Καλησπέρα και χρόνια πολλά,
Έχω το εξής χριστουγεννιάτικο δίλλημα :
* Αγοράζουμε Speedmaster professional moonwatch (νέο) με τιμή περί τα 4.000€ ή το προσπερνάμε ;
Λόγοι προβληματισμού:
* είναι το speedmaster ρολόι που αξίζει να το αγοράσεις νέο ;
* Έχοντας στην πλάτη του τόσα χρόνια είναι τόσο ξεπερασμένο μηχανικά που να τείνει να γίνει πρακτικά μονο συλλεκτικο κόσμημα και όχι "ρολόι";
* Στα λεφτά αυτά υπάρχουν καλύτερες αγορές που το καθιστούν λιγότερο value for money;
* Το κόστος service της Omega ειναι περί τα 600€ - κόστος διόλου ευκαταφρόνητο αν ειναι να το δίνεις κάθε 3 χρονάκια όταν για 1 breitling ας πούμε το κόστος του τυπικού service ειναι 250€ + ανταλλακτικά;
* Είναι ιδιαίτερα επηρρεπές στις γρατζουνιές στην κάσα και πολλές φωτογραφίες δείχνουν τα μέρη ξεφτισμένα ιδιαίτερα (δεν μου αρέσει προσωπικά αυτό);
Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις σας προκαταβολικά
Χρόνια σου πολλά!
IMO, το συγκεκριμένο ρολόι, μου κάνει μεγάλη αντίθεση (για τα χρήματα που ζητάει) όσον αφορά τη σχέση καντράν/πολυτέλεια.
Όπως έχω ήδη αναφέρει και αλλού, το καντράν του, μου «δείχνει» τυπωμένο σε εκτυπωτή. Σε αυτά τα χρήματα, προσωπικά, προσδοκώ από ένα ρολόι να μου δίνει και την αίσθηση της πολυτέλειας, η οποία κατά τα κριτήριά μου, δίνεται όταν μέσα στο καντράν υπάρχουν λεπτομέρειες, που γυαλίζουν έστω και λίγο....οπότε εάν συγκλίνουν τα γούστα μας, το προσπερνάς.
Εκτός κι αν θες το “moonwatch” , το οποίο ήταν εργαλείο (ως τέτοιο το χρησιμοποίησαν λένε και όχι ως ενδυματολογικό γκατζετάκι) αλλά είναι αστείο να
παραπονιούνται ορισμένοι που το έχουν (και το έχουν πάρει λόγω “moonwatch”),
επειδή δεν έχει ημερομηνία!!! Θεωρούν,δηλαδή ότι οι αστροναύτες μενανε 2-3 συνεχόμενες μέρες (κατασκήνωση) εκτός κάψουλας και θα έπρεπε ένα «τέτοιο» ρολόι να έχει ΚΑΙ ημερομηνία (πάλι καλά που δεν είδα παράπονα και για μήνα δηλαδή).