Να μοιραστώ κι εγώ τη μικρή μου εμπειρία και γνώση σχετικά με το chrono24
Πρώτα απ'ολα οι τιμές είναι φουσκωμένες σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό εκτός πλατφόρμας.... Όχι μόνο σε ρολεξ.. Σε όλα ta brands..
Έχω πουλήσει panerai, Girard Perregaux, chopard L.U.C. και omega μέσω chrono24 και δεν κρύβω ότι ένα άγχος το είχα μέχρι να μπουν τα λεφτά.. Για τους λόγους που αναφέρθηκαν πιο πάνω.... Ο αγοραστής έχει το δικαίωμα να το κρατήσει (νομίζω) για 2 εβδομάδες και μετά να αποφασίσει αν του κάνει ή όχι...
Αν προκύψει πρόβλημα, καλείσαι να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας...
Φυσικά κάτι τέτοιο ισχύει και αν είσαι αγοραστής... Πρέπει να εμπιστεύεσαι απολύτως τον πωλητή...
Από ιδιώτη δεν θα αγόραζα μάλλον ποτέ..
Αν πρόκειται για έμπορο (να σημειώσω ότι οι έμποροι έχουν λιγότερα fees από τους ιδιώτες, κάπου κοντά στο 2%) θα τον έψαχνα στο google. Οι περισσότεροι έχουν online shop και θα εβλεπα και εκεί τι συμβαίνει..
Υπάρχει dealer πχ στην Ελλάδα που έχει άλλες τιμές στο chrono24 και άλλες στο site του (πιο χαμηλές)
Συνοπτικά.. Rolex από άγνωστο δεν θα έπαιρνα... ΜΌΝΟ αν αυτό ήταν ρολόι που δε βρίσκω αλλού ή αν η διαφορά τιμής με εγχώριο έμπορο είναι μεγάλη...
Επειδη όμως κάτι τέτοιο, ειδικά σε ρολεξ, θεωρώ ότι είναι δύσκολο να συμβαίνει, βρες εναν gray ντοπιο ή ακόμα και AD και περιόρισε το άγχος σου...
Sent from my SM-G998B using Tapatalk