Καλημέρα σε όλους.
Πριν απο ένα διάστημα λοιπόν μου λέει ο πεθερός μου "έχω και εγώ ένα παλίο Seiko που όμως δεν δουλεύει καλά πια και θα το πετάξω"
Ώπα του λέω, Seiko παλιό για πέταμα δεν νομίζω, για να το δώ.
Με τα πολλά παιδιά πρόκειται για ένα Seiko Βellmatic με τον μηχανισμό 4006Α μέσα.
Προσωπικά έπαθα την πλάκα μου γιατί ψάχνοντας πληροφορίες κατάλαβα ότι το μοντέλο αυτό έχει μηχανικό ξυπνητήρι. Δεν είμαι ειδικός αλλά νομίζω πως τα τρέχοντα μοντέλα που έχουν τέτοιου είδους δυνατότητες βρίσκονται αρκετά ψηλά σε έναν τιμοκατάλογο.
Anyway. Η εξήγηση του τίτλου και ο λόγος για τον οποίο θα αρχίσουν και τα φάσκελα είναι πως σκέφτομαι να κάνω μόνος μου το απαραίτητο σέρβις (μιάς που δεν είχε γίνει ποτέ σε 25 χρόνια..)
Μέχρι τώρα το έχω καταφέρει επιτυχώς σε 2 μοντέλα, ένα απλό κουρδιστό Vostok και ένα αυτόματο day/date citizen. Μιλάω για πλήρες λύσιμο, απολύπανση σε ειδικό εργαλείο που λειτουργεί με κραδασμούς, λίπανση και επανασυναρμολόγηση.
Ο μηχανισμός όμως αυτός είναι σίγουρα πιο περίπλοκος από τους 2 άλλους αλλά χρόνος, μεράκι και service manual υπάρχει οπότε λέω να το δοκιμάσω.
Αν ενδιαφέρει η περίπτωση απόψε να ανεβάσω φωτογραφίες της τρέχουσας κατάστασης.
Και τώρα ας αρχίσει η διαπόμπευση !!!