Αποστολέας Θέμα: Αρραβωνιάρικο Ρολόι  (Αναγνώστηκε 13816 φορές)

0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος BabisStinson

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: Αρραβωνιάρικο Ρολόι
« Απάντηση #45 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 14:32:07 μμ »
Ευχαριστώ για τις προτάσεις!

- Το Citizen παραμορφωμένο για τα γούστα μου
- Το Junghans πολύ ωραίο, το κοιτούσα και πριν πάρω το Stowa Marine μου
- Το Seiko Astron έτσι κι έτσι..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wagner669

• Members+
  • Hero Member
  • Αλέξανδρος 😎
    • Προφίλ
    • Instagram
« Απάντηση #46 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 15:32:50 μμ »
Ευχαριστώ για τις προτάσεις!

- Το Citizen παραμορφωμένο για τα γούστα μου
- Το Seiko Astron έτσι κι έτσι..

Η αληθεια ειναι πως ειναι λιγο περιεργη η εμφάνιση και των δυο :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Η Cartier βγάζει έργα τέχνης που έχουν ως δεύτερη ιδιότητα την χρονομετρία.
Όλοι οι άλλοι είναι Υ.Ω. που προσπαθούν να γίνουν τέχνη

Αποσυνδεδεμένος yannisb

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 16:05:07 μμ »
H αληθεια ειναι οτι εναι μια ενδιαφερουσα περιοχη τιμων αυτη που κοιτας. Οι πιο πολλοι τη θεωρουν "δυσκολη/ νεκρη" γιατι παιζει στο μεταιχμιο μεταξυ του entry level luxury που ναι κοντα στο 1000ρικο και των πρωτων "real luxury" , που ναι κοντα στα 2.5 ( tudor, omega, breitling etc).
Για εμενα εχει καποιες απ τις πιο ενδιαφερουσες επιλογες, αν συμβιβαστεις με το γεγονος οτι η θα πας σε γιαπωνεζο, η στα ελβετικα θα φοραν δικη τους τροποποιημενη (η και καθολου) ΕΤΑ, sellita etc.

Τα αγαπημενα μου σ αυτο το range :

diver: η καποιο σεικο τυπου SPB051, η oris που παιζει και σε βιντατζ (oris 65), και σε μοντερνο και προσωπικο αγαπημενο, aquis date (προτιμω το πρασινο η με το μπλε dial, σαν του χαρη), εχεις και πιο dressy επιλογες οπως το lld, που ναι και ιστορικο και strap monster.

chrono: εδω, προσωπικο αγαπημενο το intramatic chrono (panda). δεν παιζεται! Σε πιο dressy , to max bill δειχνει κουκλι, ισως να δεις για 2ο χερι κανα speedy reduced? η κατι απ τη σειρα heritage της longines.

dress (y) επιλογες : καποιο Baume mercier, montblanc? εδω θα κοιτουσα προσωπικα για ΝΟΜΟS, τα δα απο κοντα στη glashutte και τα αγαπησα... Η, σε στυλ dressy, κι ας μην ειναι, κανα oris pointer date, που χει κι ωραια dial, κανα stowa marine, sinn 104

και τελος, σε all around ατσαλι, αγαπω το ML Aikon, παρα την ομαζιλα του, η ενα απ τα απιστευτα ποιοτικα sinn 556, damasko DA36. Ισως με λιγο τεντωμα να πας και σε tudor bb36?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος actus

• Members+
  • Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 16:51:44 μμ »
H αληθεια ειναι οτι εναι μια ενδιαφερουσα περιοχη τιμων αυτη που κοιτας. Οι πιο πολλοι τη θεωρουν "δυσκολη/ νεκρη" γιατι παιζει στο μεταιχμιο μεταξυ του entry level luxury που ναι κοντα στο 1000ρικο και των πρωτων "real luxury" , που ναι κοντα στα 2.5 ( tudor, omega, breitling etc).
Για εμενα εχει καποιες απ τις πιο ενδιαφερουσες επιλογες, αν συμβιβαστεις με το γεγονος οτι η θα πας σε γιαπωνεζο, η στα ελβετικα θα φοραν δικη τους τροποποιημενη (η και καθολου) ΕΤΑ, sellita etc.

diver: η καποιο σεικο τυπου SPB051, η oris που παιζει και σε βιντατζ (oris 65), και σε μοντερνο και προσωπικο αγαπημενο, aquis date (προτιμω το πρασινο η με το μπλε dial, σαν του χαρη), εχεις και πιο dressy επιλογες οπως το lld, που ναι και ιστορικο και strap monster.

chrono: εδω, προσωπικο αγαπημενο το intramatic chrono (panda). δεν παιζεται! Σε πιο dressy , to max bill δειχνει κουκλι, ισως να δεις για 2ο χερι κανα speedy reduced? η κατι απ τη σειρα heritage της longines.

dress (y) επιλογες : καποιο Baume mercier, montblanc? εδω θα κοιτουσα προσωπικα για ΝΟΜΟS, τα δα απο κοντα στη glashutte και τα αγαπησα... Η, σε στυλ dressy, κι ας μην ειναι, κανα oris pointer date, που χει κι ωραια dial, κανα stowa marine, sinn 104

και τελος, σε all around ατσαλι, αγαπω το ML Aikon, παρα την ομαζιλα του, η ενα απ τα απιστευτα ποιοτικα sinn 556, damasko DA36. Ισως με λιγο τεντωμα να πας και σε tudor bb36?

Εξαιρετικές επιλογές! Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι τα Seiko presage με το enamel καντράν, πχ SPB047, SPB075
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 17:01:10 μμ »

Ευχαριστώ για τις πολλές προτάσεις! Πάμε ένα ένα:
- Seiko SPB051 -> Μου αρέσει πολύ, το έχω δοκιμάσει, αλλά τελικά 1000 ευρώ για Seiko δεν θα έδινα.. Μέχρι χελώνα ή το νέο Sumo. Μετά μόνο Grand Seiko. *Μοναδική εξαίρεση τα περιορισμένης παραγωγής με τα χειροποίητα dials, αλλά πάνε κοντά στα 2000-2500 ευρώ..
- Oris μου αρέσει αρκετά το Big Crown Pointer Date: https://www.oris.ch/en/watch/oris-big-crown-pointer-date/01-754-7741-4365-07-5-20-71 και σε μπρόνζο με πράσινο Dial. Με προβληματίζει το service βέβαια.
- Hamilton Intramatic Chrono -> Το μπλε όνειρο πραγματικά.
- Baume Mercier: Αδιάφορα..
- Montblanc έβαλα πιο πάνω ένα φανταστικό!
- Stowa Marine: Το πρώτο μου ρολόι (και πιο αγαπημένο)
- Sinn 104: Δεν τρελαίνομαι
- Sinn 556: Ωραίος πιλότος και με ωραίο bracelet (σπάνιο για πιλότο) -> Στα πολύ υπόψιν..!
- Maurice Lacroix Aikon: Μου αρέσει αρκετά, αλλά όχι τόσο για να πάω ταμείο.
- Damasko DA36: Στα μάτια μου δεν λέει τίποτε μπροστά στο "αυθεντικό" της Stowa..!
- Tudor BB36: Δεν μου αρέσει, αντιθέτως το Fifty Eight από τα αγαπημένα μου, είναι στόχος. :-)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος actus

• Members+
  • Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 17:14:31 μμ »
*Μοναδική εξαίρεση τα περιορισμένης παραγωγής με τα χειροποίητα dials, αλλά πάνε κοντά στα 2000-2500 ευρώ..

Επειδή φαντάζομαι ότι λες για τα enamel καντράν που ανέφερα παραπάνω, δες τα πάλι γιατί μόλις κοίταξα στο chrono24 και ειδικά το SPB047 παίζει κάτω από 1000. Το άλλο είναι πιο ψηλά, αλλά κάτω από 2000 βέβαια οι αγγελίες σ αυτό είναι εκτός Ευρώπης. Δες τα πάλι όμως γιατί όντως είναι φοβερό το καντράν τους και πολύ καλό vfm νομίζω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος yannisb

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 17:15:09 μμ »

Εξαιρετικές επιλογές! Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι τα Seiko presage με το enamel καντράν, πχ SPB047, SPB075

Η σεικο εχει τεραστια γκαμα πολυ καλων επιλογων σε sarx, sary, presage lines etc.
Αλλα επειδη δε γνωριζω πια τα βρισκεις ελλαδα η εστω ευρωπη και σε ποσο φουσκωμενη τιμη, η αν πρεπει να μπλεξεις μα Ασια, αμερικη (και αρα τελωνεια, μεταφορικα, εγγυηση κτλ) ειπα να μην προτεινω. Σιγουρα θα χουμε πιο ειδικους να πουν. Απ την αλλη μεχρι να φαω το rib eye μου και να απαντησω, προλαβε ο Μπαμπης να απορριψει τα Σεικο σα μαρκα σ αυτα τα χρηματα, οποτε τελικα δε χρειαζεται....  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος yannisb

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 17:18:10 μμ »

