Αποστολέας Θέμα: Σουγιαδες-Πολυεργαλεια  (Αναγνώστηκε 20199 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PK73

• VIP Member
    • Προφίλ
Απ: Σουγιαδες-Πολυεργαλεια
« Απάντηση #150 στις: Φεβρουάριος 23, 2023, 09:23:40 πμ »
Stealth mode …
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Μάιος 08, 2024, 12:49:28 μμ »
Πάμε λίγο μιας κι ανέσυρα πράγματα από τα σεντούκια...

Φωτό από το καθένα ακολούθως, με μία σύντομη περιγραφή (των ελαχίστων που γνωρίζω περί μαχαιριών και σουγιάδων).
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
chris70,mic,
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Μάιος 08, 2024, 13:25:30 μμ »
Ξεκινάμε με τα δύο Spyderco.

Τώρα αυτά είναι μοντέλα 6-ετίας με 8-ετίας, που με τα μάτια του σήμερα φαντάζει πολύ πίσω.

Έβλεπα τις προάλες ένα βίντεο στο YouTube από το τελευταίο Blade Show στο Texas.
Έμεινα έκλπηκτος με το πόσοι κατασκευαστές μαχαιριών υπάρχουν, μικροί και μεγάλοι.

Τέλος πάντων, το ένα από τούτα 'δω λοιπόν [αυτό με τα carbon scales] είναι κλασικό μοντέλο και νομίζω LE καμμιά 300-αριά κομμάτια (don't quote me on the number, έχω το κουτί αλλά είναι αλλού τώρα).

Το άλλο με το μισό serrated blade κι αυτό κλασικό και εμπορικό κομμάτι (σαν σχέδιο).

Έχω ένα φίλο στον Καναδά, τον Jeff, μιλάμε τώρα out in the woods έξω από το Edmonton.

Όλως τυχαίως τον είχα γνωρίσει στο TRF, μου έστειλε κάποια στιγμή ένα ΠΜ κι έκτοτε πιάσαμε την κουβέντα μέσω email.

Χρόνια στο corporate life σε θέσεις COO & CEO, κάποια στιγμή δεν άντεξε άλλο οπότε πήρε την απόφαση να τα παρατήσει όλα και να πάει να την αράξει σε δυό καλύβες μέσα σε δεν ξέρω κι εγώ πόσα στρέμματα.

Όλο το καλοκαίρι κόβει ξύλα ώστε να είναι κομπλέ για το χειμώνα, και όσο αφορά το φαγητό είτε ψάρια από κάτι λίμνες ή ό,τι σκοτώσουν στο κυνήγι.

Το ταχυδρομείο που πήγαινε και μου έστελνε τα μαχαίρια ήταν κανένα εικοσάλεπτο από εκεί που ζούσε, κι όταν λέμε ταχυδρομείο μιλάμε για ένα gas station '60s style με ένα μικρό δώμα δίπλα που ήταν το Post Office...

Εποχές βέβαια που ό,τι έφευγε από 'κει ερχόταν εδώ και σφαίρα σπίτι.

Ούτε τελωνεία, ούτε απαγορεύσεις λόγω του ότι ήταν μαχαίρια, κλπ.

Μετά από κάποια στιγμή στον Καναδά τα μπλόκαραν όλα - δεν έμπαινε τίποτε μέσα ούτε έβγαινε έξω, μιλώ για μαχαίρια.

Για εδώ φυσικά η κατάσταση γνωστή, ούτε πινέλο ξυρίσματος από την Κίνα δεν μπορείς πλέον να φέρεις με λογικό κόστος και σε γρήγορο χρόνο.

Ο Jeff λοιπόν είχε γνωρίσει προσωπικά τον ιδρυτή της Spyderco, και μού'γραφε ιστορίες από τις συζητήσεις που είχε μαζί του.

Τότε τα Spyderco μαζί με τα Benchmade ήταν από τα πιό solid μαχαίρια (folders και μη) ευρείας παραγωγής.

Υπήρχαν βέβαια και ανερχόμενα αστέρια (όπως λ.χ. το Sebenza ενός Νοτιοαφρικανού, το οποίο ακόμη θεωρείται εκπληκτικό folder) αλλά τώρα βλέπω δεκάδες ανεξάρτητους στην Αμερική που κάνουν πραγματικά πολύ ωραίες κατασκευές.

Όλα αυτά εδώ λοιπόν, τα Spyderco, το folder της Reate (απίστευτη λεπίδα), αλλά κι ένα Benchmade [που δεν μπορώ να βρω στα πράγματά μου] τα είχα πάρει από τον Jeff.

friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,chris70,
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Μάιος 08, 2024, 13:35:11 μμ »
Συνεχίζουμε με ένα Buck, σούπερ κλασικό ως μάρκα και σχέδιο, βγαίνει δεν ξέρω κι εγώ πόσα χρόνια.

Τούτο 'δω είναι το μοντέλο 112 (το κλασικό της Buck είναι το λίγο πιό μικρό 110) και με τα χρόνια που ήταν στην αποθήκη έχει αρχίσει να παίρνει πατίνα ο μπρούτζος.

Ενώ τα δύο Spyderco όπως και το Reate φυσικά είναι super sharp, τούτο 'δω δεν το κόβω για ίδια κατάσταση - θα έλεγα όμως πως πολλά μαχαίρια δεν βγαίνουν πολύ sharp από τη γραμμή παραγωγής (και ειδικά όλα αυτά τα Victorinox, Wenger, κλπ.)

Άρα κομμάτι της προετοιμασίας είναι και το να κάτσει κανείς να κάνει λίγο sharpening, ακόμη και στην αρχή.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
chris70,
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #154 στις: Μάιος 08, 2024, 13:59:11 μμ »
Άντε να δούμε και τα Ελβετικά που πολλές φορές είναι οι αφανείς ήρωες.

Οι τρείς μικροί μας φίλοι λοιπόν, με το μπλε στα αριστερά να είναι αυτό (με μεγάλη διαφορά) που έχω χρησιμοποιήσει περισσότερο από όλα τα μαχαίρια και σουγιάδες που έχω.

Το Squirt P4, που με έχει βολέψει σε ένα κάρο καταστάσεις είτε στο σπίτι είτε -κυρίως- σε ταξίδια...

Το άλλο (το κόκκινο) απεκτήθη πέρυσι στο αντίστοιχο Praktiker του ...Dubai με πόντους που μαζευόντουσαν αυτόματα με αγορές που έκανα.

^^ Συνεχίζουμε με ένα αθάνατο Leatherman, που ήταν και το πρώτο μου κάπου στο 1997-1998.

Πηγαίνοντας παρακάτω θα δούμε δύο Victorinox (με λεπίδες που ήθελαν δουλειά από την πρώτη μέρα) κι ένα Wenger του ψαρά.

Δεν ψαρεύω (το Wenger ήταν ωραίο δώρο που μου έκαναν) κι επίσης το μαύρο Victorinox μου ήρθε κουτί μιας και το πήρα με miles της AirBaltic (όταν τελείωσε η υπηρεσία μου στη Λετονία).

Άφησα για το τέλος ένα Ισπανικό μικρού προς μεσαίου μεγέθους (τίποτε το φοβερό αλλά με ωραίο χρώμα στα scales), όπως και ένα ιδιαίτερο [και μιρό, βολικό] της Fox το οποίο έχει genuine horn scales.

Η Fox φαντάζομαι πως όντας Ιταλική πιθανώς θα στέκεται ως ελπίδα σωτηρίας στη σύγχρονη εποχή για όλους τους δύστυχους που ζουν στην Ευρώπη (και πληρώνουν την τρέλα των γραφειοκρατών αλλά και την αυθάδεια αυτού του συστήματος lobbying που ως χούντα καταδυναστεύει Βρυξέλλες, Στρασβούργο, κλπ.)

Όλα αυτά διότι καλά μαχαίρια από Αμερική σε σωστές τιμές πλέον δεν ξέρω αν είναι εύκολο να φέρει κανείς (ιδιωτικά μιλώ), κυρίως αν ταξιδεύει...

Για αποστολή με ταχυδρομείο ή courier δεν συζητάμε.

Κι είναι κρίμα φυσικά διότι στη Βόρειο Αμερική έχουν οι άτιμοι εκπληκτικά πράγματα.

Αμέλησα να αναφέρω πως ο Jeff ήταν κλασικός Ρολεξάκιας... (αν και είχε κι άλλα κομμάτια, φερ'ειπείν ολόχρυσο Breitling το οποίο όμως είχε πάρει στο 1/3 της τιμής και σε άψογη κατάσταση)

friendly
0
funny
0
like
6
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
chris70,hill,rpdrummer,Giorgos_I,mic,Wagner669,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: Μάιος 08, 2024, 22:24:55 μμ »
Έτσι και μπει και δει εδώ τι γίνεται ο Μπάμπης ο σουγιάς, θα πάθει κατάθλιψη... ;D
friendly
0
funny
3
like
1
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
yannisb,Giorgos_I,pugman,
Members reacted like: