Αποστολέας Θέμα: Grand Seiko SBGJ021 - Limited Edition  (Αναγνώστηκε 5443 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
Grand Seiko SBGJ021 - Limited Edition
« στις: Οκτώβριος 08, 2019, 02:36:37 πμ »
Μιας και το ζήτησαν αρκετά παιδιά όταν πόσταρα φωτογραφίες από το Grand Seiko, κάνω μια μικρή-σύντομη παρουσίαση εδώ.

Πριν από κάποια χρόνια λοιπόν, έψαχνα ένα dress watch να μπορώ να φοράω σε επίσημες εμφανίσεις, καθότι τότε είχα μόνο το τανκ (PO45.5mm) από "καλά" ρολόγια και δεν μου πήγαινε ιδιαίτερα σαν "κόσμημα". Λίγο η αγάπη για τα Grand Seiko που πριν μεταναστεύσω έβλεπα μόνο από φόρουμ και φωτογραφίες, λίγο η τύχη να δω το συγκεκριμένο σε μαγαζί και να μου κάνουν καλή τιμή, έγινε η αγορά σχετικά άμεσα.

Αρχικά το ρολόι παρουσιάστηκε το 2015 αν δεν απατώμαι και έγινε διαθέσιμο το 2016, πριν το μεγάλο μπαμ της Grand Seiko. Έκτοτε, έχει ανοίξει μπουτίκ σε πολλά μέρη του κόσμου, ενώ συναγωνίζεται επάξια την Omega σε αριθμό Limited Edition μοντέλων. Α, πέρασε και κρίση ταυτότητας, με αλλαγή από Seiko σε επίσημα Grand Seiko, με την εξαφάνιση του logo της μαμάς από το dial. Το 021 μου όμως είναι από τα παλιά, "απλά" Seiko.

Σε μια από τις βόλτες μου τότε στο μαγαζί να το δοκιμάσω για νιοστή φορά, είχα πετύχει μέσα τον υπεύθυνο της Grand Seiko για τη Νοτιοανατολική Ασία και είχαμε πιάσει κουβέντα. Εκείνος που είχε πει ότι (τότε τουλάχιστον, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι από τότε) η GS προορίζει τη μισή παραγωγή για την εγχώρια (Ιαπωνική) αγορά. Οπότε από το συγκεκριμένο, όντας limited edition σε 500 κομμάτια, μόνο 250 από αυτά διατέθηκαν εκτός.

Έχουμε και λέμε λοιπόν, κόκκινο dial, μεταξύ sunburst και godrays, με πορτοκαλί/καφέ προσμίξεις. Ο θρύλος (βλ. press kit) λέει ότι τα χρώματα είναι εμπνευσμένα από το βουνό Iwate που είναι κοντά στο εργαστήριο της Grand Seiko στη Morioka. Οι ικανότητές μου σαν φωτογράφος φυσικά είναι τραγικές, οπότε σας προτρέπω να ψάξετε το μοντέλο στο ίντερνετ να δείτε σοβαρές φωτογραφίες, αντί των δικών μου:

Όπως όλες οι μηχανές της GS έτσι και η 9S86 φτιάχνεται από ένα μικρό (σχετικά) αριθμό master watchmakers. Η συγκεκριμένη είναι Hi-Beat (36000bps), με GMT και απόκριση στα χαρτιά -2/+3spd. Πρακτικά όταν το είχα μετρήσει κάποτε μου έβγαζε ακόμα καλύτερα στατιστικά. Ο sweeping seconds δείκτης είναι εκπληκτικός να τον βλέπεις με μόνο αυτόν του Spring Drive να είναι πιο ομαλός.

Για μένα το highlight του ρολογιού είναι ο ρότορας φυσικά. Φτιαγμένος από τιτάνιο, είναι οξειδωμένος (όχι βαμμένος) με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται το εφέ ουράνιο τόξο. Το κομμάτι με το logo είναι από βολφράμιο για να δίνει βάρος και να γυρίζει ο ρότορας.

Φυσικά όπως όλα τα GS, το γυάλισμα της κάσας γίνεται με την τεχνική Zaratsu που επίσης ο θρύλος (βλ. μάρκετινγκ) λέει ότι χρησιμοποιείτο παλιά για να γυαλίζουν τα σπαθιά των σαμουράι. Όπως και να είναι, ότι και να κάνουν, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικής ποιότητας γυάλισμα στα όρια του καθρέπτη και ομοιόμορφες επιφάνειες χωρίς παραμορφώσεις.

Σε γενικές γραμμές, και έχοντας δει βίντεο με macro shots αλλά έχοντας συγκρίνει το GS μου με διάφορες άλλες μάρκες (από αυτά που έχω αλλά και σε μαγαζιά) τολμώ να πω ότι σαν ποιότητα φινιρίσματος, μηχανής, κατασκευής κλπ είναι πολύ πάνω από τους συνήθεις υπόπτους των Ελβετών, ειδικά στα λεφτά που ζητάει. Ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια είναι προσεγμένη, όπως για παράδειγμα το logo, οι δείκτες, οι σημάνσεις πάνω στο dial κλπ.

Το μόνο αρνητικό που θα έδινα στο συγκεκριμένο, αν και ισχύει για όλα τα GS λίγο πολύ, είναι το πάχος της κάσας. Στα 14mm είναι αρκετά παχύ, ιδίως κάποιος θα έλεγε για dress watch.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
Απ: Grand Seiko SBGJ021 - Limited Edition
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 08, 2019, 03:49:42 πμ »
Ωραίο ρολόι, δεν είναι αυστηρό ντρες..Προσωπικά θέλω να έχει όγκο και παρουσία το ρολόι, συνεπώς το ύψος το βρίσκω μια χαρά άσχετα αν δεν κάνει για ρολόι ντρες με αυστηρά ωρολογιακα κριτήρια..Να το χαίρεσαι με υγεία!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 08, 2019, 09:03:33 πμ »
 8)Αυτό δεν είναι απλό ρολόι. Είναι απόκτημα. 8)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 08, 2019, 09:06:03 πμ »
Εξαιρετική επιλογή με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του να προκαλούν τους καλύτερους Ελβετούς.Αυτο που θα ήθελα στις σειρές αυτές των GS είναι πιστοποίηση για 20 ATM αντί για 10 μιας και στα μάτια του περισσότερου κόσμου δεν δείχνει σαν dress watch αλλά σαν ένα all around που μπορεί να φορεθεί σε όλες τις συνθήκες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 08, 2019, 09:09:30 πμ »
Επιβλητικό!
Αριστούργημα θα ελεγα!

Στάλθηκε από το ANE-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 08, 2019, 09:17:46 πμ »
Εξαιρετική επιλογή με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του να προκαλούν τους καλύτερους Ελβετούς.Αυτο που θα ήθελα στις σειρές αυτές των GS είναι πιστοποίηση για 20 ATM αντί για 10 μιας και στα μάτια του περισσότερου κόσμου δεν δείχνει σαν dress watch αλλά σαν ένα all around που μπορεί να φορεθεί σε όλες τις συνθήκες.

Κάτι σαν αλπινιστής δηλαδή; Κρίμα δεν θα ήταν να το βουτάει και να το ταλαιπωρεί ό κάθε νεόπλουτος που δεν εκτιμά τη δουλειά που έχει πάνω του;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 08, 2019, 09:23:04 πμ »

Κάτι σαν αλπινιστής δηλαδή; Κρίμα δεν θα ήταν να το βουτάει και να το ταλαιπωρεί ό κάθε νεόπλουτος που δεν εκτιμά τη δουλειά που έχει πάνω του;

Οι νεόπλουτοι τα βάζουν στα συρτάρια και τα sub μισό μισό στα μπαρ με σακάκι, αντίθετα αυτοί που χαίρονται και αγαπάνε τα ρολόγια τους τα χρησιμοποιούν χωρίς ψυχαναγκαστικους περιορισμούς.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 08, 2019, 09:32:45 πμ »

Οι νεόπλουτοι τα βάζουν στα συρτάρια και τα sub μισό μισό στα μπαρ με σακάκι, αντίθετα αυτοί που χαίρονται και αγαπάνε τα ρολόγια τους τα χρησιμοποιούν χωρίς ψυχαναγκαστικους περιορισμούς.

Διαφωνώ καθέτως, αλλά είναι αντικείμενο άλλου νήματος.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 08, 2019, 09:36:50 πμ »

Διαφωνώ καθέτως, αλλά είναι αντικείμενο άλλου νήματος.
Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε, .
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος BabisStinson

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 08, 2019, 10:11:58 πμ »
Πανέμορφο, μία κατηγορία μόνο του το Hi-Beat  8)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 08, 2019, 10:14:50 πμ »
Απίστευτη ρολογάρα, να το χαίρεσαι!
Θα διαβάσω με την ησυχία μου την παρουσίαση και θα επανέλθω.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος flessompouro

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 08, 2019, 10:34:44 πμ »
Είναι ένας θρύλος  στον κόσμο των ρολογιών   απλά πανέμορφο  κάποια στιγμή  έχω στο μυαλό μου Όταν βέβαια  βγάλω  χρήματα  να πάρω  ένα GS για την συλλογή  μου μπράβο σου ωραίο review

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος xRallyArt

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 08, 2019, 10:51:46 πμ »
Ρολογααααααραααααααα!!!!!
Να το χαίρεσαι τον Ιάπωνα φιλαράκι

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται...

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 08, 2019, 11:07:02 πμ »
Καταπληκτικό ρολόι απ' όλες τις απόψεις!
Να το χαίρεσαι!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος geezerv

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 08, 2019, 11:14:20 πμ »
Εξαιρετικό. Να το χαίρεσαι! Ευχαριστούμε για την παρουσίαση!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions