Αποστολέας Θέμα: Omega Speedmaster professional ή όχι  (Αναγνώστηκε 22158 φορές)

0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Omega Speedmaster professional ή όχι
« Απάντηση #15 στις: Δεκέμβριος 23, 2019, 20:53:42 μμ »
Απαντούσα στο ερώτημα του κουφός  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος watchman

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Δεκέμβριος 23, 2019, 20:55:00 μμ »

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος yannisb

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Δεκέμβριος 23, 2019, 21:07:05 μμ »
Να τοποθετηθώ κι εγώ που το χα 2 χρόνια και μόλις το πούλησα με πολύ δισταγμό.
Όσον αφορά την τιμή, με καλό παζάρι πάει σίγουρα παρακάτω, πολλοί στο φόρουμ έχουν πάρει προσφορά για 3.5χ. Έγκειται στο ποσο καλό παζάρι κάνεις.
Ο μηχανισμός είναι δοκιμασμένος και φουλ αξιόπιστος. Αυτό είναι ένα συν κατ εμέ. Η έννοια του μηχανικού ρολογιού είναι άλλωστε από μόνη της ενάντια στην πρακτικη/ σύγχρονη εποχή, αλλά αυτό είναι το γούστο του.
Όχι, θεωρώ ότι ούτε σε πολλαπλάσια πόσα δεν έχει αντίπαλο.
Ναι, ο χρονογράφος είναι ακριβός στο σέρβις, ειδικά άμα είναι σε σέρβις μεγάλης εταιρείας. Αυτό ισχύει ανεξαιρέτως για όλους τους μηχανικούς χρονογραφους, εκτός ίσως από κάποιους πολύ κοινούς άμα τους πας σε ανεξάρτητο κτλ. Αλλά θεωρώ υπερβολή το σέρβις ανά 3ετια.
Στην καθημερινότητα δεν είχα ΚΑΝΈΝΑ απολυτως θέμα.
Να ξεκαθαρίσω ότι τα ρολόγια μου τα φοράω, δεν τα χω σε θυρίδα η με το πανάκι συνέχεια από πίσω. Έτσι και το ομεγκα, και με βροχή το φόρεσα πολλάκις, και μιλάμε για μπόρα, και συνέχεια το χα και σε ταξίδια, πάρτι, εκδρομές, δεν του κάνα baby sitting. Δεν είχε το παραμικρό. Είναι αδιάβροχο στα 50μ, που σημαίνει πρακτικά ότι μια χαρά βρέχεται, αλλά δεν το βουτάς. Αλλά και οι περισσότεροι που χουν και ακριβά καταδυτικά, δεν τα βουταν. Σίγουρα θα προτιμούσα να είναι στα 100μ, για peace of mind, αλλα Ενδεχομένως θα έπρεπε να έχει βιδωτή κορώνα, που ναι κακό εργονομικά για κουρδιστό ρολόι, και βιδωτα pusher για το χρονογράφος, που επίσης θεωρώ μη πρακτικό. Το κούρδισμα δε μ ενόχλησε ποτέ, ίσα ίσα το απολάμβανα, γιατί ήταν μεγάλο απωθημένο αυτό το ρολόι και το χαιρόμουν. Επίσης, το ότι είναι κουρδιστό το κάνει πιο λεπτό, έχει απίθανη αίσθηση στο χέρι. Η έλλειψη ημερομηνίας έχει το μείον ως ένδειξη, αλλά όσοι εναλλασσουμε συχνά ρολόγια, πολλές φορές βλαστημαμε να θέλει 4 φορές τη βδομάδα να ρυθμίζεις ημερομηνία στο εκάστοτε ρολόι που θα βάλεις.
Εν κατακλείδι, από προσωπική πείρα το προτείνω ανεπιφύλακτα, το χάρηκα απίστευτα, το φορούσα πάρα πολύ συχνά και έχω να πω ότι δεν είναι κάνα ευαίσθητο ρολόι, το ακρυλικό δεν είχε το παραμικρό μετά από 2 χρόνια (κι αν κάνεις γρατσουνιές, γυαλίζουν εύκολα. Η δε αντικατάσταση έχει μικρό κόστος νομίζω). Παρτο και θα με θυμηθείς.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος koyfos

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Δεκέμβριος 23, 2019, 23:46:22 μμ »
Πήγα σήμερα σε κατάστημα να το δω από κοντά . Είχε μικρό-γρατζουνιές το hesalite στην βιτρίνα και με τρόμαξε . Η τιμή είναι όντως στα 3400 με πολύ χαλαρό παζάρι .

Ευχαριστώ όλους για τος τοποθετήσεις σας
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος watchman

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Δεκέμβριος 23, 2019, 23:52:19 μμ »
Αν δεν έχεις ενδοιασμούς στο chrono24 παίζει στα 2000€.... ακόμη και μαζεματάκια δλδ γυάλισμα κλπ να χρειαστεί θα σου βγει φθηνότερο από εδώ Ελλάδα μιας και ο ιδιώτης δεν σου δίνει εγγύηση από καμία χώρα.
Τέλος αν τα'χεις κασέρι πας για καινούργιο μια και καλή

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Δεκέμβριος 24, 2019, 00:27:11 πμ »
Το Ω δεν το παίρνεις για να βλέπεις την ώρα.  ??? Το παίρνεις για να το φοράς.  ;) Και να καμαρώνεις, και να σε καμαρώνουν όσοι ξέρουν.

Και αν θέλεις να ξέρεις την ώρα, έχεις και .................κινητό.  ::)

Αν το αντέχεις οικονομικά, και ειδικά σε καλό προϊδιόκτητο, μην κάθεσαι. Ψάξτο, και ........αν το μετανοιώσεις, το φεύγεις.

Πάντως, αυτό το ρολόι, θέλει λατρεία.  :)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #21 στις: Δεκέμβριος 24, 2019, 13:39:09 μμ »
Φίλε μου εγώ από προσωπική εμπειρία θα σου μιλήσω. Το moonwatch δεν κάνει για κάθε μέρα αν δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις τα εξής
1. Να προσέχεις μην σου βραχεί,δεν είναι αδιάβροχο
2. Να είσαι διατεθειμένος να το κουρδίζεις κάθε ημέρα,κατά προτίμηση την ίδια ώρα για να σου κρατάει άψογη χρονομετρια.
3. Τα γρατζουνισματα είναι στο πρόγραμμα δεν έχει κανένα θέμα η κάσα.
4. Αν θες ημερομηνία επίσης δεν σου κάνει.
Αυτά δεν κάνει. Τώρα το τι κάνει
1.Το dial του είναι από τα ευκρινείς που έχω δεί ποτέ,δεν θα σε δυσκολέψει ποτέ σχεδόν να δεις την ώρα.
2. Έχει τρομερή ακρίβεια μηχανική,ένα με δύο δεύτερα την ημέρα.
3. Η αίσθηση του στο καρπό είναι μοναδική,δώσε σημασία στη λέξη μοναδική. Δεν υπάρχει άλλο ρολόι,στο κόσμο,να σου βγάζει αυτό το συναίσθημα.
4. Είτε λουρί νατο είτε το μπρασελέ του,δεν θα το βαρεθείς ποτέ.
5. Μπορείς πανευκολα να το κάνεις σέρβις σε ένα καλό μαγαζί με νορμάλ λεφτά (150 ευρώ).
6. Το πουλάς αύριο το πρωί με ελάχιστη ζημιά,αν όχι καθόλου.

Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ωραίο ποστ, ως κάτοχος κι εγώ, συμφωνώ απόλυτα με τον Αλέξανδρο. Θα προσθέσω ότι στα μάτια μου, είναι το πιο όμορφο και αρμονικό ρολόι που έχει φτιαχτεί.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Δεκέμβριος 24, 2019, 14:25:56 μμ »
Για μέχρι τα 2400€ το ρολόι είναι μια χαρά...Από κει και πάνω αρχίζει να εξασθενεί το "μια χαρά" με γεωμετρική πρόοδο...Ποιοτικο και διαχρονικό ρολοι με βαρύ όνομα και ιστορία..Το κούρδισμα, προσωπικά δεν θα με ενοχλούσε...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #23 στις: Δεκέμβριος 24, 2019, 17:20:01 μμ »
Καλά το 4000€ μου φαίνεται πολύ...
Αλλά από την άλλη, όταν κοστίζει ένας αυτόματος χρονογράφος πχ. Sinn ή Oris πάνω από 3500€, τότε για το iconic speedmaster και λίγα είναι...
Αν και νομίζω ότι μετά την έκπτωση βγαίνει περίπου 3700€.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος koyfos

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Δεκέμβριος 24, 2019, 17:26:59 μμ »
3400 με έκπτωση .
Πάντως δεδομένου πως είναι τοσο εύκολο στις γρατζουνιές ( όσο το έκθεμα στην βιτρίνα ) είναι θέμα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #25 στις: Δεκέμβριος 24, 2019, 17:28:10 μμ »
3400 με έκπτωση .
Πάντως δεδομένου πως είναι τοσο εύκολο στις γρατζουνιές ( όσο το έκθεμα στην βιτρίνα ) είναι θέμα
Πολύ καλή τιμή. Θα το έπαιρνα χθες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #26 στις: Δεκέμβριος 24, 2019, 17:29:47 μμ »
Για μέχρι τα 2400€ το ρολόι είναι μια χαρά...Από κει και πάνω αρχίζει να εξασθενεί το "μια χαρά" με γεωμετρική πρόοδο...Ποιοτικο και διαχρονικό ρολοι με βαρύ όνομα και ιστορία..Το κούρδισμα, προσωπικά δεν θα με ενοχλούσε...
2000 ευρώ πουλιούνται τα entry level ελβετικά luxury ρολόγια,και εσύ λες ότι ο πιο γνωστός χρονογράφος του κόσμου,και ένας από τους καλύτερους, είναι για μέχρι 2400;

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Δεκέμβριος 24, 2019, 17:32:11 μμ »
Αλλά από την άλλη, όταν κοστίζει ένας αυτόματος χρονογράφος πχ. Sinn ή Oris πάνω από 3500€, τότε για το iconic speedmaster και λίγα είναι...
Συγκρίνεις  Ρολόγια που δεν έχουν σχέση ,αυτό γιατί η lemania δεν είναι πλέον στην παραγωγή και πάντα για να ανταγωνιστεις την Omega ,πρέπει να είσαι πιο φτηνος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Δεκέμβριος 24, 2019, 17:34:19 μμ »
3400 με έκπτωση .
Η εντύπωση μου από την αρχή του θέματος,είναι ότι το ρολόι δε σε έχει κερδίσει, δες κάτι άλλο,γνώμη μου
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #29 στις: Δεκέμβριος 24, 2019, 17:34:27 μμ »
2000 ευρώ πουλιούνται τα entry level ελβετικά luxury ρολόγια,και εσύ λες ότι ο πιο γνωστός χρονογράφος του κόσμου,και ένας από τους καλύτερους, είναι για μέχρι 2400;

Σωστός ο Άλεξ... Ξαναλέω. Ένα Sinn έχει 3590€ https://www.sinn.de/de/Modell/6000.htm (και δεν παίζει έκπτωση).
'Ενα Oris 3800€ https://eshop.rist.gr/oris-men-s-divers-sixty-five-chrono-chronograph-01-771-7744-4354-07-5-21-45.html

Και το speedmaster το βάζεις στην κατηγορία Breitling Navitimer (δεν ξέρω πόσο έχει) δε συγκρίνεται καν με τα πάνω.

Συγκρίνεις  Ρολόγια που δεν έχουν σχέση ,αυτό γιατί η lemania δεν είναι πλέον στην παραγωγή και πάντα για να ανταγωνιστεις την Omega ,πρέπει να είσαι πιο φτηνος
H sw500 που έχουν τα σημερινά Sinn δεν είναι lemania. Sellita based είναι.... ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions