχος μου , άρα αυτονόητο είναι να με απασχολήσει η καρδιά του. Έφτασα πολύ κοντά σε seiko (spb051 , spb143 και σχεδόν έκλεισα το spb185) αλλά σε ρολόι 1000+€ με joker την αξιοπιστία της 6r15/35 απορρίφθηκαν. Να ξεκαθαρίσω ότι το final shortlist ήταν τα Seiko SPB185, Longines Spirit Titanium σε 40mm, Tag Aquaracer 200/300m και Breitling Avenger 43. Ήμουν σίγουρος για το Spirit, και όντως υπέροχο , αλλά φορώντας το μου φάνηκε παλιομοδίτικο και παρά πολύ κλασικό ,πάντα σε σχέση με τα υπόλοιπα. Αλλά πρόκειται για παρά πολύ ποιοτικό κομμάτι , αλλά δεν ταίριαξε σε μένα. Τα Tag ωραία ,αλλά μου έβγαζαν μια υπερβολική ευαισθησία ,δεν μου έδιναν τη σιγουριά στιβαρής κατασκευής , προφανώς ιδέα μου αλλά μου καρφώθηκε για τα καλά.
Breitling Avenger με μαύρο καντράν, next best thing μετά το (γιατί ρε γμτ) discontinued Superocean 42. Ρολογαρα, τα κάνει ολα , πετάει , βουτάει πάει και βόλτα. Άνετα μπορεί να είναι το ένα και μοναδικό μου ρολόι , και κάθεται και τέλεια πάνω μου λόγω μικρού ύψους παρά τα 43 του.
Εδώ να πω για τις τιμές σόου φαρ , τα seiko είναι στα 1050€ το Tag 200m στα 2100€ το Tag 300 στα 2500€ το Spirit Ti 2700€ και το Breitling στα 3500€, όλα με μπρασελέ ,φυσικά χωρίς παζάρια.
Χριστούγεννα είναι η τελευταία δοκιμή του Avenger, και εκεί που είμαι έτοιμος να μιλήσω για προκαταβολή και παραγγελία (το είχαν σε μπλε με λουράκι ) ο πωλητής χωρίς λόγια και σχόλια μου βγάζει στη σέντρα ένα μαύρο SMP300 με μπρασελέ .
Καλή Ανάσταση !