- Seiko SPB051 -> Μου αρέσει πολύ, το έχω δοκιμάσει, αλλά τελικά 1000 ευρώ για Seiko δεν θα έδινα.. Μέχρι χελώνα ή το νέο Sumo. Μετά μόνο Grand Seiko. *Μοναδική εξαίρεση τα περιορισμένης παραγωγής με τα χειροποίητα dials, αλλά πάνε κοντά στα 2000-2500 ευρώ..
- Oris μου αρέσει αρκετά το Big Crown Pointer Date: https://www.oris.ch/en/watch/oris-big-crown-pointer-date/01-754-7741-4365-07-5-20-71 και σε μπρόνζο με πράσινο Dial. Με προβληματίζει το service βέβαια.
- Sinn 556: Ωραίος πιλότος και με ωραίο bracelet (σπάνιο για πιλότο) -> Στα πολύ υπόψιν..!
- Damasko DA36: Στα μάτια μου δεν λέει τίποτε μπροστά στο "αυθεντικό" της Stowa..!
- Tudor BB36: Δεν μου αρέσει, αντιθέτως το Fifty Eight από τα αγαπημένα μου, είναι στόχος. :-)

Αρα εχεις το Ορις, το χαμι, το 556 στα πολυ ψημενα. Το ΜΒ με αυτο το dial etc ειναι σ αυτα τα χρηματα? το χα για πιο πανω. Ωραιο, αλλα με διαφορα το πιο dressy (εσυ ξερεις αν ειναι + η - αυτο  :) )
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 20:14:39 μμ »

Η σεικο εχει τεραστια γκαμα πολυ καλων επιλογων σε sarx, sary, presage lines etc.
Αλλα επειδη δε γνωριζω πια τα βρισκεις ελλαδα η εστω ευρωπη και σε ποσο φουσκωμενη τιμη, η αν πρεπει να μπλεξεις μα Ασια, αμερικη (και αρα τελωνεια, μεταφορικα, εγγυηση κτλ) ειπα να μην προτεινω. Σιγουρα θα χουμε πιο ειδικους να πουν. Απ την αλλη μεχρι να φαω το rib eye μου και να απαντησω, προλαβε ο Μπαμπης να απορριψει τα Σεικο σα μαρκα σ αυτα τα χρηματα, οποτε τελικα δε χρειαζεται....  :D

ΟΚ, ίσως ήμουν υπερβολικός..!  :D Για το SPB073J1 μιλούσα με την Seiko Φρανκφούρτης για παραγγελία, έφτασα πολύ κοντά στο να το πάρω, αλλά 2000 μου φάνηκαν πολλά εκείνη την στιγμή.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 20:16:52 μμ »

Αρα εχεις το Ορις, το χαμι, το 556 στα πολυ ψημενα. Το ΜΒ με αυτο το dial etc ειναι σ αυτα τα χρηματα? το χα για πιο πανω. Ωραιο, αλλα με διαφορα το πιο dressy (εσυ ξερεις αν ειναι + η - αυτο  :) )

Ναι 2000 λέει MSRP για το Montblanc, θα περάσω κι από την μπουτίκ να ρωτήσω βέβαια για πιο σίγουρα και αν γίνεται καμία έκπτωση...
Σε χρονογράφο μάλλον το Hamilton είναι η καλύτερη επιλογή.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 20:41:23 μμ »
Το Hamilton και εγώ που το είδα από κοντά έπαθα ζημιά. Με το μπλε κυρίως. Και με το καλημέρα χωρίς παζάρι έπεσε στα 1500.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 20:49:14 μμ »
Το Hamilton και εγώ που το είδα από κοντά έπαθα ζημιά. Με το μπλε κυρίως. Και με το καλημέρα χωρίς παζάρι έπεσε στα 1500.
Από τα πιο ωραία hamilton...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 20:55:24 μμ »
Συμφωνώ ότι είναι το πιο όμορφο έως τώρα μακράν.

Και πέρα από την εμφάνιση του είναι πολύ σωστό και το μέγεθος του.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος actus

• Members+
  • Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 21:41:00 μμ »
Συμφωνώ ότι είναι το πιο όμορφο έως τώρα μακράν.

Και πέρα από την εμφάνιση του είναι πολύ σωστό και το μέγεθος του.

Δεν είναι πολύ ψηλό; Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά αυτή η εντύπωση μου έχει δοθεί από φωτογραφίες και specs (14.45mm height).
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Οκτώβριος 07, 2019, 21:45:44 μμ »
Ψηλό είναι. Αυτόματος χρονογράφος νομίζω είναι αυτονόητο ότι θα είναι ψηλό.

Είναι 40αρι όμως και είναι πολύ συμμετρικό. Κάθεται (τουλάχιστον στο δικό μου χέρι) φανταστικά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions