Αποστολέας Θέμα: Σε σκέψεις ανάμεσα σε Omega και Tudor και ίσως ...???  (Αναγνώστηκε 8784 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
Απ: Σε σκέψεις ανάμεσα σε Omega και Tudor και ίσως ...???
« Απάντηση #30 στις: Δεκέμβριος 20, 2019, 22:54:28 μμ »
Προσωπικες αποψεις.......
Tudor Eta vs new with inhouse mvmnt σημειωσατε 1.
Πιο ομορφο dial, ευκολια στο σερβις (αν και για τους λατρεις των specs η νεα ειναι  καλυτερη μηχανη)
Omega Seamaster 1st generation vs 2nd( with Ceramic bezel insert & 2500 co axial)
Δυσκολευομαι πολυ, διοτι το κεραμικο μπεζελ ειναι πιο ομορφο σε βαθος χρονου απο το παλιοτερο αλουμινιου, ωστοσο εχει και το ανοιχτοτερο λιγο μπλε της πρωτης εκδοσης, τη γοητεια του.
οσον αφορα στις μηχανες η cal 1120 ( eta 2892 δηλαδη) ειναι εξαιρετικη μηχανη με ευκολοτερο σερβις,  αλλα και η 2500 πολυ καλη μηχανη ειναι.
ΤΩΡΑ, στο ερωτημα του Παναγιωτη, τα δυο παιζουν σε παρομοιες τιμες, και εφοσον μιλαμε για την ιδια ακριβως κατασταση, εκει περιπλεκονται τα πραγματα, και........
πολυ ευκολα λυνεται το ζητημα , ακριβως επειδη παιζει ρολο ο παραγοντας : εφαρμογη/αισθηση στο ΧΕΡΙ/
Εκει το Tudor δεν τα πηγε καλα για εμενα, οποτε το οποιο διλλημα, αμεσως εληξε,απεναντιας δυσκολα θα βρεθει χερι να μη βολευτει με το Ω.
Επισης το seamaster το θεωρω πιο κλασσικ και iconic ρολοι απο το συμπαθεστατο BB
Νομιζατε οτι τελειωσαμε εδω ομως ε?????
Οχι, γιατι η Tudor ειναι μανουλα σαν τη μαμα εταιρεια και για τους παραξενους σαν και εμενα, εβγαλε μια υπεροχη εκδοση λιιιιγο πιο μαζεμενη, τοσο οσο πρεπει. Αν δωσει και αλλες επιλογες στο πολυ πετυχημενο, αλλα βαρυ dial, τοτε θα εχουμε προβλημα.....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giuseppe Busso

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Δεκέμβριος 20, 2019, 23:11:52 μμ »
Πολύ ωραία ανάλυση. Από μένα Ω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου»

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #32 στις: Δεκέμβριος 21, 2019, 09:52:03 πμ »
Προσωπικες αποψεις.......
Tudor Eta vs new with inhouse mvmnt σημειωσατε 1.
Πιο ομορφο dial, ευκολια στο σερβις (αν και για τους λατρεις των specs η νεα ειναι  καλυτερη μηχανη)
Omega Seamaster 1st generation vs 2nd( with Ceramic bezel insert & 2500 co axial)
Δυσκολευομαι πολυ, διοτι το κεραμικο μπεζελ ειναι πιο ομορφο σε βαθος χρονου απο το παλιοτερο αλουμινιου, ωστοσο εχει και το ανοιχτοτερο λιγο μπλε της πρωτης εκδοσης, τη γοητεια του.
οσον αφορα στις μηχανες η cal 1120 ( eta 2892 δηλαδη) ειναι εξαιρετικη μηχανη με ευκολοτερο σερβις,  αλλα και η 2500 πολυ καλη μηχανη ειναι.
ΤΩΡΑ, στο ερωτημα του Παναγιωτη, τα δυο παιζουν σε παρομοιες τιμες, και εφοσον μιλαμε για την ιδια ακριβως κατασταση, εκει περιπλεκονται τα πραγματα, και........
πολυ ευκολα λυνεται το ζητημα , ακριβως επειδη παιζει ρολο ο παραγοντας : εφαρμογη/αισθηση στο ΧΕΡΙ/
Εκει το Tudor δεν τα πηγε καλα για εμενα, οποτε το οποιο διλλημα, αμεσως εληξε,απεναντιας δυσκολα θα βρεθει χερι να μη βολευτει με το Ω.
Επισης το seamaster το θεωρω πιο κλασσικ και iconic ρολοι απο το συμπαθεστατο BB
Νομιζατε οτι τελειωσαμε εδω ομως ε?????
Οχι, γιατι η Tudor ειναι μανουλα σαν τη μαμα εταιρεια και για τους παραξενους σαν και εμενα, εβγαλε μια υπεροχη εκδοση λιιιιγο πιο μαζεμενη, τοσο οσο πρεπει. Αν δωσει και αλλες επιλογες στο πολυ πετυχημενο, αλλα βαρυ dial, τοτε θα εχουμε προβλημα.....
Πολύ ωραίο ποστ!

Θα προσθέσω ότι όταν είχα δοκιμάσει το Tudor, μου είχε φανεί πολύ "άκομψο". Σαν ένα κομμάτι βαρύ, μασίφ μέταλλο στο χέρι. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί το αγόραζε ο κόσμος μέχρι που είδα ότι λίγοι, συνήθως αυτοί που έχουν μεγάλους καρπούς, το κρατάγανε. Οι υπόλοιποι το έδιναν γρήγορα.

Το Ω είναι classic. Έχει πολύ ωραία αίσθηση στο χέρι. Βέβαια, έχει και τα μεινεκτήματά του. Το μπρασελέ είναι άθλιο. Αν και ποιοτικό, εμφανισιακά είναι χάλια. Προσωπικά το έχω συνηθίσει με αυτό και δε με χαλάει, πια. Από την άλλη έχουμε τους τρύπιους δείκτες. Κι αυτό ξενίζει αρκετά. Σε κάθε περίπτωση, θα πω ότι όταν το βλέπω τελευταία μου αρέσει πολύ. Αυτό όμως είναι λόγω συνήθειας. Αν θα το ΄θελα; Ναι, αλλά δεν τρελαίνομαι κιόλας...

Και πάμε στο BB58. Εδώ η Tudor, κατά την άποψή μου, ξεχώρισε από τη μαμά της! Πανέμορφο, κομψό, τέλειο μέγεθος (για φυσιολογικούς προς μικρούς καρπούς). Αν κοίταγα σε αυτο το εύρος τιμής, δεν υπάρχει περίπτωση να αποφάσιζα χωρίς να το δοκιμάσω. Άρα, για μένα, το 58 είναι εξαιρετική επιλογή σε αυτά τα λεφτά...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Δεκέμβριος 21, 2019, 14:29:54 μμ »
Κι εγώ συμφωνώ με το ΒΒ58, αν έχω καταλάβει καλά ότι έχει πέσει κι αυτό στις προτάσεις.
Τα δύο αρχικά δε με ενθουσιάζουν και πολύ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Δεκέμβριος 21, 2019, 14:38:25 μμ »
Και πάμε στο BB58. Εδώ η Tudor, κατά την άποψή μου, ξεχώρισε από τη μαμά της! Πανέμορφο, κομψό, τέλειο μέγεθος (για φυσιολογικούς προς μικρούς καρπούς). Αν κοίταγα σε αυτο το εύρος τιμής, δεν υπάρχει περίπτωση να αποφάσιζα χωρίς να το δοκιμάσω. Άρα, για μένα, το 58 είναι εξαιρετική επιλογή σε αυτά τα λεφτά...

Πήγε φίλος μου στη μπουτίκ της Ρόλεξ και κατά τύχη πέτυχε το ΒΒ58.
Ήταν παραγγελία για πελάτη του είπαν. Ήταν θέμα χρόνου να έρθει να το παραλάβει την ίδια μέρα ή την επόμενη. Ήταν τυχερός όμως και το δοκίμασε.

Έχω τον ίδιο καρπό με το φίλο μου. Περίπου 17.5cm. Μου είπε ότι ενώ του άρεσε, το μέγεθος του φάνηκε μικρό σε βαθμό που ήταν dealbreaker.
Οπότε τόσο από μέρους μου, χωρίς καν να το έχω δει όμως, αλλά τόσο και από την πλευρά του φίλου μου, το ρολόι αυτό έφαγε Χ.
Από την άλλη, έχουμε δοκιμάσει και το BB steel των 41mm διαμέτρου παρέα σε βόλτα στο GoldenHall στον γνωστό έμπορο. Εκεί το πάχος είναι αρκετά μεγάλο. Δεν ξέρω. Δεν μου κάθονται καλά τα Tudor που μου αρέσουν οπτικά εμένα.

Μάλιστα είχα στείλει το φίλο μου να πάει να δει και εκείνος το πράσινο Oris που τον "έπρηξα" ότι μου αρέσει, για να μου πει μια γνώμη.
Σας παραθέτω φωτό δικές του από τον καρπό του με το 43.5mm Oris Aquis Date Hulk για να δείτε ότι είναι μικρό το BB58.
(Οι φωτό του ΒΒ58 και του Όρις είναι 10 ημερών και είναι το χέρι του φίλου μου)

ΥΓ: Η τιμή του ΒΒ58 ήταν στα 3520€ ακατέβατα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Δεκέμβριος 21, 2019, 15:56:41 μμ »
Η τιμή αυτή ήταν στην μπουτίκ της Rolex;
Εάν ναι, λογικό το "ακατέβατα".
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Δεκέμβριος 21, 2019, 16:04:19 μμ »
Η τιμή αυτή ήταν στην μπουτίκ της Rolex;
Εάν ναι, λογικό το "ακατέβατα".

Στη μπουτίκ στη Βουκουρεστίου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Δεκέμβριος 21, 2019, 16:46:33 μμ »
Δεν γνωρίζω από σημεία πώλησης. Δεν είμαι Αθήνιαν.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #38 στις: Δεκέμβριος 21, 2019, 16:48:56 μμ »
Δεν χάνεις και τίποτα
Άμα έρθω θεσ/νίκη  θα με φιλοξενήσεις ρε; Και εγώ σαν αντάλλαγμα για όσο καιρό είμαι εκεί θα σου δίνω να φοράς οποίο ρολόι θες από τα δικά μου

Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Δεκέμβριος 21, 2019, 16:57:28 μμ »
Δεν χάνεις και τίποτα
Άμα έρθω θεσ/νίκη  θα με φιλοξενήσεις ρε; Και εγώ σαν αντάλλαγμα για όσο καιρό είμαι εκεί θα σου δίνω να φοράς οποίο ρολόι θες από τα δικά μου

Πώς να αρνηθεί κανείς τέτοια προσφορά!

Σου ετοιμάζω τα ανατολικά διαμερίσματα!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #40 στις: Δεκέμβριος 21, 2019, 16:58:46 μμ »
Δεν χάνεις και τίποτα

Πώς να αρνηθεί κανείς τέτοια προσφορά!

Σου ετοιμάζω τα ανατολικά διαμερίσματα!
Οεοοοοοο

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #41 στις: Δεκέμβριος 21, 2019, 18:44:54 μμ »
Εμένα μου φαίνεται μια χαρά σε μέγεθος στον καρπό του φίλου σου. Αφού όμως δεν του έκατσε καλά στο μάτι, τέλος, δε συζητάμε για κάτι άλλο.
Τα 3520€ μου φαίνονται πάαααρα πολλά πάντως... ::)
Το είχα για πιο φτηνό...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Δεκέμβριος 21, 2019, 18:58:03 μμ »
Εμένα μου φαίνεται μια χαρά σε μέγεθος στον καρπό του φίλου σου. Αφού όμως δεν του έκατσε καλά στο μάτι, τέλος, δε συζητάμε για κάτι άλλο.
Το είχα για πιο φτηνό...

Βαγγέλη έχω γράψει ξανά ότι οι φωτό με τα κινητά από ρολογότσαρκες, είναι παραπλανητικές. Επειδή ο φακός τους είναι ευρυγώνιος και επειδή θέλουμε να αποτυπώσουμε συνήθως τα dial των ρολογιών τα φέρνουμε κοντά και έτσι κάποια δείχνουν τεράστια στο χέρι. Οπότε μπορεί κάποιος να ξεγελαστεί εύκολα. Η φωτό που βλέπεις με το ΒΒ58 φαίνεται πράγματι στο σωστό μέγεθος αλλά δεν είναι. Όπως δεν ήταν και όταν εγώ δοκίμασα το Oris Aquis σε 39.5 που το χαρακτήρισα γυναικείο μέγεθος για τον καρπό μου. Φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο θα ισχύει και με το ΒΒ58.  Αυτά για το μέγεθος.

Τώρα στο θέμα της τιμής. Αυτή ήταν και η άποψη του φίλου μου. Δεν αξίζει σε καμία περίπτωση τα 3.5Κ. Δεν αξίζει ίσως και τα 3Κ. Είναι ένα ρολόι που ιδανική τιμή πώλησης θα ήταν τα 2.5Κ ευρώ. Δεν έχει κεραμικό insert η στεφάνη, οι δείκτες είναι από ορείχαλκο και το κρύσταλλο δεν έχει AR coating. Δεν είναι πολλά τα 3.5Κ λοιπόν όταν με τόσα μπορείς να πάρεις το Ωμέγα Seamster 300M 2019 που είναι ΑΠΕΙΡΩΣ καλύτερο ρολόι;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #43 στις: Δεκέμβριος 21, 2019, 20:12:12 μμ »
Τώρα στο θέμα της τιμής. Αυτή ήταν και η άποψη του φίλου μου. Δεν αξίζει σε καμία περίπτωση τα 3.5Κ. Δεν αξίζει ίσως και τα 3Κ. Είναι ένα ρολόι που ιδανική τιμή πώλησης θα ήταν τα 2.5Κ ευρώ. Δεν έχει κεραμικό insert η στεφάνη, οι δείκτες είναι από ορείχαλκο και το κρύσταλλο δεν έχει AR coating. Δεν είναι πολλά τα 3.5Κ λοιπόν όταν με τόσα μπορείς να πάρεις το Ωμέγα Seamster 300M 2019 που είναι ΑΠΕΙΡΩΣ καλύτερο ρολόι;
Συμφωνώ απόλυτα. Νομίζω ότι ανάμεσα σε Black Bay και Ω Seamaster, το Ω είναι σαφώς ανώτερο ρολόι σε όλους τους τομείς. Στο μόνο τομέα που υπερτερεί το BB είναι στον...συγγενής Rolex! :D
Και φυσικά, γούστα είναι αυτά. Στο τέλος της μέρας σημασία έχει τι σου αρέσει. :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jimkar

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Δεκέμβριος 21, 2019, 20:19:10 μμ »

Το είχα για πιο φτηνό...

Βαγγέλη έχω γράψει ξανά ότι οι φωτό με τα κινητά από ρολογότσαρκες, είναι παραπλανητικές. Επειδή ο φακός τους είναι ευρυγώνιος και επειδή θέλουμε να αποτυπώσουμε συνήθως τα dial των ρολογιών τα φέρνουμε κοντά και έτσι κάποια δείχνουν τεράστια στο χέρι. Οπότε μπορεί κάποιος να ξεγελαστεί εύκολα. Η φωτό που βλέπεις με το ΒΒ58 φαίνεται πράγματι στο σωστό μέγεθος αλλά δεν είναι. Όπως δεν ήταν και όταν εγώ δοκίμασα το Oris Aquis σε 39.5 που το χαρακτήρισα γυναικείο μέγεθος για τον καρπό μου. Φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο θα ισχύει και με το ΒΒ58.  Αυτά για το μέγεθος.

Μιας και είμαι κάτοχος του tudor 58 και μιας και εχθές ήμουν και δοκίμαζα για άλλη μια φορά το omega seamaster του 2019 τα ρολόγια είναι εντελώς διαφορετικά. Το ίδιο και η τιμή τους φυσικά. Έχουν μια διαφορά 1500 ευρώ είτε αρχική είτε τελική που μας ενδιαφέρει. Εγώ το πήρα 2800 καινούριο με μπρασελέ και εχθές που έτυχε να δοκιμάσω το ωμέγα, μετά από έκπτωση έκανε 4250 με το rubber. Το ar coasting και το κεραμικό μπεζελ δεν είναι λόγος για 1500 ευρώ. Συνεπώς είναι καθαρά θέμα γούστου και το πώς κάθεται στο χέρι. Το 58αρι δεν είναι μικρό. Απλά αν έχεις συνηθίσει μεγάλα μεγέθη σίγουρα δεν σου κάνει. Και το λέω επειδή εγώ έχω 18cm καρπό και φοράω το ίδιο άνετα το Tudor, το seamaster σε 41χιλιοστα όπως και το mm300 που έχω. Αυτό που αρχίζω να καταλαβαίνω είναι ότι όλα συνηθίζονται. Είτε μικρά είτε μεγάλα ρολόγια. Αυτό που δεν συνηθίζεται είναι η αίσθηση που έχουν στο χέρι. Και εκεί σίγουρα το tudor 58 υπερέχει στο ωμέγα. Για το tudor 41 δεν μπορώ να πω το ίδιο. Σαν αίσθηση όταν είχα βγάλει το mm300 και έβαλα το tudor 41 μου καθόταν καλύτερα το mm300. Στο δια ταύτα... Η αίσθηση όταν κλείνεις τα μάτια και φοράς το ρολόι πρέπει να είναι στην ίδια κλίμακα με όταν ανοίγεις και βλέπεις τι φοράς. Αυτά είναι προσωπικές απόψεις πάντα.

Στάλθηκε από το MI 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions